Zayron Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Srbi pravoslavci se stide reći u Hrvatskoj da su pravoslavci, nosi to često konotaciju, prizvuk nečeg neprijateljskog, tuđeg itd. da ne bih upotrebio i išao za još jačim izrazima. Moje rođake muž je bio također pravoslavac Srbin, u Zagrebu i jako se za to stidio. Iako je u Zagrebu najmanje problema s tim. Poslije se moja rođaka od njega razvela, naravno ne radi toga što je bio Srbin ali valjda radi toga što je bio kompleksaš i inače u životu, ne samo što se tiče svog porijekla. Zato ne možete kriviti opet samo Hrvate, ako se neki pojedini iskompleksirani Srbi stide ili imaju od tog kompleks što su Srbima u Hrvatskoj a nisu nešto drugo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Nadam se da ce doci vreme kada ce ljudi poput njega moci biti ponosni da su Hrvati a u isto vreme i pravoslavni. On nije nista manje hrvatski patriota od nekoga ko je katolik. Margareta је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Nisi osetio da sam ciničan. Не нисам осетио да си циничан, ових дана ми не раде осећаји. Знам за твоје белаје у Србији са хулиганима разнијех врста , али кажем ти није исто, бем ли га па пола рвацке је протерано због вере, то се у самој Србији још није десило и надам се да неће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lezaics Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Слава Богу! Предивно је... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Moja sestra,sa majčine strane majci,dakle Srpkinja, živi u Zagrebu,udata za Hrvata. Zet je vojno lice i na poslu su mu rekli da sa hrvatskim parama hrani četničku decu. Kad je sestra našla novi posao,ja je pitam kako joj je na drugom radnom mestu a na kaže kao iz topa:" Odlično,vlasnik ne gleda ko je koje nacionalnosti". Ne treba završiti psihološke škole da bi čovek mogao da proceni u kakvoj sredini živi. Meni kad je umro jedan rođak u Hrvatskoj, u kapeli se ja pored sanduka prekrstim, umalo babe nisu popadale sa stolica sa sve upiranjem prsta i komentraima :"Vidi ga kako se krsti", a ljudi koji mi se ljubazno jave i osmehnu iza leđa vrlo podlo komentarišu moju ekavicu i naglasak... Razumem zašto ljudi kriju da su pravoslavni,to bi im donelo dosta šikaniranja,naročito u manjim sredinama... Ромејац, Nikolajj and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Пр пар година моје удружење Траблмејкер је издало један зборник урбане поезије, у којем су се нашли радови песника из неколико држава са простора бивше СФРЈ. На промоцију зборника су дошли и неки од аутора из Хрватске. Пошто нисмо имали могућности да их после промоције водимо на неко отменије место, заболи смо се сви заједно у паркић испод СКЦа - Мањеж. У првом тренутку смо приметили да је гостима из Хрватске мало непријатно, и да се згледају међусобно. Онда су нас коначно питали: А смемо ли ми са вама да седимо у парку? Нама у првом тренутку није било јасно шта нас заправо питају, а кад смо схватили, објаснили смо им да нема никаквих проблема, и да су скроз безбедни. Касније те ноћи (а био је 24. децембар) пратио сам једну од гошћи до банкомата. Било је већ око пола 3 ујутру, и почео је био да пада снег. Она се сва била распилавила, па је пролазницима у Кнез Михаиловој махала и викала: Сретан Божић! Онда се у тренутку следила, и рекла - Аух, замисли како би изгледало да је сада 6. јануар, и да смо у Загребу, и да вичемо овако пролазницима Срећан Божић - не бисмо живу главу извукли! Ни изблиза није исто... Marjanovic, Manolis, RYLAH and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Прошли смо кроз многа зверства а и даље пролазимо. Да се ми вратимо Богу, никад није касно. katja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Moja sestra,sa majčine strane majci,dakle Srpkinja, živi u Zagrebu,udata za Hrvata. Zet je vojno lice i na poslu su mu rekli da sa hrvatskim parama hrani četničku decu. Kad je sestra našla novi posao,ja je pitam kako joj je na drugom radnom mestu a na kaže kao iz topa:" Odlično,vlasnik ne gleda ko je koje nacionalnosti". Ne treba završiti psihološke škole da bi čovek mogao da proceni u kakvoj sredini živi. Meni kad je umro jedan rođak u Hrvatskoj, u kapeli se ja pored sanduka prekrstim, umalo babe nisu popadale sa stolica sa sve upiranjem prsta i komentraima :"Vidi ga kako se krsti", a ljudi koji mi se ljubazno jave i osmehnu iza leđa vrlo podlo komentarišu moju ekavicu i naglasak... Razumem zašto ljudi kriju da su pravoslavni,to bi im donelo dosta šikaniranja,naročito u manjim sredinama... A kad je умро мој рођак, у Лици, пре пар година, дошло нас је са разних страна било је и поприлично хрвата. Долази наш свештеник, и поздравља ме, ја му цијеливам руку. Не зна се ко је био "угодније" изненађен дал срби ил хрвати. гледали су ме као да сам са крушке пала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Очи ми пуне суза док сам читао ово писмо. Margareta је реаговао/ла на ово 1 Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Очи ми пуне суза док сам читао ово писмо. Слава Богу за све! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 A kad je умро мој рођак, у Лици, пре пар година, дошло нас је са разних страна било је и поприлично хрвата. Долази наш свештеник, и поздравља ме, ја му цијеливам руку. Не зна се ко је био "угодније" изненађен дал срби ил хрвати. гледали су ме као да сам са крушке пала. I ja sam iz Like Činjenica jeste da je pad Srpskog narod veoma veliki. Kada sam se vraćao iz Hrvatske ,na dan kada je umro patrijarh Pavle,došlo mi je da izađem na pola puta i idem peške samo da ih ne slušam šta komentarišu.... Uglavnom 90% Srba iz Like ,koje ja znam , imaju takve stavove. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Желим да вас обавестим да наш брат који је и послао ово писмо је задивљен овом темом и много му значи. Чули смо се поруком на мобилном. Захваљује се свима који су овде нешто написали и поручује да се веома радо сећа старих форумаша од којих неки нису сада са нама. Све вас поздравља и жели све најбоље од Господа. мирођија and Владан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Просто невероватно да се ово писмо објави јавно,зарад нечије сујете... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Просто невероватно да се ово писмо објави јавно,зарад нечије сујете... E sad...nemoj tako ^-^ http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Просто невероватно да се ово писмо објави јавно,зарад нечије сујете... молим??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука