Natasa. Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Ако сте рекли све и успели да на крају забрљате нешто што је чисто и добро, молим вас немојте више да коментаришете... отворите неку хејтерску тему па се прегањајте летњи дан до подне. Samo cool kad je on u pitanju , nastavite sa temom , pismo je jako lepo isus-sinai http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Стојим иза онога што сам рекао,и ако се мало потрудите,размислите и не будете пристрасни,схватиће те...Уби вас овај форумски пијетизам... Сети се нашег Патријарха Павла - "свако види оно што хоће". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 ćuti neženja sHa_sarcasticlol Треба да уведемо статус чланства "контраш" Ignjatije, Дејан and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Nikad se mi u beogradskoj nadbiskupiji nismo ni krili niti stideli što smo katolici. Te neprijatnosti koje smo imali nikad nismo ozbiljno shvatali. Jeste bilo svega i svačega da je na kraju morala policija da postavi danonoćnu zaštitu. Ali to ti je bilo tako u Smederevu, pre mesec dana sam bio kod jednog momka on radi u obdaništu a inače završava BF u Beogradu i bilo mi simpatično, doveo vehabija decu u obdanište, pa sam ga čekao dok je on primio decu. Smederevo ima sve moguće religije, sekte, denominacije, kultove...nego kad su mene nagazili ja sam "vrištao", recimo "urnisali" su adventiste, razbili ih al o tome se nije ni čulo jer su adventisti ćutali. Ja sam doživeo drugačije neprijatnosti, na letovanju, vodili smo našu decu iz crkve i jedan naš katolički pop iz Hrvatske, izvređao decu a razlog je bio i to tvrdim samo zato što smo došli iz Srbije. Isto, kad su išli u Keln jedan katolički sveštenik iz Vojvodine inače Mađar, nije dao našoj deci iz beogradske da razviju Srpsku zastavu. U principu svuda ima budalaština, e sad ne mora da bude to pripadnost nekoj denominaciji, religijskom pokretu , jednostavno ima netrpeljivost zato što je ovaj sa planine a onaj iz ravnice ili zato što mu je deda bio tamo iz Niš a ovom iz Bugarsku i slično. Ateisti uvek zloupotrebljavaju i govore da je vera ili pripadnost konfesiji razlog mržnje ili podele što je netačno. Mrze se i što je jedan iz donjeg kraja sela a jedan iz gornjeg. Meni je malo neobično, ako Srbin može da bude katolik zašto Hrvat ne bi mogao da bude pravoslavac? Ja lično sam bar 5 Srbina katoličkih sveštenika poznavao. Zato kad je počela priča o Ruđeru Boškoviću jedini argument Hrvatima je to što je bio katolički sveštenik, ništa više. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Realno,kao što je rekao i Velečasni Midraš,ovde ima vrlo mnogo religije a vrlo malo vere... To je problem... Natasa., Boba, dusha and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Realno,kao što je rekao i Velečasni Midraš,ovde ima vrlo mnogo religije a vrlo malo vere...To je problem... Uprava tako, ja sam svojevremeno pisao o nekoj baki sa Urala i nekoj tamo iz Kolumbije, koje idu u crkvu , mole se, pričešćuju, ma dobre hrišćanke, sve, sve al šta im to vredi kad jadne još nisu čule da su crkve podeljene, pa sam postavio pitanje: šta li će Gospod da uradi sa njima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Uprava tako, ja sam svojevremeno pisao o nekoj baki sa Urala i nekoj tamo iz Kolumbije, koje idu u crkvu , mole se, pričešćuju, ma dobre hrišćanke, sve, sve al šta im to vredi kad jadne još nisu čule da su crkve podeljene, pa sam postavio pitanje: šta li će Gospod da uradi sa njima? da, sad jadne nemaju pojma koja od njih je u toj pravoj polovici. :o Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Malo je reći da je pismo dirljivo, hvala Vam što ste ga objavili. Prelepo. Zato ovo i jesu мирођија је реаговао/ла на ово 1 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Чуда су свуда око нас. А сила и промисао Божија нас све повезује. Ово писмо то и доказује. Драшко and katja је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MS01 Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Драга браћо и сестре, желим да са Вама поделим ово писмо (претходно се консултујући са човеком који ми је послао јер ми је послао и свој број телефона), које је мене дубоко гануло и потресло где сам некако коначно схатио колико све ово што радимо, са свим манама којих има безброј, значи људима. Неке делове ћу да цензуришем да не би човек који је писмо послао имао невоља, те ће индетитет бити сакривен као и неки детаљи које само ја знам. писмо је написано латиницом те ћу у част и захвалност нашем брату да га објавим и на латиници ___________________________________ Oče Blagoslovi, Mnogopoštovani oče Ivane, pratim Vaš sajt od samih početaka na koji sam naišao po Božijem promislu i koji mi je veoma pomogao i pomaže na mom putu. Kroz sve to vreme sam se vezao za Vas i poneke forumaše, tako da osećam bliskost i ako me Vi i ne poznajete. Nisam se nikada prijavio, jer nisam toliko vičan radu na kompjuteru, a i zbog drugih razloga. Sada, kada je sajt u finansijskim problemima, osjećam dužnost da makar malo i sam pomognem, kada ste Vi meni toliko mnogo pomogli u upoznavanju i produbljivanju vere pravoslavne. Znam da ovo nije siguran način da pošaljem nešto novca, ali se nadam da će ipak dođi na odredište. Htio bih Vam napisati nešto o složenosti moje situacije. Živim u Hrvatskoj u kojoj sam i rođen, oženjen sam, imam djecu. Hrvat sam koji je primio Svetu Tajnu krštenja u Srpskoj pravoslavnoj Crkvi prije nekoliko godina. Sve te godine trudim se uz Božoiju pomoć odlaziti na sveta Bogosluženja u druge gradove. Trudim se u postu, molitvi i pričešćuzjem se Svetim Hristovim Tajnama u našoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Naša uža obitelj ne zna da smo pravoslavnii zbog delikatnosti situacije mi smo TAJNI HRIŠĆANI (podvlačenje moje), moja supruga i moja djeca.... (nastavak je cenzurisan sa moje strane zbog ličnih imena) ..................... Zaista mi mnogo značite i zato sam htio napisati ove retke, a nije mi lako jer se bojim. Prvo sam htio samo ubaciti leptu u kovertu i poslati, ali svo vrijeme ja Vas poznam kroz Vaš rad i trud, stoga i imam povjerenje u Vas kao čestitog i časnog čovjeka i sveštenika. Nadam se da će uz priloge sajt živjeti i dalje i vjerujem da postoje mnogi ljudi koji će pomoći, a kojima Vi mnogo više pomažete! Ukoliko budete htjeli, molim Vas da mi pošaljete poruku na mobitel ....... da li ste dobili pismo i prilog, da bih i ubuduće mogao tako i koji put na taj način poslati simboličan prilog. Tražim oproštaj ako sam Vas uznemirio ovim pismom i molim Vaše svete molitve! Neka Vas čuva Presveta Bogorodica, Molitvama Njenim, molitvama sv, ap. Jakova i Svih Svetih neka Gospod bude uz Vas! U Hristu, grešni brat ....... Na svetog sv.velikomuč. Teodora 2012 spasenja _____________________________ Људи, ја лепше писмо, лепши благослов у животу нисам добио! Ово ме је заиста дубоко потресло јер ни сам (као и ми сви у админ тиму и ви који пишете и трудите се да дајете Живе Речи Утехе) нисам свестан колико значимо људима. Ово ми је највећа потврда да смо на добром путу, као и вечерашњи благослов Владике крушевачког Г. Давида на предавању на нашем видео каналу. Мени ово даје снагу и вољу за нове креације, за нове видове комуникације са свима који то желе а све у циљу да се остваримо као личности у Светој Евхаристији, у својим црквама, код својих свештеника поштујући и волећи своју Свету Цркву као зеницу ока и чувајући је и бранећи је једнино Светом Литургијом јер то и јесте једина истинска одбрана Цркве. Mnogo Nam znacite! Kada god imam neki problem, a zivimo u takvom vremenu kada se problemi nizu jedan za drugim, dovoljno je samo da procitam jedan Vas tekst i vracam se u zivot. Taj tekst uopste nemora biti u vezi problema koji se desava, ali pomaze vise od svega u sagledavanju i resavanju istog. HVALA ZA SVE :0442_feel: emilija је реаговао/ла на ово 1 .Bogorodica. MS Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tarbicica Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Драга браћо и сестре, желим да са Вама поделим ово писмо (претходно се консултујући са човеком који ми је послао јер ми је послао и свој број телефона), које је мене дубоко гануло и потресло где сам некако коначно схатио колико све ово што радимо, са свим манама којих има безброј, значи људима. Неке делове ћу да цензуришем да не би човек који је писмо послао имао невоља, те ће индетитет бити сакривен као и неки детаљи које само ја знам. писмо је написано латиницом те ћу у част и захвалност нашем брату да га објавим и на латиници ___________________________________ Oče Blagoslovi, Mnogopoštovani oče Ivane, pratim Vaš sajt od samih početaka na koji sam naišao po Božijem promislu i koji mi je veoma pomogao i pomaže na mom putu. Kroz sve to vreme sam se vezao za Vas i poneke forumaše, tako da osećam bliskost i ako me Vi i ne poznajete. Nisam se nikada prijavio, jer nisam toliko vičan radu na kompjuteru, a i zbog drugih razloga. Sada, kada je sajt u finansijskim problemima, osjećam dužnost da makar malo i sam pomognem, kada ste Vi meni toliko mnogo pomogli u upoznavanju i produbljivanju vere pravoslavne. Znam da ovo nije siguran način da pošaljem nešto novca, ali se nadam da će ipak dođi na odredište. Htio bih Vam napisati nešto o složenosti moje situacije. Živim u Hrvatskoj u kojoj sam i rođen, oženjen sam, imam djecu. Hrvat sam koji je primio Svetu Tajnu krštenja u Srpskoj pravoslavnoj Crkvi prije nekoliko godina. Sve te godine trudim se uz Božoiju pomoć odlaziti na sveta Bogosluženja u druge gradove. Trudim se u postu, molitvi i pričešćuzjem se Svetim Hristovim Tajnama u našoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Naša uža obitelj ne zna da smo pravoslavnii zbog delikatnosti situacije mi smo TAJNI HRIŠĆANI (podvlačenje moje), moja supruga i moja djeca.... (nastavak je cenzurisan sa moje strane zbog ličnih imena) ..................... Zaista mi mnogo značite i zato sam htio napisati ove retke, a nije mi lako jer se bojim. Prvo sam htio samo ubaciti leptu u kovertu i poslati, ali svo vrijeme ja Vas poznam kroz Vaš rad i trud, stoga i imam povjerenje u Vas kao čestitog i časnog čovjeka i sveštenika. Nadam se da će uz priloge sajt živjeti i dalje i vjerujem da postoje mnogi ljudi koji će pomoći, a kojima Vi mnogo više pomažete! Ukoliko budete htjeli, molim Vas da mi pošaljete poruku na mobitel ....... da li ste dobili pismo i prilog, da bih i ubuduće mogao tako i koji put na taj način poslati simboličan prilog. Tražim oproštaj ako sam Vas uznemirio ovim pismom i molim Vaše svete molitve! Neka Vas čuva Presveta Bogorodica, Molitvama Njenim, molitvama sv, ap. Jakova i Svih Svetih neka Gospod bude uz Vas! U Hristu, grešni brat ....... Na svetog sv.velikomuč. Teodora 2012 spasenja _____________________________ Људи, ја лепше писмо, лепши благослов у животу нисам добио! Ово ме је заиста дубоко потресло јер ни сам (као и ми сви у админ тиму и ви који пишете и трудите се да дајете Живе Речи Утехе) нисам свестан колико значимо људима. Ово ми је највећа потврда да смо на добром путу, као и вечерашњи благослов Владике крушевачког Г. Давида на предавању на нашем видео каналу. Мени ово даје снагу и вољу за нове креације, за нове видове комуникације са свима који то желе а све у циљу да се остваримо као личности у Светој Евхаристији, у својим црквама, код својих свештеника поштујући и волећи своју Свету Цркву као зеницу ока и чувајући је и бранећи је једнино Светом Литургијом јер то и јесте једина истинска одбрана Цркве. Нека их Господ чува и да сву срећу у животу.... nana је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Nisam ovo pre video ali mi je ozarilo srce! :good2: "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Moja sestra,sa majčine strane majci,dakle Srpkinja, živi u Zagrebu,udata za Hrvata. Zet je vojno lice i na poslu su mu rekli da sa hrvatskim parama hrani četničku decu. Kad je sestra našla novi posao,ja je pitam kako joj je na drugom radnom mestu a na kaže kao iz topa:" Odlično,vlasnik ne gleda ko je koje nacionalnosti". Ne treba završiti psihološke škole da bi čovek mogao da proceni u kakvoj sredini živi. Meni kad je umro jedan rođak u Hrvatskoj, u kapeli se ja pored sanduka prekrstim, umalo babe nisu popadale sa stolica sa sve upiranjem prsta i komentraima :"Vidi ga kako se krsti", a ljudi koji mi se ljubazno jave i osmehnu iza leđa vrlo podlo komentarišu moju ekavicu i naglasak... Razumem zašto ljudi kriju da su pravoslavni,to bi im donelo dosta šikaniranja,naročito u manjim sredinama... Шта је са Бугарима и Русима који се такође крсте са три прста(на исти начин као и срби), како ли њима тамо, јел се и они крију што су Православци? смета им што се крстиш правилно Православски? ццц :.mislise. “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука