Jump to content

I zemlja koja će blokirati kandidaturu Srbije za EU je...

Оцени ову тему

GeniusAtWork

Препоручена порука

Ajde na stranu to sto kazes mogli biste da se uputite pa citiras wikipediju... :P

Prvo, nisam neupucen. Kazem, upucen sam ali ne, ne znam podele i klasifikacije i definicije sa faksova gde se to uci. Drugo, po tom kriterijumu niko nikad nije imao socijalizam. Eventualno Severna Koreja.

Па ако не знаш шта је социјализам како онда дајеш себи за право да коментаришеш и то сигурно да еу јесте социјална држава.

Sada se pod socijalizmom podrazumeva Kejnzijanska ekonomija, masovni drzavni aparati, ogromni porezi, centralizovano zdravstvo, centralizovana medicina kojom upravljaju iz centrale vladine birokrate. I da dodamo dogmatike politicare.

Не. То дакле ИДЕОЛОШКИ окренути људи капитализму називају СОЦИЈАЛИЗМОМ.

Али људи који се баве тим стварима нису ЛУДИ да то називају социјализмом.

Прави назв Кејнѕијанске економије је мешани привредни систем. И она се бави економском политико државе, како да одржава стопе инфлације да не прави велики државни дефицит.

Фора је у томе што иза кејнзијанске економије стоји наука, подаци етц иза либеларизма само идеја. Кејнезијанска економија ти је ТЕОРИЈА која се бави УЧЕШЋЕм државе у привреди пошто је практично НЕМОГУЋЕ да излоујеш државу од привреде. На правима се то ради на предмету економска политика или тако нешто се зове предмет зависи од факултета.

То је оно што неће либеларисти да ти кажу - зато упути се па се прими.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ovaj tvoj grafikon nesto ne valja. Libertarince imas i dole i desno.

A dole imas i anarhiste, koji su recimo sa ukidanje novca a libertarijanci jok.

Tako da one dole libertarijance moz' d' ubrises.

Графикон је одличан само што си ти необразован по питању па не капираш али си превише егоистичан да би то схватио. :)

То је оно што ја вама покушавам да кажем овде. Нису довољни идеолошки окренути чланци либертаријанца и ту читуцкање по вестима ко како шта нјеких квази аналитичара. Ја што учим о тим стварима на факултету па сам шокиран колико не знам а вас када читам тек ми је смешно колико ви не занте.

Подели на овим сајтовима

Наравно, ти си као несвршени студент са својих двае`с и кусур образованији и прочитао си више од Жељка који је дупло старији и завршио школу одавно... Осим тога, на тим факултетима вас уче свакакве глупости само зато што су "политички коректне", а везе са животом немају.

Само то што ти је факултет мерило знања довољно говори...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је најопаснија неистина у целој причи. Чланство неће донети да нам паре цветају на дрвету али ће свакако помоћи и бити велики мотор за економију.

Првенствено због повећања конкуренције и уласку на веће тржиште као и доласка већег тржишђта код нас.

Prvo, šta je istina, a šta neistina, ne znam da li smo kompetentni da prosuđujemo. Ovde smo da kažemo samo svoje mišljenje.

Drugo, taj veliki motor je stvarno priča za malu decu. Nisam sigurna da je ulazak u EU poslednjih 12 uglavnom istočnoevropskih država zaista doprineo razvoju njihove ekonomije, da ne govorim o standardu života itd.

Treće, do povećanja konkurencije na našem tržištu može doći i bez ulaska u EU. To, između ostalog, zavisi i od naše regulative. Cilj EU je da učvrsti svoje pozicije na što širem tržištu (i van svojih granica), da jeftino kupuje sirovine, a skupo prodaje svoju robu. Nije cilj razvoj privrede novih članica.

Da ne širimo diskusiju, jer ovako možemo do beskonačno...

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Наравно, ти си као несвршени студент са својих двае`с и кусур образованији и прочитао си више од Жељка који је дупло старији и завршио школу одавно... Осим тога, на тим факултетима вас уче свакакве глупости само зато што су "политички коректне", а везе са животом немају.

А шта има везе колико је Жељко прочитао? Ајде сада ја теби да аргументујем да ти као програмер знаш мање од деде мог ортака који је комуњара и мисли да је комунизам најбољи систем уз то је историчар и тврди да је историјски то најјаше.

Ниђе везе са мозгом. Жељко реално појма нема о те две области, а теорије државе или права очигледно није читао, нити било какве кињеге о политичким системима.

И шта је ту проблем? исто ко што ти само знаш да читаш либертаријанску литературу на ту тему и тотално не обраћаш пажњу на другу страну па услед непознавања раличитости система мана и врлина демагогишеш у неповрат.

Prvo, šta je istina, a šta neistina, ne znam da li smo kompetentni da prosuđujemo. Ovde smo da kažemo samo svoje mišljenje.

Drugo, taj veliki motor je stvarno priča za malu decu. Nisam sigurna da je ulazak u EU poslednjih 12 uglavnom istočnoevropskih država zaista doprineo razvoju njihove ekonomije, da ne govorim o standardu života itd.

Па знаш како можеш да сазнаш врло једстанво. Узми упореди све податке. Па ћеш видети да јесте. Погледај промену државног дуга, кретање цена, кретање плата.

Али немој да заборавиш и да пратиш остале макроекономске као и микроекономске трагове у земљама пошто се овде то констатно изолује.

(пример бугарска са јустинијаном тотално је заборавио неке ствари које су се у време падова дешавале у бугарској)

Подели на овим сајтовима

Проблем је братац што се користиш личним нападима. Изволи докажи аргументима да човек није у праву, а не да га нападаш лично. То је само знак слабости.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Овако не може да се разговара:

Графикон је одличан само што си ти необразован по питању па не капираш али си превише егоистичан да би то схватио.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Проблем је братац што се користиш личним нападима. Изволи докажи аргументима да човек није у праву, а не да га нападаш лично. То је само знак слабости.

Не користим се личним нападима већ ми је јако иритатно да дође и да прича како му график не ваља уз то очигледно и не разуме баш најбоље политички спектрум. Ја не могу да причам са њим када он не разуме вероватно лепо половину ствари које кажем. Нисам уопште имао намеру да увредим жељака, али се реално у те ствари разуме ко ја у програмирање.

И знаш шта нема ту ништа лоше. Не може свако све да зна. Ал ја му кажем иди читај и друге. Ти си одлично упућен од стране Либертариста али узми мало прочитај опширније. Ти тотално игноришеш Русоа а он ти је ОТАЦ модерне државе, нпр.

Подели на овим сајтовима

Овако не може да се разговара:

А шта је ту лоше? Јел образован на том пољу? Није. Човек је програмер. Апсолутно нема никакве везе са тим гранама науке или теорије. Али никакве.

И шта је ту лоше? Шта ту не може да се разговара? Кад би мени реко да сам необразован на пољу програмирања. Јел би то било лоше? Наравно да не јер стварно јесам.

Или на пољу свирања гитаре.. знам да уватим 6 акорда.. и да одсвирам 10 песми... сасвим је нормално да уколико причам нешто о чему не знам ништа да ми се скрене пажња да стварно не знам пуно.

Подели на овим сајтовима

Не игноришем, само не прихватам.

Шта тачно не прихваташ од Русоа?

Пошто се он бавио многим темама.

Јел не прихваташ рецимо теорију народног суверенитета од русоа?

Подели на овим сајтовима

Не прихватам идеју да постоји "општа воља" народа која се отелотворује кроз државу и све што из тога следи.

Зар мало пре ниси рекао да волиш Лока који ту исту општу вољу народа заступа само са сматра да је њено постојање из другачијих разлога.

Они се не разликују по питању да ли постоји општа воља или не сва тројица се слажу у томе, само се не слажу која је природа и разлог постојања те опште воље.

Дакле ти се заправо и не слажеш са Џоном Локом? Ако се не слажеш са идејом социјалног контракта генерално?

Подели на овим сајтовима

Рекао сам да ми је од њих најближи Лок, они се по том питању веома разликују. Да наставимо на другој теми, заморно је да исту ствар расправљамо на две различите...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Рекао сам да ми је од њих најближи Лок, они се по том питању веома разликују. Да наставимо на другој теми, заморно је да исту ствар расправљамо на две различите...

Хајд овде. Добро најближи ти је Лок то капирам.

Али имаш са једне стране лока и хобса где ти прихваташ локов роматични поглед где је наша природа да се посипамо цвећем и будемо сви срећни и никакво насиље да не чинимо другима.

И то разумем али как орече мало пре не верујеш да постоји Друштвени Уговор?

Лок аргументује да друштвени уговор и држава постоје управо из ових разлога које си ти навео на другој теми да се јелте посипамо цвећем и тргујемо на миру.

Зашто онда уколико је то права природа људи - људи не гласају политичаре који ће то да обезбеде?

Ето ја као скептик Локове теорије те питам зашто се његова теорија не оствари него идаље имамо ратрове?

Ако ми кажеш држава... то није аргумент јер је он тврдио да је то природа људи а људи у државама имају гласачко право кроз које показју своју природу и жеље.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...