Гости Guest Написано Април 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Evo kako pravi karakter treba da reaguje na ovakvo iskušenje: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Ево га el campeón неприкладних сексуалних односа на нашој музичкој сцени. greengrin http://www.youtube.com/watch?v=E1lR9z6DgsU Аурор, Natasa., RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Samardžić je dovoljno mator da se i sa punoletnim ženama može dobiti velika razlika u godinama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 22, 2012 Пријави Подели Написано Април 22, 2012 "... свилу носе грехом се поносе .. " "haljine im govore, da se Bogu ne mole" 301 DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Samardžić je dovoljno mator da se i sa punoletnim ženama može dobiti velika razlika u godinama. Tek punoletne su za njega tek bebe. Ako hoće suplo mlađu, nađe neku koja je u menopauzi (ja Željka jako volim, ali da je mator-mator je Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 "haljine im govore, da se Bogu ne mole" млади момци поштењу се смију, а свој разврат ни од кога не крију... Pantera and соле је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Jesi lis siguran da polne ćelije u cerviksu ili ampuli jajovoda žive maksimalno 48 h? Inače,ljudi razmenjuju genetski materijal i kada pričaju a kamoli kada imaju seksualni odnos... треба да постоје много необичне околности да преживе до 72 сата, а рекорд је пет дана колико ми је познато. јел то значи да треба да учимо друге да је могуће и дуже да МОГУ да преживе ћелије? све може, само су УОБИЧАЈЕНИ и ПРИРОДНИ услови до 48 сати, све остало је изузетак и специфичне околности. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Каже му баба,шта да ради да јој унуци буду добри.Он јој каже да она треба да буде добра ,иде у Цркву,моли се Богу итд итд...дакле треба ли ту разјашњавати у ком је фазону рекао? да, треба још ће да испадне да је човек роб васпитања, а не сопствених избора у животу. једно је учити неког искривљеном моралу и духу од малена ал више се не живи изоловано од света па да човек не види другачије од оног што је учен, да не улазимо да Бог стално призива СВЕ подједнако, сваког на свој начин ... уосталом, ја би први био неверник да та старчева теорија пије воду или бих испао повлашћен у односу на било ког ко је наводно ускраћен за искуство вере, практично Бога окривио за дате околности и маторце. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Drugo, nisam ja iznela teoriju o telegoniji, to sam, koliko znam, prvi put procitala u knjizi oca Ilije Sugajeva "Jednom za ceo zivot", koliko li je tek za njegovo godiste porazavajuce takvo razmisljanje? On je otac valjda bar troje dece, ta knjiga je stampana sa necijim odobrenjem, i deljena sa znanjem svestenih lica u Patrijarsiji, a ima i da se kupi, pa znaci niko od navedenih ne zna osnovnu reproduktivnu biologiju, a zavrsili su osnovnu skolu i medju njima ima i zenskih i muskih, jadan ti u svetu tolikog broja ljudi sa porazavajucim razmisljanjem za njihovo godiste. Nekom je to svakako palo na pamet na osnovu nekakve empirije, nije niko izmislio ljubicastog slona sa zelenim tufnama. Mozda to nije tacno, ja razmisljam na temu, a polni odnos nije samo odnos tela, za mene je porazavajuce necije povrsno razmisljanje u tim godinama. I, poznajete li neku zenu, njene bivse i sadasnje partnere, i decu sa sadasnjim? дал си жено разумна, јел си прочитала да је медицина потпуно одбацила такве будалаштине јер нема основа ни доказа за таква умовања? иначе, твоја највећа грешка је што гуташ некритички све што долази од неког ко има мантију, а то сам ти и пре објашњаваозбог других брањења неодбрањивог и то само зато што мислиш да је све светиња што изађе из свештеничких уста јер их ваљда поседне Дух Свети, шта ли мислиш, шта знам шта ти се све врти од таквих књига. ако мене питаш, пола тога у тој књизи никад није требало да види бела дана јер је нездраво и на ивици јереси је проповедати телегонију јер сам човек није тако устројен од Бога. поред тога, срамота је за мантију и одраслог човека, баш зато што има такву и толику одговорност кад отвори уста а камоли кад нешто стави на папир па се још и преведе, што се није и сам образовао и још учи друге којекаквим глупостима да не помињем да му биологија није ни предмет проповеди или образовања. приде, то што је отац и што воли своју децу не даје му за право да као свештеник прави универзално правило/правила тамо где никад не сме да постоји, а то је управо Црква која има упутна правила и саобраћајне знакове ради упућивања људи а не углављивања у свако правило, и учи свештенство да није човек ту ради Цркве већ обрнуто и јасну назнаку даје и Нови Завет кад каже за кога је субота. и не, то не потире ниједно правило које је изашло из Цркве већ само одређује кад се и да ли правило икад спроведе. тако да тај отац и свештеник није посрнуо једном, већ се његова глупост само множи а што се тиче издавања књиге, то је ниво још веће глупости да се шири јер су се и глупости Мирољуба Петровића током неколико година шириле кроз Цркву док се најзад није открио као богоборац а глас разума допро до одређених владика које ни немају времена да све филтрирају, под условом да су иоле образовани како им место и одговорност захтевају. владика Амфилохије јесте (МП афера), ал коме се и даље обија о главу што је погрешне људе поставио да филтрирају шта је православно видео/папирно издање а шта не, него причам о неукости других владика, поготово оних који ни редовно приступање светињи причешћа не проповедају. да не помињем да је издавач те књиге и издања којег сам имао прилике да држим у рукама и губим време и живце један од манастира који има редован позив за предавања од стране владимира димитријевића, па ме ни не чуди што се глупост само шири кроз неуке и залутале. а тај свештеник да је разуман, па да пошаље покајно писмо по свим преведеним земљама и да замоли сваког ко је купио да исцепа те глупе делове, ако не већ да се отараси целе књиге. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Свашта је природно, то није никакав аргумент. И смрт је природна. Не деле сви људи исти морал - он зависи од погледа на свет. Наравно да има. За хришћанина може да буде (мада не мора - у зависности од околности) грех, док за атеисту никада није грех, јер тај појам за атеисту ни не постоји. помешао си секс и блуд а посредно умешао и брак ... секс је природан, благословен производ љубави и нема спора да је наводна нечистота да се упражњава пре брака, него је споран блуд што је различито од секса. треба те ствари раздвајати иначе човек постане манихејац, понекад и несвесно. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 11, 2012 Пријави Подели Написано Мај 11, 2012 Uzasno promiskuitetna omladina, nije ni cudo sto ima toliko abortusa. какве везе има блуд са убиством нерођене деце? још мање видим везу наметања (сопственог) хришћанског морала нехришћанском друштву. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 12, 2012 Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 Evo ja jedno pitanje da postavim, jeste da nije strogo vezano za temu, al necu da otvaram novu zbog toga. Dakle, zasto je uzdrzanje tokom posta uopste potrebno? Ako sex nije greh(a nije) kako moze biti reci o nepovoljnom uticaju sexa na post i molitvu itd? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2012 Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 а где пише да се уздржаваш од секса у посту, кад Апостол у Новом Завету саветује само раздвајање брачницима ако/кад смета приласку путиру? практично, саветује се строго уздржање само кад је евхаристијски пост у питању, уздржање од свега, па и јела и пића (које сами по себи никад нису грех јер се опет ради о природној страсти и задовољењу потребном за здрав живот, где се секс само разликује у томе да није неопходан као претходна два поменута). дакле, само евхаристијски пост кад је секс у питању, практично пред само причешће, мада и дуже али по послушању свештенику који процени да је душекорисно и спасоносно за једног или обоје (јер један исповедник треба да води обрачени пар). тад и свештеник пази и има увид јел његови савети и духовно вођство не утичу деструктивно и како и колико конструктивно утичу на брачну заједницу, где не сме да је доводи у питање сопственим делањем јер Бог спаја људе, па је и самим тим и свештеник одговоран за њу, као и да остане чврста. између осталог, зато свештеник и потврђује везу везивањем тканине руку брачника током чина свете тајне, па се и прстење ставља као подсећање на дати завет. опет, свештеник не сме да се меша у брачну постељу, али треба да суптилно реагује да не дође до блудних радњи (парафилија). пост је уздржање од греха, а не од упражњавања љубави између двоје брачника, нити је секс само ради зачињања деце. практично, секс треба да буде круна споја, а не вентил. колико двоје присталих учествује толико и Бог, по Својој Мудрој Љубави и Промисли, даје (или не) у таквом споју децу е сад, шта је то брак ако апостол саветује да се верник и неверница (и обрнуто) не раздвајају јер могу оног другог спасти, то онда свакако није света тајна брака али где се очигледно онда каже да се такав однос освећује невезано од потврде чином обожења споја и да су и деца света, која дођу из таквог споја и брака. јер да није, чин секса и деца која настану би била у чуду јер их је Бог дао родитељима а како би онда била несвета? дакле, разумно је рећи и тумачити да ни секс ван свете тајне брака није блуд јер нешто што је онтолошки промашај не може напрасно постати погодак у центар, али да је онда то упражњавање љубави и однос који се пружа само једној особи и која има и некакав континуитет и смисао, а не редаљка оправдања сопствених страсти и помућења разума која исходе и делају наместо с(а)вести тада. за оног ко је већ сам у вери, могао би да се потруди да види јел има неког пре свега у Цркви, ал срце обично не бира ко је чији кад крене да лупа и лептирићи кад крену у стомаку додуше, не треба бити ни наиван на обећања и слатке речи, а поготово не злоупотребити нечију љубав, добру вољу и дар јер је то издаја љубави, као лажни јудин пољубац. чак је и поента секса је да се освешта, па се зато и задаје инстанца свете тајне брака где се однос двоје уздиже изнад телесности и обожи или је само потврда већ постојећег стања. брак свакако није ни за оправдање блуда, како би га неко назвао сексом па разлика постаје све очигледнија шта јесте грех, а шта није, нити ће икад бити. мислим да су смернице врло јасне и разумне, дате одвајкада и нема нимало места за мешетарење. могу и да нађем цитате које сам помињао, ако неког занима, као и тумачења светих по питању телесности и духовности односа двоје присталих и различитог пола клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 12, 2012 Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1336774326' post='636192] да, треба још ће да испадне да је човек роб васпитања, а не сопствених избора у животу. Ja već rekoh da ako te roditelji vaspitavaju u jednom smeru a sami ,svojim delima,to ne čine deca obično čine što i roditelji,dakle kontra vaspitanju. A koliko deca mogu da čine sopstveni izbor? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Мај 12, 2012 Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1336784958' post='636289] а где пише да се уздржаваш од секса у посту, кад Апостол у Новом Завету саветује само ..... Коринћанима посланица прва (светог апостола Павла ) "Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено, да би се предали посту и молитви, па опет да се састанете, да вас сатана не искушава вашим неуздржањем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука