Дејан Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Budite sveti da bi vam deca bila sveta ... pink panter, соле, Марјанн and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Budite normalni, pa će vam deca biti normalna. Марјанн је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 лепа нада, ал питање дал је поткована у реалности ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Možete vi decu učiti svemu lepom ali ako ste lopov i deca vam to postaju. To su duhovna pravila ... kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 јел то неки хороскоп, предоређење, или ти се само јавља? Марјанн је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Ne,to je rakao otac Tadej Štrbulović... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 mislim da malo preterujete u iscudjavanju u vezi tako "ranog" sexa. naravno da ja to ne odobravam niti bi moje dete tako vaspitavao, ali mislim da zaboravljamo jednu bitnu stvar a to je raskorak izmedju prirode i trenutnog kulturnog nivoa covecanstva. neko je rekao da devojke od 13 14 15 nisu fizicki ni duhovno spremne za tako nesto. evo ja bi voleo da cujem a kako to i zbog cega nisu spremne? mislim, malo preterujemo u "zapanjenosti" (opet kazem ni ja to ne odobravam), ali onog trenutka kada su deca bioloski spremna za odnose tada treba i ocekivati i takve stvari od njih, zar to nije logicno? dakle jos jednom, nisam za to jer se tu postavlja niz pitanja (zastita, zacece, strasti,... pa u kranjem slucaju i moral) medjutim budimo objektivni priroda donosi svoje, to sto je neko ostao devstven do ko zna koje godine ima da zahvali spletu okolnosti, kao i to sto je neko izgubio nevinost rano takodje moze da zahvali spletu okolnosti ALI u svakom slucaju ni jedno ni drugo nije protivno prirodi. dakle ta deca nisu mastoviti monstrumi koji izvitoperuju prirodu. Da, zasto nisu spremne, koliko znam, mesecni ciklus je na neki nacin znak da devojka moze da zacne-postane majka, prema tome, mozemo mi misliti da je rano, zbog sistema u kom funkcionisemo, ali sam Gospod je dao to vreme za pocetak, a sad sto neki zive do 40 godina nesamostalno sa roditeljima, sto moraju da zavrsavaju bar po tri stepena obrazovanja, itd, je druga stvar; znaci to je prosto prirodno. I ko je i kad uveo pojam malo/puno-letno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Pa, zna li neko reprezentativni uzorak zena koje imaju decu i njihove prethodne partnere i sadasnjeg, pa moze to valjda empirijski da se utvrdi prostim posmatranjem da li je tacna ta telegonija? Sve sto cinimo, mislimo, govorimo nas oblikuje i ostavlja trag, pa sigurno na neki nacin i ti polni odnosi, sto ne bi bilo moguce Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Ne,to je rakao otac Tadej Štrbulović... добро, па? у ком фазону је то рекао, шта је хтео с тим? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Da, zasto nisu spremne, koliko znam, mesecni ciklus je na neki nacin znak da devojka moze da zacne-postane majka, prema tome, mozemo mi misliti da je rano, zbog sistema u kom funkcionisemo, ali sam Gospod je dao to vreme za pocetak, a sad sto neki zive do 40 godina nesamostalno sa roditeljima, sto moraju da zavrsavaju bar po tri stepena obrazovanja, itd, je druga stvar; znaci to je prosto prirodno. I ko je i kad uveo pojam malo/puno-letno? то што је тело спремно да почиње да се носи са семеном, не значи да је то дете спремно и физички да изнесе ту трудноћу или психички да једно дете подигне друго дете. у натичко време атињани су се држали те границе али многе девојчице нису успевале да изнесу трудноће и имале су гомилу побачаја и умирања на порођају баш због физичке неспрености а деца су била слабо васпитана и емотивно нестабилна због неискуства детета родитеља. за разлику од спартанских жена које су рађале после 20. године и многу су децу изнеле на свет без икаквих проблема, поготово што су биле емотивно и психички стабилне да их подигну и како треба а биле су надалеко чувене, па и унајмљиване по осталим грчким мегаполисима, због својег квалитетног начина васпитања деце. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Pa, zna li neko reprezentativni uzorak zena koje imaju decu i njihove prethodne partnere i sadasnjeg, pa moze to valjda empirijski da se utvrdi prostim posmatranjem da li je tacna ta telegonija? Sve sto cinimo, mislimo, govorimo nas oblikuje i ostavlja trag, pa sigurno na neki nacin i ti polni odnosi, sto ne bi bilo moguce поражавајуће размишљање за твоје годиште. да ли је могуће да основну репродуктивну биологију не знаш, а завшрила си основну школу и женско си? прво, телегонија је немогућа и неоснована јер је научно и емпиријски доказано да наслеђе зависи од днк наслеђивања а не да органи преносе некако другачије наслеђе. пошто су носиоци днк сперматозоиди и јајашца која се неоплођена избацују из жениног тела, нема преко чега ни да се наслеђује неки остатак секса који је жена имала пре нове јајне ћелије и нових сперматозоида који улазе у процес оплодње при новом сексуалном односу. поготово што ни јајашце ни сперматозоиди не могу дуже од 48 сати (у идеалним условима) да преживе, уколико већ нису избачени из женског полног и репродуктивних органа путем одлива секрета или уринирањем. Natasa. and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Evo, dosta vas je pitalo zašto devojčice nisu spremne na seks. Pa, ja sam menstruaciju dobila sa 12 godina. Da mi neko kaže da sam tada bila spremna na seks, pala bih od smeha. Moja komšinica je dobila sa 10 godina. I njene drugarice iz razreda su dobile tako rano. Pa, ako mi neko kaže da je devojčica od 10 godina koja ima menstruaciju, počele su grudi da joj ,,pupe'' i tako to, spremna na seks- nek se javi, imam broj dobrog psihijatra. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1334706491' post='621182] поражавајуће размишљање за твоје годиште. да ли је могуће да основну репродуктивну биологију не знаш, а завшрила си основну школу и женско си? прво, телегонија је немогућа и неоснована јер је научно и емпиријски доказано да наслеђе зависи од днк наслеђивања а не да органи преносе некако другачије наслеђе. пошто су носиоци днк сперматозоиди и јајашца која се неоплођена избацују из жениног тела, нема преко чега ни да се наслеђује неки остатак секса који је жена имала пре нове јајне ћелије и нових сперматозоида који улазе у процес оплодње при новом сексуалном односу. поготово што ни јајашце ни сперматозоиди не могу дуже од 48 сати (у идеалним условима) да преживе, уколико већ нису избачени из женског полног и репродуктивних органа путем одлива секрета или уринирањем. Jesi lis siguran da polne ćelije u cerviksu ili ampuli jajovoda žive maksimalno 48 h? Inače,ljudi razmenjuju genetski materijal i kada pričaju a kamoli kada imaju seksualni odnos... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука