Jump to content

Кардинал Кох - дијалог са Православном Црквом у ћорсокаку

Оцени ову тему

Препоручена порука

A zasto mislis da bi oni revidirali svoje ucenje? Zbog cega bi oni to uradili?

Да би се ускладили са одлукама Васељенских сабора, за почетак. Јединство веровања и јесте најбитнији и први корак ка пуној заједници, тј. "Да сви буду једно".

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Да би се ускладили са одлукама Васељенских сабора, за почетак. Јединство веровања и јесте најбитнији и први корак ка пуној заједници, тј. "Да сви буду једно".

Pa OK, ali zasto oni da se odreknu i odstupe od svog ucenja zbog jedinstva?

Zarad jedinstva se mozemo odreci i mi svog ucenbja.

Pa me zanima zasto ocekujemo da se odreknu bas oni a ne mi?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pa OK, ali zasto oni da se odreknu i odstupe od svog ucenja zbog jedinstva?

Zarad jedinstva se mozemo odreci i mi svog ucenbja.

Pa me zanima zasto ocekujemo da se odreknu bas oni a ne mi?

Зашто бисмо?! Није ствар сујете, већ Истине. Код нас је све православно, а код њих није.

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Interesantno da ti je rekao da ne moze da gte pricesti jer to po katolickoj teologiji je ustvari netacno. Oni pricescuju katolike; cak je i meni ponudjeno u vise navrata u katolickim crkvama iako sam svaki put odbio.

Ovde u USA u gotovo svakoj Katolickoj crkvi u kojoj sam bio; u knjigama koje stoje u klupama pise; da Katolicka crkva dozvoljava pricesce pravoslavnim i clanovima Poljske nacionalne crkve ali da bi isti pre uzimanja pricesca trebali da s ekonsultuju i sa svojim lokalnim svestenikom; sto je svakako jako uvazavno sa njihove strane.

Да, знам за ту РКЦ праксу, али нисам сигуран колико је то "званично учење" РКЦ.

Можда би неко од њих могао да нам то каже, ја стварно не знам.

Све у свему, ово је био изгледа неки поп из десне РКЦ струје :)

Подели на овим сајтовима

Мени је ово предавање у вези екуменског дијалога посебно интересантно, јер приказује можда и најисправнији пут којим се може доћи до јединства, па ко није послушао можда би и могао... :D

http://beseda.rs/portal/2011-01-24-11-13-38/podcast/2011-03-02-16-43-47/1727-2011-03-29-13-10-00.html

Подели на овим сајтовима

Зашто бисмо?! Није ствар сујете, већ Истине. Код нас је све православно, а код њих није.

Iz njihovog ugla gledano je upravo obrnuto. Kod njih je sve pravoslavno a kod nas nije.

I sada, sta? Kako cemo? Ko da popusti? Tj. zasto mi ocekujemo da oni odstupe od svoga a ne mi od svoga?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Једно хипотетичко питање, шта би се десило ако би папа прогласио да није непогрешив ? Мислим , пошто је непогрешив онда мора да је у праву да није непогрешив, а ако је погрешив онда можда греши да није непогрешив. Није то баш лако решити ко што људи мисле. 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Ljudi ja nikada neću prihvatiti papu ne za poglavara ili sveštenika,nego ni za dobrog hrišćanina.Čovek koji za sebe smatra da je nepogrešiv( na bilo koji način),da je naslednik apostola Petra(što svojim ponašanjem i životom demantuje),da zamenjuje samog Boga na Zemlji.....a uz to blagosilja i proglašava najveće zločine i zločince za nešto što je sveto..... uživajući da mu se svi klanjaju i ljube ruku,za mene je jedan od najvećih grešnika.Da ne spominjemo celu krvavu istoriju punu smrti,prevara i pljački za koju se nisu ni pokajali.

Nikada papu neću prihvatiti,pa makar me smatrali za jeretika ili sektaša.

Znam da ovo što sam napisao nije popularnu,ali je istina.

Подели на овим сајтовима

Не може се очекивати да се после 1000 година раскола све реши после неколико конфернција и теолошких сусрета. Нормално је да се негде и "запне" ако се води дијалог. Јесте, хиљаду година смо раздвојени, али смо се ипак и хиљаду година причешћивали из исте Чаше.

Подели на овим сајтовима

Не може се очекивати да се после 1000 година раскола све реши после неколико конфернција и теолошких сусрета. Нормално је да се негде и "запне" ако се води дијалог. Јесте, хиљаду година смо раздвојени, али смо се ипак и хиљаду година причешћивали из исте Чаше.

Pre hiljadu godina se prelila casa,raskol je poceo puno ranije.

Nije nemoguce da se ti problemi rese,nego je problem sto oni koji su raskol napravili ne zele da se promene i priznaju greske.

Slatka im je vlast i uzivanje,sladje od pravde.

Pre ce oni da ubacuju svoje ljude u nasu Crkvu i da nas nateraju da postanemo kao oni,nego da se sami promene.

Подели на овим сајтовима

Ма каква власт, па није ово средњи век више. Нема РКЦ власт, прошла су та времена давно. Било некад, сад се спомињало.

"Najveci uspeh zavere je ubediti ljude da zavera ne postoji"

"Vuk dlaku menja ali cud nikada"

Mozda je dovoljno samo reci: Vatanska banka,Pacovski kanali,fasizam.

Подели на овим сајтовима

Све је то смешно. Да је Ватикан толико јак и моћан не би се у сваком другом филму спрдали са католичким свештеницима и часним сестрама. О другим и озбиљнијим стварима да и не говоримо.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...