Аурор Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Управо ово што говори Дарко наводи и о.Тадеј као разлог да волимо и непријатеље. Oni nisu bitni. Ne dovoljno da bi ih mrzeo. Ali ih ne volim, to je jasno kao dan. па мрзети и волети су посебна осећања али не и супротна ... искрено, не знам ни да ли постоје комплементарна, супротна, осећања као за боје ... а и боја је боја, није ОДСУСТВО боје ... хоћу да кажем да је већ лоше што не волиш неког, от је одсуство односа, па самим тим и одсуство љубави јер се она само тако и развија, пошто љубав није пасивна категорија већ жива ... Јеси ли опростио некоме, ако ниси способан да му заборавиш? Мјери ли се праштање способношћу заборава?а што поставио неопходан услов да заборавиш?ок је не држати у свесном сећању, али сећање гради искуство ... мудрост се гради на љубави, а не на забораву ... која би била поента заборава онда уопште? A šta mislite o osveti? Nemojte mi citirati svetog ovog svetog onog, vas pitam, ne svetog Vasilija. -.- кисели човека и убија га изнутра. Pa šta ako ne volim svakoga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 не кажем ништа, твој избор 8086.gif само је бедак ако не покушаш да видиш и у другоме боје, а не да постане непостојећи или игнорисан ... једноставно пропушташ још једну непоновљиву личност као што си и ти dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Pa šta ako ne volim svakoga? Твоја предност је у томе што можеш све да волиш, а други су у проблему, јер не могу сви они да Тебе воле. dada Краће: Није могуће да нас сви воле, али је нама могуће да све волимо. Ова слиџа доле, је за једну особу са форума, коју сам баш разочарао. 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 . Pitao sam jednu stariju monahinju koju prvi put vidim; kada se vrši Sveta Liturgija?.Posle informacije koju mi je dala ,meni na zaprepašćenje odgovorila je ,,oprostite,praštajte,,.Odgovorio sam; Pa zašto tražite od mene oproštaj, vi mene niste ničim uvredili.Ja razumem da ste me uvredili pa tražite oproštaj ali ovo ne razumem.Znači li to da me je to ova monahinja za vreme sasvim korektnog dijaloga mislima vređala te traži oproštaj?Ali ako je zatražila oproštaj nije li logično da me je prvo obavestila da me je mislima vređala pa da oprostim.Meni je to bezveze da tražim oproštaj o nekoga koga nisam ničim uvredio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 ''превентивно'' извињавање? 8086.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 ''превентивно'' извињавање? 8086.gif Pre bih rekao da je to podvig bez mozga.Zombizam a ne monaštvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 да, то ментално програмирање ауторитета је гранично са зомбизмом ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7679.msg206355.html#msg206355 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Izvinjenje od srca, znači iskreno(nemoj neko da mi sumnja) Braćo i sestre Kao što znate, bio sam banovan jer sam zapenio tamo na nekoj temi pa sam se zaboravio da sam ipak ja gost u vašem domu. Obećavam da ću ubuduće takve teme široko da zaobilazim jer sam primetio da ništa dobro a najmanje smirenje donose. Naprotiv samo raspaljuju mržnju i nove sukobe. Svima vam se izvinjavam jer sam uvredio vaša osećanja, neću reći verska jer jednoj veri na kraju krajeva pripadamo, nego pripadnosti zajednici pravoslavaca, koju ja inače iskreno poštujem i kojoj i deo mojih najbližih rođaka na žalost, većina u nebu, pripadaju. Hvala ocu Ivanu, posebno Anastasiji koja je na neki način garantovala za mene kod njega, da mi pre isteka bana dozvoli pristup forumu, a ja od sada imam obavezu da ne izneverim Anastasiju. Praštajte :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 :cheesy: Добро ти нама дошао, поново... :cheesy: . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Ево, ја одмах праштам све, драги брате... :cheesy: :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Zaviša,dobro nam se ti vratio,brate :cheesy: :cheesy:. Otac Ivan je uradio sve,Anastasija samo pitala.Dakle,nikakvih zasluga nemam.Još jednom dobro nam se vratio i ostao.P.S. ( neću odbiti pivce :cheesy:) 0102_laugh 0102_laugh “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 welcome :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Здравствуј, Завишо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Sestro :cheesy: za Anastasiju i to od onog Zayrona (on u poverenju ima najbolje :cheesy:, samo slabo za nas Poljake, čim nema bar 70%alkohola to mi ne računamo za piće) IDE, IDE!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 15, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2011 Znam ja da je Češko najbolje,di beste,di beste !!! :cheesy: Zahvaljujem Zaviša od srca HVALA! :cheesy: :cheesy: “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука