Зорица екс Милева Написано Април 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Nešto razmišljam o ovome, pa reko da nastavimo temu prstgore. Elem, imam pitanje: da li vam je lakše tražiti oproštaj nego ga dati? I kako se osjećate i u j ednom i u drugom slučaju? mocart Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Lakse mi je da trazim... da dam ne mogu dok se sve ne slegne lepo... Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Ја лако опраштам другима, у много случајева нису ми ни тражили опроштај, а ја сам им свима опростила. Сад се баш суочавам са тим да тражим опроштај од једне особе. Мислим да је у мом конкретном случају проблем то што знам да та особа не жели са мном да разговара и да ће све остати само на мом покушају. У ствари, ја њој нисам ништа ни урадила, али она мисли да јесам, па конкретно не знам ни за шта да тражим опроштај. Да скратим, тешко би ми било да тражим опроштај од неког за кога знам да није спреман да ми опрости и да ће ми ако га назовем спустити слушалицу, без да ме претходно саслуша. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Zavisi šta treba oprostiti i kakav oproštaj tražim.Uglavnom mi je potrebno vreme da sagledam sve i onda oprostim ili tražim oproštaj.Ne mogu odmah girl_jumping “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Malina ja mislim da smo dužni da pokušamo, a ako neko ne želi da oprosti šta mu ti možeš, vremenom će skontati da je griješio. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Nije mi nikakav problem da se nekome izvinem ako sam ga/je na bilo koji način uvredila. Ali, danas sam shvatila da sam dugo mislila da sam nekome oprostila a zapravo nisam. Jako sam ljuta na tu osobu i volela bih da čujem da mi kaže "izvini" ali to se neće nikada desiti. Čak primećujem da se nimalo ne kaje za svoj greh i, eto, danas sam shvatila da sam lagala samu sebe da sam oprostila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Април 25, 2011 Пријави Подели Написано Април 25, 2011 Malina ja mislim da smo dužni da pokušamo, a ako neko ne želi da oprosti šta mu ti možeš, vremenom će skontati da je griješio. Слажем се са тобом, знам ја све то, само треба да преломим. Да знам да постоји само један посто шансе да ме та особа саслуша, отрчала бих код ње, али сам свесна тога да неће хтети да ме слуша и онда кад помислим на то буквално ми се згрчи стомак и не могу да је зовем. Мораћу некако да смогнем снаге, па ако неће да слуша, шта да радим, остаје ми само да се молим да се то промени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 пре пар дана сањао сам најлепши сан - да су ми сви опростили bendoff нажалост, само сан 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 пре пар дана сањао сам најлепши сан - да су ми сви опростили 4chsmu1 нажалост, само сан 0442_feel Ako Bog prasta, sta je tebi do ljudskog misljenja... bendoff http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 пре пар дана сањао сам најлепши сан - да су ми сви опростили 0442_feel нажалост, само сан 0442_feel Ako Bog prasta, sta je tebi do ljudskog misljenja... 0442_feel није ми до мишљења, већ до помирења и радости обновљене.ал волео бих још неке да уселим 0442_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Kako ćeš znati Mašo da li se neko zaista kaje? Па минимум је да каже ИЗВИНИ, а? Ако то каже форме ради, то је његов проблем, али ако пориче да је крив, а тражи наставак дружења? može li još neko mišljenje na ovo Mašino pitanje i plus kada neko svjesno računa na to da niste zlopamtilo,i da nećete tražiti osvetu, tj računa na vaše "vaspitanje" "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 ...tek tad je taj neko bezobrazan,porice da je pogrijesio,i ponasa se kao da nista nije ni bilo,e to tek ne volem... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 ok,bezobrazan,i kako sa bezobraznim još ako ti je neki "rod" "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja888 Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Kako ćeš znati Mašo da li se neko zaista kaje? Па минимум је да каже ИЗВИНИ, а? Ако то каже форме ради, то је његов проблем, али ако пориче да је крив, а тражи наставак дружења? može li još neko mišljenje na ovo Mašino pitanje i plus kada neko svjesno računa na to da niste zlopamtilo,i da nećete tražiti osvetu, tj računa na vaše "vaspitanje" Mislim da u odnosu s takvim osobama treba uvek imati na umu na sta su spremne. To je cista zloupotreba tvoje/moje dobre volje i treba se kloniti. Oprostiti svakako, ali "ograditi" se... dada Two wrong doesn't make it right Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 ok,bezobrazan,i kako sa bezobraznim još ako ti je neki "rod" ...uvjek dam do znanja sta mi smeta,i sta me je povrijedilo,ako je taj neko i nakon toga indiferentan ne pravim problem,nastavljam i dalje komunikaciju s tom osobom,ali imam nauk za ubuduce,i znam sta od nje mogu da ocekujem,odnosno ne ocekujem...prelazim preko toga,negativna osjecanja prema nekom me jedu,ne mogu tako dugo,trudim se da 'predjem' preko te situacije... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука