Jump to content

Желим да се извиним и замолим за опроштај...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nije mi problem da dođem i na kolenima (ako treba) i tražim oproštaj. Nekako umem da prepoznam i osetim kad mi neko oprosti.

I opraštam (naučih nekako pod stare dane) jer me sam shvatila da me izjeda i truje i okupira mi kompletan um ako zaista ne oprostim.

Teško je al šta sve nije teško u životu.

Mhm mhm mhm.

Подели на овим сајтовима

Мени  некако  дође  да  после  неког  времена  опростим, иако ми неко

и не  трежи  опроштај.

Осетим  муку  онога  ко  ме  је  повредио  и  опростим, 

не  могу  другачије. 70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

Nije mi problem da dođem i na kolenima (ako treba) i tražim oproštaj. Nekako umem da prepoznam i osetim kad mi neko oprosti.

I opraštam (naučih nekako pod stare dane) jer me sam shvatila da me izjeda i truje i okupira mi kompletan um ako zaista ne oprostim.

Mhm mhm mhm.

izvoli?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Kako ćeš znati Mašo da li se neko zaista kaje?

Па минимум је да каже ИЗВИНИ, а?

Ако то каже форме ради, то је његов проблем, али ако пориче да је крив, а тражи наставак дружења?

Подели на овим сајтовима

Sir 28

2Oprosti nepravdu svojemu bližnjemu, pa kad budeš molio, grijesi će se tvoji oprostiti. 3Ako čovjek goji mržnju na drugoga, kako može od Gospoda tražiti ozdravljenje? 4Kad s čovjekom sličnim sebi nema milosrđa, kako može moliti se za svoje grijehe? 5On, koji je samo od mesa, goji osvetljivost, pa tko će mu oprostiti grijehe? 6Misli na konac svoj i prestani s mržnjom; sjeti se raspadanja i smrti, i vrši zapovijedi. 7Misli na zapovijedi i ne mrzi na bližnjega i na Zavjet Svevišnjega, pa oprosti krivicu.

Oprastanje je dar od Boga,i znaci mnogo vise, oprostiti znaci ljubiti ..Mislim da  oprosti, cesto nema svoje pravo znacenje.. je izgovaramo mehanicki ,bez mnogo razmisljanja..a bas ono,trazi citavu mene/nas..Traziti oprost i prastati drugome,znaci darivati sebe,ponizno zu  pomoc Gospodina ,jer ON nam oprasta.A,tesko je uvjek reci …oprosti..jer ,neki puta osjecamo krivnju,a neki puta ne..neke uvrede su  male,a neke velike.priznati i reci ,zao mi je stvarno veliki uspjeh..I oprosti., tesko je izreci,ali istinski u srcu oprostiti ,to se tek poslje moze vidjeti,koliko je oprost postignut  ,zaista oprosteno….Gospodin Isus na mnogo mjesta govori u prispodobama o potrebama prastanja…jer to je otpustanje grijeha,… Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe. (Mt 5,7).  . U Lukinom evandjelju koja govori o milosrdju, tj. o oprastanju. Isusove rijeci…"Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar."(Mt 5,23-24)  Samo mojom/nasom,odlukom  mogu oprostiti ,ne moram osjecati,ali mogu cvrsto odluciti ( jer i rijec –ljubav---drugim rijecima,znaci  odluka.) odluciti,da mogu oprostiti ,jer onda zapravo gledam Boga..…Kad , odlucimo  oprostiti i prihvatiti oprostenje,mi smo poceli ljubiti i sebe i druge,i to  " onakve,kakvi jesu,bez uvjeta..,pa  i najveca ljubav i oprost  je..kada prastamo i ljubimo osobu koja je "zlocesta,nepravedna,zla" prema nama..to bi trebao biti zivotni stil..Uh,kada bi  to makar  bilo u svima nama,i uvjek na umu..Takodjer,svaka  isprika ,znaci prastaj i prihvati ,jer tako iskazujemo milosrdje … Idi,i ne griješi više!(Iv 8,11)

Pravo oprastanje , ono se nikada ne uvjetuje..to nije osjecaj gdje srce odlucuje,tu  odlucuje volja i razum..i to je ona nasa…"ja oprastam,ali ne zaboravljam",da li je to u skladu s Bozjom Ricju..i zapovjedima… U OPROSTU JE RADOST I MIR…

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ps 103

1Davidov.

Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja,

i sve što je u meni, sveto ime njegovo!

2Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja,

i ne zaboravi dobročinstva njegova:

3on ti otpušta sve grijehe tvoje,

on iscjeljuje sve slabosti tvoje;

4on ti od propasti čuva život,

kruni te dobrotom i ljubavlju;

9Jarostan nije za vječna vremena

niti dovijeka plamti srdžba njegova.

10Ne postupa s nama po grijesima našim

niti nam plaća po našim krivnjama.

11Jer kako je nebo visoko nad zemljom,

dobrota je njegova s onima koji ga se boje.

12Kako je istok daleko od zapada,

tako udaljuje od nas bezakonja naša.

Подели на овим сајтовима

Kako ćeš znati Mašo da li se neko zaista kaje?

Па минимум је да каже ИЗВИНИ, а?

Ако то каже форме ради, то је његов проблем, али ако пориче да је крив, а тражи наставак дружења?

Izvini, kontao sam kao situaciju gde on kaže "oprosti, izvini", a ti ne znaš da li je iskren ili ne, pa kažem nikad ne znamo da li je neko iskren ili ne.

Što se tiče ove druge mogućnosti... ja sam do sad uvek prelazio vremenom preko svega i trudio se da se izmirim s ljudima koji su mi bliski - ne znam da li ima veze s hriščanstvom ili s tim što ja naprosto ne mogu da podnesem da ne budem u dobrim odnosima s bliskim i dragim ljudima, odnosno ne mogu da podnesem da mi nko takav ode iz života.

Подели на овим сајтовима

Ljudi smo i naravno gresimo,svakog dana uglavnom.Mislim da je bitno da to uocimo i da UMEMO reci izvini, da se ne vodimo parolama nekih da "sto sam bolji neko je prema meni sve gori,zato se nikome ne izvinjavam".Izvini...ipak treba biti neki minimum i ljudi to treba da cene, a ja sam bila par puta u situaciji da bukvalno molim na kolenima, a stvar je bila da me navodno "nauci pameti"... 89898989898989

Подели на овим сајтовима

Uh,tesko pitanje...Ja tesko trazim oprostaj,a sve iz straha da me osoba od koje bih ga zatrazila ne oblati i ponizi.Cista gordost moja.A kako prastam?Tesko.Vremenom zaboravim,pa onda i ne znam zasto sam sa nekim u zavadi,ne mogu da se setim,ha,ha,pa se vise ne ljutim.Inace,kod nas Srba,cini mi se to OPROSTI nesto bas tesko preko jezika prevaljujemo.Mislim da dosta vucem od nauke zle,sto kazu,naucena KAKO DRUGI PREMA TEBI,TAKO TI PREMA NJIMA,AKO JE NEKO DOBAR PREMA TEBI,BUDI I TI PREMA NJEMU.To nase domace vaspitanje lici na sve,smao ne na hrisacnsku nauku.I sad ti nekog tako zatrovanog promeni...Treba vremena i sto kazete  70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

ja naprosto ne mogu da podnesem da ne budem u dobrim odnosima s bliskim i dragim ljudima, odnosno ne mogu da podnesem da mi nko takav ode iz života.

Ни ја. Али некад морам да поднесем да је боље да тај неко оде из мог живота него да настави да ми пакости и још да не сматра да то није у реду.
Подели на овим сајтовима

Mhm mhm mhm.

izvoli?

Jesi li nešto htela, Danijela?

Подели на овим сајтовима

Јеси ли опростио некоме, ако ниси способан да му заборавиш? Мјери ли се праштање способношћу заборава?

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...