Зорица екс Милева Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Бећковић - нисам ни сумњала. zru klapklap klapklap Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Упс,извините,ако сам спамовала ово зафркавање zru klapklap klapklap Опрости Ти, и хвала на опомени. Мало се опустимо, жао ми је. Више се неће поновити, бар не у овој поруци. Очеееее Иванеееееее,надам се да се шалите. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Упс,извините,ако сам спамовала ово зафркавање takeoff https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif Опрости Ти, и хвала на опомени. Мало се опустимо, жао ми је. Више се неће поновити, бар не у овој поруци. Очеееее Иванеееееее,надам се да се шалите. Опрости, али наравно да се шалим. :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zoxy Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Извини те а о че(с)му се овде ради , овде све ухвати неки вирус или шта већ !? @Vaske Tи чим попијеш коју криглу одмах се распричаш и постанеш сатиричан , хмммм takeoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Извини те а о че(с)му се овде ради , овде све ухвати неки вирус или шта већ !? @Vaske Tи чим попијеш коју криглу одмах се распричаш и постанеш сатиричан , хмммм takeoff https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/4chsmu1.gif Pronalaziš u tome neku vezu? :cheesy2: https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/4chsmu1.gif Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Ова тема је отишла у неком чудном правцу confused. У сваком случају слажем се да буде мјесто гдје ћемо се једни другима извињавати и захваљивати. Или пак спамовати https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0409_feel' />. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Ова тема је отишла у неком чудном правцу https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/confused.gif. У сваком случају слажем се да буде мјесто гдје ћемо се једни другима извињавати и захваљивати. Или пак спамовати https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused' />. Oprost kriv sam, neće se više ponoviti. spam 0409_feel Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јун 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Имам једно питањце за све вас: елем како се ви понашате, када вам неко напакости намјерно или ненамјерно сасвим је свеједно, и извини се због тога, чисто зарад смиривања сопствене савјести, и кад је већ направљен проблем, не исправи се, него се каже извини и настави даље по свом? Неке се ствари дају исправити, али шта онда кад се не исправе? Догодила ми јако ружна ствар - и некако то извини, није ми пуно значило у овом случају. Па размишљам можда сам се огријешила, није моје да ја управљам туђим, него својим животом, себе да исправљам, а не друге. Шта ви кажете? Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Имам једно питањце за све вас: елем како се ви понашате, када вам неко напакости намјерно или ненамјерно сасвим је свеједно, и извини се због тога, чисто зарад смиривања сопствене савјести, и кад је већ направљен проблем, не исправи се, него се каже извини и настави даље по свом? Неке се ствари дају исправити, али шта онда кад се не исправе? Догодила ми јако ружна ствар - и некако то извини, није ми пуно значило у овом случају. Па размишљам можда сам се огријешила, није моје да ја управљам туђим, него својим животом, себе да исправљам, а не друге. Шта ви кажете? Aко можеш стварно опрости, јер ћеш тако опростити себи! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Јеванђеље учи да, ако нам брат сагреши и до 77 пута и затражи опроштај, ми треба од срца да опростимо. Јер и када се молимо Господњом молитвом, ми кажемо ''опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим''. Ово је за мене велика наука, о којој врло мало знам, а волела бих да знам више. Неке ствари ни себи нисам и као да не могу да опростим, неке другима .. углавном јер нисам ''осетила'' право њихово покајање, типа: ''Машо, опрости ми што сам ти урадио/ла то и то'', већ или не чујем да ми неко ко се о мене огрешио (а има и тога) тражи уопште опроштај или чујем формални, који се малтене, од пречесте употребе (да би се звучало преподобно), излизао и нема никакву снагу речи. Шта радити када свакодневно имаш потребу и ту потребу и оствариш, тако што тражиш опроштај од некога или неких који нису у стању да опросте? И ко ти каже да је неумесно грешити толико, понављати исте грешке? А најгоре је то што ја не могу или нећу, то не знам, да опростим нешто што ми је неко урадио а није се за то покајао. Бојим се ако би се непокајани греси праштали, да би се понављали и да би тај неко или неки, постајали све гори и гори. Опет, то мене држи у клинчу, јер ако ја не опраштам иако ми неко то није ни тражио, значи ја то као да преносим на себе. Јел имате слична искуства? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Maso... od odraslog coveka ne mozes tako nesto cuti. Bas retko. Imam takvih iskustava ali najbitnije je oprostiti, samo zbog sebe. Ne zbog tog nekog ili boga koji ce to nagraditi nekako. Ja ne znam, imam poteskoca oko toga. Mozda sam pomalo zadrt. Ne bih o ovome bas. Ali imam jako velikih iskustava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Kako ćeš znati Mašo da li se neko zaista kaje? Ne možemo se tu oslanjati na naš osećaj. Naše je da praštamo, i to ti je. Nije lako, ali treba da se trudimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Kako ćeš znati Mašo da li se neko zaista kaje? Ne možemo se tu oslanjati na naš osećaj. Naše je da praštamo, i to ti je. Nije lako, ali treba da se trudimo. Pricao sam i sa psihoterapeutima oko toga. Nije bitno kaje li se u suzama i moli za oprostaj ili ne. Radi se o tebi, ne o njemu. Pa taman nastavljao sa tim sto je originalni problem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Mislim da je u praksi sve drugacije...da ma koliko znamo da treba prastati, da smo isuvise gordi i da ce nam uvek pre kroz glavu proci ono "ma oprostila sam ti sto puta,nisam ni ja vise budala", nego "oprosti nam dugove nase kao sto i mi oprastamo duznicima nasim" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 Nije mi problem da dođem i na kolenima (ako treba) i tražim oproštaj. Nekako umem da prepoznam i osetim kad mi neko oprosti. I opraštam (naučih nekako pod stare dane) jer me sam shvatila da me izjeda i truje i okupira mi kompletan um ako zaista ne oprostim. Teško je al šta sve nije teško u životu. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука