Jump to content

Добри сејачи на овој њиви

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Читате ли дугачке постове и текстове на форуму?  

26 члановâ је гласало

1. 1. Читате ли дугачке постове и текстове на форуму?

• Углавном читам
    • Углавном не читам
    • Прелетим очима, не читам детаљно
    • Никада не читам
    • Само одређених чланова
    • Читам само ако нису прекопирани са других сајтова

Препоручена порука

Када би наши одређени архијереји схватили колика се саблазна прави учешћем у ССЦ и колико отпалих душа носе на свом терету због саблажњивог понашања, ваљда би се дозвали памети и повукли СПЦ из ССЦ, и прекинули општење са јеретицима, и тиме би дозвали у Црвку заблуделе акакијевце и друге "ијевце",

Не би, акакијевци и остали "ијевци" се не би ни тада вратили  Цркви.

Јер, ако СПЦ иступи из ССЦ, Она је и даље у јединству са осталим Црквама које су у ССЦ, тако да иступање СПЦ из ССЦ не даје плод враћања заблуделих јеретика, званих "ИПЦ".

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Драга браћо и сестре,

имам жељу да прокоментаришемо о нечему сви заједно,надам се да се нико неће увредити.

Овај сајт постоји и траје захваљујући вредним и добрим људима,најпре труду и жртви оца Ивана.

Што се мене лично тиче,на овај форум долазим,опростите али рећи ћу искрено,због рада и писања шачице људи.Овде заиста има пар вредних људи,да не именујем,такође има и дивних сестара.

Али то је наравно моја ствар и то је у реду.Отац Иван има своју политику вођења сајта и форума,то је његово право,у то не улазим,али примећујем,да се доста злоупотребљава његова ширина и трпељивост,не води се рачуна о томе шта се пише и како се пише и доста често губимо осећај да сем активних чланова,да нас читају и гости,како добронамерни тако и не-добронамерни,који користе сваку прилику да саблазне слабе и нејаке људе.

Редовно добијам коментаре,како од добронамерних тако и ових других.

Морамо повести рачуна.

Скоро сам направила неку личну статистику.

У одређеним деловима дана,кликнула бих у исто време и на Верујем и на Жру,

отприлике,Верујем је увек имао две теме више озбиљне од Жру-а,понекад се дешавало да на Жру тренутно нема ни једна једина озбиљна тема.

То је податак који забрињава.

Не би требало да буде толико тешко да свако постави барем једну икону,једну лепу причу,ово сад искључиво причам о форуму,не о целокупном сајту.

Опростите још једном.Ако се неко нашао прозван,нека ми не замери,него нека се поправи.Ја се лично извињавам оцу Ивану на овој слободи да напишем све ово,можда се он не слаже у многоме са мном,има потпуно право на то,поготово што и сама не доприносим напретку,нећу да се правдам зашто,али тако је.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Да,још једна ствар,

сматрам да би обавезна ставка требала да буду године,испод сваког имена и године да стоје.Веома је важно да имамо орјентацију,да би знали како да разговарамо једни са другима,и под овим не мислим,да деградирамо млађе,него баш супротно,да се припише младости неке глупости или тако што...мислим да је то важно,волела бих да се то усвоји али опет,како отац Иван благослови.

Подели на овим сајтовима

Да,још једна ствар,

сматрам да би обавезна ставка требала да буду године,испод сваког имена и године да стоје.Веома је важно да имамо орјентацију,да би знали како да разговарамо једни са другима,и под овим не мислим,да деградирамо млађе,него баш супротно,да се припише младости неке глупости или тако што...мислим да је то важно,волела бих да се то усвоји али опет,како отац Иван благослови.

... јер глупост је резервисана само за младост ? ;)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Имам сада обавеза, када се вратим изнећу своје мишљење. У сваком случају, веома ми је драго што си ово написала јер Те најпре ценим за веома озбиљног сарадника, а знам да се са Тобом слаже и велики број људи. Опет, треба образложити наново политику сајта која је допринела да огроман број људи (од 5000-20,000 уникатних посета дневно са око 600,000 отворених страница форума на дан) разговара о вери. Дакле, УОПШТЕ НИЈЕ ЛАКО водити ЖРУ.

Тема је започета па ћемо разговарати. Хвала Валентина.

Подели на овим сајтовима

Свакако оче,имам у виду,да мисионарење тражи једну велику ширину,трпљење а најпре љубав.Просто,само да се коригујемо,да се некако уозбиљимо у неким веома важним сегментима,ручна да се повуче понекад,а зашто и постоје пп поруке,неке ствари треба рећи искључиво лично :)

Размисли оче о опцији да је обавезна ставка стављање година,много ће побољшати међусобну комуникацију,сигурна сам да се неће злоупотребити.

Подели на овим сајтовима

... јер глупост је резервисана само за младост ? ;)

Није,наравно,разумем те,али доста ће значити,а можемо и обрнуто да гледамо на ствари,

старији да имају обавезу,моралну,да дају пример млађима :)

Може и тако,зар не!?

Подели на овим сајтовима

Mozda nije u istom kontekstu u kom Valentina govori, meni smeta osionost nekih clanova i nipodastavanje sagovornika. Takvu grubost nisam ocekivao medju pravoslavcima.

To је зато што папир трпи све,верујем,лично,имали би границу,чак шта више,и природан осећај пристојности,уважавања.

Личан однос је најважнији,о томе је Лазар баш писао,и ето, да се надовежем,та тема је слабо пропраћена а одлична је.

Подели на овим сајтовима

Надам се да нисам изазвала неком искушење,заиста сам добронамерна и искрена.

Хвала сестро Валентина што сте нас подсетили да негујемо праве вредности па и на овом лепом и корисном форуму. Често одлутамо а то је оно што и мени засмета,првенствено код себе па и код појединаца. Волим да читам Ваша писања као и још размишљања свега неколицине људи на форуму,због вас и мене има овде. Пуно поздрава :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...