Justin Waters Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Не заборавите да су по библијској причи људи пре Потопа били веома зли. Ако је било дуговечности, онда је то било због услова окружења. Kojih uslova? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Откуд знам... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Meni je Stari Zavet jako tezak za razumeti. Smrt je usla u svet zbog Adamovog pada, ali znamo da je smrti bilo i pre coveka - citava izumiranja vrsta osamucen . Na kraju, Adam je bio prvi covek koji je trebalo da privede ljude Bogu, ne prvi H.sapiens. To mi je nekako najlogicnije da je Postanje zapravo vise mitologija o grehu, smrti, gordosti i neposlusnosti, a ne da se zaista tako desilo. Onda Potop...ne mogu da pojmim da se zaista desio, pa mi je najprihvatljivije isto preneseno znacenje necega sto ce se desiti u buducnosti - spasenje kroz zajednicu. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Не заборавите да су по библијској причи људи пре Потопа били веома зли. Ако је било дуговечности, онда је то било због услова окружења. da, ali po tabeli se vidi da se jos pre potopa poceo smanjivati vek, mozda su postali zli tek tamo kad se i poceo smanjivati vek?! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Откуд знам... У томе је квака. Ако је тврдња да су људи живјели неколико стотина година, усљед природних услова, онда треба образложити који су ро услови. Осим тога Ноје је живио још 300 година послије потопа, када су наводно преовладали услови какви су данас. Дакле није то баш због услова... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ја сам баш скоро размишљао зашто врло често нацисти и комуњаре живе дуго. Сетих се тога скоро кад су испребијали оног зликовца Капичића, па се онда сетих и оних наци избеглица у Аргентину... Не зна се ко је од њих здравији у главу... Ja bih takve pre nazvao izuzecima, tj. da duze zive iako nisu bas pametni... otkud ti to da takvi vrlo cesto zive dugo? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 У томе је квака. Ако је тврдња да су људи живјели неколико стотина година, усљед природних услова, онда треба образложити који су ро услови. Осим тога Ноје је живио још 300 година послије потопа, када су наводно преовладали услови какви су данас. Дакле није то баш због услова... То је у ствари веома конзистентно. Ако погледаш онај графикон, животни век се након Потопа постепено смањује. Ако је било, на пример драстичне промене климе, то се не би десило одједном, већ постепено. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ja bih takve pre nazvao izuzecima, tj. da duze zive iako nisu bas pametni... otkud ti to da takvi vrlo cesto zive dugo? Па баш нису изузеци. Превише злих људи је живјело дуго да би се износио закључак да поремећеност у главу скраћује животни вијек. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 То је у ствари веома конзистентно. Ако погледаш онај графикон, животни век се након Потопа постепено смањује. Ако је било, на пример драстичне промене климе, то се не би десило одједном, већ постепено. Али Ноје је живио још 300 година послије потопа, дакле као да га није такла промјена климе. А каква је то клима која би омогућила живот тако дуго? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ja bih takve pre nazvao izuzecima, tj. da duze zive iako nisu bas pametni... otkud ti to da takvi vrlo cesto zive dugo? Утисак. Прогуглај мало. Енивеј, ја и не мислим да ту има много тога да се закључи. Случајна корелација, баш као и у твом случају. Ако урадиш праву статистику, верујем да ћеш добити неку расподелу независну од ”грешности”. И ”грешници” и ”праведници” умиру и млади и стари. Плус, како уопште ти можеш да процениш да ли је неко здрав у главу (у твом смислу у ком здрав у галву значи ослобођен терета греха)? Можда се онај што је споља рђа у срцу каје, а онај праведник ко зна шта мисли и ради. Ем си направио типичну псеудонаучну грешку давања смисла случајним корелацијама (последица индуктивизма), ем си направио хришћанску грешку да тако олако судиш о људима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Treca strana 4869 hellooooooooo hellooooooooo hellooooooooo http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Pa ovde i ne pricamo o Potopu. potop je dokazana stvar. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 potop je dokazana stvar. Ko ga je dokazao 'leba ti :blink: ? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Па баш нису изузеци. Превише злих људи је живјело дуго да би се износио закључак да поремећеност у главу скраћује животни вијек. Moguce... opet kazem - samo razmisljanje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Али Ноје је живио још 300 година послије потопа, дакле као да га није такла промјена климе. Непосредно након Потопа животни век је још увек око 500 година, тако да није контрадикторно да Ноје живи још 300. А каква је то клима која би омогућила живот тако дуго? Ево шта каже Дарко: Kada bi procesi u organizmu mogli da se odvijaju na 34 stepena, ljudi bi živeli preko 200 godina. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука