Jump to content

Ziloti by Vukman Cejovic

Оцени ову тему

jovan zilot

Препоручена порука

On 14. 2. 2012. at 19:49, nishizawa рече

Знање које си показао је заиста раскошно - признајем, нема бољег начина да се оно опише...

gringrin

Како видим,овде је било расправе о теологији и светоотачкој литератури,што је ипак моја слабија страна,а не о историји,филозофији,психологији и књижевности,у којима не би могао ни воду да ми носиш...у то сам без сумње убеђен.

С обзиром да сам приметио да си ти најгордији и најбезобразнији човек на овом форуму,стављам те на игнор листу и не желим било какво губљење времена са недоученим и набеђеним "теологом".

Не бој се, никога ниси увредио - осим националиста...

Ја национализам не браним речима већ делима...бранио сам га више пута и жртвовао сам много,а и опет ћу.Национализам се брани мислима,делима и на улици,а не на форуму.Тамо сам га одувек бранио,тамо ћу га и убудуће бранити.

Иако бих волео да ми укажеш на то где сам ја овако нешто рекао, свестан сам да су за то шансе никакве - ни на претходну клевету ми ниси одговорио. И ништа ти ја нисам наметао - просто сам наводио речи људи за које сам кажеш да су твоји истомишљеници, а које су 100% у супротности са твојим ставовима...

IGNORE!

Ипак, још једном ти најискреније препоручујем - упознај се мало боље са предметом о којем дискутујеш, тј Православљем. Није срамота не знати нешто - поготово ако то није твоја струка, и ако си нов у целој причи. Када мени цркне телевизор, ја му не читам молитве, нити га сам поправљам - већ се обратим професионалцу, будући да се у телевизоре не разумем...

IGNORE!

Ако овако наставиш - само ћеш се још горе бламирати, и губићеш драгоцено време, које би могао да искористиш да нешто сазнаш. Већ сам ти постављао линк ка литератури која би ти могла помоћи, потражи га.

ЗБОГОМ!

Од тебе помоћ сигурно тражити нећу...има овде и других форумаша,који су надам се љубазнији од тебе.

"Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош

Подели на овим сајтовима

Vidim, fino se ispricaste medju sobom, bez mene.

Da li postoji kakva sansa, da mi administratori ovog duhovno aristokratskog foruma daju rijec.

Ne toliko zbog sebe, koliko zbog mojih mnogobrojnih obozavaoca.

Bog mi dao slobodu da slobodno mislim i vjerujem a "duhovna aristokratija" hoce da me mentalno uniformise.

To nije fino sa vase strane, pogotovo zbog toga, sto ste vi puni teoloskih argumenata za jednog ovako povrsnog zilota poput mene.

Ja samo hocu ekumenisticki dijalog sa vama.

Ne trazim zajednicku molitvu, niti da meni priznate prvenstvo.

Ne morate me ni lijevim plucnim krilom zvati.

Ali hocu teoloski dijalog, to jest da ikumenisemo, kako bi rekao njegovo visokopreosvesvenstvo gospodin Atanasije Jevtic.

Ili ikumenizam vazi za sve, samo ne za zilote.

To ne mogu da vjerujem, to bi znacilo da se vi nas bojite.

Подели на овим сајтовима

ццц.

Мир Божји с тобом Вукмане, најзад си се отерао од Бога и Цркве ...

мада видим да си се мало скрасио и успео да постанеш нормалнији, па ко вели, можда те то и освести за Бога и ближње тако да поздрављам промену климе ал не заборави где је Истина па се врати кад ти омучи да ко Јона бежиш од Бога :)

изгледа да човек понекад мора да дотакне дно пакла да би се пренуо ...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1329536556' post='586097]

ццц.

Мир Божји с тобом Вукмане, најзад си се отерао од Бога и Цркве ...

мада видим да си се мало скрасио и успео да постанеш нормалнији, па ко вели, можда те то и освести за Бога и ближње тако да поздрављам промену климе ал не заборави где је Истина па се врати кад ти омучи да ко Јона бежиш од Бога :)

изгледа да човек понекад мора да дотакне дно пакла да би се пренуо ...

Bog ti pomoga brate Milane. Drago mi je da pozdravljas moju odluku da pridjem istinitoj pravoslavnoj Crkvi, mada vidim da donekle sumnjas u to da su ziloti istiniti hriscani, to jest pravoslavci, jer izvan pravoslavlja nema hriscanstva.

Takodje odajem priznanje tvojoj moci zapazanja, koja je identifikovala, da se Vukman od krstenja u istinitoj pravoslavnoj Crkvi promijenio na bolje.

U vezi tvojih dilema oko "Istine" i oko Crkve Bozije, reci cu ti sledece.

Hristova Crkva nije organizacija, nego zivi organizam u Istini.

Samo ako je Crkva u istini, ako se drzi svetootackog puta i ako se postuju kanoni, samo onda su njene Svete Tajne blagodatne.

Ako pomesna Crkva odstupi od Istine, odnosno padne u jeres onda ona prestaje da bude pravoslavna i nikakva organizacije i ustrojstvo to stanje ne mogu da promijene.

To znaci da je moguce da jedan jedini covjek bude Crkva a milioni da nudu u jeresi, sto nam primjer papo-katolika, kojima crkve svjetskog pravoslavlja danas daju vjestacko disanje, ne bi li produzili zivot tom antihriscanskom monstrumu, potvrdjuje.

Da bi utvrdili koja je Crkva u Istini treba da se orjentisemo na pisanja Svetih Otaca, koji su nam postavili savrsene metode za utvrdjivanje jeresi.

Preko tih metoda je moguce utvrditi i najprefinjeniju jeres umotanu u blagocesce. Kako li je tek lako razotkriti grubu i primitivnu jeres ekumenizma, koji nije nista drugo nego satanizam upakovan u humanizam. To je najopasnija i najodvratnija jeres u istoriji pravoslavlja i Slava Bogu da mi je Bog dao oci da vidim jednu tako ociglednu jeres, od koje sam se odvojio i sa kojom nemam namjeru da se sjedinjujem nikada vise.

Dakle, nisam ja otisao u nikakvu novu Crkvu, jer Crkva postoji 2012 godina, nego sam se sklonio od onih koji su od te Crkve otpali. To sam uradio zato, jer SVI Sveti Oci tako uce.

Po danasnjim mjerilima Sveti Oci su zadrti fanatici i nije cudo da se ekumenisti trude da reformisu Svete Oce i da uvedu neko "postotacko pravoslavlje".

Za one koji misle da ziloti grijese, ili da su pukli, dacu jedan predlog.

Uzmite papir i olovku i zapisite granicu dokle mozete tolerisati bezakonje u Crkvi. Zapisite dobro, gdje je ta granica, gdje po vama crkva kojoj pripadate nece biti vise Crkva.

I onda to sto ste zapisali dobro spakujte i stavite u sef, ili pod jorgan.

I onda posle godinu ili dvije dana uzmite to sto ste napisali i uporedite sa stvarnoscu. Videcete da ce stvarnost biti jos jezivija od toga sto ste zapisali.

Jos bolje, je da podjete kod vasih ekumenistickih duhovnika i da njih pitate, gdje su granice Crkve, neka vam oni kazu gdje je granica.

U sto hocete da se kladimo, da vam u 90% slucajeva nece dati razumljiv odgovor a onih 10% ostalih ce vam reci, da o tome odlucuje Sabor a ne vi. Nijedan od njih vam nece reci, da su granice Crkve davno postavljene i da je svaki vjernik duzan da te granice ne prelazi.

Jedna od tih granica je da nije dozvoljeno pravoslavnom vjerniku da opsti sa onim koji imaju opstenje sa jereticima, pogotovo, ako je opstenje sa jereticima skoro 50 godina, koliko dugo traje ucesce SPC u satanskoj organizaciji SSC..

Подели на овим сајтовима

А је ли, живота ти, како знаш која од тих силних "Истинитих" (а колико схватам има их преко двадесет) је права и "најистинитија"? Колико знам све те зурлотске фракције су побацале анатеме једни на друге, тако да не могу све бити "Истините", иако свака само себе сматра за јединог са ауторским правима на потпуну и апсолутну истину.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

eh tek dosla sa liturgije-mise u katolickoj crkvi, jel sam oprostila se od nekadasnje komsinice sto otisla sa zemlje ,malo tuzna ,ali ovo me razveseli kad vidjo da cejo se pojavio nakon niz godina , slatko se zasmija ,cejo brate ti zaboravio od svih imena baba kaca da si bio isto na nekom forumu sa tim imenom,lijepe pozdrave ti upucujem ,lijepo da se javio

Подели на овим сајтовима

On 18. 2. 2012. at 19:48, suza рече

eh tek dosla sa liturgije-mise u katolickoj crkvi, jel sam oprostila se od nekadasnje komsinice sto otisla sa zemlje ,malo tuzna ,ali ovo me razveseli kad vidjo da cejo se pojavio nakon niz godina , slatko se zasmija ,cejo brate ti zaboravio od svih imena baba kaca da si bio isto na nekom forumu sa tim imenom,lijepe pozdrave ti upucujem ,lijepo da se javio

Ja baš danas nešto mislim, gde li je Suza,ne javlja se? Koja slučajnost?

E Čejo, Čejo, bio zilot, ihitovac, borac za večeru, pravoslavac, budista, jehovista, neandertalac, kromanjonac...ti ćeš ko magnet da privlačiš naše dame sa foruma.

Evo i Suze koja već tako lepo piše i govori.

Baš mi uveseli veče Suzo.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 18. 2. 2012. at 19:57, Zawisza рече

Ja baš danas nešto mislim, gde li je Suza,ne javlja se? Koja slučajnost?

E Čejo, Čejo, bio zilot, ihitovac, borac za večeru, pravoslavac, budista, jehovista, neandertalac, kromanjonac...ti ćeš ko magnet da privlačiš naše dame sa foruma.

Evo i Suze koja već tako lepo piše i govori.

Baš mi uveseli veče Suzo.

zawisa tu sam citam -nesnalazim se na ovom forumu vise lako -komplikovano mi postalo kad nest trazim nemogu naci pa tako sam ti podavno poslala poruku privatno i pitala dali si na facebook ali nisam odgovora dobila-drago mi isto da te cujem

Подели на овим сајтовима

On 18. 2. 2012. at 20:12, suza рече

zawisa tu sam citam -nesnalazim se na ovom forumu vise lako -komplikovano mi postalo kad nest trazim nemogu naci pa tako sam ti podavno poslala poruku privatno i pitala dali si na facebook ali nisam odgovora dobila-drago mi isto da te cujem

Ma ja se ne snalazim nigde, bio sam u Grčkoj pa na Kosovu i sad čekam jedan papir u Srbiji pa da odem u prelep deo Poljske i tamo ostanem zauvek.

Ali nešto komplikuju i počinje nervoza da me hvata.

Eto i Čeje on kao da je bio u Hagu a ne u Minhenu. Ako nastavi da zilotuje, možda ga strpaju kod šešelja?

Zamisli njih dvojicu, ne zna se ko je elokventiji i pametniji.

Raduje me kad vidim kako lepo pišeš srpski , sećam se tvojih prvih postova i kako sam bio grub prema tebi.

Valjda si mi oprostila?

Подели на овим сајтовима

Добра ти је идеја ово са папиром и сефом. Ја мислим да је мерило је на коју страну се спава. Ко спава на левој страни је нажалост у јереси јер се зна да је предањски и једино исправно спавкање на десној страни. Мислим и да се бројанице не смеју држати у џеповима испод појаса. То је исто јако битно.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја сам чуо да и ови што слушају Баха су такође јеретици јер је он био полу-католик полу-протестант, дакле екумениста.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

On 18. 2. 2012. at 20:29, Zawisza рече

Ma ja se ne snalazim nigde, bio sam u Grčkoj pa na Kosovu i sad čekam jedan papir u Srbiji pa da odem u prelep deo Poljske i tamo ostanem zauvek.

Ali nešto komplikuju i počinje nervoza da me hvata.

Eto i Čeje on kao da je bio u Hagu a ne u Minhenu. Ako nastavi da zilotuje, možda ga strpaju kod šešelja?

Zamisli njih dvojicu, ne zna se ko je elokventiji i pametniji.

Raduje me kad vidim kako lepo pišeš srpski , sećam se tvojih prvih postova i kako sam bio grub prema tebi.

Valjda si mi oprostila?

ceju vec godinama sa foruma poznam sa imenima razlicitim i tako ,kad ga banuju svi ,nema ga onda nigdje hehheh ,nisam ti ni zamjerila vec se sama sebi smijala cesto,pa neka ti sa srecom bude tvoj novi pocetak , zelim ti od sveg srca ,vjerovatno znas poljski tako da nece ti biti tesko

Подели на овим сајтовима

On 18. 2. 2012. at 14:39, jovan zilot рече

Bog ti pomoga brate Milane. Drago mi je da pozdravljas moju odluku da pridjem istinitoj pravoslavnoj Crkvi, mada vidim da donekle sumnjas u to da su ziloti istiniti hriscani, to jest pravoslavci, jer izvan pravoslavlja nema hriscanstva.

Takodje odajem priznanje tvojoj moci zapazanja, koja je identifikovala, da se Vukman od krstenja u istinitoj pravoslavnoj Crkvi promijenio na bolje.

свако добро и теби од Господа, у сва времена :)

као и тим људима с којима си сад, иако ме боли шта су ти урадили, колико и ти сам себи ...

што се тиче мојих наводних сумњи, немам их нимало а што се тиче мувања и обрађивања које си ми написао и молбе и позива да вам приђем, смерно ћу одбити јер сам пре пар година већ ходао тим путем којим ти одлазиш од Цркве и Бога и не бих му се враћао ни за живу главу. немању-акакија и неке од његових птица селица знам, мада тог твог не знам, али сам свеједно искуством убеђен да нема ничег ван Тврђаве Истине и право да ти кажем, страх ме је и да размишљам да прошетам ван Ње јер ми је снага и вера слаба и плашим се да бих се загубио ако бих и кренуо кога да вратим, сем тога што ми се срце слама због тога што су многи добри и морални отпали и не враћају се, нема их на видику и радост изостаје док лав риче и чека кога да прождере.

што се тиче твог одласка, не поздрављам га већ само поздрављам уземљеност из које причаш јер видим да си лутао много и дугачко, мада не могу да замислим зашто би Цркву, самим тим и Главу Цркве, оптуживао за своје лудости и неразумевања, а заиста сам и сам уверен у одбијања разума с којим смо ти многи овде писали. иако си тако лудовао, није ми нимало пријатно, чак врло сам тужан кад чујем за кога да одлази, пошто си овај пут добро залутао а мислиш да си се освестио, па ћу се молити за просветљење твог ума и срца Пресветој, да те онако како је и мене Господ дотакао и изабрао међу многим недостојнима да и тебе одвојио од туге у који си се увалио.

још бих те замолио да не причаш толико гордељиво напамет, иако си очигледно врло лепо обдарен језиком али не и Христовом мудрошћу и теолошким знањем, па бих те замолио да проучиш ове две ствари,

https://www.pouke.org/forum/topic/6877-%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d1%98%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%98%d1%83-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d1%99/page__view__findpost__p__195685

и

http://www.svetosavl...a=1&date=1-2011

са сазнањем да ми је ово сваки дан прво што ми очи угледају кад отворим интернет, да ми буде подсетник где сам био а да би и ти схватио да моје речи нису празне кад ти кажем да имам разумевања за твоја лутања и да их не видим као крај, већ као људско посрнуће од којег ће ти вера на боље заживети.

још једном бих те замолио и да се својски потрудиш да пронађеш и прочиташ како је прошао један од 26 светих Кољивара, свети Макарије Коринтски, свети Отац који је као епископ био рашчињен јер је држао Истину тврдо и чврсто у срцу али никад није ниједног позвао, па ни самог себе, да иступи из Тврђаве Спасења и колико је и како трпео док се нису црквене власти призвале памети и нису га вратиле на његово место. што се тиче самих Кољивара, нити један није прошао без прогона и од самих црквених власти и нити један није одступио од Цркве већ их је Бог све до једног посветио. мислим да ћеш многа имена препознати и да ти неће бити одбојна, већ ћеш се у многима пронаћи као човек и као верник.

имаш и линк у мом потпису о њима и пракси честог причешћивања, која је мене вратила у памет и окриље и љубав Божју, па ти топло препоручујем да погледаш шта имају да кажу и колико је то здравије од политике којом се бавиш.

да брате, разумем што се бавиш тренутно идеологијом вере и сличном политиком, па те коленоприклоно молим да победиш своју гордост љубављу према ближњем и да ме само саслушаш и покушаш да не одбациш моје речи.

само бих те једно на крају упитао: знаш ли где је Божја граница трпљења нас?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...