Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Па исто је и са Еплом. На ајтјунсу не можеш регистровати налог за куповну преко ајтјунса ако се региструјеш да си из БиХ. Трик успјева само уколико направиш регистрацију на Хрватску, онда ти скине паре са картице. На баковном листингу јасно стоји трансакција са ајтјунса и на е-пошту стиже обавјештење о извршеној трансакцији. Ајтјунс за Босну ништа не нуди, ни музику, ни књиге ни ведео садржај, све је невидљиво. Постаје видљиво тек кад откључаш ИОС, али онда наводно можеш све апликације скидати бесплатно, и оне комерцијалне и оне које нису. То онда постаје отворена крађа. Шта да се ради...да ли је у питању неко непоштовање муштерија, или нека бирократска зезанција...не знам. Али тако је ето са гуглом, са еплом, са амазоном, бар што се тиче БиХ. Није баш исто (мада се и са тим не слажем). У Босни можеш да користиш епл продавницу ако имаш кредитну картицу из подржане земље (ја сам пае година користио ајфон у Србији са америчком картицом). Гуглову продавницу не може да користи ни неко са америчком картицом ко дође у Србију. Они су земљу буквално географски изоловали. Са амазоном није тако уопште. Књиге и све остало можеш опуштено да купујеш српском кредитном картицом. Можеш чак и књиге за киндл. Једино не можеш музику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 A gde su vam iTune Bosna i Srbija? Ja ih uopstre ne vidim na spisku. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Није баш исто (мада се и са тим не слажем). У Босни можеш да користиш епл продавницу ако имаш кредитну картицу из подржане земље (ја сам пае година користио ајфон у Србији са америчком картицом). Гуглову продавницу не може да користи ни неко са америчком картицом ко дође у Србију. Они су земљу буквално географски изоловали. Са амазоном није тако уопште. Књиге и све остало можеш опуштено да купујеш српском кредитном картицом. Можеш чак и књиге за киндл. Једино не можеш музику. У Босни није ствар са кредитном картицом подржане земље, бар што се мог искуства тиче. Као што написах, ја користим еплстор са босанском картицом-дакле картицом неподржане земље, зато што сам је регистровао на епловом налогу као да је из Хрватске. Просто сам ставио да живим у Хрватској, а не Босни, и то је упалило. Амазон не да трансакцију ни за један артикл који се плаћа из Босне, али ето може из Србије. Пејпал може из Босне, не може из Србије. Ко ће то разумјети.... Тако да не мислим да гугл некога дискриминише, просто мислим да смо ми тржиште које за њих још није атрактивно, то јест не доноси им значајне приходе и није вријеме да понуде широк спектар услуга. Ето зашто епл ограничава све своје услуге за Босну? Зашто кад отвориш ајтјунс са таблета или ајфона у Босни, не видиш ни музику ни видео ни књиге ни много тога што се иначе продаје на ајтјунсу у подржаним земљама? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 A gde su vam iTune Bosna i Srbija? Ja ih uopstre ne vidim na spisku. Нема их. Али можеш физички присутан у Босни или Србији да отвориш налог на италијанској продавници ако имаш италијанску кредитну картицу. Гугл ради другачије. Ако, нпр. купиш таблет у Италији и ту га нормално користиш, а онда дођеш у Србију на шест месеци, у Србији нећеш моћи да купујеш нове и апдејтујеш већ купљене апликације. Ако дођеш са ајфоном или ајпедом, нећеш имати проблема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 У Босни није ствар са кредитном картицом подржане земље, бар што се мог искуства тиче. Као што написах, ја користим еплстор са босанском картицом-дакле картицом неподржане земље, зато што сам је регистровао на епловом налогу као да је из Хрватске. Просто сам ставио да живим у Хрватској, а не Босни, и то је упалило. Амазон не да трансакцију ни за један артикл који се плаћа из Босне, али ето може из Србије. Пејпал може из Босне, не може из Србије. Ко ће то разумјети.... Тако да не мислим да гугл некога дискриминише, просто мислим да смо ми тржиште које за њих још није атрактивно, то јест не доноси им значајне приходе и није вријеме да понуде широк спектар услуга. Ето зашто епл ограничава све своје услуге за Босну? Зашто кад отвориш ајтјунс са таблета или ајфона у Босни, не видиш ни музику ни видео ни књиге ни много тога што се иначе продаје на ајтјунсу у подржаним земљама? Ја се слажем све са тобом, осим што додајем да је гугл гори јер земљу изолује географски праћењем ип адресе (иако је, понављам, потпуно омогућио трансакције. Из босне можеш на гугл маркету да користиш српску картицу). Тако да ни ти као држављанин Босне који има од гугла дату могућност да користи пунокрвни андроид маркет, нећеш моћи да користиш све могућности свог уређаја и ОС-а ако дођеш, рецимо, на размену студената у Србију. То је страшно. Замисли да си бизнисмен и одеш са својим таблетом у неку земљу где ти пословни партнери кажу да инсталираш тај и тај програм. Ти одеш на андроид маркет, кад оно цврц. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Ovi iz Googla znaju da im je OS supalj pa zato, a majstori iz Infinite Loop-a znaju da sa njima nema lazi i prevare pa su opusteniji .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Ја се слажем све са тобом, осим што додајем да је гугл гори јер земљу изолује географски праћењем ип адресе (иако је, понављам, потпуно омогућио трансакције. Из босне можеш на гугл маркету да користиш српску картицу). Тако да ни ти као држављанин Босне који има од гугла дату могућност да користи пунокрвни андроид маркет, нећеш моћи да користиш све могућности свог уређаја и ОС-а ако дођеш, рецимо, на размену студената у Србију. То је страшно. Замисли да си бизнисмен и одеш са својим таблетом у неку земљу где ти пословни партнери кажу да инсталираш тај и тај програм. Ти одеш на андроид маркет, кад оно цврц. Значи амерички држављанин, бизнисмен отпутује у неку неподржану земљу, и прикачи се на локални интернет, и ако пожели да купи неку апликацију са андроид маркета, добиће цврц? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Значи амерички држављанин, бизнисмен отпутује у неку неподржану земљу, и прикачи се на локални интернет, и ако пожели да купи неку апликацију са андроид маркета, добиће цврц? Управо тако. И обрнуто. Српски беспосличар (ја) оде у подржану земљу (Колумбија), прикачи се на локални интернет и опуштено купи програм са српском картицом. Ни трага од црврца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Српски беспосличар (ја) оде у подржану земљу (Колумбија) Е, тотални офтопик - ајде буди добар па нам напиши какви су утисци о Колумбији, ако може и нека сличка добијеш пиво... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Нећу да крадем људима леб. А нарочито нећу када се узме у обзир то да већина програма кошта као три лименке пива, а они најскупљи као гајба пива. Зато сам рекао да нећу ни да размишљам о андроид таблету док год гугл не крене да поштује своје муштерије. За телефон сам се зезнуо.Па шта да се ради када човек не може на другачији начин да дође до апликације... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Е, тотални офтопик - ајде буди добар па нам напиши какви су утисци о Колумбији, ако може и нека сличка добијеш пиво... Важи, чим стигнем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Нећу да крадем људима леб. А нарочито нећу када се узме у обзир то да већина програма кошта као три лименке пива, а они најскупљи као гајба пива. Зато сам рекао да нећу ни да размишљам о андроид таблету док год гугл не крене да поштује своје муштерије. За телефон сам се зезнуо. браво, тако треба prst ka gore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 ... Тако да не мислим да гугл некога дискриминише, просто мислим да смо ми тржиште које за њих још није атрактивно, то јест не доноси им значајне приходе и није вријеме да понуде широк спектар услуга. .. Па ако не отворе нећемо никад ни постати атрактивни Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Држите се теме, не наслова, него првог поста :) Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Па ако не отворе нећемо никад ни постати атрактивни Ма каква атрактивност тржишта. Currently, developers in these locations may sell paid applications to users in the following countries:Argentina Australia Austria Belgium Brazil Bulgaria Cameroon Canada Cote d' Ivore Cyprus Czech Republic Denmark Estonia Finland France Germany Ghana Greece Hong Kong Hungary Iceland India Israel Italy Ireland Japan Kenya Latvia Lithuania Luxembourg Mexico Netherlands New Zealand Nicaragua Norway Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Singapore Slovakia Slovenia South Africa South Korea Spain Sweden Switzerland Thailand Ukraine United Kingdom United States The developers in these locations may also sell paid applications to users in the "Rest of the world" -- which includes the following countries: Albania Algeria Angola Antigua and Barbuda Armenia Aruba Azerbaijan Bahamas Bahrain Bangladesh Belarus Belize Benin Bolivia Bosnia and Herzegovina Botswana Burkina Cambodia Cape Verde Chile Colombia Costa Rica Croatia Dominican Republic Ecuador El Salvador Fiji Gabon Guatemala Guinea-Bissau Haiti Honduras Indonesia Jamaica Jordan Kazakhstan Kuwait Kyrgyzstan Laos Lebanon Macedonia Malaysia Mali Mauritius Moldova Morocco Mozambique Namibia Nepal Netherlands Antilles Niger Nigeria Oman Pakistan Panama Papua New Guinea Paraguay Peru Qatar Rwanda Sri Lanka Tajikistan Tanzania Togo Trinidad and Tobago Tunisia Turkmenistan Uganda Uruguay Uzbekistan Venezuela Vietnam Yemen Zambia Zimbabwe Ако је Нигерија атрактивније тржиште од Србије, ја ћу сад да поједем овај лаптоп испред мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука