Justin Waters Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Што је црква била анархистичкија била је чистија, а што је више имала везе са државом утолико је била даље од заступања хришћанских вредности. Феудализам је корумпирао до сржи, и можда није „џаба” био прогон цркве у Русији након „Октобарске револуције”, с обзиром да је црква напустила народ и претворила се у неку одвратну установу за одржавање царског апсолутизма... Не анархистичнија, него удаљенија од државе. Не може Црква бити анархична кад има своју јаку хијерархију још од апостолских, дакле најранијих времена. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Не анархистичнија, него удаљенија од државе. Не може Црква бити анархична кад има своју јаку хијерархију још од апостолских, дакле најранијих времена.Мислио сам на „Богу Божије, цару царево”. "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Да, Чеда износи као Чеда Јовановић, са својим именом и презименом. Није проблем када неко критикује, али је проблем када постаје критизер и да једино то зна и може. Шта је лоше што је добио орден? Па Богу хвала да јесте! То показује да цени Цркву много више него што је цене они који су сами у њој. Нисам рекао да је лоше што је добио орден,напротив. А не знам на кога мислите када кажете да је цени више од оних који су у Цркви...И не знам ко Вам се овде учинио као критизер. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Нисам рекао да је лоше што је добио орден,напротив. А не знам на кога мислите када кажете да је цени више од оних који су у Цркви...И не знам ко Вам се овде учинио као критизер. Мислио сам уопштено. Свакако да се и овде понекад појави та тенденција критизерства. Ако нешто критикујемо увек треба понудити алтернативу. Уосталом, најлакше је критиковати а прстом не мрднути да се ствари промене. Свакако, добијање Ордена је велика част и добија се по заслузи и по мудрим потезима Цркве. Свакако да у појединим потезима има и политике, али је то некако неминовно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Шта су тачно Коузинове заслуге за Српски народ? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Шта су тачно Коузинове заслуге за Српски народ? Конкретна подршка Србији, Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Подржавам доделу Ордена светог Саве и то Александру Конузину. Али ако поставите неку тему морате очекивати и могућност да се неком нешто не допадне. Никада не знате да ли је неко ипак мрднуо прстом,па и ако каже неку замерку.Уосталом у чему је наша слобода као хришћана ако само треба да пишемо хвалоспеве за сваки потез сваког у Цркви иако не мислимо да је то добро. DYNABLASTER and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Шта су тачно Коузинове заслуге за Српски народ?Паре за храм Светог Саве на врачару од Руске Федерације... :P "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 amin АлексаАлексије brate moj Hristos vaskrse DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 amin АлексаАлексије brate moj Hristos vaskrse Ваистину васкрсе! Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Шта су тачно Коузинове заслуге за Српски народ? Па викао мало на нас ономад... Наш народ воли такве што вичу и машу песницама. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 ono što je meni zanimljivo je sledeće... ok,svakako da je dobro što je brat Rus dobio orden,neće valjda tamo neki švabo ili Englez da ga dobiju (LOL)... nego zar nema nekog našeg prostog čoveka iz naroda koji spasi decu iz požara,nahrani gladne... ima takvih nekako ga uvek dobije javna ličnost,političar itd DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Подржавам доделу Ордена светог Саве и то Александру Конузину. Али ако поставите неку тему морате очекивати и могућност да се неком нешто не допадне. Никада не знате да ли је неко ипак мрднуо прстом,па и ако каже неку замерку.Уосталом у чему је наша слобода као хришћана ако само треба да пишемо хвалоспеве за сваки потез сваког у Цркви иако не мислимо да је то добро. Нико не каже да треба писати хвалоспеве за сваки потез СПц, али не треба тражити нити длаку у јајету. Мене је рецимо узнемирило оно извињење Владике Григорија, неке овај орден, како кога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 ono što je meni zanimljivo je sledeće... ok,svakako da je dobro što je brat Rus dobio orden,neće valjda tamo neki švabo ili Englez da ga dobiju (LOL)... nego zar nema nekog našeg prostog čoveka iz baroda koji spasi decu iz požara,nahrani gladne... ima takvih Па ви сте, брате србине теолог, нисам ја, и добро знате, ако добијете хвалу и захвалу у овом свијету, неће је бити горе, где нас чека светлост Христова. Такви људи, стварне патриоте, страдалници, и да не набрајам, нису на нету, живе неки свој живот далеко од очију јавности. Они сигурно неће добити овај орден, њих чека Св.Саво премијерно да им преда, без депутата. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 hehe... a ovo je za one koji će biti s one strane grane... p.s. nisam teolog,stoji mi to samo zbog praćenja nekih tema na forumu tako je o.Ivan blagoslovio Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука