Jump to content

Духовници или Агапе

Оцени ову тему

marko_13

Духовници или Агапе  

20 члановâ је гласало

1. 1. Духовници или Агапе?

• Духовници
    • Агапе

Препоручена порука

Чини ми се да се емисија "Агапе" помало истрошила. Могуће да је у питању "искоришћеност" тема или нешто слично. Имамо пример вечерашње емисије са врло досадном темом, о резултатима истраживања о религиозности у Србији и односу према евроинтеграцијама. Тема, која је била безброј пута у медијима и многим црквеним и другим емисија. Слично вечерашњој, већ месецима, се можемо уверити, осим спорадичних случајева, да су гости људи који се баве неким параистраживањима, езотеричним појавама или су речју досадни. Да не причамо да је пре неколико месеци емисија безмало прекинута 10 минута, пре термина, а учесници као да су се посвађали међусобно или са водитељем. И многи други моменти су присутни, који ме приморају да пребацим много раније или да се мучим и досађујем до краја.

Са друге стране, Веља Павловић, дајући особен печат својој емисији, као изванредан ерудита и човек, који можда није црквен, али је изванредан интелектуалац и зналац, врло живописно и животно преноси искуства врхунских духовника, мислилаца и богослова, да човек просто не поверује каквих све људи има, а за неке које можда и познаје изнова се изненади њиховом ширином и занимљивошћу. Чак и од малоговорљивих саговорника Веља извуче максимум.

Волео бих када би они који глсају, образложили свој став.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Иако ово што је Марко написао свакако стоји,гласао сам за Агапе зато што је та емисија пратила моје спознавање вере и улазак у црквени живот.Неке реченице из тог серијала још увек памтим,оне ме на један посебан начин и даље прате. snoozer_11

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Наравно, слажем се са тим, али ми је још теже да пратим Агапе сада, када се сетим на каквом је нивоу прошле или пре неколико година била.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Наравно, слажем се са тим, али ми је још теже да пратим Агапе сада, када се сетим на каквом је нивоу прошле или пре неколико година била.
Поготово боле псевдо-научне приче...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

ја гласам за Духовнике...тачно је да је Агапе раније био много интересантнији, интересантнији гости, интересантније теме...мени више није...Веља иде на терен, по манастирима и то ми је животније, аутентичније, динамичније...из студија све је некако монотоно, статично...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Духовнике углавном гледају црквени људи,док су Агапе интерсантни и неверујућим ,те је његова мисионарска улога много већа и значајнија.

Дакле "духовници" се баве експлицит црквеним темама и речник је такав да га само верујући могу пратити,док су Агапе другачије замишљени и конципрани,те га сви могу гледати,мада је више усмерен ка интелектуалцима и нешто образованијом популацијом...

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ова оцена Агапеа је могла некада да стоји, али мислим да не и више, пошто се темама више приближио Трећем оку, него образованијој популацији.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Духовници али и Агапе наравно да се понека емисија истроши временом нестане материјала и тема то се дешава једноставно лек је пауза за неко време...

Подели на овим сајтовима

Гласао сам за Агапе, али на конту старе славе, тј. оних првих емисија.

Слажем се да су се истрошиле и да сам престао да их гледам због тога.

Чини ми се да су данас Духовници генерално бољи, мада је и ту било смор емисија, искрено.

Зависи ко шта воли, али мени је емисија са еп. Давидом била хард кор добра.

Подели на овим сајтовима

Било је наравно, али не стоји оцена да је само намењена верујућим, пошто су неки од гостију нпр. митрополит Николај или епископ Давид људи толико елоквентни и интересантни саговорници, да је било милина слушати их. Са друге стране, Вељин рецепт, са краћим паузама, је очигледно добар, који би требало и Гајшек да прихвати. Мислим на то да када се сетим старијих емисија Духовника и овог серијала, исту импресију имам.

Подели на овим сајтовима

И "Агапе" и "Духовници", обзиром да та опција није предложена.

Серијал "Духовници" је потпуно другачије осмишљен, од серијала "Агапе". Добро је што су и даље "свако на својој изабраној линији": разговори са духовницима, где се не врше поређења између духовника, већ је дато сваком од нас да то чини ако жели,

директна размена мишљења о свим темама које живот чине, увек имплементирајући и хришћанску мисао о теми.

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Да, наравно, то се слажем, али питање се односило на конкретно и тренутно стање у емисијама.

Подели на овим сајтовима

Искрено да одговорим незнам за кога или шта да гласам ! Подједнако пратим и једну и другу ! Чињенице говоре да се "Агапе " мало истрошио вероватно зато што су исцрпљене теме , али се неслсжем са овим :

Духовнике углавном гледају црквени људи,док су Агапе интерсантни и неверујућим ,те је његова мисионарска улога много већа и значајнија.

Дакле "духовници" се баве експлицит црквеним темама и речник је такав да га само верујући могу пратити,док су Агапе другачије замишљени и конципрани,те га сви могу гледати,мада је више усмерен ка интелектуалцима и нешто образованијом популацијом...

Можда је требало у гласање ставити и једно и друго . Ко зна ?

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Емисија Агапе је једна од најбољих емисија које се емитују код нас,по мом мишљењу. Невероватно колико је међу новинарима данас тешко наћи неког школованог, елоквентог, оригиналног, вредног и са другачијим поимањем начина на који јавности треба да представи одређену тему, личност, појаву итд.,а уз то да га редакција подржава. Данас се у медијима санкционишу емисије на ту тему и веома их је мало. Хвала Богу ипак их има захваљујући упорним новинарима. Гајшек је одличан новинар, емисије су му другачије, концепција је занимљива и тешка за реализацију. Кад имате као сталног госта емисије Владету Јеротића и поред њега још једног јаког госта, тешко је урадити емисију а да она сваки пут буде занимљива и на високом нивоу. Јавност је навикла да у тој емисији добије висок квалитет и сада не пристаје на мање. То значи да је Гајшек одлично ради. Кад поставите високе стандарде онда остали то очекују од вас у свакој наредној емисији. Многе емисије данас се пре заврше него почну ако се дотичу православља. У овом безбожничком времену у медијском утркивању приказивања ружног и ниског у људима, ова емисија је заиста прави потез Студија Б. Зато, моје честитке уредницима и Гајшеку који толико дуго траје и успева многе, који нису били у Цркви, да привуче.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...