Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како се причестио код унијата? То би значило да је морао да саслужује са њима на Литургији. Односно ту нема разлике јер су унијати (гркокатолици) једно са римокатолицима.

Pa i jesu sasluzivali.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 270
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1329537015' post='586099]

није све баш црно бело, како се чини.

а није ни све православно што се штампа, поготово у случају кад је без благослова надлежног владике.

Ova knjiga ima blagoslov, ali svi znamo da to kod nas nista ne znaci. Kladim se da vecina vladika ni ne pregleda knjige za koje daje blagoslov.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

ала си се ти надувао од Православља, па знаш за кога има спаса и како ће коме Бог да суди ...

Komentar nisam dao samo sa stanovišta pravoslavnog hrišćanina,već pre svega sa stanovišta običnog čoveka kome se smučio teror Rimokatoličke crkve nad čitavim svetom,a prvenstveno nad pravoslavnim Srbima. Na svu sreću,njihov kraj je vrlo blizu,tako da već jasno vidim kakva će biti Božija presuda tim krvopijama.

"Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош

Подели на овим сајтовима

Брате,верзија "они су грозни и пропашће" мислим да не стоји. Свако има своје проблеме,римокатолици своје,а ми своје,боље да се држимо својих и не гледамо у туђе. Ако ћемо хришћански да кажемо.

Подели на овим сајтовима

Komentar nisam dao samo sa stanovišta pravoslavnog hrišćanina,već pre svega sa stanovišta običnog čoveka kome se smučio teror Rimokatoličke crkve nad čitavim svetom,a prvenstveno nad pravoslavnim Srbima. Na svu sreću,njihov kraj je vrlo blizu,tako da već jasno vidim kakva će biti Božija presuda tim krvopijama.

Чули сте да је казано: Љуби ближњег свог, и мрзи на непријатеља свог.

А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;

Да будете синови Оца свог који је на небесима; јер Он заповеда свом сунцу, те обасјава и зле и добре, и даје дажд праведнима и неправеднима.

Јер ако љубите оне који вас љубе, какву плату имате? Не чине ли то и цариници?

И ако Бога називате само својој браћи, шта одвише чините? Не чине ли тако и незнабошци?

Будите ви дакле савршени, као што је савршен Отац ваш небески.

Свето Јеванђеље по Матеју, глава 5, стих 43-48

само је питање шта си прво ...

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог,праштајте мени недостојном који се нисам достојан и недостојним назвати,нов сам на овом форуму и желео бих казати пар речи из срца,јер ако бих имао нешто што би могло користити другоме,а ипак то ако чувам у себи,то не би било добро,јер Богу је мило да се сви обрате и спасу.Кажем да сам недостојан,што стварно и јесам и ништа што бих рекао не желим себи приписати,већ само Духу(Господу) који изнутра греје и подстиче.

Драги моји,подсетимо се речи које рече Господ: +И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) +

И још нам Господ каза ово:„Неће сваки који ми говори: Господе, Господе, ући у царство небеско; но који твори вољу Оца мојега који је на небесима.“ (Мт.7,21.)

И још нам каза и ово:

МАТ 7:22 Многи ће ми рећи у онај дан: Господе, Господе, нисмо ли у име твоје пророковали, и твојим именом демоне изгонили, и твојим именом чудеса многа творили?

МАТ 7:23 И тада ћу им јавно казати: Никад вас нисам знао; идите од мене ви који чините безакоње.

А рекао нам је још и ово:

Не мислите да сам ја дошао да донесем мир на земљу; нијесам дошао да донесем мир него мач.(Мат.10,34-35)

На ово последње имате тумачење у књизи Светог Владике Николаја ,,Мисионарска Писма,,,а на ово претходно,пронађите тумачења од Светих Отаца шта то све може да значи-наравно ако не одбацујете Свете Оце као ова група:http://www.eparhija-prizren.org/saopstenja/2012/648-simpozijum-otacko-bogoslovlje-i-post-otacka-jeres.html

Веома је битно драги моји знати где је и шта је Црква,то би требали сви да знамо и да се тога држимо,да не би били ван Нојеве барке и пострадали.Нису ли Католици у јереси због рушења Светих Догмата и Догматских и других Канона Светих отаца који беху мили Духу Светом кроз све Васељенске Саборе и то колико векова,од којих су отпали Протестанти за које Ава Јустин каже да су отпад од отпада,а опет од њих даље,отпало је море секти које су се данас удружиле у организацију која се зове Светски Савет Цркава.Та гомила отпада,у којој се нажалост као пуноправни чланови налази Српска Православна Црква,проповеда већ у свом наслову САВЕТ ЦРКАВА и тиме говори да на свету постоје многе Цркве,а не једна Света Саборна и Апостолска Васељенска Црква од времена Педесетнице.

Зато,да би знали у данашња времена где је Истинска Црква,потребно је да не тумачимо Свето Писмо по свом нахођењу,већ треба да узмемо Каноне у руке,то наше Свето Православно Предање и да видимо где смо и шта смо.Управо,то наше Свето Православно Предање представља ограду наше Свете Цркве на Небу и на земљи и видећемо да ли се налазимо у Цркви,а не у јереси или расколу од Цркве,јер је још Господ рекао:Јереси неће наследити Царства Божијега" (Гал 5,20-21)

Сада,многи ће казати,па мисмо у чланству са ССЦ-ом јер то има задатак сведочења Вере према њима,али заборављају и то да је Апостол Павле изрекао и ово:Човека јеретика после првог и другог саветовања, клони се." Након тога може се поставити питање Колико пута се тамо њима сведочи и саветује,ако је то уопште тако као што данас многи кажу.Зар не треба да сви себи поставимо питање са ким смо ми то у чланству,са онима који су се огрешили о Догмате,па чак и са онима који и не знају шта су Догмати,онда то говори да се представници СПЦ-а слажу са свим тим лажима тамо и то никоме ништа не смета.Зар не видимо ми шта је нама ђаво урадио,учлањени у унији са ССЦ-ом,ми се боримо око Литургије да ли је по новом или старом,а тако цедимо комарца,а прождиремо читаву камилу.Ђаво нам је бацио прашину у очи да се поломимо око мање битних ствари,које су такође веома битне,али не видимо да се налазимо у кавезу који се зове Екуменизам-Свејерес! То вам је исто кад би ми у аутомобилу сву своју енергију усмерили на поправку светла у кабини,а кочнице нам отказале.

Свети Канони Васељенских Сабора о јереси су управо та ограда наше Цркве,да би били сигурни по том основу да ли смо у Цркви,а на првом месту је Љубав,али није љубав ако се ми са другима мазимо и пазимо у њиховим заблудама,то може бити да је лицемерје.Права љубав је говорити Истину без премишљања на последице,јер тако и Свети Јован пострада,глава му би одсечена и принета Ироду на тањиру,а да не говоримо о мноштву праведника који своје животе положише за Истину,без премишљања на последице,јер је Господ и ово рекао:Ко хоће побожно да живи,биће гоњен.

Да ли су наши представници СПЦ гоњени? Свако нека поразмисли. А Господ је рекао:По делима ћете их познати.( заједничке молитве,јеретичке проповеди,не реаговање на то,златне палате,винарска предузећа,раскош,страсти,посећивање служби у синагогама(то се дешава и са ученицима на факултету Богословије као редован наставни програм),саслуживање са новокалендарцима,мешање у политику,увођење нових предавача на Теологији-зузилијас,Шмеман.Одобрење књига јеретичке садржине као што је дело Томе Кемпијског О угледању на Христа,чланство у ССЦ-у и КЕК-у,малверзације са Црквеном имовином,признавање и празновање јеретичких празника рецимо Ханука-Синагога,помућивање Црквеног разума,очито служење мамону под изговором службе Богу и под изговором љубави,мира и да сви буду једно,додела ордења Светог Саве у руке оних-неких којих би се и Свети Сава сам постидео,додела ордена Светог Владике Николаја свуда и на сваком месту,видео бимови у Црквама,мозаици на подовима са урађеним Крстовима на подовима који се газе,скупоцена возила,Светосавске Академије претворене у неке балове,масонски знакови у Храмовима и у Храму Светог Саве,примање новца од инославних,сакривање иза ауторитета Светитеља.....АВАЈ! Да ли су ово дела Благочешћа!? Где је сада Свети Сава,где су сада Свети Мученици чијом је крвљу земља натопљена у векове? Где ми то све још Господа не распесмо!? Браћо,браћо,оставимо се тога зла,опет је Господ раширио Своје Миле руке да нас прими као блудног сина,АВАЈ браћо,пробудимо се! Молим те Богородице,молим те,призови нас,док још није касно,молим те мајчице,не дај Србчићима да залутали буду,опери их од убиствених схватања и и сопственог разума,врати на прави пут нас залутале,на пут Свете Цркве,Васељенске. АМИН!

Драги моји,лепи мији,добри моји,мили моји Срби и миле моје Српкиње,нема начина да вам опишем колико вас волим,а не могу да искажем колико сам уједно и тужан,јер нас је онај рогати ударио и ништа не видимо,али Господ је рекао: Овце моје глас мој слушају и за мном иду.Кренимо и Господ ће нам помоћи,узмимо Крст,јер без њега нема спасења.

Не осућујмо и не гонимо Истину,не гонимо нашу браћу Истинско Православну(како ми кажемо ,,Зилоте,,)у Грчкој,Русији и широм Васељене,не гонимо мала стада по Србији који се већ моле по кућама и моле се и за нас јадне,њихова се крв и данас моли за нас,и данас се света крв пролива за Истину,за Христа Господа,већ се пробудимо и видимо где је Истина,ту и ми будимо,будимо послушни Светоме Духу и не стављајмо себе изнад Ауторитета Цркве-изнад Канона,јер ни Господ се није молио са Аном и Кајафом,нити је имао неке уније са Фарисејима,па ни Апостоли нису се удруживали са Фарисејима,Садукејима,Моавовцима и Сараценима.Напротив,говорили им јесу,а од њих су пострадали.Зато су наши Свети Канони ту да нас усмере у Цркву,зато нас Господ опет чека да уђемо у тор овчији,јер је Он послат само изгубљеним овцама дома Израиљева.Пожуримо,да и ми будемо као мудре девојке са светлом свећом и да уђемо у радост Оца свога који је на небесима.Амин.

Опростите,опростите,можда ће некога овај текст мало и да љути,али то моји мили Срби,моје добре Српкиње,моји драги Срби,нимало није био мој циљ,зато опет велим,опростите,јер се нисам достојан ја недостојни ни недостојним назвати,ништа не желех од себе рећи,Бог ми је сведок,већ Вера која побеђује свет и Дух који сведочи.Опрости нам Боже,помози и спаси.Амин.

Раб Божји Драгољуб

Подели на овим сајтовима

• Гости

Најпре добродошао.

ПОруку сам оставио из само једног разлога, а то је да Ти је ипак прва порука на форуму.

Најпре треба да знаш да је постављање линкова ка расколничким сајтовима забрањено, а још мање завлачење људи са веома мутним порукама обојених побоношћу да би, вероватно, на тај начин добила на истинитости.

Све ово што си написао је много пута прежвакано на форуму и заиста нема потребе за оваквим порукама. Можеш мало да прошараш форумом па да разгледаш дискусије које се овим баве.

Видим причаш о Богословском факултету? Да ли си можда био некада на предавањима на Факултету? Да ли си слушао предавања професора? Да ли се уопште бавиш богословљем или си ово написао (што си написао), тек да би нешто рекао?

Не познајемо се, верујем да си побожан човек и да ово што причаш искрено мислиш али мало је безвезно да најпре говориш "ја грешни, прегрешни..." а онда оспеш паљбу по Митрополиту, о. Шмеману (кога многи за светитеља сматрају и сигуран сам да ће Црква кад-тад да га прогласи за светитеља). Шта си читао од ових Отаца наше Цркве?

Ако желиш озбиљно да разговараш, мораш озбиљно и да се припремиш. Не може овако. Уосталом, свако има право да мисли шта жели. Мера нам јесте једино и само Христос. А Христос не жели да се Црква Његова цепа и растаче.

Подели на овим сајтовима

Чим неко крене са мили моји, слатки , златни, да опростите на изразу да слини од ''љубави'' и да ''црни'' од посипања пепелом по себи ..на било којој теми .. мислим да свима треба да буде јасно да то не вреди ни читати.. или ако се већ чита то је све супротно од оног како пише..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

само ме живо занима који је праведник и светитељ слао људе ван Цркве, то би житије волео да прочитам ...

Зашто треба слушати Цркву а не једнога човека који мисли против цркве, ма он био назват и највећим мислиоцем? Зато што је цркву основао Господ Исус Христос, и зато што цркву надахњујући руководи Дух Божји Свети. Зато још што црква означава државу светих, градину питомих воћака. Ако један устаје против државе светих, значи да је он несвети, те зашто њега слушати? "Црква је ограда," говори премудри Златоуст; "ако си унутра, вук не улази; ако ли изађеш, зверови ће те ухватити... Не удаљуј се од цркве: ништа силније од цркве нема. Црква ти је нада, црква спасење. Од небеса је она виша, од камена тврђа, од земље шира; никад не стари, увек се подмлађује."

http://www.svetosavl...a=1&date=1-2011

Истински старац се не супротставља епископату

Истински старци свих времена никада нису себе супротстављали епископату. Тако је преп. Антоније изашао из пустиње да подржи св. Атанасија, а преп. Теодосије Велики дошао је с монасима у Јерусалим да подржи патријарха кога су присиљавали да се одрекне Халкидонске вере. Преп. Сергије је из послушања митропoлиту Алексију ишао да мири кнежеве, а преп. Серафим је престао да чита акатист Богу Оцу, сазнавши да га је Синод одбацио.

Савремени “старци” су “светији” и од Антонија и Сергија и Серафима и Теодосија… За њих преп. Јован Дамаскин није рекао да је “Црква поверена епископима”. За њих св. Игњатије Богоносац није писао: “Ко није са епископом, тај није с Богом”. Није без разлога с таквим покретом повезано мноштво виђења и досад непознатих учења. Такво је и мишљење да је “благодат прешла” са Државне иконе на Честноховску (и сваки који то не признаје је – иконоборац), таква су самовољно урађена дела која се приказују као чудотворне иконе, иако као две капи воде личе на слике окултиста и богородичника (говорим о познатом изображењу “Васкрсавајућа Русија”), као и нови, својевољно “канонизовани” “светитељи” као што су Григорије Распућин, Иван Грозни, Игор Таљков (њему се већ написани и акатист и икона!), Василиј Чапајев и многи други 9.

https://www.pouke.org...post__p__195691

Подели на овим сајтовима

Добродошао брате,

е видиш,кад кажеш

"Помаже Бог,праштајте мени недостојном који се нисам достојан и недостојним назвати"

То значи само једно.Молитва цариникова који не гледа ни лево ни десно,него се бије у своја прса и моли Господа за опроштај.

А ти си драги мој брате,после ових речи написао цело спочитавање.Ниси ставио тачку.Ниси пришао смирено и тихо,већ са пуно речи си се одважио да нам тумачиш истину.

:)

Ево Драгољубе те омилије :

https://www.pouke.org/news.php?cid=0&id=8987&do=view

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

увођење нових предавача на Теологији-зузилијас,Шмеман.Одобрење књига јеретичке садржине као што је дело Томе Кемпијског О угледању на Христа

Е?!

Откад је то Тома Кемпијски "одобрен" на БФ?

А све и да јесте тако опасан - што га онда владика Николај онолико хвали?

Православна Црква има многа дела слична овом. Но богата ризница Православне Цркве још је неприступачна спрском читаоцу... "Угледање на Христа" замењује засад многе духовне књиге из те ризнице, и Тома Кемпијски врши засад службу многих православних Слугу Божијих. Но и када се буду превеле све те духовне књиге богоносних Отаца Цркве, "Угледање на Христа" неће изгубити ништа од своје важности за српског читаоца. мего ће му, нашавши потврду код многих других искусних духовних атлета, још милије бити

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Оно што је извјесно је нешто убрзаније примицање Православих Римској Цркви него што Римска Црква чини кораке да окаје своје силне грехе према многим Хришћанима.Мало је све онако гадљиво.Ја немогу да пољубим руку некоме који није сам са собом расчистио и није се покајао.Зилоти нису на правом путу и видим неки вид размишљања изван здравог и слободног ума то није добро ма какви и колики поводи били за то.Исто тако у СПЦ дошло је до неких помјерања која су од ње начинила нешто што подсјећа на државну и материјалистичку институцију без безграничне љубави и разумјевања према патњама свог народа.

@modran1458 Instagram #modran1458

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Данас у манастиру Раковица налетех на овај летак личи ми на њихов знали неко нешто више?

jXE6v.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...