Jump to content

Монахиња Стефанида прешла у егзил "епархију"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не могу да кажем да сам упознала сестру,јер пар дана је недовољно да се неко упозна,

али мој утисак је такав да ме не изненађује ово што је одлучила.

Желим јој искрено да пронађе свој мир и свој пут ка Христу

• Волим 1

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Мир може пронаћи само повратком у Цркву а не дизањем револуција и подизањем народне буне,

а поготово не хулећи на Цркву и канонске Епископе и тврдећи да је твоја сектица формирана око једног рашчињеног Епископа

(а поново овим следбеницима "магијске теологије" понављам да Епископ нема ауторитета и силе ван Сабора.

Епископ није џедај, него члан Цркве Христове ЧИЈИ ЈЕ ЗАДАТАК ДА ТЕЖИ МИРУ а не да он сам глуми васељенског оца.

Мени лично да све колеге на послу кажу да сам застранио бар би ми пролетило кроз главу да се зеру преиспитам

прије но што их све колективно прогласим за лудаке и будале, макар здраве логике ради ако не због смирења и расуђивања.

ПС

Сад прелистах њен чланак из Православља и уопште не могу да повежем да је писац овог чланка препуног здравог расуђивања на крају баладе напустио Цркву... :(

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Наравно да се мир не налази ни у каквом секташењу.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Ја Вас лично не осуђујем, јер мислим да сте под деловањем неког чипа или хипнозе, и сл…., јер сам убеђена да неко на духовном плану манипулише са старешинама СПЦ, да би их хипнотисао да причају шта ови хоће са Запада.

Ајој...ова сирота жена је заиста у проблему.

Шта ли се њој десило да од онако сјајног расуђивања почне да вјерује у магију и да сумња да су "чипови и хипнозе" јачи од Духа Светога, или у супротном да сматра да Дух напусти читаву помјесну Цркву зато што Епископи нису довољно бдили. То је чист детерминизам и фатализам, опет потпуно стран православним учењима.

Баш тужно. :(

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

licno,niti sam pristalica artemija,niti sam za ekumenizam,ne zelim da pripadam nijednoj strani,makar ne zelim da pripadam...i ruzni su mi svi komentari na ovu i slicne teme o artemiju...i,ako pisemo ovako kako pisemo,kakva je onda razlika izmedju njih i nas? zar je Hristos tamo gdje je podjela? zar je tako tesko da prihvatimo da sve do onda dok ne pozelimo spasenje mati stefanidi,i ostalima,ni sami ne mozemo biti spaseni...

e,zbog ovakvih podjela ja sam ustvari jedan skeptik,i mislim da je najbolja pouka za 21. vijek ona od sv,teofana zatvornika-''sve voli,svih se boj''!

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

licno,niti sam pristalica artemija,niti sam za ekumenizam,ne zelim da pripadam nijednoj strani,makar ne zelim da pripadam...i ruzni su mi svi komentari na ovu i slicne teme o artemiju...i,ako pisemo ovako kako pisemo,kakva je onda razlika izmedju njih i nas? zar je Hristos tamo gdje je podjela? zar je tako tesko da prihvatimo da sve do onda dok ne pozelimo spasenje mati stefanidi,i ostalima,ni sami ne mozemo biti spaseni...

e,zbog ovakvih podjela ja sam ustvari jedan skeptik,i mislim da je najbolja pouka za 21. vijek ona od sv,teofana zatvornika-''sve voli,svih se boj''!

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

(морао сам)

Едит: зар стварно не видиш која је разлика, или је ово шала?

Подели на овим сајтовима

Па тужно је све то што се дешава.

Ружно је да било кога вређамо и омаловажавамо ма у каквом искушењу тај брат или сестра били.

Подели на овим сајтовима

Али ако се не каже да нису у праву они који се одвајају од Цркве (што може да се каже на сасвим пристојан начин)

онда остављамо простора да за таквима крену многи који су још неутврђени у вери.

Подели на овим сајтовима

Али ако се не каже да нису у праву они који се одвајају од Цркве (што може да се каже на сасвим пристојан начин)

онда остављамо простора да за таквима крену многи који су још неутврђени у вери.

slazem se...ali vidis,problem je sto se ne koristi taj pristojan nacin,pa se onda jadni narod samo jos vise smucuje...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

nije nikakva sala...ne,nema razlike,samo se gadjamo razlicitim terminima....

Да, неко рече да је највећи проблем Цркве необразованост лаоса о најосновнијим садржајима вере, и био је у праву.

Ти си савршен пример тог еклисиолошког дефекта. Наравно, не кажем да си ти крива за то, напротив.

(ево, сад ће се ускоро и чувени витез Ратко С. јавити опет да те брани :) )

Али, ево и добрих примера, на срећу, људи са здравом свешћу.

slazem se...ali vidis,problem je sto se ne koristi taj pristojan nacin,pa se onda jadni narod samo jos vise smucuje...

Искрено, ја мислим да је ово чак и благо опхођење.

Питали једном Томаса Мана:

"Господине, зашто користите тако вулгаран језик у опхођењеу са немачком нацијом?

Ман: зато што је то једини језик који та стока разуме".

Подели на овим сајтовима

Да, неко рече да је највећи проблем Цркве необразованост лаоса о најосновнијим садржајима вере, и био је у праву.

Ти си савршен пример тог еклисиолошког дефекта. Наравно, не кажем да си ти крива за то, напротив.

(ево, сад ће се ускоро и чувени витез Ратко С. јавити опет да те брани :) )

Али, ево и добрих примера, на срећу, људи са здравом свешћу.

Искрено, ја мислим да је ово чак и благо опхођење.

Питали једном Томаса Мана:

"Господине, зашто користите тако вулгаран језик у опхођењеу са немачком нацијом?

Ман: зато што је то једини језик који та стока разуме".

А ко дође стока у овом случају?

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...