Лазар Нешић Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 http://facebookreporter.org/2012/01/17/%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B8%D1%9A%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%B5/ Лепо. Баш за ово дискусију. Да не кварим тему, али данас се испоблажњавало гомила људи на овој теми, онда када рекох да су свештеници/попови најбољи део наше Цркве. Колико је свештеника кренуло за монахом Артемијем у раскол? 0 (нула!). А монаха? Наравно, то ништа не мора да значи, а можда и може. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 18, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2012 Да, истина је, и то после објављеног чланка о евхаристијском утопизму. Послали су ми мејл да текстове које им шаљем неће бити више објављивани, јер нису у складу са уређивачком политиком часописа. Оно, није ни неки часопис, али га доста људи чита. Шта мари. Нисам испратио...О каквом часопису се ради? Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Ако неко ипак буде желео да пошаље и-мејл „онима на власти”... ● Кабинет Његове Светости Патријарха: [email protected] ● Канцеларија Светог Епископског Синода: [email protected] ...за шта бих ја лично рекао да је јалова радња. "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Да не кварим тему, али данас се испоблажњавало гомила људи на овој теми, онда када рекох да су свештеници/попови најбољи део наше Цркве. Ево, признајем, није ми проблем да то признам, ја сам се много јако испосаблажњавао због тога. Толико јако да ми ни три синоћна акатиста нису помогла да се средим. Бенседин ме је само успорио, али не и смирио. Чак се и вода коју сам узео да пијем након освећења таласала у чаши од тектонских покрета моје душе. Oglo and anajrim је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 to su znaci... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Нисам испратио...О каквом часопису се ради? Наебитно, написаћу ти у поруци. Ако неко ипак буде желео да пошаље и-мејл „онима на власти”... ● Кабинет Његове Светости Патријарха: [email protected] ● Канцеларија Светог Епископског Синода: [email protected] ...за шта бих ја лично рекао да је јалова радња. Наравно да је јалово. Ево, признајем, није ми проблем да то признам, ја сам се много јако испосаблажњавао због тога. Толико јако да ми ни три синоћна акатиста нису помогла да се средим. Бенседин ме је само успорио, али не и смирио. Чак се и вода коју сам узео да пијем након освећења таласала у чаши од тектонских покрета моје душе. Ууу, па то тебе баш озбиљно погодило? Не знам шта да ти кажем...мора да је нека Божија опомена! Пробај са камењем из Свете Земље или неким другим артефактом... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Ево, признајем, није ми проблем да то признам, ја сам се много јако испосаблажњавао због тога. Толико јако да ми ни три синоћна акатиста нису помогла да се средим. Бенседин ме је само успорио, али не и смирио. Чак се и вода коју сам узео да пијем након освећења таласала у чаши од тектонских покрета моје душе. raduj se Rale,jedan od mojih omiljenih forumasa i opet ti kazem,raduj se dobro je to Rale,to ustvari i jesu znaci.,da nisi ravnodusan,da ti je stalo... sve dok se ne dogodi to da stvarno pozelimo da se nas izgubljeni brat i sestra vrate Hristu i spasu se,sve do tada nista od naseg spasenja... mozemo se mi tjesiti kako nas Bog voli takve,i kako je to bas Njegova volja,a ustvari se samo zavaravamo,a onda nam ni Bog ne moze pomoci,jer kako da nam pomogne ako nismo svjesni da nam treba pomoc i ako tako nesto ne trazimo od NJega... -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 http://facebookrepor...B8%D0%B4%D0%B5/ Лепо. Баш за ово дискусију. Да не кварим тему, али данас се испоблажњавало гомила људи на овој теми, онда када рекох да су свештеници/попови најбољи део наше Цркве. Колико је свештеника кренуло за монахом Артемијем у раскол? 0 (нула!). А монаха? Наравно, то ништа не мора да значи, а можда и може. hahahhh, pazi kad sam znao "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 и такО...исцрпесмо тему... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 4chsmu1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 и такО...исцрпесмо тему... 33 стране, мало ли је. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 33 стране, мало ли је. Није лоше...било је свачега! Таман сам мислио да мало запалим тему још неким прозивањем монаштва, посебно ово за раскол, али ме мрзи више да пишем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 jedno pitanje Lazare ako vam nije smor: danas čuh na jednoj besjedi, ko nije kršten ne može se naći među živima, nešto poput onoga nema ga među živima (meni je to ličilo na Knjigu živih ) i to mi je baš danas "zaparalo" uvo. Dakle,svi ljudi su pozvani da se krste,šta biva sa onima koji nijesu kršteni? (smaram i to danas na praznik,ne zamjerite mi svi) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 jedno pitanje Lazare ako vam nije smor: danas čuh na jednoj besjedi, ko nije kršten ne može se naći među živima, nešto poput onoga nema ga među živima (meni je to ličilo na Knjigu živih ) i to mi je baš danas "zaparalo" uvo. Dakle,svi ljudi su pozvani da se krste,šta biva sa onima koji nijesu kršteni? (smaram i to danas na praznik,ne zamjerite mi svi) Тема је превелика и сложена. А коначног одговора нема, осим оног који је свима добро познат: "Бог зна". Оно, мислим да је најбитније код крштења то што неко постаје члан Тела Христовог, што може да учествује у Евхаристији, дакле да се сједињује са Богом и Црквом, итд. Иначе, крштење без тога је практично бесмислено. Дакле, циљ крштења је евхаристија. То иначе теолози понављају задљих 100 година, као и Оци вековима пре, итд, тако да већ сви то мање-више знају. Е сад, тренутно се помало бавим изучавањем светог Амвросија Миланског, конкретно његових списа De Mysteris и De Sacramentis. Списи су о светим тајнама Цркве. И чудим се нечему...колико је код њега простора дато баш светој тајни Крштења. Скоро целе књиге само о Крштењу. Евхаристија је поменута, али чини се као изгредно. Ми данас знамо да је крштење само један "фаза", "ступањ", "улазак" ка тајни Евхаристије и да је без причешћивања и живота у врлини крштење само по себи бесмислено. Међутим, чини ми се да свети Амвросије не мисли баш тако...ин даје крштењу много већу "снагу" и "значај" него ми данас... Е, сад, треба мислити и о томе...посебно онде где осуђујемо људе који се "редовно не причешћују", не долазе "редовно у Цркву" и "номинални су хришћани"...наравно да је све то битно, али и само крстити се је већ нешто, нешто значајније него што се данас истиче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 19, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2012 Није била лоша ова тема. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука