w.a.mozart Написано Јануар 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 hehe... e pa sad- Blaženi su koji ne videše - a poverovaše.” lol Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Пааа, мислим да смо се напред договорили да не меримо мањину и већину? Шалим се. Ипак, не слажем се са овим. Зашто? Зато што и они који нису у чину (свештеници), имају гомилу "духовне деце". Него стварно, јел сте ви икада имали прилику да мало поживите са монасима...мислим, оно, живите заједно, једете, молите се, он као месец дана и то? Видите кад се благочестиви отац напије као стока и разбије њушку свом сабрату или некој жени која дође у манастир?Јел има неко од вас људи то искуство? Имала сам прилику . Човек се саблажњава ако идеализује унапред свештеника или монаха, ја лично прихватам то да су мане и врлине саставни део сваке личности, али је опасно кад пастири постану вукови. Надам се да не ствараш себи проблеме овим својим излагањима. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ако је све ово тачно што говорите...ја се распадох... и то је добро...јер сазнајем да немам никакву везу са реалношћу,живео сам у тоталној заблуди и илузијама... Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Има људи мећу свештеницима и монасима који предњаче у врлини и свака им част,али не треба затварати очи пред оним што је лоше. А има међу њима оних који стварно наносе велику штету народу који их слуша и поштује само због њихових звања. Упознала сам људе који не могу да се ослободе утицаја који је на њих имао некакав самозвани духовник. Испирање мозга може лако да се деси свакоме ко искључи мозак кад уђе у Цркву, зато треба знати и тамну страну, и избегавати идолопоклоничке ставове. http://starwars.wikia.com/wiki/Dark_side_of_the_Force Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 hehe... e pa sad- Blaženi su koji ne videše - a poverovaše.” lol .smeha.завидим ти на духовноститости. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ако је све ово тачно што говорите...ја се распадох... и то је добро...јер сазнајем да немам никакву везу са реалношћу,живео сам у тоталној заблуди и илузијама... ne moramo mi bas sve da znamo ali to ne znaci da ne postoji није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 http://starwars.wiki...de_of_the_Force .smeha. Овај цитат све објашњава Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah Ако је све ово тачно што говорите...ја се распадох... и то је добро...јер сазнајем да немам никакву везу са реалношћу,живео сам у тоталној заблуди и илузијама... Само немој да из једних илузија пређеш у друге. Мало скептицизма није на одмет.Према свима. Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikolay Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Bio sam kao gost u manastiru 2 mjeseca. Upoznao sam i one koji zive u manastiru i one koji navracaju...Zauvijek u mom srcu ce ostati par iz POLJSKE,koji nije htio da pricamo na engleskom,vec samo na srpskom, ali malo sporije... Чувај ме као зјеницу ока: сјеном крила својих заклони ме. ( Пс.17,8) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Да не буде како само кудимо, и сама имам дивних искустава и управо је један игуман најдивнији човек ког сам у животу упознала, а заиста сам га упознала,била код њега у манастиру, видела га и кад је љут и кад није. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Звучи као да мислиш да у данашњем монаштву мало чега има позитивног...Или сам погрешно схватио? Има позитивног, није да нема. Али, а то је моје лично мишљење, ожењено свештенство је данас носиоц праве духовности у СПЦ. Ако тако могу да кажем, много веће духовнике (у правом смислу речи) и квалитетније људе, хришћане, сам срео међу поповима него међу монасима. Надам се да не ствараш себи проблеме овим својим излагањима. Због овога никада нисам имао проблема, ствари које сам написао су мање-више познате по Црквама. Доста мојих колега зна те ствари, јер се о томе причало отворено задњих година, макар у круговима богослова, итд. Многе ствари сам видео својим очима, а много и чуо од других. Не само о монасима, већ и о поповима, лаицима, свима. Ипак, на крају сам формирао став да су попови најбољи део наше Цркве, тренутно, и да их треба јако поштовати и ценити. Они су прави подвижници. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Не бих рекла да ваљају ожењени а не ваљају монаси, има и међу једнима и другима и жита и кукоља. Искуства су различита. Ја више лајкујем монахе.Такво је моје искуство. Oglo, Гост and anajrim је реаговао/ла на ово 3 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Не бих рекла да ваљају ожењени а не ваљају монаси, има и међу једнима и другима и жита и кукоља. Искуства су различита. Ја више лајкујем монахе.Такво је моје искуство. likefaceeeeeeeereci da je samo ozenjeno svestenstvo nosilac duhovnosti... aman stvarno nije fer! ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Ако тако могу да кажем, много веће духовнике (у правом смислу речи) и квалитетније људе, хришћане, сам срео међу поповима него међу монасима. znaci dzaba tako cesti odlasci na sv. goru ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 likefaceeeeeeee reci da je samo ozenjeno svestenstvo nosilac duhovnosti... aman stvarno nije fer! И хтео не хтео, рађа се у мени теорија завере кад тако нешто прочитам.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 17, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2012 Не бих рекла да ваљају ожењени а не ваљају монаси, има и међу једнима и другима и жита и кукоља. Искуства су различита. Ја више лајкујем монахе.Такво је моје искуство. Наравно, то је ствар личног укуса. likefaceeeeeeee reci da je samo ozenjeno svestenstvo nosilac duhovnosti... aman stvarno nije fer! Па, шта да ти радим...мени се јавио Бог и рекао ми да је СПЦ свештенство најбоље на свету :rolleyes: znaci dzaba tako cesti odlasci na sv. goru Зависи како гледаш на ствари у животу...ако ти је одлазак на Свету Гору прилика да се ушушкаш у идеологије и заблуде о Цркви као "онтолошком Дизниленду", онда ћеш доживети велико разочарење...на жалост, ти то никада нећеш сазнати, јер никада тамо нећеш моћи да одеш. Света Гора је сасвим другачије место од онога што замишљаш или што си читала у књигама, гледала на ју тјуб и остало. Она је мсето стварног подвига, обичног живота, људксих мана и врлина, људских проблема, туга и радости у пепелу обичне свакодневице. Исто као и код нас у свету, са својим предностима и манама. Тако... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука