Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Психоанализирати на форуму је ћорава работа. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 odlicno si ovo rekla. Kad bi neko poucavao 'smirenim rijecima a jakim argumentima'... ljudi svojim nestrpljenjem i gordoscu, netrpeljivoscu prema onima koji 'ne razumiju i robovi su autoritetu' (u vjeri i Crkvi zasnovanoj na odricanju od prirodne gordosti, smirenju, poslusnosti i poslusanju) lose zastupaju svoje ideje, tj. samo izazovu sumnju u to sto pricaju. Ako je pitanje 'cemu primat monastva', koji uopste nije, nego zbog toga sto se episkopi biraju od njih - eto pitanja, a zasto da ne bude i dalje i do kraja vijeka tako, - jer je sama Glava Crkve bio kao monah, tacnije, monah u svijetu. Skoro svi episkopi su doktori teologije, a nijedan nije bez fakulteta. Monasi nikad svi ne mogu da budu svestenosluzitelji, i ne mogu svi ocekivati pocasti... Sto se tice gordosti, volje za vlascu, mirski svestenici su bez premca. A citala sam nekad davno, prije 20 i vise godina, kad su jos bile samo knjige a ne internet, da u poslednja vremena nece vise biti monaha, da ce poslednji monasi biti u svijetu. Kao da, sa ovim anti-monaskim trendom, polako krecemo prema tome... zasto ne preformulisati pitanje u 'cemu uopste monastvo?' ili 'zasto da svi svestenosluzitelji ne budu celibatni'? Monasi su bili i ostali oni izabrani, oni koji svo svoje vrijeme i sav zivot svoj posvecuju samo Bogu, odrekli su se svega sto odvlaci paznju i energiju na drugo. Sve sto smo o nasoj vjeri naucili, o ociscenju od strasti (a prvo gordosti) radi usavrsavanja u vrlini, naucili smo od monaha, ili od onih koji su monaski u svijetu zivjeli. Jednostavno, svidjalo se to nasem egu ili ne, od ugadjanja tijelu, egu, i svijetu, ne ostade puno od hriscanske vrline... Treba da budemo sretni sto monasi (jos) postoje, i sto odrzavaju svijet svojim molitvama. Ma, nisam imala nameru da se pravim pametna, samo me je zgranulo to ''cerecenje'' monastva sa neprimerenom oholoscu i beskrajnom gordoscu nekoga ko smatra sebe pozvanim da uredjuje crkveno ustrojstvo u razmerama intelektualnih sposobnosti svoje malenkosti. Posle procitah i o nekakvoj ''slepackoj ideologiji''. Osecam se kao ona baba iz vica''Celog zivota cuvah ovce, a nisam znala da se to jede...'' Nego, sva sreca Dijana S. da si imala sta da kazes posle svega. Дијана. and anajrim је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Психоанализирати на форуму је ћорава работа. Шта да се ради, неким је то прече од било које теме. Све што не прија њиховом сбенцету, бива проглашено као "натезање", "јуношење", "фрустрације", "разочараности", "стриктности". Драго ми је што ова тема изазива толико жучи, значи да је многе заболела тамо где нису очекивали. А посебно су занимљиве ове госпође које лајкују једна другој статусе и коментари типа: "јао драга, ако си му рекла", "браво срце, душо, ја те једина разумем", "то, то, тако треба", "одлично си рекла", итд. То је све што су рекле о теми. Мада, то кажем само угред, још на факсу сам схватио (тј. видео на делу) сву погубност женског бављења теологијом. И не шалим се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Психоанализирати на форуму је ћорава работа. А и у животу није баш пожељно anajrim је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 koliki broj ljudi koji su ovde pisali imaju realno iskustvo komunikacije sa episkopom-da ne kažem,bliski susret 3. vrste LOL ponekad mislim da mnogi od nas kada pišu ne pričaju iz iskustva već imaju nekog fiktivnog episkopa na umu,nekog ko je po definiciji glava Crkve, ikona Hristova,nekoga koji je nosilac celokupne duhovnosti u svojoj eparhiji ali ne i konkretnu ličnost jer epikop jeste sve što sam pomenuo PLUS konkretna ličnost За најбројнији део Цркве,што смо ми,обичан неуки народ, епископи,па и свештеници и духовници, су само селебрити. Оговарамо,обожавамо, како ко и како кога, све зависи од тога какве информације стигну до нас. Непосредно искуство је ексклузива. gringrin Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 koliki broj ljudi koji su ovde pisali imaju realno iskustvo komunikacije sa episkopom-da ne kažem,bliski susret 3. vrste LOL ponekad mislim da mnogi od nas kada pišu ne pričaju iz iskustva već imaju nekog fiktivnog episkopa na umu,nekog ko je po definiciji glava Crkve, ikona Hristova,nekoga koji je nosilac celokupne duhovnosti u svojoj eparhiji ali ne i konkretnu ličnost jer epikop jeste sve što sam pomenuo PLUS konkretna ličnost Као што сам већ написао, 99% људи овде је свог епископа видело на слици, филму, икони или евентуално једном годишње када обилази епархију. Исто важи и за монаштво, видели су их на сликама и читали о њима у књижицама...мада, неке сестре су их виделе и у другим издањима, али о томе свакако нећемо да причамо. Довешћу вам ја на форум овде пар сестара да се исповеде, па ће све ове саблажњене женице да чују о "смирењу" појединих калуђера...(избрисао сам добар део глупости које сам написао...) Михајло, Mironosica, angst and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Шта да се ради, неким је то прече од било које теме. Све што не прија њиховом сбенцету, бива проглашено као "натезање", "јуношење", "фрустрације", "разочараности", "стриктности". Драго ми је што ова тема изазива толико жучи, значи да је многе заболела тамо где нису очекивали. А посебно су занимљиве ове госпође које лајкују једна другој статусе и коментари типа: "јао драга, ако си му рекла", "браво срце, душо, ја те једина разумем", "то, то, тако треба", "одлично си рекла", итд. То је све што су рекле о теми. Мада, то кажем само угред, још на факсу сам схватио сву погубност женског бављења теологијом. И не шалим се. Неко је рекао да жене нису створене да би биле схваћене него да би биле вољене. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Неко је рекао да жене нису створене да би биле схваћене него да би биле вољене. Па ок, ја стварно волим своју жену... Али, моје укључивање у ову тему није имало за намеру да "черечим" монаштво. Молим да се узме то у обзир. За разлику од гомиле људи овде (и у Цркви генерално) ја стварно имам монахе за блиске пријатеље и колеге, а и исповедам се код монаха. Не знам онда шта је проблем? Ја желим да и монаси отворено кажу шта не ваља код лаика. Хоће неко да ми да стваран, прави и озбиљан противаргумент за моју тврдњу да су на ПЕто-Шестом Васељенском Сабору Цркве одређени монашки кругови искористили дату прилику и поставили као необорив канон да само из редова монашта могу долазити епископи и тиме се де факто ставили (до данас) на чело Цркве, тј. на чело црквених власти? (Овим не желим да кажем како ЈА требам да дођем на власт или да исправљам епископе или да их "черечим", већ желим да не живимо у шећерним идеологијама о историји Цркве, то је све! Боле мене глутеуси за власт, ко да немам паметнија посла!) angst, w.a.mozart and zlata је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ljudi ko je uzurpirao Nešića? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Као што сам већ написао, 99% људи овде је свог епископа видело на слици, филму, икони или евентуално једном годишње када обилази епархију. Исто важи и за монаштво, видели су их на сликама и читали о њима у књижицама...мада, неке сестре су их виделе и у другим издањима, али о томе свакако нећемо да причамо. Довешћу вам ја на форум овде пар сестара да се исповеде, па ће све ове саблажњене женице да чују о "смирењу" појединих калуђера...(избрисао сам добар део глупости које сам написао...) Куку gringrin На ову тему ми само и глупости падају на памет. zlata је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ljudi ko je uzurpirao Nešića? Ма нико посебно, само мало да бацим хејт по свету и људима Завршио сам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Па ок, ја стварно волим своју жену... Али, моје укључивање у ову тему није имало за намеру да "черечим" монаштво. Молим да се узме то у обзир. За разлику од гомиле људи овде (и у Цркви генерално) ја стварно имам монахе за блиске пријатеље и колеге, а и исповедам се код монаха. Не знам онда шта је проблем? Ја желим да и монаси отворено кажу шта не ваља код лаика. И треба да се укључи што више оних који имају непосредно искуство и желе то да изнесу, без искуства тема је пуко наклапање. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ма нико посебно, само мало да бацим хејт по свету и људима Завршио сам. Ко хоће да види мржњу види је свуда. Ја не видех никакав хејт у томе што желиш да поделиш свој мишљење.Уствари то је супротно од хејта ,зар не? Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ljudi ko je uzurpirao Nešića? Да нису они твоји илуминати Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Јануар 16, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2012 Ljudi ko je uzurpirao Nešića? Ja znam, to je onaJ dusha de-be-ovac, Gospodja i budala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука