Zeebedee Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 раде. Какве су вам то идиотске приче о "грчким" "руским" и кознакојим утицајима? Читате ли ви људи Јеванђеље? Прочитасте ли ријечи Писма да "у Христу нема ни Јудејина ни Грка.." и остало? Nazalost u to viso niko ne veruje; jer je citava Pravoslavna crkva prozeta etnofiletizmom. A sto se tice ovog nesrtenog djakona neverovatno je da mu smeta sto nase vladike studiraju u Atini; uostalom vecina njih je zato imala stipendije grcke crkve. Oni samim tim cinom nisu odmah protiv rusa. Iako to o stipendijama izgleda bopet bas kao politika Rusije koja godinama ulaze najmanje novca u Srbiju od svih velikih zemalja. Nego posle najnovijeg incidenta, hoce li nas Sinod konacno reagovati i poslati protestnu notu RPC i zabraniti ovom jadniku pristup svim srpskim bogomoljama, skolama... Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Da budem iskren, malo sam čitao šta piše, i utisak mi je da nije ni glup ni primitivan. Ne znam zašto takva kvalifikacija? Да није православан не би био ни глуп ни примитиван, био би само још један у мору "геополитичара", квази интелектуалаца које приче о прошлости и будућности империјалистичких тежњи скоро сексуално узбуђују. Овако је само још један који неће препознати Христа јер ће чекати "руског Цара" да дође и спасе Русију, на идентичан начин као што фарисеји Га нису препознали јер није дошао моћни Јудејски цар, него тамо неки хипик и столар из Назарета са причама о љубави. Има ли мантија на њему националност? Има ли Христос националност? Причамо ли икада о теолошком значају Христовог Јеврејства/Жидовства? Обрезујемо ли се? Или смо сви колективно упали у старовјековно узајамно омаловажавање на линији Јерусалим/Рим/Атина? Исто мислим и за потпуно идиотско понашање Грка према православним Арапима и њихове потребе да све држе "под својом шапом". Исто мислим и за све оне примитивце који мисле да је Србија била највећа под Душаном, не видећи да је највећа под Лазаром. Али изгледа глувом залуд причати. Једина мјера православља јесте Јеванђеље, а оно директно оспорава сваку историјску (дневно-политичку) перспективу, свако политичарење, свако генерализовање. И то је оно што би ђакон Курајев требао да учи, а не да проповиједа секташке ставове (а шта ли је секташење него дијељење Цркве па макар и по нацијама) и да крши свете Каноне величајући расколнике а пљујући по канонској сестринској Цркви. nishizawa, Walter, Marjanovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Evo uskoro ce i Blagodatni Oganj, jel to bese Andrej Kurajev pricao da je tu rec o prevari ili gresim? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Diakon Andrej Kurajev (známý svými velice liberálními postoji; nedávno ve Varšavě vyznamenaný polskou katolickou církví řádem sv. Alberta za "misionářskou činnost na území SNS") dokonce považuje za možné zpovídat se prostřednictvím internetu. Zawisza, pa vi ste njemu dali orden Sv. Alberta za misionarsku djelatnost u zemljama SND (SNS)!? Koju sad, čiju, OMG? Ajaj, cirkusa. :o http://www.ambon.or....ambon.pl?to=63 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Не знам ко је овде већи мајмун, али заиста.Замолићу те, онако људски и братски, да припазиш мало како квалификујеш све нас који смо писали на овој теми....надао сам се да барем теби никада нећу морати упутити молбу за овако нешто. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Jesmo. Objasni da je on misionario i po Poljskoj i Češkoj i Mađarskoj... i svim bivšim republikama Ruskim, i da je taj orden dobio za svoj misionarski rad u postsovjetskim zemljama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Nego posle najnovijeg incidenta, hoce li nas Sinod konacno reagovati i poslati protestnu notu RPC i zabraniti ovom jadniku pristup svim srpskim bogomoljama, skolama... Реакција заиста треба благовремено уследити. Не знам какав проблем имају (ђакон и др.) са теологијом, која врхуни уз помоћ Грчке филозофије. Не може се ни сакрити тај набој политике и етнофилетизма код људи попут Курајева. Наравно да је он паметан човек, речит и мудар, али на који начин све то користи остаје да се тек расветли. Можда већ под хитно треба неке ствари променити код православних у циљу искорењивања етнофилетизма који разбија Цркву све више. Помињање националних имена у помесним Црквама је први и највећи проблем, и како је до тога дошло мора се истражити јер то се директно сукобљава са Јеванђељем. Мене брине још то што су економски интереси великих сила увек на штету Србије. За сада ствари стоје тако да сарадња са ЕУ даје какву такву сигурност. Србију треба издићи неким мудрим потезима изнад Запада и Истока који геополитички не могу имати мира с нама. До сада су се Запад и Исток играли са нама, било је само питање ко ће више и пре да нас ,,силује'', а не би ме чудило да једнога дана то ураде истовремено, јер они већ заједно играју те игре на читавој Планети. Где је ту Христос и Његово јеванђеље? Нигде! Србија мора да потражи друге алтернативе на свом историјском путу. Јер шта је поента данашње политике: само нафта, само гас. Ако је то све што покреће међународне односе, а то јесте тако, и увек ће бити тако и са Руске стране, онда у том правцу морамо да тражимо излазак из ове ситуације где Србија добија ударце налазећи се између земаљских сила. Кажем, сарадња са Европом за почетак, и што веће улагање у науку. Ствари ће се једном, у своје време променити. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Замолићу те, онако људски и братски, да припазиш мало како квалификујеш све нас који смо писали на овој теми. ...надао сам се да барем теби никада нећу морати упутити молбу за овако нешто. Да л' си жив да мислиш да је епитет био упућен братији са форума? Мајмунлук о којем говорим (а видјећеш да то потврђују идућа два поста) је упућен конкретно свим оним личностима чији је посао да проповиједају Јеванђеље и Христа, Писмо и Завјет који свједоче да у Христу нема Јудејина, Грка, Руса, Србина....него да смо сви једно и причасници исте чаше. Мени је искрено ово генерализовање које шири Курајев "Срби су овакви, Руси онакви, Грци таквиитакви" чиста јерес. Небитно, опрости ако си се увриједио, па макар ја и не мислио то што те увриједило, очигледно сам требао да пишем хладније главе па не би било неспоразума. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Да л' си жив да мислиш да је епитет био упућен братији са форума? Мајмунлук о којем говорим (а видјећеш да то потврђују идућа два поста) је упућен конкретно свим оним личностима чији је посао да проповиједају Јеванђеље и Христа, Писмо и Завјет који свједоче да у Христу нема Јудејина, Грка, Руса, Србина....него да смо сви једно и причасници исте чаше. Мени је искрено ово генерализовање које шири Курајев "Срби су овакви, Руси онакви, Грци таквиитакви" чиста јерес. Пажљиво сам прочитао и баш зато сам те замолио што сам те замолио.Небитно, опрости ако си се увриједио, па макар ја и не мислио то што те увриједило, очигледно сам требао да пишем хладније главе па не би било неспоразума. Ок, брате мој...нема проблема. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Jesmo. Objasni da je on misionario i po Poljskoj i Češkoj i Mađarskoj... i svim bivšim republikama Ruskim, i da je taj orden dobio za svoj misionarski rad u postsovjetskim zemljama. Znači hrišćanski misionarski rad uopšte, ah, pade mi kamen odmah sa srca, ja mislio nešto drugo...to bi bila komplikacija.... Da, bio je i kod nas u Pragu. U ambasadi, ostalom pravoslavnom sveštenstvu ovdje on se nije smio pojaviti niti im izaći na oči, smatraju ga $%&//???? "nezvanično" (možda i zvanično). V RSVK v Praze se konalo setkání s protodiakonem Andrejem Kurajevem 05.05.2010 Dne 5.května 2010 se v Ruském středisku vědy a kultury v Praze konalo setkání s představitelem Ruské pravoslavné církve protodiakonem Andrejem Kurajevem, jež bylo organizováno Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR. A. Kuraev je profesorem Moskevské duchovní akademie. Působí též na katedře filozofie náboženství a vědy o náboženství Filozofické fakulty MGU. Jako spisovatel a publicista je znám díky své široké misionářské činnosti, jako je provádění přednášek, vydávání knih a účast v různých televizních programech. Setkání proběhlo formou živého dialogu, ve kterém byl projednán široký okruh otázek, týkajících se mezinárodní politiky Pravoslavné církve, ale i díla současných populárních autorů. Zvláštní pozornost A. Kurajev věnoval problémům práce s mládeží. Na setkání představil svou učebnici pro žáky 4. a 5. tříd ruských škol „Osnovy pravoslavnoj kultury“, kde v dostupné formě vypráví o složitých etických a kulturních problémech. Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR podporuje akce, jež se zabývají projednáváním současných problémů za účasti Ruské pravoslavné církve. Tato setkání jsou velmi populární mezi krajany v Česku a slouží popularizaci pravoslaví, výchově u mládeže správného vnímání bohatého kulturního dědictví Ruska. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ja sam ovo gledao ali je na poljskom jeziku i ne znam ima li na srpskom jeziku? "Rusija sa nožem u leđima," http://www.dailymotion.com/video/xjxcx2_rosja-z-noyem-w-plecach-1-4_news Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ja sam ovo gledao ali je na poljskom jeziku i ne znam ima li na srpskom jeziku? "Rusija sa nožem u leđima," http://www.dailymoti...lecach-1-4_news Руска голгота 1/12 Наредни део можете пронаћи под Video responses Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Izgleda da to dvoje nije to isto. Oboje ima naziv "Ruska golgota" ali izgleda različiti su dijelovi tamo na poljskom i ovamo na srspkom ili između tih 12 dijelova na srpskom su negdje i ta 4 "poljska". :huh: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 (измењено) Ало , какво је ово писање ? Фрисеј - dileja Валтер - '' Шта очекивати од неког ко се презива Курајев.. .. Батман - Prasac какви су ово изрази ? Ух бре брате Мартирије .. па што си на крај срца... ако изрази нису лепши,.. а оно су бар исти к'о и ови ... (''мисионара целе Русије'') Курајева.. - Русија је због Срба већ превише жртвовала. - Први светски рат - Браћа Срби су га започели. - При чему су браћа Срби поступила са нама по свињски. - Они су специјално организовали убиство престолонаследника Фердинанда у Сарајеву и то заиста није хришћанска позиција. - И гле, пита ме дечак: „Реците ми, зашто руски патријарх сматра себе православним папом и намеће своје гледиште свим православнима у свету?“ - Срби имају веома антируске позиције. - Срби увек заузимају антимосковску позицију. И МОЈ ОМИЉЕНИ БИСЕР ... : - Срби су схватили смо да се не треба опирати Западу, јер ако вас силују, треба да се опустите и добићете максимум задовољства“. Ког' оно треба вешати за ноге... шта беше, каже еп.Атанасије ... Измењено Март 9, 2012 од Martirije Ем нема звање , ем нешто што одавно за све причамо како треба да некога зовемо ! .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 1413_love prstgore . А, што сте тиче оних који се служе термином РАСКОЛНИЦИ (што је истина), молим ВАС чините то без мржње .hvala. . Kaj si be Skopjanec... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука