Jump to content

Đakon Andrej Kurajev - o mitarstvima

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sve mi se cini da ce Kuraev vrlo brzo da predje put od Ateiste do pravoslavnog misionara i nazad do ateiste.

A nikada nisam voleo te populisticke  ( koji vise vremena provode pred kamerama nego u crkvama i koji su naprosto omiljeni kod onih koji crkvu vide u prolazu)) misionare  0102_laugh

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Моја маленскост сматра да је ово само препувацање између РПЦ и Цариграда...

1000000001010

Па преко нас?

Грозан му је потез,непромишљен,неправославан,неутемељен на здравом разуму.Никада ми се није ни допадао,сем у неким деведесетим...

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Naravno da je duzna; ne samo uputiti protestnu notu RPC i objasniti da ce u slucaju nove , trece odvale RPC sa makedoncima da usledi i vece odluke od protestnih nota; dok se Tv djakonu treba zabraniti ulazak u bilo koju crkvu SPC i sasluzivanje u istima.

1000000001010

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

о.Андреј Курајев уопште није заслепљен мени се чини овдје. Мени се чини да је он овдје такођер по благослову РПЦ. Већ је постало јасно да је Руска Црква постала слушкиња нарастајућих Руских државотворних интереса који сада већ имају и глобалистичку димензију. Македонија није чланица НАТО-а, није ни у ЕУ, има проблем са Грчком око имена, Бугари је својатају као свој историјски територији, земља је поприлично сиромашна...тако да је идеална да Руси од ње направе своје ново доношче, као што су то урадили са Бугарском у 19 веку. Тако да мене овај потез Курајева уопште не изненађује, и да би Руска Црква била спремна признати аутокефалност Македонској Цркви ако би то значило бољу сарадњу Македоније и Русије, тј да Македонија допусти Русији да Русија оствари свој утицај на Балкану преко Македоније. Отуда нема никакве реакције на сајту МОСПАТА, јер је очигледно Курајев ово радио са знањем врха Руске Цркве и да евентуално ако СПЦ упути протестну ноту, да ће добити или немушт одговор, или врло јасан одговор да Српска Црква нема шта протестовати код Руске, као што је добила врло јасно мишљење да Руска Црква неће учествовати на обиљежавању Миланског едикта ако папа буде позван у Ниш.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

о.Андреј Курајев уопште није заслепљен мени се чини овдје. Мени се чини да је он овдје такођер по благослову РПЦ. Већ је постало јасно да је Руска Црква постала слушкиња нарастајућих Руских државотворних интереса који сада већ имају и глобалистичку димензију. Македонија није чланица НАТО-а, није ни у ЕУ, има проблем са Грчком око имена, Бугари је својатају као свој историјски територији, земља је поприлично сиромашна...тако да је идеална да Руси од ње направе своје ново доношче, као што су то урадили са Бугарском у 19 веку. Тако да мене овај потез Курајева уопште не изненађује, и да би Руска Црква била спремна признати аутокефалност Македонској Цркви ако би то значило бољу сарадњу Македоније и Русије, тј да Македонија допусти Русији да Русија оствари свој утицај на Балкану преко Македоније. Отуда нема никакве реакције на сајту МОСПАТА, јер је очигледно Курајев ово радио са знањем врха Руске Цркве и да евентуално ако СПЦ упути протестну ноту, да ће добити или немушт одговор, или врло јасан одговор да Српска Црква нема шта протестовати код Руске, као што је добила врло јасно мишљење да Руска Црква неће учествовати на обиљежавању Миланског едикта ако папа буде позван у Ниш.

Опет неке "теорије завере" - па сама РПЦ је прошла кроз пакао док се изборила са расколом у Украјини. Ово је једно, по мом мишљењу, и најблаже речено, размишљање врло плитко. Најлакше је у глави исконструисати неки сценарио. Најмање што треба Русији је да се упушта у односе са расколницима (и то још са Курајевим) и отворити још 100 жаришта, ради наводног утицаја. Свашта...

Подели на овим сајтовима

Ja bih se pak slozio sa Justinijanom da RPC ocito utvrdjuje svoj polozaj u odnosu na Grke. Mi im dodjemo kao topovsko meso u raskusurivanju i bas kao sto Rusiju ne interesuje Srbija nazalost slicna je situacija sa RPC ) koja opet je pak samo produzen ruka ruske politike ; dovoljno je samo videti njihovu ulogu u zbivanjima u Gruziji).

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Опет неке "теорије завере" - па сама РПЦ је прошла кроз пакао док се изборила са расколом у Украјини. Ово је једно, по мом мишљењу, и најблаже речено, размишљање врло плитко. Најлакше је у глави исконструисати неки сценарио. Најмање што треба Русији је да се упушта у односе са расколницима (и то још са Курајевим) и отворити још 100 жаришта, ради наводног утицаја. Свашта...

Само сам чекао да се јавиш.  girl_jumping

Какве везе има украјниски раскол са македонским? Украјински се тицао диртекно Руске Цркве, па су ту нормално морали изгладити стварм јер Црква има добар утицај на народ па тако и на прилике у држави, а Украјина је Руска интересна зона. Македонски раскол се не тиче Руске него Српске Цркве и нимало не утиче на Руске интересе, они могу ту само да профитирају. Није први пут да нека Црква штети другој да би изгурала своје интересе. Православни Рим је ово почео још када је имао моћно Франачко царство иза себе, Грци наставили када су имали моћну Византију иза себе, Руси то почињу сада када имају уздижућу Русију иза себе. То није ништа чудно да једна Црква штети другој. Цариград је анатемисао Српску Цркву у 14 веку, само зато што су били лоши односи Српске Државе и Византије. Руске Црква и Цариградска се споре због тога што Цариградска признаје Естонску Цркву, а Руска не признаје, исто као што се споре око Православне Цркве у Америци коју не признаје Цагирадаска, а признаје Руска.

Факат је факат, а ти вјеруј да је један Курајев залутао у Македонију тек онако.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Зашто СПЦ не реагује? girl_jumping girl_jumping

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Мени се чини да је то можда припрема да "МПЦ" оде под окриље Руса, а онда ће лепо нас да ућуткају и да тако "реше проблем". РускаПЦ се (попут РумунскеПЦ) иначе већ дуго не понаша православно и практикује неку само њима знану еклесиологију...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Зато што се понаша као да је нека руска епархија, а не аутокефална црква...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Зато што се понаша као да је нека руска епархија, а не аутокефална црква...

Шта би дао да на недељу дана будем папа у СПЦ. :mad:

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...