Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2010 Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 Mi treba da se bavimo time kako da zavolimo Boga a ne cime ce nas koji demon klevetati.тај фазон, како је ђаво уопште способан да праведно измери грех, кад је лаж и манипулатор, нема шансе да би одолео да дода колико год може.уосталом не суди нам се по делима, већ по Милости Божјој. Не одбацујем благодати Божје; јер ако правда кроз закон долази, то Христос узалуд умре. за мој појам, митарства у овом облику су у потпуној супротности са свиме из Светог Писма. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 12, 2010 Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 ... ili ipak nisu t4431 t1007 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Мај 12, 2010 Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 najveća ironija je što bi se pojedini branioci pradedovske vere... А знаш ли ти Моззарте да и ти због те прадедовске вере коју данас многи исмевају имаш прилику да много лакше кренеш путем спасења (јер благодат је несумњиво у нашој Цркви). И да, управо је стадо Божије одиграло највећу улогу у очувању православне вере у Господа Христа у Србаља уназад стотинама година. Ма колико та проста вера некима била смешна. И још нешто неко рече да само Милост Божија спасава а не дела. Па наша дела и јесу та која нас воде путем светлости и таме. Без Милости Христове се сигурно нећемо спасити, али ни без дела такође. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2010 Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 И још нешто неко рече да само Милост Божија спасава а не дела. Па наша дела и јесу та која нас воде путем светлости и таме. Без Милости Христове се сигурно нећемо спасити, али ни без дела такође.моја дела су ништавна пред Господом, а ако мало боље размислиш, никако и не долазе нити су добра ако не долазе од Господа или његовог учења.нешто ја себи не могу да се присилим да кажем да имам неко добро дело, а да није Господ узрок његов, пошто ја поштујем Његов Закона и слушам Његову Реч. ми ако и творимо вољу Господњу, то опет значи да то није наше дело ... и дражо брате, прочитај лепо целу реченицу, пре него се испалиш у коментару. моцарт је лепо написао о браниоцима, а не о вери. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 12, 2010 Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 dražo...poenta mog posta je nastavak koji nisi citirao... ovo za pradedovsku veru si istrgao iz konteksta i moram priznati da je patetika na nivou...nemam šta da dodam osim da ljude ne delim tvojim sistemima... naša vera nije prosta nego jednostavna Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
serafima Написано Мај 18, 2010 Пријави Подели Написано Мај 18, 2010 NE BIH DA SE PRAVIM PAMETNA, ALI RECI CU VAM STA MI JE MOJ DUHOVNI OTAC REKAO KAD SAM GA PITALA O MITARSTVIMA. ON MI JE REKAO DA CE ZA DUSU BITI NEMOGUCE DA SE VINE U NEBO AKO BUDE IMALA STRASTI, PROSTO NECE MOCI PROCI U VISINE. PA SAD JA TO POKUSAH DA PREVEDEM SA ENGLESKOG. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
serafima Написано Мај 18, 2010 Пријави Подели Написано Мај 18, 2010 JA BIH VOLELA DA JE SVE TAKO LAKO, ALI NIJE. NE ZNAM MNOGO O TEOLOGIJI, SLUSAM MOG DUHOVNOG OCA I CITAM KNJIGE I POKUSAVAM DA NE DONOSIM SVOJ SUD, JER LAKO MOGU DA PADNEM U NEKU ILUZIJU A STO MI SE DESAVALO. STO VISE RAZMISLJAM TO VISE ISPITUJEM PA PADAM U NEKI ZANOS, ZATO SAMO POKUSAVAM DA BUDEM STO BOLJA OSOBA JER NE ZNAM KAD CU OTICI PRED GOSPODA. VEC NEKOLIKO MESECA SAM SLABOG ZDRAVLJA I NEKOLIKO PUTA SA I MISLILA DA ZOVEM MOG DUHOVNIKA DA MI DA POSLEDJU ISPOVEST I PRICEST. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
serafima Написано Мај 18, 2010 Пријави Подели Написано Мај 18, 2010 POSEBAN POZDRAV UPUCUJEM MOZARTU OD NJEGOVE STARE DRUGARICE IZ AUSTRALIJE Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 18, 2010 Пријави Подели Написано Мај 18, 2010 heeeeeeeeeeeeeeeeeej... jesi to ti, S..... kako si nas našla.... pozdrav od srca girl_jumping heaven girl_jumping dada girl_jumping Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 [ mitarstva ne postoje jer su u suprotnosti sa evandjeljskim ucenjem, a izvini necije vidjenje nije merilo crkve niti moze imati dogmatski karakter Citiraj mi molim te nekog od svetih Otaca Crkve Pravoslavne da mitarstva ne postoje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 brate,ja ću ti citirati apostola Pavla... nadam se da smatraš da je dovoljan autoritet.... dakle... 2 Ne znate li da će sveti suditi svetu? Kad ćete dakle vi svetu suditi niste li vredni suditi manjim stvarima? 3 Ne znate li da ćemo anđelima suditi, a kamoli stvarima ovog sveta? Ne znate li da ćemo anđelima suditi Ne znate li da ćemo anđelima suditi Ne znate li da ćemo anđelima suditi ajd sad ti meni reci kako ovo i mitarstva mogu da se slože... morao sam da naglasim... 1. korinćanima,6. glava 2-3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 brate,ja ću ti citirati apostola Pavla... nadam se da smatraš da je dovoljan autoritet.... dakle... 2 Ne znate li da će sveti suditi svetu? Kad ćete dakle vi svetu suditi niste li vredni suditi manjim stvarima? 3 Ne znate li da ćemo anđelima suditi, a kamoli stvarima ovog sveta? Ne znate li da ćemo anđelima suditi Ne znate li da ćemo anđelima suditi Ne znate li da ćemo anđelima suditi ajd sad ti meni reci kako ovo i mitarstva mogu da se slože... morao sam da naglasim... 1. korinćanima,6. glava 2-3 Ok, daj da pronadjemo tumacenje ovih reci apostola Pavla od strane svetog ave Justina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 aj nadji.... mada ne znam šta bi moglo da se tumači..... kristalno je jasno... u medjuvremenu 21 Jer kao što Otac podiže mrtve i oživljuje, tako i Sin koje hoće oživljuje. Lk. 7:14, Jn. 11:25 22 Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu, 23 Da svi poštuju Sina kao što Oca poštuju. Ko ne poštuje Sina ne poštuje Oca koji Ga je poslao. po Jovanu 5, 21-23 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 gvirni i za ovo ako te ne mrzi... kod ave mislim 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Pogledacemo, ako se iz tih citata moze zakljuciti i rastumaciti. A sta cemo sa Zitijama Svetih koje je preveo Sv.Justin Novi, koji je bio i dogmaticar. Zar mislis da ne bi ukazao za nedogmatsko ucenje, ako ga je bilo, u zitijama koje je prevodio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука