Аурор Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 5 minutes ago, Adelaida рече Tirion, da...ali kojom silinom R.R. Martin sakati i ubija svoje likove, pitam se hoce li ostati ko citav do kraja serije... Неће нико, у последњој књизи ће на 1500 страна бити опис како ветар дува на гробљу. Juanito, Ромејац, Adelaida and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 2 minutes ago, Adelaida рече Tirion, da...ali kojom silinom R.R. Martin sakati i ubija svoje likove, pitam se hoce li ostati ko citav do kraja serije... Жив је Џон-Сно, умро није! Аурор and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 Оћете да вам откријем поенту целе серије? Само су Таргеријени довољно способни да уједине седам краљевстава. И зато се цела серија врти око тога да наследнике Таргеријена, знане или незнане, постави на кључна места. Џон Сноу је вероватно Таргеријан, син Недове сестре, за Тириона се такое прича да је ванбрачни син Лудог краља и Тајвинове рахметли жене, и Денерис је Таргеријен. Колико змајева има? Три. Сваки за по једног Таргеријана. Ко једини зна све те тајне и покушава да намести све то? Варис. Једини ко стварно ради за интересе краљевства. Не би ме зачудило да се негде у серији сазна да је он део неког супертајног друштва које постоји још од Првих људи, или можда евентуално од првих Таргеријена, зашто да не, које се брине да све буде како треба. Која је улога Старкове деце у свему томе? Због тога што су се Старкови показали још из давних времена као веома способни и лојални круни, а и зато што им је учињена велика неправда, његова деца ће да заузму битне положаје у систему. Арја - главни убица, Санса - владарка Севера, Брон - главни мађионичар, Северњачки тајновидац такорећи, и сви заједно ће да подрже нову генерацију Таргеријена који ће да владају. А зашто баш Старкови? Зато што су Старкови били једина велика кућа која се добровољно повиновала Таргеијенима и њиховим змајевима кад су дошли из Валерије, јер нису хтели џаба да просипају крв својих људи, што ће рећи да им је битније нешто више од сопствене сујете. Зашто је ово битно? Јер само Таргеријени могу да кроте змајеве и тако 1) уједине разједињено краљевство, како би се сви заједно, са све змајевима 2) супротставили Белим Одачима, иначе све оде у пропаст. Што ће рећи да је поента целе серије и да је џаба да се копрцаш, сви идемо тамо где нам је суђено, све док се то уклапа у неки велики план. Ето, сад више не морате да се мучите да гледате. Vecana, Плутон and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 9 minutes ago, RYLAH рече Варис. Ko bese Varis? Onaj evnuh? E a secate li se vi da je njemu jednom dopremljen neki sanduk...a u tom sanduku bio neki deda...( ili sam ja to sanjala) Pa i meni je nelogicno da Snow umre a nismo saznali ciji je sin... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 Таргаријени, конкретно Денерис, је главни злотвор целог серијала, ја мислим. Примарни негативац, истинска сила хаоса и деструкције са своја три змаја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 2 minutes ago, Господин Бореалис рече Таргаријени, конкретно Денерис, је главни злотвор целог серијала, ја мислим. Примарни негативац, истинска сила хаоса и деструкције са своја три змаја. За време Таргеријана краљевство је било мирно и напредовало је пар стотина година. А и нису били такви увек, инцест их је много издегенерисао. А кад дође до сукоба са мртвима, не треба да им читаш песме него да их потаманиш Дакле, максимална деструкција Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 6 minutes ago, Господин Бореалис рече Таргаријени, конкретно Денерис, је главни злотвор целог серијала, ја мислим. Примарни негативац, истинска сила хаоса и деструкције са своја три змаја. To je interesantno ali veoma specificno tumacenje cele price. Vise odgovara hardcore fanovima Lavkrafta i Ktulu mita posto ja ne mogu da skontam na koju foru bi Azor Ahai koji je arhetip solarnog heroja bio veca opasnost od drugih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 13 minutes ago, RYLAH рече поента целе серије Pre bih rekao da je to sukob sila vatre vs. sila leda, jer ne zove se dzaba Pesma leda i vatre. Sa jedne strane Beli hodaci koji ce sigurno imati veliku ulogu iz epizode u epizodu iz sezone u sezonu, glavno zlo kom ostala nisu ravna, a sa druge strane Deneris i njeni zmajevi i probably legendarni Azor Ahai za koga cemo jos da vidimo ko je i da li je jedna licnost ili je vise njih. Ni oko cega drugog se ne vrti prica. Prva epizoda prva recenica je ''winter is coming'', znaci dolaze sile leda i zla dolaze Beli hodaci nagrabusili su svi, i ta prva recenica otkriva na neki nacin vrhunac price i sam kraj. Da bi prica bila zanimljija i bolja ubaceni su svi oni ostali likovi i razna kraljevstva i gradovi koji se medjusobno tuku i ne obaziru se na dolazecu opasnost. Oko toga se vrti knjiga i najverovatnije ce se vrteti serija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 У књизи се помиње још један (наводни) живи Таргеријан... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 10 minutes ago, Господин Бореалис рече Таргаријени, конкретно Денерис, је главни злотвор целог серијала, ја мислим. Примарни негативац, истинска сила хаоса и деструкције са своја три змаја. Zmajevi svakako jesu divlji i destruktivni u seriji, ali takvi su jer ne mogu da se kontrolisu. Kada Deneris uspe to da utrenira i uspe da iskontrolise tu vatru, onda cemo imati skroz drugu sliku - dobri zmajevi. Ovde oni nisu bas u onom nasem hriscanskom shvatanju sile haosa i zla, pre ce to biti plavooki, nego vise predstavljaju nesto divlje, neobuzdanu eneriju koja ako se kanalise u pravom smeru moze da ucini mnogo dobrog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 18 minutes ago, Aquilius Cratus рече To je interesantno ali veoma specificno tumacenje cele price. Vise odgovara hardcore fanovima Lavkrafta i Ktulu mita posto ja ne mogu da skontam na koju foru bi Azor Ahai koji je arhetip solarnog heroja bio veca opasnost od drugih. Kad se vec spomenuo Ktulua, da li Utopljeni bog od Gvozdenorodjenih ima nekakve veze sa Ktuluom osim da je simbol Gvozdenorodjenih isti kao Ktulu - lignjoslav, a i da je Martin neke citate Lavkrafta pozajmio kod rituala onog potpanja tipa ''what is dead may never die''? Ja nisam puno citao Lavkrafta (Zov Ktulua kao pricu jesam, ali nisam ostale u vezi toga) niti se puno razumem u tu njegovu pricu osim sto sam skapirao da Ktulu i ostala bozanstva predstavljalu sile haosa, pa se valjda ne razlikuje mnogo od ovih nasih Tiamata, Levijatana i ostalih okeanskih zmijurina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 Драга заклета браћо Ноћне Страже, морате да прочитате ово: The true nature and purpose of the Others and the ending of the series. Да не копирам текст, потенцијални је тотални спојлер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 1 minute ago, Господин Бореалис рече Драга браћо Ноћне Страже, морате да прочитате ово: https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/23p48r/the_true_nature_and_purpose_of_the_others_and_the/ Да не копирам текст, потенцијални је тотални спојлер... Razmenili smo par postova upravo na ovu temu proslog leta. To sto nije tolkinovski, a nije to se vidi iz aviona, ne znaci da je Azora Ahai negativac. Ondosno mzoe i tako da se tumaci ali to je nekako out of character prema onome sto je dostpuno o Azora Ahaiu. Tolkin je sa svojim pricama hteo da naprvi repliku hriscanstva u mnogim pricama. Dok se citajuci Martina stice utisaka da mu je religijska inspiracija za pricu Mitraizam, gde su Ohramazd i Ahriman dve ravnopravne sile koje se obre za osvajanje sveta. Nema palog andjela, pobunjenih ovih ili onih protiv tvorca ali zato iz perspektive ljudi i tek kako ima ultimativnog zla a to drugi svakako jesu. Osim ako naravno ne tumacis iz Ktulu perspektive. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 1 minute ago, Aquilius Cratus рече a to drugi svakako jesu. Нису mindless evil, прочитај пост. Можда им је идеја да спасу свет од Денерис Таргарјен и њених змајева? Денерис није ништа мање зла од њих, напротив чак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 27, 2016 Пријави Подели Написано Април 27, 2016 On 4/26/2016 at 12:07, Господин Бореалис рече Серија је генерално прешла из "нећемо помагати да добри победе него реално" у "сломићемо се да учинимо да зли увек победе" и то је приличан проблем постао. Наслов "Игре престоља" сугерише да је то игранка без престанка, тако да је увек подоста времена, што ће рећи да све иако увек побеђују, важно је да увек имају кога. Код Престоља ми се свиџа то што је подела на добре и зле прилично мусава, неодређена и флуидна. On 4/26/2016 at 12:44, RYLAH рече зли, ма колико да су моћни, никад не могу да буду и срећни, никад нису остављени на миру. "И богати плачу", и у тој серији је сличан концепт примењен и у сам наслов уткан. RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука