Ignjatije Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1325801769' post='554526] бедак ... знаш, да те предухитрим сазнањем шта ћеш добити за очекивање по делима - свети Јован Крститељ је терао људе као што су били садукеји од крштења, назвао их породом ђавољим. иначе, садукеји су мислили да су праведници, да ће крштењем и делима да се спасу ... тиме су негирали Васкрс, Духа Светог, анђеле - све духовно. ја би се на време освестио, тражио милост, а ти како оћеш. то ти је мој братски савет Da se osvestim od cega?Svako ce dobiti po delima svojim.Delo je kako sama rec kaze-delanje,rad,bavljenje,uspeh.Ne mozemo se spasiti upraznjavanjem nekih rituala formi i pravila.Ljubav prema Bogu i ljudima je osnov za spasenje.Kada volis i to je delanje,ali ono iz sveg srca i svom dusom. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 Spasenje dolazi od Blagodatnog Boga - onima koji čine dela vere iz ljubavi prema Njemu i njegovoj tvari. E sad, ako ćemo da se svadjamo neka se jedan 'uhvati' za blagodat, drugi za veru, treći za dela i četvrti za ljubav, i neka svako 'drži' svoje i zapuši uši za ostalo... Ali se bojim da ćemo naglašavajućisamo jednu 'komponentu' iz ove 'matematičke jednačine' - ispasti iz 'kombinacije' koja dovodi do pravilnog i aktivnog čekanja na Hrista Spasa... DYNABLASTER, obi-wan and Јанко је реаговао/ла на ово 3 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 Da se osvestim od cega?Svako ce dobiti po delima svojim.Delo je kako sama rec kaze-delanje,rad,bavljenje,uspeh.Ne mozemo se spasiti upraznjavanjem nekih rituala formi i pravila.Ljubav prema Bogu i ljudima je osnov za spasenje.Kada volis i to je delanje,ali ono iz sveg srca i svom dusom. човек се само делима не спашава, то је адамовски пад. иначе би могао ван Бога да се спасеш ... А знамо да оно што закон говори, говори онима који су у закону, да се свака уста затисну, и сав свијет да буде крив Богу; Јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати пред њим; јер кроз закон долази познање гријеха. А сад се без закона јави правда Божија, посвједочена од закона и од пророка; А правда Божија вјером Исуса Христа у све и на све који вјерују; јер нема разлике. Јер сви сагријешише и изгубили славу Божију, И оправдаће се забадава благодаћу његовом, откупом Исуса Христа. Римљанима посланица (светог апостола Павла), глава 3, стих 20-24 зато и можеш бесплатним даром светог причешћа да се причестиш, иначе би морао да имаш дела, платно средство, а Бог би онда био касица прасица ... а Бог нас оправдава чак и да немамо дела. можда ти помогне тумачење једног светитеља ... од 19. стиха http://www.svetosavl...mljanima/03.htm нормално, иде за буквалисте напомена: то не значи да сад треба да се легне и чека смрт, јер смо већ оправдани и за злодела већ да се припремамо за надолазеће. вера, љубав и нада остају, све што из тог исходи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 E sad, ako ćemo da se svadjamo neka se jedan 'uhvati' za blagodat, drugi za veru, treći za dela i četvrti za ljubav, i neka svako 'drži' svoje i zapuši uši za ostalo... полако брате, чекај да видимо шта све има да каже клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 Milane,jer si ti procitao lepo sta sam ja napisao u vezi dela ? Јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати Svako ce primiti po delima svojim.Delima,znaci onako kako je delao,radio,cinio.......ne delima ZAKONA ! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 Milane,jer si ti procitao lepo sta sam ja napisao u vezi dela ? Svako ce primiti po delima svojim.Delima,znaci onako kako je delao,radio,cinio.......ne delima ZAKONA ! пре ће бити да ниси ни отворио линк који сам ти дао, тумачење клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 5, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1325806508' post='554591] пре ће бити да ниси ни отворио линк који сам ти дао, тумачење Otvorio jesam ali sam pogledao na brzinu i nisam sve citao.Nisam napisao nista sto se suprotstavlja Bibliji.Ne razum za sta me kritikujes kada sam ti lepo objasnio sta se sve podrazumeva pod delima.Sta sam pogresno napisao,stvarno ne razumem http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 da se ja pitam samo ovake strelice bi bile dozvoljene za snajper brokoli Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 6, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2012 Otvorio jesam ali sam pogledao na brzinu i nisam sve citao.Nisam napisao nista sto se suprotstavlja Bibliji.Ne razum za sta me kritikujes kada sam ti lepo objasnio sta se sve podrazumeva pod delima.Sta sam pogresno napisao,stvarno ne razumem узми лепо прочитај клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Зло је када суседно племе пљачка и убија наше племе, а добро је када наше племе пљачка и убија суседно племе. Колико их има овакво поимање добра и зла? људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Зло је када суседно племе пљачка и убија наше племе, а добро је када наше племе пљачка и убија суседно племе. Колико их има овакво поимање добра и зла? Dobro i zlo su vrlo relativni. Zato mene nervira ono patetisanje o odbrambenom (pravednom) ratu. Ako zanemarimo Deretićevo lupetanje i pogledamo našu stvarnu istoriju u nekom periodu smo stvarno dominirali regionom, a do sada nisam video ni jednog vernika koji patetiše o pravednom ratu da osuđuje cara Dušana. Čovek je ratnik i tih 200 i nešto su njegovi trofeji. Sada se možda dušebrižnici zgrožavaju, ali na određenoj vremenskoj distanci, priznaće mu da je junak i da je slavan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Dobro i zlo su vrlo relativni. Zato mene nervira ono patetisanje o odbrambenom (pravednom) ratu. Ako zanemarimo Deretićevo lupetanje i pogledamo našu stvarnu istoriju u nekom periodu smo stvarno dominirali regionom, a do sada nisam video ni jednog vernika koji patetiše o pravednom ratu da osuđuje cara Dušana. Čovek je ratnik i tih 200 i nešto su njegovi trofeji. Sada se možda dušebrižnici zgrožavaju, ali na određenoj vremenskoj distanci, priznaće mu da je junak i da je slavan. Ако се не покаје. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Zašto bi se pokajao ako je bio ratnik i časno ubijao na bojno polju? Šta misliš, da li se Ahil (ako je postojao) pokajao? Da li ga mi smatramo manjim junakom ako nije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Zašto bi se pokajao ako je bio ratnik i časno ubijao na bojno polju? Šta misliš, da li se Ahil (ako je postojao) pokajao? Da li ga mi smatramo manjim junakom ako nije? Да ли би свети апостол Павле био свети апостол Павле да је остао прогонитељ цркве Савле? људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Zašto bi se pokajao ako je bio ratnik i časno ubijao na bojno polju? Šta misliš, da li se Ahil (ako je postojao) pokajao? Da li ga mi smatramo manjim junakom ako nije? Да ли је неко јунак или убица зависи пре свега од мотива. А Ахила искрено никад нисам ни сматрао јунаком. Лако му је било да се јуначи кад је био нерањив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука