Jump to content

Преобраћање бившег муслимана Афшина у хришћанство

Препоручена порука

Ок! Схватам ја шта ти хоћеш да кажеш-додуше познајем православну догматику (антропологију)... али Господ се појавио напрасно у његовом животу, ајде да кажемо да није заповједио да се обрати ка Њену, али му је дао јаке смјернице...зашто га није водио до краја!

Господ се између осталих и из разлога да људи слободно вјерују и вазнео на Небеса, али хтео ти да признаш или не помало (опет понављам ако је вјеровати у истинитост приче) је овим појављивањем утицао на укупан избор слободне воље овог човјека.

зато јер човек неће.

и све то не значи да Бог има власт над вољом, или ће је икад употребити, иако је разумно изабрати Цркву.

а где има разума - нема избора.

Подели на овим сајтовима

Mихајло, један свети старац је рекао - ни једног хришћанина који исповеда Христа за Сина Божијег,

ја не могу називати лажним хришћанином!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Mихајло, један свети старац је рекао - ни једног хришћанина који исповеда Христа за Сина Божијег,

ја не могу називати лажним хришћанином!

Веља Брате...

Но.1

који Старац

Но.2

стотине св стараца је рекло...да са јеретицима и секташима немамо ништа исто...

светло са тамом..и лаж са истином...

некако неће...

п.с

многи Св.Оци се нису посветили зарад својих заблуда...

већ подвига...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

a koji su se posvetili radi podviga...

a pošto kažeš mnogi a ne svi-postoji li i drugi razlog zbog koga su se ti-ostali- posvetili

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

a koji su se posvetili radi podviga...

a pošto kažeš mnogi a ne svi-postoji li i drugi razlog zbog koga su se ti-ostali- posvetili

ај немој сада политиком да се бавимо Брате

лепо сам рекао...

да се људи посвете због врлина и подвига...

али сви сабори...и сви оци су признајући те саборе..и исповедајући веру...Хришћанску...

осудили јереси...и секташка учења...

јел мени то драго или не...везе нема...

као и са м.Артемијем..

није ми драго што није више Епископ...али сабор осудио...сада треба за 300 година..да се скупе неки теолози... на неки тадашњи жру...и да кажу да је Артемје...Владика..

по том принципу ферцера та "љубав"

која је све само не љубав..јер утврђујете људе у својим лажма... држите их у паклу!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

која је све само не љубав..јер утврђујете људе у својим лажма... држите их у паклу!

значи, ако смо ми ђаволи јеретички, то онда тебе чини праведником?

Подели на овим сајтовима

Nije mi jasno nekoliko stvari. Prvo, zbog čega se uopšte svađate? Drugo, kako neko može znati šta je Gospod sa ovim čovekom iz prvog priloga, ili sa bilo kojim drugim, naumio i zašto mu je put takav kakav jeste? Treće, kakve uopšte ima veze koliko kojih vernika prelazi u drugu veru? :-

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325632606' post='553370]

значи, ако смо ми ђаволи јеретички, то онда тебе чини праведником?

ја теби нисам рекао да си јеретик..

пажљиво читај

већ из ваше љубави наводне...не желећи да увредити наводно саговорника...не сведочите му истину...и држите га у заблуди!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Nije mi jasno nekoliko stvari. Prvo, zbog čega se uopšte svađate? Drugo, kako neko može znati šta je Gospod sa ovim čovekom iz prvog priloga, ili sa bilo kojim drugim, naumio i zašto mu je put takav kakav jeste? Treće, kakve uopšte ima veze koliko kojih vernika prelazi u drugu veru? :-

Сестро... поента је да због поступака.."сви смо ми браћа" ...имамо данас доста људи који су са православља прешли у римску, енглеску, немачку и француску "цркву" ...... а то није оно за шта би се требали школовати наши теолози...који наводно сведоче истину!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

врло је просто... занима ме твој став МИХАЈЛО о томе КАКО НЕКО ПОСТАНЕ СВЕТАЦ У ПРАВОСЛАВЉУ... шта чини свеца или ЧИМЕ СЕ ЧОВЕК ОСВЕЋУЈЕ...ништа мимо тога-ако те мрзи да пишеш,напиши ми тако и ок је

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

врло је просто... занима ме твој став МИХАЈЛО о томе КАКО НЕКО ПОСТАНЕ СВЕТАЦ У ПРАВОСЛАВЉУ... шта чини свеца или ЧИМЕ СЕ ЧОВЕК ОСВЕЋУЈЕ...ништа мимо тога-ако те мрзи да пишеш,напиши ми тако и ок је

Својим ...подвизима, постом, молитвом и победом самог себе..својих страсти!

Али пре свега..мора бити Хришћанин...мора бити Крштен!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Својим ...подвизима, постом, молитвом и победом самог себе..својих страсти!

Они који на типично католички начин доживљавају светост и светитеље (индивидуалистички и спиритуалистички), нека прочитају и нека науче зашто и на који начин је Црква СВЕТА и САБОРНА :

http://www.spc.rs/sr...carstva_bozijeg

и

http://www.scribd.co...%BE%D0%B2%D1%83

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

snoozer_11

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...