Jump to content

Ко је Деда Мраз? - Епископ Атансије Јевтић

Оцени ову тему

Препоручена порука

ма дај бре, какве везе има пропаганда слобинетуа за име плана бомбардовања србије "милосрдни анђео", који се уствари зове Operation Allied Force или како се назива у САД - Operation Noble Anvil, са светим Николом и деда мразом и бројање времена са свиме тиме?

за ово друго се извињавам, омашка у размишљању и писању - треба да стоји: заједница верника и неверника.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325621936' post='553144]

ма дај бре, какве везе има пропаганда слобинетуа за име плана бомбардовања србије "милосрдни анђео", који се уствари зове Operation Allied Force или како се назива у САД - Operation Noble Anvil, са светим Николом и деда мразом и бројање времена са свиме тиме?

...............................................................

Naglasak je na onom pre toga. Ovo za bomardovanje je za mene ocigledno ironicno iscudjavanje nakon toga.

Тако се изразито хришћански и јеванђелски обичај, који потиче од конкретне Свете Личности – Светог Оца Николаја, изокренуо и претворио у безоблични, обезбожени и за децу обезличујући „имиџ“ фантазмагоричног „Деда-Мраза“, слично као што је бројање година пре и после Христа, преокренуто у бројање пре и после „Нове ере“ (данас би рекли „Њу ејџ“-а, и чудо је да од Клинтоновог „Милосрдног анђела“, тј. дугорочно катастрофалног бомбардовања недужног народа и деце Србије, због једног манијака сличнога њима, нису почели ново бројање

времена!).“

Nego mi kazi gde on to udara sekirom u drustvo?

Sta, sto kritikuje jednu debiloznu i bolesnu podmetacinu kao sto je deda mraz?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

а како би ти окарактерисао финиширање са помињањем споредних ствари у деда мраз феномену, јел то значи да сви који славе нову годину воле да бомбардују људе?

јел ти не схваташ у каквој црно-белој реалности живимо и како ово делује на непродуховљен ум?

раздваја људе по вери и невери, уместо да ове друге прибраја, или како сам се ограничио јер нисам видео ни наставак писања из те књиге, онда је то чупање из контекста светигоре и сличних орлова који су у борбено-дефанзивном и сличном навалентном фазону, да се "боре" против неправославних и њихових уверења. овако нешто није ни први пут, а мислим да неће бити ни последњи, да се поиграва са људским срцима кад се прерачунам у хронологији и поменем врле беседе мирољуба петровића и књига попут "шта треба да зна свака православна девојчица" ...

уосталом, имамо жив пример таквог светигориног и националистичког приступа вери и борбене готовости у михајлу и вашем свесном игнорисању и несмиривању његових опорих и киселих коментара према свима који му нису потаман, чак и међу православнима, а кад му неко то и замери онда га браните потпуно игноришући да изиграва овуда топуз.

уосталом, зашто мора неопходно да буде "дебилозна и болесна подметачина", окарактерисано зло својеврсно, него да се од тога направи приступ вери, бити мудар и привући људе тиме?

овако си само глуп што не употребиш један алат више, да људима објасниш да се баве млаким стварима а не да их намлатиш због тога.

Подели на овим сајтовима

Lepo je to objasnio Vladika. Nikakav deda mraz zapadno od balkana ne postoji vec samo Sveti Nikola. Katolicki, protestantski, ali uvek Sveti Nikola a nikako deda mraz.

јесте лепо објаснио, ал је финиш потпуни промашај и остаће као последњих 5 секунди у меморији сваког и помрачиће текст разума са текстом осуде.

ја и нисам причао о целом тексту, већ о финишу.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325626639' post='553260]

а како би ти окарактерисао финиширање са помињањем споредних ствари у деда мраз феномену, јел то значи да сви који славе нову годину воле да бомбардују људе?

јел ти не схваташ у каквој црно-белој реалности живимо и како ово делује на непродуховљен ум?

раздваја људе по вери и невери, уместо да ове друге прибраја, или како сам се ограничио јер нисам видео ни наставак писања из те књиге, онда је то чупање из контекста светигоре и сличних орлова који су у борбено-дефанзивном и сличном навалентном фазону, да се "боре" против неправославних и њихових уверења. овако нешто није ни први пут, а мислим да неће бити ни последњи, да се поиграва са људским срцима кад се прерачунам у хронологији и поменем врле беседе мирољуба петровића и књига попут "шта треба да зна свака православна девојчица" ...

уосталом, имамо жив пример таквог светигориног и националистичког приступа вери и борбене готовости у михајлу и вашем свесном игнорисању и несмиривању његових опорих и киселих коментара према свима који му нису потаман, чак и међу православнима, а кад му неко то и замери онда га браните потпуно игноришући да изиграва овуда топуз.

уосталом, зашто мора неопходно да буде "дебилозна и болесна подметачина", окарактерисано зло својеврсно, него да се од тога направи приступ вери, бити мудар и привући људе тиме?

овако си само глуп што не употребиш један алат више, да људима објасниш да се баве млаким стварима а не да их намлатиш због тога.

A siroti dedek mraz , da bude alatka kojom ćemo ljude privući k veri???

Pa, i Hristos je razdvajao ljude, i jasno rekao, da je došao da donese mač i razdvoji istinu od laži itd.

A mi bi da svojatamo, lažu i paralažu i debelog deda mraza.

Ne ide to jedno sa drugim, barem u veri nema vrdanja, il veruješ u jasan cilj, ili ne veruješ.

Подели на овим сајтовима

зашто да не?

рецимо, мени све моје знање будизма, окултног, тарота и хороскопа помаже у освешћивању неких људи за Христа, па по чему се онда мање разликује фамозни деда мраз феномен?

нека знања се не бацају јер се могу на добро употребити, кад сам већ утрошио толико од живота да се бавим таквим застрањењима.

уосталом, ненаученој деци је много лакше објаснити да деда мраз постоји у светом Николи, а не да уопште не постоји и тиме их научити Христовој мери љубави а не родитељској обмани кад схвате да су слагани и то доживе као шок од илузије која им је грубо разбијена.

а неке ствари и нису за слонове у стакларској радњи, то си у праву.

друго, Христос НИКАД није раздвојио људе, већ је праведнике управо налазио и међу незнабошцима, охристовљавао их а не гонио или негирао као зле, већ нас је СВЕ обележио као неуке пред Својим Оцем на Распећу, оправдавајући нас а не кажњавајући. али си у праву да је раздвојио лаж од истине, али је и напоменуо да је боље бити у љубави, него бити у праву.

уосталом, вера и није за људе који ратоборно посматрају свет, већ који покушавају све боје да привуку једној, сведу је на једномислије у различитости - белој, застави мира и љубави.

Подели на овим сајтовима

Колегиница вероучитељка из моје школе је жена имала малих проблем што је говорила првацима и другацима да Деда Мраз не постоји и да је измишљен.

Међутим, ја сам и ове године поменуо на часу првацима и другацима (неки су ме и сами питали), а и старијима,

да је Деда Мраз наш човек. Овај дека је Божији човек, из Цркве. Прави Деда Мраз стоји испред престола Христовог, заједно са Пресветом Богородицом и Јованом Крститељем, и вашом Крсном славом коју славите. Он носи бели омофор од вуне (сви омофори раније били су беле боје и од вуне - то је доказано) са црвеним стихаром, и капом. Веселог и благог лика - довољно је погледати на икону Светог Николе и закључити ко је он.

Свети Никола је увео обичај да се деци деци деле поклони око нове године и Божића, помагао је људима убацујући им новчиће и поклоне корз прозоре у чарапе које су држали да се осуше...

Помогао је тако, између осталих, и трима кћерима и њиховом оцу...

И данас стоји и слуша молитве деце и људи...

Што се каже, вуци сити, а овце на броју.

ПС. Оно кад је била она олуја, то на броду су били пакетићи за децу која су живела преко мора,

и претила је опасност да деца за нову годину и Божић остану без поклона,

али ... даље знате :)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

друго, Христос НИКАД није раздвојио људе

Svasta. Naravno da jeste. Razdvojio je sve one koji bi da pomesaju istinu i nestinu, krivo i pravo, ispravno i pogresno, koji bi da na jedno oko zazmure i da sede na dve stolice istovremeno. Zato i kaze na jednom mestu "nisam mir dosao da donesem, nego mac" - mac istine, koji razdvaja svetlost od tame.

I druga stvar, prosto racionalna - u pitanju je bezocni istorijski falsifikat i kradja, zar nije sasvim normalno i zdravo ukazati ljudima na to?

Sta, plasimo se da se neko ne uvredi?

Ne vidim uopste u cemu je problem kod toga...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Колегиница вероучитељка из моје школе је жена имала малих проблем што је говорила првацима и другацима да Деда Мраз не постоји и да је измишљен.

Ako je to stvarno rekla prvacima i drugacima, onda ona stvarno nije za ucitelja...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325628169' post='553297]

зашто да не?

рецимо, мени све моје знање будизма, окултног, тарота и хороскопа помаже у освешћивању неких људи за Христа, па по чему се онда мање разликује фамозни деда мраз феномен?

нека знања се не бацају јер се могу на добро употребити, кад сам већ утрошио толико од живота да се бавим таквим застрањењима.

уосталом, ненаученој деци је много лакше објаснити да деда мраз постоји у светом Николи, а не да уопште не постоји и тиме их научити Христовој мери љубави а не родитељској обмани кад схвате да су слагани и то доживе као шок од илузије која им је грубо разбијена.

а неке ствари и нису за слонове у стакларској радњи, то си у праву.

друго, Христос НИКАД није раздвојио људе, већ је праведнике управо налазио и међу незнабошцима, охристовљавао их а не гонио или негирао као зле, већ нас је СВЕ обележио као неуке пред Својим Оцем на Распећу, оправдавајући нас а не кажњавајући. али си у праву да је раздвојио лаж од истине, али је и напоменуо да је боље бити у љубави, него бити у праву.

уосталом, вера и није за људе који ратоборно посматрају свет, већ који покушавају све боје да привуку једној, сведу је на једномислије у различитости - белој, застави мира и љубави.

A joj šta vi napričaste, da vam znanje sataninih znanosti služi u osvešćivanju ljudi?

Pa vi dođete onda kao neka "vidovita zorka"

Ako vera nije za ljude koji su ratoborni, nije dragi brate niti za mlakonje, ulizice i poltrone.

Svi koji veruju, oni ratuju, sa svojim slabostima, sa svojim neznanjem i sa svima onima koji sa lažima i neznanjem krenu na njih. ne kažem da takve ljude treba poslati u gulag, nego jasno definirati njihovu zabludu.

Подели на овим сајтовима

Ako je to stvarno rekla prvacima i drugacima, onda ona stvarno nije za ucitelja...

Ихх, ти сад осуђујеш неког кога не познајеш, на основу једне реченице... Немој.

Она важи, а и јесте, за једну од бољих вероучитељица, конзервативнија је (да, да се тако изразим) али зна са децом и уме да им пренесе знање кроз песмице, неке игре и сл. и воле деца веронауку. (Од ње сам пуно разних идеја, игара, песмица и других решења покупио.)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Meda je u pravu, ne vadite maceve bzvze! ;)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Међутим, ја сам и ове године поменуо на часу првацима и другацима (неки су ме и сами питали), а и старијима,

да је Деда Мраз наш човек. Овај дека је Божији човек, из Цркве. Прави Деда Мраз стоји испред престола Христовог, заједно са Пресветом Богородицом и Јованом Крститељем, и вашом Крсном славом коју славите. Он носи бели омофор од вуне (сви омофори раније били су беле боје и од вуне - то је доказано) са црвеним стихаром, и капом. Веселог и благог лика - довољно је погледати на икону Светог Николе и закључити ко је он.

Свети Никола је увео обичај да се деци деци деле поклони око нове године и Божића, помагао је људима убацујући им новчиће и поклоне корз прозоре у чарапе које су држали да се осуше...

Помогао је тако, између осталих, и трима кћерима и њиховом оцу...

И данас стоји и слуша молитве деце и људи...

Што се каже, вуци сити, а овце на броју.

ПС. Оно кад је била она олуја, то на броду су били пакетићи за децу која су живела преко мора,

и претила је опасност да деца за нову годину и Божић остану без поклона,

али ... даље знате :)

тај фазон :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...