Jump to content

Planet of the Apes. Za evolutivne neverne tome.

Млађони

Препоручена порука

Sta ti je nelogicno u grananju vrsta iz zajednickog pretka?

Хтедох још да додам александру ако се не љутиш, како сам ја то схватио.

Ако можеш логички да претпоставиш да ако две особе деле сличан днк да су рођаци тако исто када погледаш наше сроднике по еволуцији и наш днк такође наиђеш на дељење особина днк.

Дакле једна сасвим разумна претпоставка где би сумња била ок али са неким аргументом. Без аргумената сумња је то тутално безвезе.

плус на то хтео бих да додам да не само да блиске врсте могу да се упаре, например пас и вук, такође ако узмеш ткиво од свиње можеш да закрпиш њиме људску кожу и човечија кожа ће га примити. Бар сам тако нешто читао можда је дезинформациај али ако је тачно показује ти колико наше ћелије не разлику људску од свињске коже.

То би најбоље били објашњено заједничким претком.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

da smo stvarno nastali bas samo od majmuna, banana i voce kao hrana bi nam bilo omiljeni i od toga bi nam se sastojali svi kolaci i svi napici i sav hleb, znaci banana na milion nacina kao onaj spam u montipajtonovcima, a sto nije slucaj :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

e pa meni nije, zakljucak izvedi sam manki booooooooy! 0102_laugh

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

da smo stvarno nastali bas samo od majmuna, banana i voce kao hrana bi nam bilo omiljeni i od toga bi nam se sastojali svi kolaci i svi napici i sav hleb, znaci banana na milion nacina kao onaj spam u montipajtonovcima, a sto nije slucaj :D

Hahahaha... pa bas jeste covece. Ti bas slabo kapiras evoluciju i njene mehanizme?

Obrati paznju:

zasto nam je losa, brza hrana tako ukusna a ona zdrava i ne toliko?

zbog toga sto su masti i seceri neophodne .materije za rad naseg orgnizma. Te materije se u prirodi teze nalaze i teze se dolazi do njih pa je organizam evoluriao zgodan mehanizam za motivaciju coveka u njihovom nalazenju, tj. dobar ukus i osecaj zadovoljstva dok ih konzumiramo.

Danas medjutim ljudi ne oskudevaju u kolicini i dostupnosti tih namirnica i unosi ih u velikim kolicinama te stoga ona sada imaju los uticaj na nas organizam, ali je zadovoljstvo konzumacije ostalo.

Tako da Dyna od toga nam se zaista i sastoje svi "kolaci, napici i hrana..." u svima ima secera i masnoca koji su nasi "majmunski" preci takodje obozavali...

Sasvim nesvesno si, hteduci da opovrgnes, zapravo izeo afirmativnu evolutivnu cinjenicu... tako ti je to kad ljudi nece da se obrazuju o evoluciji nego samo iznose, iznose, iznose... :drugarstvo:

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Дакле црква тотално уништава идеју да православље и еволуција НИСУ у сукобу.
Која црква Јурисе? Сајт pravoslavlje.rs је сајт новина „Православље” које преносе ауторске текстове - можеш и ти да им пошаљеш неки...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

gubite vreme na najnebitniju stvar u univerzumu, al dobro mozda je to nekome i hobby, ima gi raznih :P

Подели на овим сајтовима

Која црква Јурисе? Сајт pravoslavlje.rs је сајт новина „Православље” које преносе ауторске текстове - можеш и ти да им пошаљеш неки...

Па разноразно деловање од разноразних православних цркви.

Где човек напише текст доле пише Теолог или нека друга религијско значајна титула и верници то гледају као да је то из цркве.

И како ја после да им докажем да није када на спц нигде не пише да Хришћанство нема никаквих проблема са еволуцијом??

И онда му ја кажем и он ми каже не не није то неки свештеници можда тако али ти да питаш патриарха он би ти реко да је то глупост. И шта ја да му кажем? Јел могу да птиам патриарха? Јел знам његово мишљење? Не.

дакле црква- својим неделовањем и пуштањем туђег делања.

Подели на овим сајтовима

Па ево шта каже Срећко:

Ја сам успео да пронађем ово, у питању је Саопштење Синода Грчке Цркве, од 28. јуна 2000. године:

28 Ιουνίου 2000. Γραφεία της Ιεράς Συνόδου. η Σκηνή μεταδόθηκε απ' ευθείας Σε όλα τα τηλεοπτΙκά καΙ ραδΙοφωνΙκά μέΣα. ο εκπρόΣωπος της δΙαρκούς Ιεράς Συνόδου (δΙΣ) μητροπολίτης ΠεΙραΙώς κ. καλλίνΙκος δΙαβάζεΙ το ανακοΙνωθέν με τΙς ενέρΓεΙες που αποφαΣίΣτηκαν από το καθοδηΓητΙκό όρΓανο της εκκληΣίας ΓΙα τη "μάχη των ταυτοτήτων". απαντά Σε λίΓες ερωτήΣεΙς δημοΣΙοΓράφων καΙ δΙαβάζεΙ ένα δεύτερο κείμενο απόφαΣης. Σ' αυτή τη δεύτερη απόφαΣη τα μέΣα ενημέρωΣης δεν δίνουν καμΙά ΣημαΣία. καΙ όμως. ΠρόκεΙταΙ ΓΙα μΙα πολύ ΣημαντΙκή ανακοίνωΣη, η οποία θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη ΓΙα το θέμα καΙ κυρίως το περΙεχόμενό της: "η Ιερά Σύνοδος της εκκληΣίας της ελλάδος υποδέχεταΙ με ΙδΙαίτερη χαρά την μεΓαλύτερη καΙ ουΣΙαΣτΙκότερη ίΣως ανακάλυψη της ανθρώπΙνης επΙΣτήμης καΙ τεχνολοΓίας: την αποκωδΙκοποίηΣη του ανθρώπΙνου ΓονΙδΙώματος. θαυμάζεΙ το επίτευΓμα, επΙκροτεί την κατάκτηΣη της νέας ΓνώΣεως, ανακουφίζεταΙ φΙλάνθρωπα από την προΣδοκία μΙας επαναΣτάΣεως Στη δΙαΓνωΣτΙκή, προληπτΙκή καΙ θεραπευτΙκή ΙατρΙκή, δοξάζεΙ τον πάνΣοφο θεό ΓΙα το δώρο καΙ εύχεταΙ καΙ ελπίζεΙ πως η βαθύτερη ΓνώΣη της βΙολοΓΙκής καΙ ΓενετΙκής ταυτότητός μας θα δΙευκολύνεΙ την πορεία προς την πνευματΙκή αυτοΓνωΣία καΙ θεοΓνωΣία".

ο ανυπόκρΙτος αυτός ενθουΣΙαΣμός της Ιεράς Συνόδου είναΙ πραΓματΙκά απίΣτευτος. η επΙΣτημονΙκή ανακάλυψη, την οποία χαΙρετίζουν οΙ Ιεράρχες με τόΣη ζέΣη, αποτελεί -μεταξύ άλλων- καΙ την πΙο πρόΣφατη δΙκαίωΣη της θεωρίας της εξέλΙξης. Όπως λένε οΙ εΙδΙκοί επΙΣτήμονες, ποτέ μέχρΙ Σήμερα, ούτε κατά τη δΙάρκεΙα της ζωής του δαρβίνου, οΙ απόψεΙς του δεν ήταν τόΣο επίκαΙρες. η αποκωδΙκοποίηΣη του ανθρώπΙνου ΓονΙδΙώματος επΙβεβαΙώνεΙ την κοΙνή καταΓωΓή ανθρώπου καΙ ζώων, καΙ οΙ εξελΙκτΙκές αλλαΓές του DNA ερμηνεύουν την προοδευτΙκή πολυπλοκότητα Στο ΓονΙδίωμα των εΙδών. εμφανίζεταΙ λοΙπόν η Ιερά Σύνοδος να χαΙρετίζεΙ με θαυμαΣμό την περίφημη θεωρία του δαρβίνου, Στην πλέον ΣύΓχρονη εκδοχή της, κάτΙ που έρχεταΙ Σε ευθεία αντίθεΣη με όλα όΣα Γνωρίζαμε μέχρΙ Σήμερα ΓΙα τΙς εδραΙωμένες αντΙλήψεΙς της.

Ех, кад би Светлана била љубазна да нам преведе ово саопштење, ја за прву помоћ имам неки превод помоћу Гугл Тренслејт, али то је машински превод, није као кад човек преведе. Углавном, Грчка Православна Црква у овом свом саопштењу, које је 2000. године уживо емитовано преко свих радио и телевизијских станица (тако стоји у тексту), укратко каже:

"Свети Синод Грчке Цркве поздравља са задовољством... можда највеће откриће људске науке и технологије: декодирање људског генома. И диви се постигнућима, омогућавању стицања нових знања,... очекујући револуцију дијагностике, превентивне и терапијске медицине..."

Научно откриће, које поздравља Синод, је између осталог и најновија потврда о теорији еволуције.

Дакле, Свети Синод се диви чувеној теорији Дарвиновој и науци заснованој на њој. Има још текста везаног за нашу тему, стварно би било лепо да се преведе - извор: http://www.iospress....os20000730a.htm

Гуглов превод: http://translate.goo...history_state0=

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

da cujem misljenje evolucinoniste, bilo kog, ovde ih ima dosta

Дарвинијан еволутион ис гоиг то фалл апарт, итс гоинг апарт дис јеар.

Рече човек 2005-те

И до данас ништа.

Уз то није ни научник него сајнс тичер. :)

И шта има да причам даље???????

О осталим просеравањима и хвалоспеву нема потребе да се прича.

И још лаже да се дарвинова теорија распада. И шта има да гледам даље? Када ми то каже гомила хришћана креациониста који се уопште не баве Научним радом, не раде експерименте не пишу научне папире него УЧЕ ДЕЦУ.

Ајде да споменем прву па не знам како да назовем.....

Прво то што је протеин опстао не значи да је еволуција нетачна т.ј да је тајминг диносауруса нетачан. То уопште није тачно. Немају одговоро, наука не каже да не може. Само да устандардним условима не може. Али например дубоко замрзнуто може.

Мени је занимљиво како има дупле аршине. Када је у питању преживљавање протеина тада му је органска хемија ок али када је у питању датирање уз помоћ хемије тада га хемија лаже.

То се зове Бед сајнс.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...