Анастасија Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Значи да ће мало њих извући праву поенту из ње, док ће они који је нису схватили рећи како се на православном форуму говори о хомосексуалцима и како их ми афирмишемо. То тако иде јер је данас један од највећих проблема несконцентрисаност да се чује. Шта да радимо... Nekako to uvek ide tako,na žalost,a tako se ovakve teme i završe.Nerazumevanjem. Mилена КШ and Александрида је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Otvaram ovu temu da bi sva braća i sestre koja su istopolne orijentacije, moga ovde to otvoreno da kažu. Ne bojte se ničega, naići ćete ovde na ljubav, možda ne i razumevanje, ali sve je anonimno, tako da samo napred. Prvi korak je najteži, a ovaj ovde je tako lak. Vaša imena ne morate govoriti, i možete se učlaniti samo pod pseudonimima. Ako osećate težinu toga što nosite na svojim plećima i toga što jeste, recite. JA SAM GEJ.. Ne mogu vam obećati podršku, ali vam mogu obećati da ćemo vas poslušati i voleti. Dakle brate geju, i sestro geju, ... imate temu... Ево, за оне који се осећају геј - геј пиће године: http://www.njuz.net/lav-tvist-proglasen-za-gej-pice-godine/ Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 У Старом Завету, још на почетку имамо речи благослова да се рађамо и множимо и напунимо земљу и владамо њоме, зар не? Некада је био грех, страшан грех и сматрало се проклеством да неко нема деце, тако? Но, ми видимо да у Новом Завету није то тако. Господ нигде о томе не говори, чак и сам је живео монашким начином живота. Дакле, можемо рећи да је свако везивање за природу чак и колико год то било добро у било ком смислу (и етичком), јесте само по себи грех, промашај. Зашто? Па просто, не можемо од природе да добијемо вечни живот, јер је и сама створена и смртна, пропадљива. Хомосексуализам јесте заиста природна (палоприродна) ствар. Имате хомосексуализам и код животиња. Али хомосексуализам не води ничему до само задовољавању природних (палопрородних) потреба. Знам људе који су хомосексуалци зато што имају те предиспозиције да то буду. Просто, тако је рођен. Он није болестан, како то ми мислимо. Он јесте болестан од смрти, као и сви ми. Но, он (или она) имају један "жалац у телу", природну предиспозицију за хомосексуализам. Али против тога се треба борити, као што и ми који нисмо хомосексуалци треба да НАДИЂЕМО природу јер смо слободна бића. Животиња може да буде хомосексуалац и то није грех, јер није слободна као личност. Човек и ако има те предиспозивије, ако ради хомосексуалне радње чини грех јер ЈЕСТЕ слободна личност која је позвана да се обожи и да надиђе природу. Сетите се само да имамо и једног новопросијавшег светитеља о. Серафима Роуза који је у младости био хомосексуалац. Ето, он је светитељ ( и званично и незванично) јер је ПОБЕДИО природу. Da divno rečeno. E sada kako će sveštenik da se postaviti u situaciji kada recimo homo par (u nekom izmišljenom slučaju dvije djevojke koje imaju razmjenu emocija,sesksualna privlačnost) i sa druge hetero par (momak i djevojka,takođe razmjena emocija,privlačnost) i bivajući da su oba tipa parova u suštini vezivanje za prirodu,znači posledica su paloprirodnog postojanja,pokušaj ostvarenja u onom drugom...i sada u oba slučaja dešava se da ovi ljudi dođu do Crkve,nekakvim spontanim i samo Bogu poznatim putem ...i hetero par kao što znamo dobija blagoslov ulazi u svetu tajnu braka tu se na neki način snishodi božijim blagodaću tom palaprirodnom stanju i daje se mogućnost ostvarenja i dalje jednog potpuno tjelesnog opštenja...a sa druge imamo ovaj homo par dvije djevojke koje se recimo ulaskom u crkvu ponadaju nekom blagoslovu da i dalje obitvaju u tom opštenju kao što je to recimo slučaj hetero sa predlogom da bi one vještačkom oplodnjom rađale djecu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 У Старом Завету, још на почетку имамо речи благослова да се рађамо и множимо и напунимо земљу и владамо њоме, зар не? Некада је био грех, страшан грех и сматрало се проклеством да неко нема деце, тако? Но, ми видимо да у Новом Завету није то тако. Господ нигде о томе не говори, чак и сам је живео монашким начином живота. Дакле, можемо рећи да је свако везивање за природу чак и колико год то било добро у било ком смислу (и етичком), јесте само по себи грех, промашај. Зашто? Па просто, не можемо од природе да добијемо вечни живот, јер је и сама створена и смртна, пропадљива. Хомосексуализам јесте заиста природна (палоприродна) ствар. Имате хомосексуализам и код животиња. Али хомосексуализам не води ничему до само задовољавању природних (палопрородних) потреба. Знам људе који су хомосексуалци зато што имају те предиспозиције да то буду. Просто, тако је рођен. Он није болестан, како то ми мислимо. Он јесте болестан од смрти, као и сви ми. Но, он (или она) имају један "жалац у телу", природну предиспозицију за хомосексуализам. Али против тога се треба борити, као што и ми који нисмо хомосексуалци треба да НАДИЂЕМО природу јер смо слободна бића. Животиња може да буде хомосексуалац и то није грех, јер није слободна као личност. Човек и ако има те предиспозивије, ако ради хомосексуалне радње чини грех јер ЈЕСТЕ слободна личност која је позвана да се обожи и да надиђе природу. Сетите се само да имамо и једног новопросијавшег светитеља о. Серафима Роуза који је у младости био хомосексуалац. Ето, он је светитељ ( и званично и незванично) јер је ПОБЕДИО природу. Не замерите ако сам погрешно перципирао и схватио! Наиме, ми смо у палости и сви ми имамо тај ,,жалац у телу'', природну предиспозицију за свако каљање и за сваку изопаченост која постоји у овој палој природи. Мислим да само МИ својом слободном ВОЉОМ ,изборм да идемо ка томе ,ка још већем отуђењу! Како рецимо долази до спознајее да се то ,,жели'' ако не вољом да се то и дела. Зато мислим да нема разлике између зоофила,некрофила,копрофага....хомосексуалаца, рукоблудника..итд него само у томе како се грех остварује и како се испљава! Не замерите ако каже да рецимо хомосексуалац којји је забраздао, који не жели да из таквог стања изађе,да га победи, онда је логично одрицање и протеривање, јер не одриче се родитељ сина, него син родитеља, зато што неће да из таквог стања изађе, него захтева да се такво стање прихвати као НОРМАЛНО, као нормално стање сопствене негације, сопственог ЈА!...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Рекао сам - "трудићу се да му помогнем да разуме свој проблем", управо зато што се можда не би сложили да је то проблем. Dakle trudices se da mu nametnes svoju ideju da on ima problem, jer ti pretpostavljas da on ima problem pa ajde i njemu da dokazes da on ima problem? A jel nisi razmisljao da sama osoba najbolje zna koji problem ima? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Dakle trudices se da mu nametnes svoju ideju da on ima problem, jer ti pretpostavljas da on ima problem pa ajde i njemu da dokazes da on ima problem? A jel nisi razmisljao da sama osoba najbolje zna koji problem ima? Не, не би се трудио да му "наметнем" своју идеју, већ би у равноправном разговору покушао да докажем свој став. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Не, не би се трудио да му "наметнем" своју идеју, већ би у равноправном разговору покушао да докажем свој став. Iskreno se nadam da nikad neces morati da probas jer meni to deluje osudjeno na propast. Zato sto gej osoba nema u sustini nijedan problem, sem eventualno religisjke prirode. Doduse ja nisam sreo puno gej ljudi, mislimda ne znam licno cak nijednu gej osobu ali ne znam puno njih koji bi rekli "imamo problem", bar mi ne deluju tako. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Iskreno se nadam da nikad neces morati da probas jer meni to deluje osudjeno na propast. Zato sto gej osoba nema u sustini nijedan problem, sem eventualno religisjke prirode. Doduse ja nisam sreo puno gej ljudi, mislimda ne znam licno cak nijednu gej osobu ali ne znam puno njih koji bi rekli "imamo problem", bar mi ne deluju tako. Геј особа има поремећен сексуални нагон, то је психолошки или биолошки проблем, а не религијски. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Геј особа има поремећен сексуални нагон, то је психолошки или биолошки проблем, а не религијски. Ako te ne ometa u zivotu nije problem. Ako mozes normalno da zivis, radis, kreces se, druzish a taj sexualni nagon upraznavas sa osobama koje ga dele sa tobom, onda nemas nikakav problem. Sem kao sto rekoh religijski to sto si sodomista ili kako se to vec zove. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Наравно да омета - не може да има породицу, децу из тог свог "брака". То је промашај. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Наравно да омета - не може да има породицу, децу из тог свог "брака". То је промашај. Za pocetak ako krenemo od pretpostavke da ima nagon za decom i porodicom. Ako ima sa druge strane, moze da ima porodicu, sa osobom prema kojoj ima emocije, takodje moze da ima decu usvojenu ili napravljenu u dogovoru sa nekom drugom damom. Drugim recima ukoliko mu zakon ne brani da ima sve sto hoce, jer gledano realno nikom ne skodi - on nije u problemu. U problemu je samo onog trenutka kada mu se brani da bude ono sto jeste i kada rizikuje da kaze ono sto jeste, kao ovaj proterani. E tad je u problemu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Наравно да омета - не може да има породицу, децу из тог свог "брака". То је промашај. А шта ако живим са женом и нећемо да имамо децу? Па још при томе упражњавамо ”неприродан” секс. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Za pocetak ako krenemo od pretpostavke da ima nagon za decom i porodicom. Ako ima sa druge strane, moze da ima porodicu, sa osobom prema kojoj ima emocije, takodje moze da ima decu usvojenu ili napravljenu u dogovoru sa nekom drugom damom. И даље је његова заједница промашај. То што је морао да усвоји дете или "позајми" особу супротног пола само потврђује ту чињеницу. Drugim recima ukoliko mu zakon ne brani da ima sve sto hoce, jer gledano realno nikom ne skodi - on nije u problemu. U problemu je samo onog trenutka kada mu se brani da bude ono sto jeste i kada rizikuje da kaze ono sto jeste, kao ovaj proterani. E tad je u problemu. Ја сам последњи овде који би законом људима нешто забрањивао. Једино што закон треба да штити јесу основна људска права - живот, слобода и имовина. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 А шта ако живим са женом и нећемо да имамо децу? Па још при томе упражњавамо ”неприродан” секс. Па и то је онда непотпуно... Не могу да схватим да неко воли жену, а не жели да са њом има децу? Нешто тој љубави онда недостаје. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Dakle trudices se da mu nametnes svoju ideju da on ima problem, jer ti pretpostavljas da on ima problem pa ajde i njemu da dokazes da on ima problem? A jel nisi razmisljao da sama osoba najbolje zna koji problem ima? Primera radi.. Narkoman retko misli da ima nekakav problem ... sve dok otprilike nije prinudjen da obije recimo apoteku, da bi do$ao do nekog opijata, pa ga usput "slucajno" uhapse.. Cak i tada velika vecina njih smatra da je jedini problem to $to su ga uhvatili u kradji... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука