Sinergija Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Што се тиче дечка кога су истерали из куће, питање је и да ли њима смета што је њима признао или што је објавио на сва звона да је геј. Ово друго ми личи на егзибиционизам. Па ни хетеросексуалци не инсистирају на томе да цело село зна која им је омиљена поза. У сваком случају не подржавам избацивање из куће,јер ближњем треба помоћи а не одгурнути га. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Ko je gej i srpskoga roda a ne došo na forum Pouke, ne imao ni dečka ni muža nikad više mirisao ruža. Ko je strejt a mrzi pedere mrzelo ga u ve ce da ide jelo njemu uvek bilo slano a kačamak sa kajmakom pride Дијана. and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Лепи Сићо пази да не сниме филм о твојој клетви . Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Nikad i ni pod kakvim okolnostima ne bih mogla da izbacim rođeno dete na ulicu ili da ga se odreknem. Pa bilo ono gay, ubica, najgori kriminalac...doduše, mene su moji izbacili iz kuće kad sam im rekla da sam Jehovin svedok pa me od takvih roditelja ništa ne čudi... Kad bi moje dete bilo gej, sela bih i razgovarala, pokušala da razumem...ali izbaciti iz kuće, meni je to van pameti. Ne razumem gde je tu roditeljska ljubav? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 https://www.pouke.org...__fromsearch__1 Хвала Перо. Мислим да ћете на овој теми да пронађете праве одговоре као и неразумевање Владикиних речи. Опет понављам, не разумемо термине и не разумемо проблем. Онда извлачимо неке своје претпоставке које се углавном заврше трагично по здраво, црквено размишљање. И хомосексуалци су наша браћа и за њих се треба молити Богу. Они, како неко рече, носе тежакл крст. Они који спознају ово као проблем за спасење- Црква је ту. Има, Богу хвала, свештеника који неће да пљују хомосексуалце и који неће хушкати да их убијају, али који ће им рећи у чему је проблем. Хомосексуализам јесте грех а грех је промашај циља а ако је циљ спасење у Христу онда је све јасно. Ако је циљ само овоземаљско задовољство или нека етичка норма, онда ја на хомосексуализам не гледам на грех, већ на најобичнију будалаштину. Дакле, ја га гледам као онтолошки, битисајни проблем. Верујем да има оних који разумеју. Још једном вас позивам да прочитате ону тему из цитата. dusha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Хомосексуализам је тежак крст који неки од нас носе. И намерно говорим у првом лицу множине јер не желим да се дистанцирам,ограђујем и слично, Нису у питању они,и такви, већ неки од нас, И не мора нико да се изјашњава по питању сексуалне орјентације, јер сазнање о томе какав секс неко воли може да дође ( а не мора ни тад) тек када постанемо довољно блиски пријатељи, а никако на прву лопту. Potpis. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Наравно да може да се јави и да поразговарамо, да видимо како они схватају то што носе у себи. Сећате се да смо имали ону расправу о томе а ли је то природно или не? Дошли смо до закључка да јесте природно или боље рећи палоприродно, јер живимо у палоприродном начину постојања. Ово је дубока тема и оно што ми који знамо шта је Црква и да овде има места за свакога, треба са љубављу да резговарамо са таквим људима. Нико није узео у обзир предиспозиције које је управо дала природа. Нажалост, данас имамо велики проблем да најпре не разумемо термине, па и не знамо шта значи да је "нешто природно". Не могу да нађем ону расправу о томе, било је нешто када је Владика Игнатије о овоме говорио, па су га "правоверни" са борбе за веру (вечеру), напали са некаквим трактатом. Da,ovo sa palapriodnim načinom postojanja je odličan pojam. E sada mislim da je važno postaviti pitanje da li ima u tom kontekstu postojanja u našem paloprirodnom stanju ima razlike između opštenja (ovdje podrazumijevam ramjenu emocija,privlačnost pa i polni odnos) između hetero para i homo para sa istim odnosom ? (naravno izvan Crkve jer njen način postojanja se prihvata slobodno) Jer u prvom slučaju ne znam koliko seksualna repodukcija može biti opravdanje?I jedno i drugo imaju neminovnu tjelesnu privlačnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Kakva tema... I citavo mnostvo pravednika (doduse, neoliberalne orijentacije), koji su odmah - ali odmah! - osudili roditelje, a uzeli u zastitu "jadno" dete... :rolleyes: A nikom recimo nije palo na pamet da je mali bio bezobrazan, pa na sva zvona obelodanio (svima) da je gej, pa je zato isteran, jer je lepo bez razloga obrukao familiju? Naravno da to nikom nije palo na pamet, kako i bi... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Samo cu ukratko Srbija danas i ko zna jos koliko dugo http://www.facebook.com/trojka.rs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 мени је пало на памет,али на оној другој геј теми. написах да је егзибиционистички инсистирати на томе да цело село зна какав секс волиш, па био геј или стрејт. А и наслов каже да су га избацили јер је признао,а не обелоданио, па ко се није удубио у текст може да се збуни. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Nikad i ni pod kakvim okolnostima ne bih mogla da izbacim rođeno dete na ulicu ili da ga se odreknem. Pa bilo ono gay, ubica, najgori kriminalac...doduše, mene su moji izbacili iz kuće kad sam im rekla da sam Jehovin svedok pa me od takvih roditelja ništa ne čudi... Kad bi moje dete bilo gej, sela bih i razgovarala, pokušala da razumem...ali izbaciti iz kuće, meni je to van pameti. Ne razumem gde je tu roditeljska ljubav? Ja imam prijatelja koji mi je kao najrodjeniji,koji mi je to priznao pre 2 g.Jeste bilo tesko,i da sam bila ljuta jer je povredio moja osecanja kao prijatelja,ali sam ja na kraju prisla i trazila pomirenje jer sam shvatila da se u nasem odnosu nije promenilo nista i nece.I,slava Bogu,postali smo jos prisniji drugari jer je on inace neverovatno vezan za mene kao da nas je ista majka rodila. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 У Старом Завету, још на почетку имамо речи благослова да се рађамо и множимо и напунимо земљу и владамо њоме, зар не? Некада је био грех, страшан грех и сматрало се проклеством да неко нема деце, тако? Но, ми видимо да у Новом Завету није то тако. Господ нигде о томе не говори, чак и сам је живео монашким начином живота. Дакле, можемо рећи да је свако везивање за природу чак и колико год то било добро у било ком смислу (и етичком), јесте само по себи грех, промашај. Зашто? Па просто, не можемо од природе да добијемо вечни живот, јер је и сама створена и смртна, пропадљива. Хомосексуализам јесте заиста природна (палоприродна) ствар. Имате хомосексуализам и код животиња. Али хомосексуализам не води ничему до само задовољавању природних (палопрородних) потреба. Знам људе који су хомосексуалци зато што имају те предиспозиције да то буду. Просто, тако је рођен. Он није болестан, како то ми мислимо. Он јесте болестан од смрти, као и сви ми. Но, он (или она) имају један "жалац у телу", природну предиспозицију за хомосексуализам. Али против тога се треба борити, као што и ми који нисмо хомосексуалци треба да НАДИЂЕМО природу јер смо слободна бића. Животиња може да буде хомосексуалац и то није грех, јер није слободна као личност. Човек и ако има те предиспозивије, ако ради хомосексуалне радње чини грех јер ЈЕСТЕ слободна личност која је позвана да се обожи и да надиђе природу. Сетите се само да имамо и једног новопросијавшег светитеља о. Серафима Роуза који је у младости био хомосексуалац. Ето, он је светитељ ( и званично и незванично) јер је ПОБЕДИО природу. Анастасија, Sinergija and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 ...jer je lepo bez razloga obrukao familiju...А како је он то обрукао фамилију? "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mrvica ex SANJA Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 @ Ljubičice, zamisli da si majka...koliko bi tek više uložila i ljubavi i truda da ga razumeš...a ne da ga izbaciš iz kuće kao pseto- strašno! Eto, tebi je taj prijatelj gej pa si ga prihvatila a kamoli da majka i otac ne prihvate rođeno dete...pa ne znam, meni je to nepojmljivo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 15, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2011 Kakva tema... I citavo mnostvo pravednika (doduse, neoliberalne orijentacije), koji su odmah - ali odmah! - osudili roditelje, a uzeli u zastitu "jadno" dete... :rolleyes: A nikom recimo nije palo na pamet da je mali bio bezobrazan, pa na sva zvona obelodanio (svima) da je gej, pa je zato isteran, jer je lepo bez razloga obrukao familiju? Naravno da to nikom nije palo na pamet, kako i bi... salis se ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука