Jump to content

Проблематична житија или можда и није то баш тако....

Оцени ову тему

Препоручена порука

...а сваки је грех смртан јер води у погибао, те зато и не желим да их поредим, али ми се ипак чини да није исто убити човека и украсти књигу на сајму књига...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

• Одговори 238
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Врло је незахвално поредити грехове... Неки грехови су због блуда, други због заведености, трећи због гордости...

Овде се ради о поређењу два греха из различитих група...

Копање очију, сечење пениса, одсецање дојки...., а све из жеље за девственошћу и посвећености Богу, сматрам веома проблематичним и никако хришћанским.

Некако ми се чини да људи свесно одбацују најлакши пут, пут љубави. Вероватно и једини који сами можемо да изаберемо, и увек бирају мучења, одрицања, ...

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

aman i ja kažem :)

Kleveću

Konkretno delo, stranica i dr... inače kleveta...

Да ти умирим савест,мада си неозбиљан саговорник...

The Fall of the Byzantine Empire, A Chronicle by George Sphrantzes

Дакле,

читај његову "Хронику",наћи ћеш на интернету или у библиотеци.Он је најверодостојнији историчар тог доба,будући да је био у служби последњег византијског Цара Константина Драгаша.

Па ти лепо набави све ово па читај,па види и сам како је било,а не да тако разговараш не само са мном него са било киме.

Иначе,клевета је тешка реч.Да ли знаш ко се назива"клеветник"?

Тако се не разговара са браћом и сестрама.

:)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Врло је незахвално поредити грехове...

Слажем се.

Овде се ради о поређењу два греха из различитих група...

Копање очију, сечење пениса, одсецање дојки...., а све из жеље за девственошћу и посвећености Богу...

Skoptsy

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Питање: да ли је ископавање очију себи већи грех од сексуалних односа? Мени одговор делује некако очигледно...

Знаш како,оно што је за свет,тебе,и теби сличним лудост,пред Господом је подвиг,који води право у Царство Небеско...имаш о томе у евангелију,на које си се пре неки пост позивао...

Ево још мало евангелија..." ко хоће сачувати свој живот( а ја додајем и око),изгубиће га,а кога изгуби мене ради,наћи ће га..."

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Знаш како,оно што је за свет,тебе,и теби сличним лудост,пред Господом је подвиг,који води право у Царство Небеско...имаш о томе у евангелију,на које си се пре неки пост позивао...

Ево још мало евангелија..." ко хоће сачувати свој живот( а ја додајем и око),изгубиће га,а кога изгуби мене ради,наћи ће га..."

Али има разлике изгубити живот ради Христа, и изгубити га ради гордости и сујете или прелести. Постоји разлика између подвига и бласфемије итд...

Подели на овим сајтовима

Да ти умирим савест,мада си неозбиљан саговорник...

The Fall of the Byzantine Empire, A Chronicle by George Sphrantzes

Дакле,

читај његову "Хронику",наћи ћеш на интернету или у библиотеци.Он је најверодостојнији историчар тог доба,будући да је био у служби последњег византијског Цара Константина Драгаша.

Па ти лепо набави све ово па читај,па види и сам како је било,а не да тако разговараш не само са мном него са било киме.

Иначе,клевета је тешка реч.Да ли знаш ко се назива"клеветник"?

Тако се не разговара са браћом и сестрама.

Ти ниси сестра, ти си попадија. Целивам руку и тражим благослов...

Чуо сам ја за тог грка... а Цариград је пао не због турака него због властеле која је била власт место владара. Не знам колико ти је познато да су могли ладно да се одбране да су платили једном мађару за неке његове топове. Али нису хтели, и мађар топове продао турцима, и они са њима разорили зидине Цариграда... Остало је историја.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ти ниси сестра, ти си попадија. Целивам руку и тражим благослов...

Чуо сам ја за тог грка... а Цариград је пао не због турака него због властеле која је била власт место владара. Не знам колико ти је познато да су могли ладно да се одбране да су платили једном мађару за неке његове топове. Али нису хтели, и мађар топове продао турцима, и они са њима разорили зидине Цариграда... Остало је историја.

Ја сам ти сестра и то је то.

Да,познате су ми њихове унутрашње борбе и проблеми али ето,прочитај и ово што се десило да видиш да је истина.

Можда нама у овим временима неке ствари и поступци делују сурово ненормално али

таква су времена била и јак осећај за част и достојанство.

Подели на овим сајтовима

Ima i onaj svetitelj što je sebi odgrizao jezik kad su ga vezali a neka ga žena spopala.

E sad,kontam ja da ljudi koji obitavaju u blagodati Božijoj gledaju na taj čin kao nešto veoma prizemno i nedostojno bogolikog ljudskog dostojanstva pa kontam da su spremni i da se unakaze.

Ima jedan deo u knjizi o starcu Pajsiju Svetogorcu ,gde je on bio strog previše prema nekoj ženi ,pa je Bog pustio demona bluda na njega.

Starac je uzeo sekiru i povredio sebi nogu.

Mogu da shvatim da je starac zalečio nogu al kako je onaj ostao živ odgrizavši sebi jezik to ne kontam...

Подели на овим сајтовима

Ima i onaj svetitelj što je sebi odgrizao jezik kad su ga vezali a neka ga žena spopala.

E sad,kontam ja da ljudi koji obitavaju u blagodati Božijoj gledaju na taj čin kao nešto veoma prizemno i nedostojno bogolikog ljudskog dostojanstva pa kontam da su spremni i da se unakaze.

Ima jedan deo u knjizi o starcu Pajsiju Svetogorcu ,gde je on bio strog previše prema nekoj ženi ,pa je Bog pustio demona bluda na njega.

Starac je uzeo sekiru i povredio sebi nogu.

Mogu da shvatim da je starac zalečio nogu al kako je onaj ostao živ odgrizavši sebi jezik to ne kontam...

Па старац Порфирије,када је косу умочио у врело уље јер су се дивили његовој коси...то су стварно дела која остављају без речи.

Подели на овим сајтовима

Валентина, мала исправка, опрости, није у уље умочио него је кувао једно кратко време у води, да би опала. Али суштина је то, да не би скретала пажњу коса.

Сада морамо бити опрезни, наопако, још да додајемо уље на ватру. Видиш како се оштро оцењују сличне ствари...

Подели на овим сајтовима

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

amin.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...