angst Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 slažem se profesore, nije pravilo jer je put svakoga od nas jedinstven e sad šbbkbb je već druga tema zar se ne osjeća malo sentimentalnosti u tom potezu sv petra Сувише. Извор те приче је апокрифно дело написано против гностицизма. С обзиром да је окренуто против гностицизма (дакле „душекорисно”, није јеретичко), а Свети Оци нису имали савремене научне могућности анализе текстова, то што је неканонско ипак говори нешто о његовој веродостојности... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Šta meni smeta u dosadaŠnjoj priči je taj termin samosakaćenje Meni to dođe kao da je Gospod od nas tražio samosakaćenje da bi uŠli u Carstvo, ali poŠto se ,hvala Bogu, mi ne sablažnjavamo i već smo u Carstvu to za tim nema potrebe Mislim da pretjerujete "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Прелест, прелест може донети мир, али не и спасење. Прелест, прелест може доћи и са леве стране. А једна од њених кључних карактеристика је искључивост... jermel је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
manastir Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 svakako da je unakazavanje svog tela greh, jer i u svetom pismu pise da ko razara taj hram da ce njega razoriti Bog. mislim da svi cija su zitija opisana nisu mozda bili dobri poznavaoci zakona Bozijega(mislim svih crkvenih pravila), pa su verovatno kao ljudi podlozni greskama sami ih pravila, da bi sacuvala svoju devstvenost, u ovom slucaju diskutabilno je koliko je ova praksa bila isprvna, izbosti sebi oci, ali eto na kraju Bog je ovaj akt prepoznao kao zrtvu, sto ne znaci da to vise neko treba da radi, naravno da ne treba. na zalost mnogi ljudi pokusavaju da imitiraju podvige nekoga od pustinjaka, ciji nacin zivota nije opste vazece pravilo za sve, jer mi imamo Jevandjelje, crkvene kanone koji su opsti za sve, i oni taj svoj izbor postavljaju kao meru za sve....... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 ljudi šta priča ovaj manastir,zna li ko zakon,pravila,kanoni,pustinjaci čega sve nema tu "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Ja sam negde čitao da je sveti Atanasije,sad je nebitno koji,hteo da skoči sa litice kad ga je spopala neka ženska. Kao bolje da se ubije nego da sagreši sa njom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Aleksandre, kazete da ne treba imati autoritete, pa odmah zatim da je Hrist vas voditelj, za mene su recimo i svi sledbenici Njegovi jer utvrdjuju, ponavljaju taj Njegov put, pa ako su bajke ono sto su oni dozivljavali i samo raspece je bajka. Ne mozemo cuda razlucivati ako dolaze iz istovetnog izvora i tako dalje, odustajem..... Нисам рекао да не треба имати ауторитете. Рекао сам да ауторитети не смеју да остану ван промишљања. Христос јесте мој ауторитет, али тек након што сам размислио и схватио да је Христос Истина. Нисам га прихватио за ауторитет само због тога што сам рођен у православном окружењу или што је "такав обичај", "што се ваља" или слично. Зашто то нисам учинио? Зато што онда не би било никакве разлике између Христа, Мухамеда, Буде, или било кога другог као ауторитета. Ја увек ЗНАМ зашто сам хришћанин, а нисам, рецимо, муслиман. Вера као неко пуко наследство предака и није нека велика вредност. Старина сама по себи не значи ништа. Она може бити и много пута поновљена лаж. Јер, сваки је верник, у сваком народу, примио ту неку своју веру од својих предака. Али, то није и не може бити ауторитет. Дакле, ја не волим Христа због светога Саве, нити због било којег мог претка, ма колико он славан био. Христа волим зато што знам ко је он, а светог Саву и своје претке волим због Христа и поносан сам на њих због њихове праве вере. Да није тако, узалуд би ми била драга "света старина". Boba and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Povredjivati sebe nije isto sto i povrediti sebe i zrtvovati svoj zivot zbog ljubavi prema Hristu i neodricanja puta kojim se poslo. Mozemo danas samo da sanjamo o tome. Covek nije spreman ni na najmanju zrtvu a kamo li na sta vece ni prema sebi ni prema bliznjem. Tako je sve u skladu sa savremenim slepilom - umesto da vidimo koliko smo odstupili od vere i ljubavi i svega sto one nose, mi smatramo za neverovatno nesto sto je u stvari toliko logicno i istinito. al' tako je to danas..... Iskopati sebi oči je logično i istinito? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Ja sam negde čitao da je sveti Atanasije,sad je nebitno koji,hteo da skoči sa litice kad ga je spopala neka ženska. Kao bolje da se ubije nego da sagreši sa njom... При освајању Цариграда од стране Турака,византијски младићи скакали су са куле да их не би турци обешчастили пошто се знало да воле дечаке,то је историјски спис и потврђен као такав. Не бих да улазим у сам поступак ове девственице,Бог зна шта се то тада збило и због чега је било тако. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 pitate me na vrlo cudan nacin isto pitanje. Ne, nije ona sebi izbola oci zbog sporta & razonode. Tako neshto nisam rekla. A za ostalo razmislite malo:) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 При освајању Цариграда од стране Турака,византијски младићи скакали су са куле да их не би турци обешчастили пошто се знало да воле дечаке,то је историјски спис и потврђен као такав. Не бих да улазим у сам поступак ове девственице,Бог зна шта се то тада збило и због чега је било тако. Molim vas da ovo dokumentujete bar nekim izvorom sa interneta, a da on nije isto bla-bla priča kako mali Jovica zamišlja historiju. Ako ne možete, povučite vaš iskaz.. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Molim vas da ovo dokumentujete bar nekim izvorom sa interneta, a da on nije isto bla-bla priča kako mali Jovica zamišlja historiju. Ako ne možete, povučite vaš iskaz.. Аман човече,узми да читаш Византију... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 aman i ja kažem Kleveću Konkretno delo, stranica i dr... inače kleveta... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Суров си. O0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2011 Питање: да ли је ископавање очију себи већи грех од [„безаконих”] сексуалних односа? Мени одговор делује некако очигледaн... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука