Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

Нисам причао ни о иконама ни о Мирољубу али ајде пошто је он тема и на силу ми га трпате непоменутог од мене да кажем и о њему кратко; Мирољуб је по својим ставовима јеретик, само што је теорија еволуције гора и штетнија јерес од свих јереси које он проповеда.  

Ovo smesta ide u bisere.

:( 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

Znaci bratac po tebi je teorije evolucija stetnija od Miroljubove propovedi da je liturgija prizivanje demona???

0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

Nije tebi lako batice.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нисам причао ни о иконама ни о Мирољубу али ајде пошто је он тема и на силу ми га трпате непоменутог од мене да кажем и о њему кратко; Мирољуб је по својим ставовима јеретик, само што је теорија еволуције гора и штетнија јерес од свих јереси које он проповеда.  

Ovo smesta ide u bisere.

:( 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

Znaci bratac po tebi je teorije evolucija stetnija od Miroljubove propovedi da je liturgija prizivanje demona???

0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

Nije tebi lako batice.

Наравно, та лаж је уграђена у образовни систем, учили смо је као бајку приде уз ону о офанзивама и Рексовом бацању на Тита. Него ви знајући за Православни став о иконама причате о Мирољубовом ставу о иконама и као пошто Мирољуб заговара креационизам онда стварање није Православно јер његов став о иконама није Православан. Служите се заменом тезе и ЛУКАВСТВОМ. Кога је брига шта Мирољуб као нестручни појединац за литургију мисли о њој? Дали деца у школи уче шта Мирољуб мисли о литургији или иконама? Не уче његова лупетања већ нека друга. Генерацијама се систематски трују душе ово штеном јереси. Сада ти сатанисти мисле да је у овом лудом времену безумља ситуација повољна да ти јеретици који оповргавају стварање уђу у саму цркву и ту ступате на сцену ви да одрадите свој део посла.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Наравно, та лаж је уграђена у образовни систем, учили смо је као бајку приде уз ону о офанзивама и Рексовом бацању на Тита.  

Ma jes'. Ti bar imas dokaze.

Постављена слика

Него ви знајући за Православни став о иконама причате о Мирољубовом ставу о иконама и као пошто Мирољуб заговара креационизам онда стварање није Православно јер његов став о иконама није Православан. Служите се заменом тезе и ЛУКАВСТВОМ. Кога је брига шта Мирољуб као нестручни појединац за литургију мисли о њој? Дали деца у школи уче шта Мирољуб мисли о литургији или иконама? Не уче његова лупетања већ нека друга. Генерацијама се систематски трују душе ово штеном јереси. Сада ти сатанисти мисле да је у овом лудом времену безумља ситуација повољна да ти јеретици који оповргавају стварање уђу у саму цркву и ту ступате на сцену ви да одрадите свој део посла.

Ispravio bih recenicu da bi ona bila "Koga briga sta Miroljub kao nestrucni pojedinac za evoluciju misli o njoj?".

Подели на овим сајтовима

Ispravio bih recenicu da bi ona bila "Koga briga sta Miroljub kao nestrucni pojedinac za evoluciju misli o njoj?".

Драган:     Тачно је и то. Чуо сам као дете да је Бог створио овај свет и све живо на њему, знао сам за Творца за Мирољуба нисам чуо, нити је за њега чуо онај ко ми је то рекао. Касније сам то чуо од свештеника који је проповедао у цркви, онда сам о стварању прочитао у Светом Писму. Дакле све то време знао сам за Творца, нисам нити знао нити чуо за Мирољуба.

Подели на овим сајтовима

Тачно је и то. Чуо сам као дете да је Бог створио овај свет и све живо на њему, знао сам за Творца за Мирољуба нисам чуо, нити је за њега чуо онај ко ми је то рекао. Касније сам то чуо од свештеника који је проповедао у цркви, онда сам о стварању прочитао у Светом Писму. Дакле све то време знао сам за Творца, нисам нити знао нити чуо за Мирољуба.

A ja ucio evoluciju u skoli.    :(

Подели на овим сајтовима

Наравно, та лаж је уграђена у образовни систем, учили смо је као бајку приде уз ону о офанзивама и Рексовом бацању на Тита.  

Ma jes'. Ti bar imas dokaze.

Постављена слика

Него ви знајући за Православни став о иконама причате о Мирољубовом ставу о иконама и као пошто Мирољуб заговара креационизам онда стварање није Православно јер његов став о иконама није Православан. Служите се заменом тезе и ЛУКАВСТВОМ. Кога је брига шта Мирољуб као нестручни појединац за литургију мисли о њој? Дали деца у школи уче шта Мирољуб мисли о литургији или иконама? Не уче његова лупетања већ нека друга. Генерацијама се систематски трују душе ово штеном јереси. Сада ти сатанисти мисле да је у овом лудом времену безумља ситуација повољна да ти јеретици који оповргавају стварање уђу у саму цркву и ту ступате на сцену ви да одрадите свој део посла.

Али гледај ти си бар искрен. Ти се и деклеришеш отворено као атеиста и ТЕ је као нека квази теорија којим покушавате да оповргнете стварање. Колико год била мени бесмислена, вама као атеистима служи као објашњење и ви у њу можете да верујете то нико неможе да вам забрани. Мени сметају ови вукови у јагњећој кожи који су се увукли мећу Православне представљајући се таквима и покушавају да заведу и обману Православне, да њихово поверење у Свето Писмо доведу у питање, да подрију изнутра. Они су зло. Твоје веревоње у теорију еволуције је последица твога неверовања у Творца и са тобом су сви начисто ко си и шта си, ниси лицемеран.

Подели на овим сајтовима

Али гледај ти си бар искрен. Ти се и деклеришеш отворено као атеиста и ТЕ је као нека квази теорија којим покушавате да оповргнете стварање. Колико год била мени бесмислена, вама као атеистима служи као објашњење и ви у њу можете да верујете то нико неможе да вам забрани. Мени сметају ови вукови у јагњећој кожи који су се увукли мећу Православне представљајући се таквима и покушавају да заведу и обману православне, да њихово поверење у Свето Писмо доведу у питање, да подрију изнутра. Они су зло. Твоје веревоње теорију еволуције је последица твога неверовања у Творца и са тобом су сви начисто ко си и шта си, ниси лицемеран.

U naucne teorije se ne veruje on se uce. A uvek mogu da se provere da li su cinjenicno tacne ili nisu. Zamisli

TE se do sada uvek pokazala kao cinjenicno tacna a ti izvoli DOKAZI da je cinjenicno netacna pa da pricamo.

I ti si rekao nesto sasvim drugo povodom stetnsoti jeresi.

Rekao si "TE kao jeres je mnogo stetnija od Miroljubovih jeresi."

E sad ja tebe pitam kako ce TE da ugrozi neciju liturgicnost ako on zeli da pridje ili bude u Crkvi??? Nikako!

A moze li Miroljubova baljezgarija o prizivanju demona da ugrozi neciju liturgicnost?? Moze i tek kako i jeste!

I kakve su to gluposti o "poverenje u Svteo Pismo". Nema nikakvo "poverenje" u sveto pismo centralno mesto

u zivotu hriscanina nego njegova liturgijska integrisanost, njegov rast u punoci liturgijskog sabranja. Nije liturgija

iz pisma nego pismo iz liturgije inace danas ne bi imali Sveto Pismo uospte.

Tako da ne znam uopste zasto toliko mases sa tim "poverenjem u Sveto Pismo" kad je to takodje cista

protestanstka demagogijai nema veze sa pravoslavljem.

Подели на овим сајтовима

Али гледај ти си бар искрен. Ти се и деклеришеш отворено као атеиста и ТЕ је као нека квази теорија којим покушавате да оповргнете стварање. Колико год била мени бесмислена, вама као атеистима служи као објашњење и ви у њу можете да верујете то нико неможе да вам забрани. Мени сметају ови вукови у јагњећој кожи који су се увукли мећу Православне представљајући се таквима и покушавају да заведу и обману православне, да њихово поверење у Свето Писмо доведу у питање, да подрију изнутра. Они су зло. Твоје веревоње теорију еволуције је последица твога неверовања у Творца и са тобом су сви начисто ко си и шта си, ниси лицемеран.

U naucne teorije se ne veruje on se uce. A uvek mogu da se provere da li su cinjenicno tacne ili nisu. Zamisli

TE se do sada uvek pokazala kao cinjenicno tacna a ti izvoli DOKAZI da je cinjenicno netacna pa da pricamo.

Драган: Који докази ? Тако си ми једном као доказе дао гомилу неких глупости које немају везе са мозгом. Незнам да ли сте ви демонизовани али што се мене тиче требало је да будем идијотизован да оно прихватим као доказе. Теорија еволуције је квази-религија у коју ко верује не може да буде Православан и престаните да смућујете и лажете више људе овде.

Подели на овим сајтовима

Незнам да ли сте ви демонизовани али што се мене тиче требало је да будем идијотизован да оно прихватим као доказе. Теорија еволуције је квази-религија у коју ко верује не може да буде православан и престаните да смућујете и лажете више људе овде.

A ja mislim da se pravis da si idijotizovan da bi nam truckao vreme na forumu i izigravao nekog kvazi sablazenjenog revnitelja.

Nije religija niti idealogija nego jedna od najbolje dokumentovanih i dokazanih naucnih teorija koja objasnjavaju

razvoj zivota na zemlji.

Evo dokazi da lazem. Izvoli ako mozes samo slobodno. Dokazi sta je netacno i lazno od onoga sto sam izneo

sa naucne a sta sa teoloske perspektive.

Znaci pocni konkretno sa argumentima a ne sa nekim pamfletima i etiketiranjima.

Подели на овим сајтовима

Незнам да ли сте ви демонизовани али што се мене тиче требало је да будем идијотизован да оно прихватим као доказе. Теорија еволуције је квази-религија у коју ко верује не може да буде православан и престаните да смућујете и лажете више људе овде.

A ja mislim da se pravis da si idijotizovan da bi nam truckao vreme na forumu i izigravao nekog kvazi sablazenjenog revnitelja.

Nije religija niti idealogija nego jedna od najbolje dokumentovanih i dokazanih naucnih teorija koja objasnjavaju

razvoj zivota na zemlji.

Evo dokazi da lazem. Izvoli ako mozes samo slobodno. Dokazi sta je netacno i lazno od onoga sto sam izneo

Што би се замајавао теоријом у коју ти верујеш ? Није ми циљ да тебе и ове твоје несрећнике убеђујем, већ сам рекао да сте предубоко зашли и већ сам рекао да за вас се само треба молити. Мени је мотив био да моју Православну браћу потсетим да су одговори које тражимо у Светом Писму. Није ми био мотив да се бавим вашим заблудама већ да укажем на штетност вашег деловања.

Подели на овим сајтовима

razvoj zivota na zemlji.

Што би се замајавао теоријом у коју ти верујеш ? Није ми циљ да тебе и ове твоје несрећнике убеђујем, већ сам рекао да сте предубоко зашли и већ сам рекао да за вас се само треба молити. Мени је мотив био да моју Православну браћу потсетим да су одговори које тражимо у Светом Писму. Није ми био мотив да се бавим вашим заблудама већ да укажем на штетност вашег деловања.

Nadam se da ces pomoliti i za sve koji "veruju" u teoriju gravitacije posto je i ona u suprotnosti sa Pismom ako

ga neko cita na tako izvetoperen nacin kao sto ti radis.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Znači vladika Ignatije i +Zizjulas podrivaju Crkvu iznutra.Divota. 4chsmu1

Само полако... Оба теолога имају неки свој богословски приступ који мислим да је у овом случају, уз дужно поштовање, недоречен. Тема је изузетно комплексна и захтева томове књига, заблуда је да се ова `теолошка енигма` може решити у пар потеза.

Наравно, њихова мишљења ће се, као канонских архијереја наше Свете Цркве, наћи такође на будућем сајту.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nadam se da ces pomoliti i za sve koji "veruju" u teoriju gravitacije posto je i ona u suprotnosti sa Pismom ako

ga neko cita na tako izvetoperen nacin kao sto ti radis.

Ниједна научна теорија сем ТЕ није у супротности са православним богословљем по мом мишљењу, те је то популистичко импутирање неком да је a priori `нелогичан`, `ненаучан` ако не верује у квазидогматизам поменуте теорије ништа друго него злонамерност и злурадост недостојна православног хришћанина.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја би вас подржао када би пројекат био чисто научне природе. Мислим да је мешање науке и теологије крајње штетно и да неће на добро изаћи.

Узгред, аргумената има са обе стране, а православни не треба уопште да се боје изазова 21. века било које врсте. Уосталом, постоје 2 приступа ово тематици-богословски и научни, рецимо уопште није мали богословски изазов доказати да је ТЕ антилитургијска.

Хммм, ипак бих се допунио овде-под овим `научни` бих пре подразумевао небогословски уопштено, односно филозофски, етички, дидактички, `чисто` научни, онда онај који се тиче историје науке уопштено, политиколошки, психолошки итд. приступ

И зашто, на крају крајева, да ми православни каскамо за светом по овом питању. У САД су рецимо дискусије креациониста, заступника ИД и неодарвиниста сасвим нормална појава, и то по Универзитетима или медијима. Зар није лепо чути учене људе шта имају да кажу без обзира слагали се са њима или не.

Подели на овим сајтовима

Ја би вас подржао када би пројекат био чисто научне природе. Мислим да је мешање науке и теологије крајње штетно и да неће на добро изаћи.

Узгред, аргумената има са обе стране, а православни не треба уопште да се боје изазова 21. века било које врсте. Уосталом, постоје 2 приступа ово тематици-богословски и научни, рецимо уопште није мали богословски изазов доказати да је ТЕ антилитургијска.

Хммм, ипак бих се допунио овде-под овим `научни` бих пре подразумевао небогословски уопштено, односно филозофски, етички, дидактички, `чисто` научни, онда онај који се тиче историје науке уопштено, политиколошки, психолошки итд. приступ

И зашто, на крају крајева, да ми православни каскамо за светом по овом питању. У САД су рецимо дискусије креациониста, заступника ИД и неодарвиниста сасвим нормална појава, и то по Универзитетима или медијима. Зар није лепо чути учене људе шта имају да кажу без обзира слагали се са њима или не.

Па управо то. Православни не треба да се боје ниједног изазова, и не треба да се поставе у позицију у којој је била католичка црква у средњем веку када је због мишљења да неке научне теорије које су у то доба почеле да се актуелизују, представљају супротност предању цркве и зато су вршени прогони научника тог доба и исти су били изопштавани из друштва. Ако је нешто научно онда не може бити и неправославно, и ако је неко објашњење функционисања света научно онда тај свет не може бити устројен мимо Божанског промисла.

Ствар је најпре да се кроз научну расправу приступи проблему званом ТЕ. Немогуће је и не треба водити теолошко-богословски дијалог док се не утврди стварна научност ТЕ. Јер ако се иде и са теолошким курсом упоредо са научним онда се долази до тога да се неки докази који иду у прилог ТЕ одбацују зато што не одговарају теолошкој поставци која може бити просто погрешно тумачење навода из Светог Писма. Није ствар дакако ни да се теологија руши због науке, али једноставно морамо признати да нико па ни свети Оци нису имали познање света на папиру иако су били духовидци. Они су били духовидци, а не земљовидци и те ствари су различите. Званична наука стоји на стајалишту да је ТЕ непобитно доказна, и најбоље аргументоввана научна теорија. С тога они који себе називају научницима креационистима треба критички да приступају преиспитивању теза савремене науке, а никако идеолошки, да науку креирају да би се уклопило у њихово виђење и тумачење Светог Писма. Ово раде протестанти, и пошто буквално тумаче Књигу Постања критици ТЕ не приступају дедуктивно, него овлаш идеолошки и како би научно потврдили мишљење да су дани у Постању баш дани итд...тако у много праве грешке на неким основним појмовима и законима функционисањ света.

Наука је на нижем степену од богословља. Богословље би требало да донесе закључке о суштини света и човека, а наука само законе по коме свет функционише и живи у времену и простору. С тога ако се правилно протумачи понашање света око нас, онда то не може бити у супротности ни са Предањем ни онтолошким смислом свега.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...