Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

пре 7 часа, Desiderius Erasmus рече

Oni nakon što su postali hrišćani nisu pozivali na kamenovanje

Neće ni Miroljub kad postane hrišćanin.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

А ја мислим да је разлика у томе што неки од нас мисле да је добронамерник који је у заблуди по питању Цркве, док други мисле да је мрзитељ и злонамерник.
Само кад би престао да хули и отресао од себе све јудео-протестантске заблуде, мени би био сасвим у реду.   

Куч са месијанским комплексом.
Убитачна комбинација која једном црногорцу умножава ионако огроман его.
Тешко исправљиво.
Само ако га Господ пресавије до црне земље...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Jedna vrlo bitna stvar, koju vidim da i ti i Auror brkate: nije vazna prosto namera, nego sta covek stvarno u zivotu radi i govori.
Kako lepo kaze sv. Simeon Solunski - "ni dobro nije stvarno dobro, ako se na dobar nacin ne uradi", a kamoli ovo sto MP huli i svasta jos drugo naopako radi, tj. to koje ni u samoj osnovi nije dobro. Ili, kako je to Narod jos odavno besprekorno i premudro zakljucio i zapamtio - "put do pakla poplocan je dobrim namerama".
"Jer samo dobro drvo dobar rod radja..."
Da ne pocinjemo sad o pseudodrustvenim nebulozama koje MP promovise i time maze oci polupismenom svetu...

Свакако.
Много више добра ће учинити Маја Волк са здравом храном и позитивним мишљењем.
Него, овде генерално постоји глад за ауторитетом оца, "патер фамилиас", млађима се смучило ово сека-перса фемкање код савремених мушкараца.
Дај да неко лупи шаком о сто. Као АВ. Само није сваки који тако лупи прави отац...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

млађима се смучило ово сека-перса фемкање код савремених мушкараца.

:ok:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

И молим све неожењене да знају:
Негде у васпитању задњих деценија нам је "одграђен" очински инстинкт.
Размишљајте о породици као икони Свете Тројице, где је отац икона Оца, дете икона Сина а мајка икона Светог Духа. Па размишљајте каква је улога Оца... Да ли да само клима главом и слуша Духа и Сина, да ли да их кињи и да никад не одржи Предвечни Савет одакле је све добро проистекло, да ли му се Син и Дух покоравају због Његове силе или њихове бескрајне љубави унутар Заједнице... И знаћете шта вам је чинити.
Мирољуб цени само Силу Божију, њему реч љубав значи послушати закон да не би био кажњен. Типично старозаветно-протестантски а тако еквивалентно црногорско-патријархалном...

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Јанко рече

Куч са месијанским комплексом.
Убитачна комбинација која једном црногорцу умножава ионако огроман его.
Тешко исправљиво.
Само ако га Господ пресавије до црне земље...

То јесте незгодна комбинација, зајбан карактер, али видећемо, није немогуће да се исправи.

Ено, на неким клиповима се види да носи мајицу са Крстом, попушта, а донедавно је виленио на сам помен истог. Није више толико ригидан.

Можда се лагано исправља, не знамо. :-) 

Подели на овим сајтовима

А шта мислите да л' он стварно верује у оне приче да су Срби народ најстарији и слично? :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Срђан Шијакињић рече

А шта мислите да л' он стварно верује у оне приче да су Срби народ најстарији и слично? :)

Мислим да он не говори о Србима као ''најстаријем'' народу, нити томе придаје неку важност, то ради Деретић, већ тврди како су Срби једно или два од десет изгубљених израиљских племена, као и да смо потомци Сима и Јафета.

Лепо то звучи, дође ми да поверујем на невиђено. :-)

Стално као решавам, али никако да кренем, да читам ону његову књигу ''Јеврејско порекло Срба'', баш да видим које доказе има за такве тврдње. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, todor рече

Мислим да он не говори о Србима као ''најстаријем'' народу, нити томе придаје неку важност, то ради Деретић, већ тврди како су Срби једно или два од десет изгубљених израиљских племена, као и да смо потомци Сима и Јафета.

Лепо то звучи, дође ми да поверујем на невиђено. :-)

Стално као решавам, али никако да кренем, да читам ону његову књигу ''Јеврејско порекло Срба'', баш да видим које доказе има за такве тврдње. 

Деретић је сарадник на Институту за националну историју, где МП директор. Тај институт је део ЦПН-а, колико видим. Верујем да су му докази углавном "лингвистичке" природе :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Срђан Шијакињић рече

Деретић је сарадник на Институту за националну историју, где МП директор. Тај институт је део ЦПН-а, колико видим. Верујем да су му докази углавном "лингвистичке" природе :)

Не знам, несам проучавао. :-) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Страле рече

МП  се не свиђа само што се Деретић не  позива више на Библију.

Deretić je paganin.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...