Натан Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 1 hour ago, Juanito рече Е управо је у томе проблем. Мирољуб највероватније јесте злонамеран. Али чак и да није, а да је све остало исто, и даље би био потпуни лудак. Ако вам је због било чега привлачан, треба да погледате шта је то и да решите. Моја процена је да није злонамеран, а у пракси ми је то потврђено од неких људи који кажу да им је несебично и бесплатно помогао, а то злонамерни не раде, тако да верујем да су истинити и они видео клипови о оздрављењима које Мирољуб поставља. Ето, ја као Православац видим Христа у сваком човеку, па и у Мирољубу, без обзира на све недостатке, нарочито теолошке. пре 1 сат, Juanito рече Екстремизам никада никоме није ништа добро донео. За почетнике у вери (а и не само у вери) је екстремизам нормалан, тако да је разумљив и за Аурора који је неофит. Оно што ме брине је да је он ту (тебе не знам) накалемио и гомилу других тотално нехришћанских екстремних прича које се граниче и кокетирају са нацизмом. И кад је некоме таквом привлачан Мирољуб и када га збуњује уместо да му све то буде кристално јасно, то је онда за црвени аларм. Не знам шта је за тебе екстремно и одакле у причи нацизам. Сувише лако лепиш етикете. А и параноја ти није страна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 1 hour ago, obi-wan рече U redu moze da bude samo i iskljucivo ako i kad se temeljno pokaje, ispovedi i stavi sebe potpuno i bez ostatka u okvir i okrilje Crkve. Sve osim toga je sablazan, obmana i promasaj. То сам и мислио, како другачије? Плус, као морална обавеза, пожељно би било да јавно исповеди све заблуде и тражи опроштај од свих које је саблазнио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 @Juanito @obi-wan @Sneža @Srđan @Desiderius Erasmus @todor @GeniusAtWork Ubedili ste me, prihvatam. Do sada sam mislio da je benigna budala, sad mislim da je maligna. Јанко and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 11 минута, Аурор рече @Juanito @obi-wan @Sneža @Srđan @Desiderius Erasmus @todor @GeniusAtWork Ubedili ste me, prihvatam. Do sada sam mislio da je benigna budala, sad mislim da je maligna. Ја те у то и нисам убеђивао, напротив, никада ни за кога не бих рекао да је будала, које год врсте, јер: А ја вам кажем да ће сваки који се гневи на брата свог низашта, бити крив суду; а ако ли ко рече брату свом: Рака! Биће крив скупштини; а ко рече: Будало! Биће крив паклу огњеном. (Мат. 5, 22) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 16 минута, todor рече Ја те у то и нисам убеђивао, напротив, никада ни за кога не бих рекао да је будала, које год врсте, јер: А ја вам кажем да ће сваки који се гневи на брата свог низашта, бити крив суду; а ако ли ко рече брату свом: Рака! Биће крив скупштини; а ко рече: Будало! Биће крив паклу огњеном. (Мат. 5, 22) Nisam rekao njemu da je budala, niti bih rekao da sam imao priliku, to se na prvom mestu odnosi na ovo što priča, njegovo "javno ja" Desiderius Erasmus and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 @Аурор Ја не знам, не бих смео да се закунем, познајем типа који каже да је МП помогао многим људима, можда његове намере и јесу добре, али систем који предлаже је катастрофа, нити је остварив, нити би ваљало да се оствари... И то причам само из овоземаљске перспективе друштвеног уређења, не улазим уопште из перспективе хришћанства да ли су и колико његове идеје штетне за спасење појединца. Јанко and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 12 минута, Срђан Шијакињић рече али систем који предлаже је катастрофа, нити је остварив, нити би ваљало да се оствари... Pa u svakom slučaju... Ima ga u Saudijskoj Arabiji i tako tu. Niko o tome i ne razmišlja (ja se zaista nadam). Paradoksologija and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 1 сат, todor рече Моја процена је да није злонамеран, Pogrešna procena. Debelo pogrešna. пре 2 часа, obi-wan рече U redu moze da bude samo i iskljucivo ako i kad se temeljno pokaje, ispovedi i stavi sebe potpuno i bez ostatka u okvir i okrilje Crkve. Sve osim toga je sablazan, obmana i promasaj. 1 hour ago, todor рече То сам и мислио, како другачије? Плус, као морална обавеза, пожељно би било да јавно исповеди све заблуде и тражи опроштај од свих које је саблазнио. "Malo morgen", kako bi to rek˙o onaj pod lipom. (Ali, ako se "pokaje" predlažem da mu namestite episkopsko mesto negde, štajazam, Severa Amerika je dobra za početak. Tamo ima "kontakte", i tako to. A, onda patrijaršija... пре 1 сат, todor рече а у пракси ми је то потврђено од неких људи који кажу да им је несебично и бесплатно помогао, а то злонамерни не раде, тако да верујем да су истинити и они видео клипови о оздрављењима које Мирољуб поставља. Veoma naivno, posebno ovo o "klipovima ozdravljenja". Takvih "klipova ozdravljenja" prepun je internet. Klipani koji postavljaju takve klipove nazivaju se kolokvijalno, šarlatanima. (U današnje vreme, pored sve /ove/ tehnologije, jedino, kao što rekoh, navini to ne žele, /a Herkula mi/ ponekad i neće da vide, al` to je već sasvim druga tema). 1 hour ago, todor рече Ја те у то и нисам убеђивао, напротив, никада ни за кога не бих рекао да је будала, које год врсте, јер: А ја вам кажем да ће сваки који се гневи на брата свог низашта, бити крив суду; а ако ли ко рече брату свом: Рака! Биће крив скупштини; а ко рече: Будало! Биће крив паклу огњеном. (Мат. 5, 22) On je budaletina teške kategorije. Nainaivniji kada to budu skontali, biće prekasno. (`Oću l` sad pred Sanhedrin, jal` kako?) Paradoksologija and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 1 hour ago, todor рече Плус, као морална обавеза, пожељно би било да јавно исповеди све заблуде и тражи опроштај од свих које је саблазнио. Брате, он је секташ. Уопште нема намеру да се "каје" и "исповеда" за своје "заблуде", а камо ли да тражи "опроштај". Његов став је да смо сви ми пагани који смо "покварили изворну веру" и немамо никакав ауторитет. Он не признаје Цркву, ни њена учења, него им се руга и исповеда све супротно. Ви бре причате као да је он 99% православан и ето једну ствар "погрешио"... Не капирате да је тај човек превејани вук у јагњећој кожи (мада и не крије зубе превише) који апсолутно нема намеру да се "каје" него да поруши Цркву и направи своју секту. И то веома ружну секту. Аурор, Desiderius Erasmus, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 54 минута, Grizzly Adams рече Брате, он је секташ. Уопште нема намеру да се "каје" и "исповеда" за своје "заблуде", а камо ли да тражи "опроштај". Његов став је да смо сви ми пагани који смо "покварили изворну веру" и немамо никакав ауторитет. Он не признаје Цркву, ни њена учења, него им се руга и исповеда све супротно. Ви бре причате као да је он 99% православан и ето једну ствар "погрешио"... Не капирате да је тај човек превејани вук у јагњећој кожи (мада и не крије зубе превише) који апсолутно нема намеру да се "каје" него да поруши Цркву и направи своју секту. И то веома ружну секту. Ја разумем неке од вас да су љути због онога што он говори, али немојте да претерујете са реакцијама. Не можеш ти да знаш да ли ће он да се покаје или не. Дух Свети има неограничену моћ. Погледај само кроз историју какви људи су кроз покајање доживљавали тотални преображај, најсветлији је случај ап. Павла, а мени занимљив свежи пример Серафима Роуза. Дајмо шансу свима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 2 часа, Срђан Шијакињић рече @Аурор Ја не знам, не бих смео да се закунем, познајем типа који каже да је МП помогао многим људима, можда његове намере и јесу добре, али систем који предлаже је катастрофа, нити је остварив, нити би ваљало да се оствари... И то причам само из овоземаљске перспективе друштвеног уређења, не улазим уопште из перспективе хришћанства да ли су и колико његове идеје штетне за спасење појединца. Jedna vrlo bitna stvar, koju vidim da i ti i Auror brkate: nije vazna prosto namera, nego sta covek stvarno u zivotu radi i govori. Kako lepo kaze sv. Simeon Solunski - "ni dobro nije stvarno dobro, ako se na dobar nacin ne uradi", a kamoli ovo sto MP huli i svasta jos drugo naopako radi, tj. to koje ni u samoj osnovi nije dobro. Ili, kako je to Narod jos odavno besprekorno i premudro zakljucio i zapamtio - "put do pakla poplocan je dobrim namerama". "Jer samo dobro drvo dobar rod radja..." Da ne pocinjemo sad o pseudodrustvenim nebulozama koje MP promovise i time maze oci polupismenom svetu... Срђан Шијакињић, Iulianus, ronin and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 7 минута, todor рече Ја разумем неке од вас да су љути због онога што он говори, али немојте да претерујете са реакцијама. Не можеш ти да знаш да ли ће он да се покаје или не. Дух Свети има неограничену моћ. Погледај само кроз историју какви људи су кроз покајање доживљавали тотални преображај, најсветлији је случај ап. Павла, а мени занимљив свежи пример Серафима Роуза. Дајмо шансу свима. Naravno da moze i on besprekorno da se pokaje. Ali dotle - to jeste jeretik i sektas. Kraj price. Phoebe and Јанко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 29 минута, todor рече Ја разумем неке од вас да су љути због онога што он говори, али немојте да претерујете са реакцијама. Не можеш ти да знаш да ли ће он да се покаје или не. Дух Свети има неограничену моћ. Погледај само кроз историју какви људи су кроз покајање доживљавали тотални преображај, најсветлији је случај ап. Павла, а мени занимљив свежи пример Серафима Роуза. Дајмо шансу свима. Не разумеш. Ништа ја нисам "љут", него Мирољуба знам још од пре дваес` и кусур година. Знам о каквој особи се ради, који му је ментални склоп, веровања и шта оће са овим. Он је толико забраздио да је о било каквом "преображају" бесмислено говорити. Апостолу Павлу је срце било на месту, он је радио то што је радио зато што је мислио да служи Богу па га је Христос само "исправио". Овај човек ради све супротно. Да њега "исправиш" треба да га окренеш за 180 степени, на сасвим другу страну. Богу је наравно све могуће и ја би наравно волео да се Мирољуб покаје и исправи, али с` обзиром да је дебело застранио у лаж и поквареност не видим разлог за оптимизам... Iulianus, Јанко and ronin је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Hhahaha!! Raising the bar xD http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Преко "Тапаталка" ова тема је осликана сликом цара Душана. Случајно?! Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука