Огњен Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 Ako Bog ne kuša, zašto je kušao Avrama? Шта ти мислиш? facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 ljudi ja slusam muziku i ne mislim bas dobro...note lete na sve strane... facenew22222222... ko zna neka napise..ali ako moze kratko objasnjenje...dpozaboravljalo se...sve sto se nekada ucilo... hvala ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 Ako Bog ne kuša, zašto je kušao Avrama? Шта ти мислиш? pravopop Iskreno trenutno ne mislim ništa, gledao sam malopre Inception i još sam sluđen. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 Ako Bog ne kuša, zašto je kušao Avrama? Шта ти мислиш? pravopop Iskreno trenutno ne mislim ništa, gledao sam malopre Inception i još sam sluđen. facenew22222222 Ово је нешто слично Матриксу изгледа? Што се тиче кушања од стране Бога, Бог не куша човека да би човек пао већ само допушта да на човекаа дођу искушења ради његовог добра. Бог није кушач. Е сад , овај пример са Аврамом је баш карактеристичан. Не знам да наведем тачан текст и извор али покушаћу да препричам оно шта сам сазнао читајући. Пошто је лични однос Аврама и Бога преседан у целој људској историји онда тај однос и прате неуобичајени догађаји. Бог није желео да Аврам убије Исака већ само да покаже своју веру. А наравно, Бог је знао да Аврам у себи има ту веру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 veliko hvala oce djakone...sad mi je lakse.... 0212_rolleyes ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 Ako Bog ne kuša, zašto je kušao Avrama? Шта ти мислиш? Iskreno trenutno ne mislim ništa, gledao sam malopre Inception i još sam sluđen. 0212_rolleyes Ово је нешто слично Матриксу изгледа? Што се тиче кушања од стране Бога, Бог не куша човека да би човек пао већ само допушта да на човекаа дођу искушења ради његовог добра. Бог није кушач. Е сад , овај пример са Аврамом је баш карактеристичан. Не знам да наведем тачан текст и извор али покушаћу да препричам оно шта сам сазнао читајући. Пошто је лични однос Аврама и Бога преседан у целој људској историји онда тај однос и прате неуобичајени догађаји. Бог није желео да Аврам убије Исака већ само да покаже своју веру. А наравно, Бог је знао да Аврам у себи има ту веру. Da, dok sam gledao i moj komentar je bio "slično Matriksu", a pritom ne volim Nolana, al' je ovo baš mindblowing dobro urađena priča. Elem, znam ja da Bog nije kušač. No, kad nekome ko tvrdi (a to su obično razni "ateisti") kako je Bog u SZ osvetoljubiv, ubica, ovakav, onakav, a u NZ odjednom Bog ljubavi, pokušaš da objasniš da to nije baš tako, obično dođe na red i ovaj deo Pisma. Stoga nije loše podsećati se odgovora na to pitanje jer mi koji se time bavimo obično ljude privlačimo - kao magneti - da nam postavljaju takva pitanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 Послије тога шћаше Бог окушати Аврама, па му рече: Авраме! А он одговори: ево ме.И рече му Бог: узми сада сина својега, јединца својега милога, Исака, па иди у земљу Морију, и спали га на жртву тамо на брду гдје ћу ти казати.И сјутрадан рано уставши Аврам осамари магарца својега, и узе са собом два момка и Исака сина својега; и нацијепавши дрва за жртву подиже се и пође на мјесто које му каза Бог. Трећи дан подигавши очи своје Аврам угледа мјесто из далека.И рече Аврам момцима својим: останите ви овдје с магарцем, а ја и дијете идемо онамо, па кад се помолимо Богу, вратићемо се к вама.И узевши Аврам дрва за жртву напрти Исаку сину својему, а сам узе у своје руке огња и нож; па отидоше обојица заједно.Тада рече Исак Авраму оцу својему: оче! А он рече: што, сине! И рече Исак: ето огња и дрва, а гдје је јагње за жртву? А Аврам одговори: Бог ће се, синко, постарати за јагње себи на жртву. И иђаху обојица заједно.А кад дођоше на мјесто које му Бог каза, Аврам начини ондје жртвеник, и метну дрва на њ, и свезавши Исака сина својега метну га на жртвеник врх дрва. И измахну Аврам руком својом и узе нож да закоље сина својега. Али анђео Господњи викну га с неба, и рече: Авраме! Авраме! А он рече: ево ме.А анђео рече: не дижи руке своје на дијете, и не чини му ништа; јер сада познах да се бојиш Бога, кад нијеси пожалио сина својега, јединца својега, мене ради. И Аврам подигавши очи своје погледа; и гле, ован иза њега заплео се у чести роговима; и отишавши Аврам узе овна и спали га на жртву мјесто сина својега.И назва Аврам оно мјесто: Господ ће се постарати. Зато се и данас каже: на брду, гдје ће се Господ постарати.И анђео Господњи опет викну с неба Аврама.И рече: собом се заклех, вели Господ: кад си тако учинио, и нијеси пожалио сина својега, јединца својега. Заиста ћу те благословити и сјеме твоје веома умножити, да га буде као звијезда на небу и као пијеска на бријегу морском; и наслиједиће сјеме твоје врата непријатеља својих. И благословиће се у сјемену твојем сви народи на земљи, кад си послушао глас мој. Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 3, 2010 Пријави Подели Написано Август 3, 2010 hvala SEFORA ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 3, 2010 Пријави Подели Написано Август 3, 2010 hvala SEFORA Пуно Те поздрављам и желим Ти живот испуњен прелепим осећањима љубави, мира и радости ! Радуј се ! 0212_rolleyes Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 3, 2010 Пријави Подели Написано Август 3, 2010 hvala SEFORA..... mense0198626478946378946 tvoja poruka......molitvama 0212_rolleyes i Bogorodicaaaaaa neka tako i bude ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 3, 2010 Пријави Подели Написано Август 3, 2010 Браћо! Ако и упадне човек у какав грех, ви духовни исправљајте таквога духом кротости, чувајући себе да и ти не будеш искушан. Ако неко види брата својега гдје гријеши, нека се моли, и даће му живот. 0212_rolleyes Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 3, 2010 Пријави Подели Написано Август 3, 2010 0212_rolleyes ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 Ja inace imam panicne napade od letos, i duuugo dugo odlagala odlazak u crkvu zbog njih. I kako zivim u deluSrbije gde se mnogo prica o magiji i jednom prilikom mi je receno da mi je napravljeno svasta nesto i naravno da nisam htela da idem da mi oni to "skidaju" ja se uplasim i odem u crkvu. Bila je vecernja sluzba ja mislim, od ulaska u crkvu su meni lile suze, pocela da jecam, brisem suze i gledam samo da me ne primeti neko... Prilazim svesteniku noge klecaju, ali kad sam izasla osecala se kao nikad u zivotu. Na ispovest sam otisla uplasena i plasila se kako i sta da ispovedim al ispostavilo se da nisam nista pricala ja vec samo svestenik, tad mi je pao kamen sa srca ali eto sad se osecam kao da se nisam ispovedila dada Do pricesca nisam imala panicne napade u crkvi, bas sam se lepo osecala a eto posle pricesca cesto imam napade, pokusavam da izdrzim i ne izadjem i uspevala sam... Poslednji put povela malu sestricu i kako smo usle tako je mene uhvatio panicni toliko jak da sam morala da izadjem a nju ostavila unutra. Sedela sam na klupu ispred crkve i plakala. I sad opet imam strah da idem... dada Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 О сејо моја мила - па немој тако...хоће ли ти бити имало лакше ако ти кажем да данас послије не знам сад већ 3-4 године редовног одласка у Цркву поново имам искушења у вријеме служби? Прво је било не могу да стојим, па онда мучнине у желуцу, па страх од исповјести, па панични напади кад имам осјећај неки страшан, као да ће ме згромити нешто, па зијевања, па немогућност да читам на вечерњим богослужењима, па онда не могу да чујем ништа у вријеме Литургије - само комешања других и разноразне коментаре, па не могу да се сјетим ни једне једине молитве, у вријеме читања акатиста Пресветој Богородици Тројеручици стално чујем неки одвратан глас у глави који ми говори како је та молитва безвезе Боже ме опрости, ма нема шта човјека не може напасти, али је утјеха што никад ниси сама, што послије свега тога ако си истрајна Господ те пригрли и покаже ти пут. Може се лако одустати, па то и јесте најлакше, али је љубав оно што лијечи све наше страхове. Само полако уздај се у Бога - то ти каже једна сестра која исто тако често заборави ово што је управо теби сада рекла, али ко зна можда ти буде користило. t4431 facenew22222222 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 7, 2011 Пријави Подели Написано Мај 7, 2011 To Milevče što si ti imala nisu iskušenja. To je život.. t4431 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука