winux59 Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 Na primer o: Sundjer je stvorenje koje zivi u mnogim delovima sveta. Ovaj mali kolega nema srce, mozak, jetru, kosti il bilo sta slicno. Neki sundjeri mogu porasti i do metar u precniku, a ipak mozete uzeti jednog, iseci ga na komade, provuci ili procediti kroz svilene tkanine, cime se odvajaju celije jedna od druge, a zatim baciti deo ili sve nazad u more. Sve celije ce se ponovo spojiti u sundjer. Ipak sundjer nije nasumican raspored celija, on je komplikovana struktura otvora i kanala i jos mnogo toga Rekao sam da nema mozak, a sad da vidimo sta je u stanju da uradi. Bez mozgda da ga vodi, muski sundjer zna u minut kada ce nastupiti plima, kada dodje plima odmah ispusta seme u vodu, koje nosi plima. Zenski sundjer moze biti kilometar daleko, ali je dovojno pametan bez mozga da zna da se seme od muskog sundjera nalazi iznad nje u vodi. U tom trenutku ona ispusta u vodu na hiljade jaja koje plutaju u susret sperme. Jaja su oplodjena i nove beeb sundjeri ce doci na svet. Darvine ti nikada nisi ni objasnio poreklo vrsta. Moze li neko da objasni ovo? ili Tek u 13 veku ljudi su poceli da koriste kompase za navigaciju. Ali bakterije, ptice i zivotinje imaju u sebi maleni magnet, prirodni magnetisan kamen u mozgu koji im pomaze u navigaciji. Kako je ovo moguce? Odakle magnet? Kako znaju da ga koriste? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 Naslov teme ti je malo konfuzan,pa bi bilo dobro da se prepravi.Šta si hteo u naslovu da kažeŠ,pitaŠ? "Kako je evolucija stvorila sunđere,organizme...?" “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Новембар 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 Naslov teme ti je malo konfuzan,pa bi bilo dobro da se prepravi.Šta si hteo u naslovu da kažeŠ,pitaŠ? "Kako je evolucija stvorila sunđere,organizme...?" Uglavnom vrste zivotinja koje po mom misljenju nije mogla proizvesti, a ako jeste zaista bih voleo da cujem kako. i ne znam kako da formulisem temu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 mozda tema da se zove Vise celijske zivotinje bez nervnog sistema - kako ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Новембар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 mozda tema da se zove Vise celijske zivotinje bez nervnog sistema - kako ? Mislim da bi pravilnije bilo zivotinje koje evolucija nije mogla proizvesti. Kao na primer sundjeri, aj da vidim jedan odgovor kako su oni evoluirali i kako rade to sto rade? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 21, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2011 Ali bakterije, ptice i zivotinje imaju u sebi maleni magnet, prirodni magnetisan kamen u mozgu koji im pomaze u navigaciji. Kako je ovo moguce? Odakle magnet? Kako znaju da ga koriste? Kamen u mozgu? Oo hajde bas bih voleo da mi seciras pticu neku da mi pokazes prisustvo tog kamena. Ja bih mogao da vam zavuchem jedan vrlo prost argument za postojanje procesa po imenu evolucija ali vi ste da bi taj odgovor izbegli krenuli da pricate da geologija nije istinita nauka i da geolozi malo popili pa ne znaju sta pricaju o starosti zemlje. Ali evo prost argument koji dokazuje proces evolucije. U starosti zemlje imamo razlicite nivoe koje mozemo da vidimo iskopinama. U onim nivoima koji su bili jako davno mozemo videti samo - proste nizecelijske organizme. U nivoima koji su malo kasnije dosli, mako komplikovane viscelijske. Polako kako se nivoi penju stizemo do kompelksnijih organizma, naprednijih u smislu konstrikcije, vidjamo tkiva, kosti, raznorazne misice, organe koji se javljaju i razvijaju. Vidjamo koriscenje raznoraznih resursa. To je prvi prost argumet. Drugi prost argument po meni - virusi i bakterije: Ima ih najvise, evidentno zato sto postoje najduze. Mozemo da vidimo njihovo konstatno prolagodjavanje razlicitim uslovima. Od ekstremne toplote, hladnoce, radijacije do stanovanja u zivim bicima. Njihovu evoluciju i promenu mozemo da posmatramo pod mikrosokopm kako se razvijaju i menjaju svoju strukturu. I tu se svaka tematiak o evoluciji za mene zavrshava. Evolucija je stvaran proces koji se desio a teorija objasnjava kako se taj proceso desavao. Imamo sve potrebne elemente savim sigurno dosta vrsta koje su jasno kao dan evoluirale, te cak i da kreacionisti imaju neku vrstu za koju nemamo objasnjenja to ne znaci da evolucija kao proces ne postoji, vec da teorija evolucije nije potpuna za tu jednu vrstu ali to nikako ne diskredituje celu teoriju. Podjednako kada bi rekli pistolji ispaljuju metke i nadjemo neki pistolj koji se zaglavio i onda preko toga krenemo da argumentujemo kako pistolji ne ispaljuju metke jer eto taj jedan pistolj ne ispaljuje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Новембар 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 Kamen u mozgu? Oo hajde bas bih voleo da mi seciras pticu neku da mi pokazes prisustvo tog kamena. Kamen se zove magnetit imaju ga i bakterije nebitno je koliko je velik, kako znamo da je tamo? pa pomaze pticama u navigaciji. Nije pitanje ima li magnet ptica ili ne, pitanje je odakle joj. Ja bih mogao da vam zavuchem jedan vrlo prost argument za postojanje procesa po imenu evolucija ali vi ste da bi taj odgovor izbegli krenuli da pricate da geologija nije istinita nauka i da geolozi malo popili pa ne znaju sta pricaju o starosti zemlje. Temelje tih navodnih slojeva je pisao advokat, a ne geolog, al sto ne proveris protiv arguemnte protiv tih slojeva. na primer polistrata drveca? Ti mislis da bi drvece stojalo uspravno u vodi ili blatu ili mulju i bilo tamo zakopano? neki cak i bez korena? Ali evo prost argument koji dokazuje proces evolucije. U starosti zemlje imamo razlicite nivoe koje mozemo da vidimo iskopinama. Kako ti gledas starost zemlje? Mi vidimo razlicite naslage to je tacno, kojima vi pripisujete godine, odakle vam te godine? U onim nivoima koji su bili jako davno mozemo videti samo - proste nizecelijske organizme. I ti si bio kreacionista? Ma daj, kao prvo to sto je nesto maleno, ne znaci da je prosto, za tebe je jednocelijski organizam prost? Pa on je komplikovaniji nego ceo grad beograd. U nivoima koji su malo kasnije dosli, mako komplikovane viscelijske. Mislis malo brze zivotinje. Polako kako se nivoi penju stizemo do kompelksnijih organizma, naprednijih u smislu konstrikcije, vidjamo tkiva, kosti, raznorazne misice, organe koji se javljaju i razvijaju. Vidjamo koriscenje raznoraznih resursa. A na samom dnu imamo trilobita koji ima najkomplikovanije oko, mnogo komplikovanije nego ljudsko oko? da nije on mozda prost organizam? E sada a da fosili prate navodnu starost naslaga nije tacno, zar nisam naveo da smo nasli dve savremene ptice u ,,sloju,, koji je stariji od sloja u kom je nadjen arheopteriks za 75 000 000 godina? To je prvi prost argumet. Drugi prost argument po meni - virusi i bakterije:Ima ih najvise, evidentno zato sto postoje najduze. Mozemo da vidimo njihovo konstatno prolagodjavanje razlicitim uslovima. Od ekstremne toplote, hladnoce, radijacije do stanovanja u zivim bicima. Njihovu evoluciju i promenu mozemo da posmatramo pod mikrosokopm kako se razvijaju i menjaju svoju strukturu. Ovo bi morao da ti odgovori neki mikrobiolog. a ja kao laik mogu ti reci samo da ti virusi i bakterije nisu evoluirale ni u sta drugo nego su i dalje ostale virusi i bakterije, kako to? I tu se svaka tematiak o evoluciji za mene zavrshava. Evolucija je stvaran proces koji se desio a teorija objasnjava kako se taj proceso desavao. Imamo sve potrebne elemente savim sigurno dosta vrsta koje su jasno kao dan evoluirale, te cak i da kreacionisti imaju neku vrstu za koju nemamo objasnjenja to ne znaci da evolucija kao proces ne postoji, vec da teorija evolucije nije potpuna za tu jednu vrstu ali to nikako ne diskredituje celu teoriju. Pazi evolucija od vuka do psa nije evolucija, razumes? nema novih informacija, pogledaj vuka i civavu. ko bi izdrzao duze u pravom svetu? koga bi prirodna selekcija eliminsala? Promena u okviru vrsta je stvarna, mi danas od jednog para psa, imamo 200 rasa. ali to je i dalje pas, iako civava doga i recimo vucjak ne lice jedan na drugog ali to su psi. Evolucija nas uci da su od vodozemaca nastali ljudi, ako tom procesu damo milione godina, meni su takvu bajku pricali znas ono princeza poljubila zabu i on postao princ. To je bajka, ma koliko godina ti stavio izmedju. Pazi ti mozes da verujes da se to tako desilo, ali to onda nije nauka. A ovo sa sundjerima niko nema odgovor? pa oni su valjda prosti organizmi, sta je tu tesko? znatiželjan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 Darvinova teorija evolucije je totalna glupost u to ne veruju ni tzv prirodnjaci,ateisti i ostali! Apis and znatiželjan је реаговао/ла на ово 2 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 Ma,da. :rolleyes: Inače,u pravu si,u TE se ne veruje,ona se uči. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 Ma,da. :rolleyes: Inače,u pravu si,u TE se ne veruje,ona se uči. Dostigla sam maximalan broj, tako da ovim putem dajem AMIN . O koliko sam samo strebala TE kad se setim. Ja za ova prepucavanja nemam vise snage :rolleyes: . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 Nemam ni ja.Toliko je Akvilio pisao o TE,sada Avokado,da ako njih nisu pažljivo čitali i razumeli,onda no comment.Ko hoće da uči,uči će.Ko neće...tu je kreacionizam,na žalost. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 Ovako: The Best History Ukrainian http://www.youtube.com/watch?v=9J7NivKtL_I Istorija evolucije i civilizacije u 2 minuta i 2 sekunde, hahahaha! Baš dobar video! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 Darvinova teorija evolucije je totalna glupost u to ne veruju ni tzv prirodnjaci,ateisti i ostali! Nije istina. U darvinovu teoriju ne veruju prvenstveno muslimani, zatim nju ageri, zatim pojedine američke hrišćanske crkve. Ako stvarno veruješ u to što si rekao u debeloj si zabludi, slučajnoi prourokovanom neinformisanoću ili namernoj prouzrokovanom ignorancijom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 Nije istina. U darvinovu teoriju ne veruju prvenstveno muslimani, zatim nju ageri, zatim pojedine američke hrišćanske crkve. Ako stvarno veruješ u to što si rekao u debeloj si zabludi, slučajnoi prourokovanom neinformisanoću ili namernoj prouzrokovanom ignorancijom. Koja je fora sa ogranicenim lajkovanjem! AMIN, Iuris, AMIN! Cak je i ovde postojao text o zabludama kreacionista, uopste nije u skladu sa Pravoslavljem. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2011 Kamen se zove magnetit imaju ga i bakterije nebitno je koliko je velik, kako znamo da je tamo? pa pomaze pticama u navigaciji. Nije pitanje ima li magnet ptica ili ne, pitanje je odakle joj. Čekaj jel ti možeš da otvoriš pticu i da mi izvadiš taj kamen? Da mi ga pokažeš? Kako ti gledas starost zemlje? Mi vidimo razlicite naslage to je tacno, kojima vi pripisujete godine, odakle vam te godine? Dakle slojevi se naslažu jedni na druge jel tako tokom godina i sa tim nemaš problema pitanje ti je samo otkud nam tačna starost? Postoje različiti načini datiranja. No šta vredi da argumentujem kada moram da ti pričam o naukama koje su takodje bajke za tebe, hemija i geologija? I ti si bio kreacionista? Ma daj, kao prvo to sto je nesto maleno, ne znaci da je prosto, za tebe je jednocelijski organizam prost? Pa on je komplikovaniji nego ceo grad beograd. Jednoćelijski organizam nije prost, već je višećelijski složeniji od jednoćelijskog. Ne menjaj teze. A na samom dnu imamo trilobita koji ima najkomplikovanije oko, mnogo komplikovanije nego ljudsko oko? da nije on mozda prost organizam? Opet zamena teza, prost po strukturi organizma. Dakle prosti orgazmi - malo ćelija, malo organa složeni organizmi više ćelija i više organa. E sada a da fosili prate navodnu starost naslaga nije tacno, zar nisam naveo da smo nasli dve savremene ptice u ,,sloju,, koji je stariji od sloja u kom je nadjen arheopteriks za 75 000 000 godina? To je prvi prost argumet. To nije argument to je dezinformacija. Ovo bi morao da ti odgovori neki mikrobiolog. a ja kao laik mogu ti reci samo da ti virusi i bakterije nisu evoluirale ni u sta drugo nego su i dalje ostale virusi i bakterije, kako to? Koliko ti zapravo nemaš pojma šta je zapravo evolucija ja tek sad shvatam. Evoluiraju u druge vrste bakterija i virusa. Pazi evolucija od vuka do psa nije evolucija, razumes? nema novih informacija, pogledaj vuka i civavu. ko bi izdrzao duze u pravom svetu? koga bi prirodna selekcija eliminsala? Ne razumeš evoluciju ne razumeš ni prirodnu selekciju. Prirodna selekcija označava prilagodjavanje. Mnogi psi bi se u nekim sredinama snašli mnogo bolje od vukova. Promena u okviru vrsta je stvarna, mi danas od jednog para psa, imamo 200 rasa. ali to je i dalje pas, iako civava doga i recimo vucjak ne lice jedan na drugog ali to su psi. Zanimljivo kako ti promena iymedju vrsta ne smeta. Pogledaj onaj klip koji sam dao sa Kenethom millerom tu lepo objašnjava Evolucija nas uci da su od vodozemaca nastali ljudi, ako tom procesu damo milione godina, meni su takvu bajku pricali znas ono princeza poljubila zabu i on postao princ. Ne uči nas, to je potvrdjeno. To je bajka, ma koliko godina ti stavio izmedju. Pazi ti mozes da verujes da se to tako desilo, ali to onda nije nauka. A krajnje je nepošteno prema tebi i tvojim razgovorima da kažeš da je bajka a ti veruješ da je stovereno from thin air kako bi se reklo, bukvalno na nivou princa i žabe. Bog reko ćiribu ćiriba i to se stvorilo. A ovo sa sundjerima niko nema odgovor? pa oni su valjda prosti organizmi, sta je tu tesko? A da ja tebe pitam, šta je brže ili zec? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука