Avocado Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Друга дефиниција, у супротности са првом: Ко лаже од ове двојице? Pa ne laze ni jedan od njih dvojice... samo koriste drugacije definicije... cak su im stavovi o tim pitanjima veoma bliski osim sto Medulin iz nekog razloga smatra da je agnosticizam = stav o nemogucnosti spoznaje istine (znanja), pa uz to navodi da se u religijskom diskursu (kao da je za agnostike bitno sto vernici smatraju da je bog=istina) bog izjednacava sa istinom i izvodi zakljucak da je agnosticizam onda ignorisanje istine ... sto za ogromnu vecinu ljudi koji se izjasnjavaju nije tacno... agnostici (osim u izuzetno retkim slucajevima) samo smatraju da je nemoguce znati da li bog postoji a ne odricu mogucnost saznanja drugih tvrdnji... ili istine uopste... a nisam sreo ni jednog koji izjednacava boga sa istinom... Ako agnosticizam definises onako kako ga Medulin definise (a ne vidim razlog za to), onda je u pravu... ateisti nisu agnostici... Ako agnosticizam definises kao odricanje mogucnosti znanja o postojanju boga, onda su ateisti istovremeno i agnostici po Medulinovoj definiciji ateista... ne znaju da li bog postoji i ne veruju da postoji... Zapravo najveci broj agnostika tako definise sebe jer mesa ateizam sa antiteizmom... odnosno pod ateizmom smatraju "verovanje da bog ne postoji" a koliko vidim i Pedja i Medulin se slazu da je to pogresna definicija ateizma... Doduse ne slazu se ni oko antiteizma ali ni meni se ne dopada Pedjina definicija... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 ОК. Хтедох само да скренем пажњу на олако проглашавање "својих дефиниција" "објективном реалношћу", а све остало што се коси са тим "невероватном дебилном глупошћу". Дакле, да укажена - на неозбиљност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Пеђа можда има најбоље намере... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Можда... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Five logical fallacies that make you wrong more than you think Avocado је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Five logical fallacies that make you wrong more than you think Tekstovi na Crackedu su tradicionalno dobri... a ovaj je bas fenomenalan... mega like... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Delim lajk! We're Not Programmed to Seek "Truth," We're Programmed to "Win" EPIC!!! :D http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 zaista treba se zamisliti nad "verom" kada je i posle 2000 godina opstprihvacena teza covecanstva "mi jednostavno ne znamo da li Bog postoji". ne ulazim u to sta znaci "znati" i da li je moguce "znati" Boga odnosno njegovu prirodu, ali reci i polaziti apriori od cinjenice da ljudima nije moguce znati-poznati Boga, i posle 2000 godina hriscanstva, je ozbiljna zamerka ustvari samoj veri. pa ako je nesto vera onda je ona upravo to: vest da je Boga moguce znati.... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Pa lepota hriscanstva i jeste da je Bog licnost i u odnosima sa Njim. E, sad, kad bi se Bog u potpunosti pokazao coveku, covek bi nestao, kao sveca pored Sunca, ne bi izdrzao. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 pa upravo to i kazem, a cela podela na ateiste antiteiste agnostike.... itd, zavisi od odgovora na pitanje "znati" Boga i njihovih razlicitih modela Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Interesantno je kad god sam se izjasnila kao "ateista" (malo sam se samoobmanjivala), osecala sam gotovo bol. I to ne mislim na onaj patetican nacin, bukvalno fizicki bol u grudima, kao da radim nesto neprirodno, kao da otkidam seo sebe. Posle krstenja kao da sam skinula tonu tereta sa sebe...zapravo i jesam . DYNABLASTER and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 to je zato sto si mislila samo mozgom, a mozak je samo orudje Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Interesantno je kad god sam se izjasnila kao "ateista" (malo sam se samoobmanjivala), osecala sam gotovo bol. I to ne mislim na onaj patetican nacin, bukvalno fizicki bol u grudima, kao da radim nesto neprirodno, kao da otkidam seo sebe. Posle krstenja kao da sam skinula tonu tereta sa sebe...zapravo i jesam . I kod mene je bila ista situacija,ali i jos gora,jer sam bio antiteista,bogoborac,hedonista. Iako sam misljenje o Bogu promenio daleko pre krstenja i pokajao se za sve nasamo,postio,obavljao molitve,citao Bibliju i duhovnu literaturu,tek sam na krstenju osetio olaksanje i skidanje velikog tereta sa sebe.Za mene je to dozivljeni dokaz da je u pitanju zaista Sveta tajna u kojoj Bog deluje. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Pa da, zato si malo tvrdji, ali dobro je da si se pokajao. Mozda i Pedjica bude kao ti . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Pa da, zato si malo tvrdji, ali dobro je da si se pokajao. Mozda i Pedjica bude kao ti . Pedjica ako ceka jos dugo postace zilot Natasa. је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука