Дијана. Написано Новембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2011 Породи аспидини, ко вам каза да бјежите од гњева који иде?Родите, дакле, род достојан покајања.И не мислите и не говорите у себи: Имамо оца Авраама. Јер вам кажем да може Бог и од камења овога подигнути дјецу Аврааму. А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји. O neverni rode, dokle ću biti s vama? Dokle ću vas podnositi? I ako te oko tvoje sablažnjava, iskopaj ga; bolje ti je da uđeš u carstvo Božije s jednim okom, nego da te sa dva oka bace u pakao Zar nismo imenom Tvojim prorokovali prorokovali, i Tvojim imenom djavole izgonili, i Tvojim imenom cudesa mnoga tvorili? I tada cu im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene vi koji nepravdu cinite! Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што сте као окречени гробови, који спља изгледају лепи, а унутра су пуни костију мртвачких и сваке нечистоте. Тако и ви споља се показујете људима праведни, а изнутра сте пуни лицемерја и злоће! tema je vrlo ozbiljna, ne vrdajte i ne dokazujte ocigledno, djeeecooo 301 ajmo se malo ubijati u pojam, tj. gledati na stvari i ozbiljnim ocima. Lijepa je vedrina, i vjera treba da bude nada (radost), i ne trebamo se plasiti vizija pakla, ali ni zaboravljati ih skroz, jer rece onaj starac 'drzi um svoj u adu i ne ocajavaj'. A taj je znao sta govori 301 Suze za svijet su suze monaha velikoshimnika - na Atosu uglavnom - za svijet cijeli, za nas koji imamo suze za sve osim za pokajanje, koji ne molimo dovoljno ... za gresnike da cine manje zla...za zrtve njihovog zla... za one za koje nema ko da moli... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 16, 2011 svakako... ne smejemo se njima već onima koji ih kopiraju lol tako je to kad točak od bmw-a staviš na fiću Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Pa sta sad to znaci, da treba da uzmemo bejzbol palice i da im glave porazbijamo! Зашто ми? Само се склони полиција и пусти садисте да млате мазохисте gringrin мало црног хумора Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djoleat Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Kako postici mir u svetu ? ( http://www.njuz.net/foto-njuz-eksluzivno-doktorat-vesne-da-vince/ ) Разочарајте се у свему, и тада ћете бити очарани свим, чак и својим разочарањима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 59. Носила сам на глави перику, фарбала сам се, подмлађивала се у "салонима лепоте". 83. Устајала сам тако касно да сам на путу читала молитве 90. Старала сам се да се што удобније наместим за време молитве(нпр. подметала јастучић). 97. Молила сам се не покривене главе, у капи. 108. Волела сам да пијем јак чај и кафу. 115. Стављала сам у храну зачине (вегету, бибер…). 123. Тајно сам трговала алкохолним пићима. 131. Унапред сам чувала паре за "црне дане" и за сахрану. 140. Када сам целивала иконе кришом сам се гледала у стакло и поправљала косу. 146. Допуштала сам да се неки производи покваре. 156. Писала сам празне речи у писмима. 166. Нисам послала дарове онима који су ме вређали. 172. Спавала сам дању. 187. Ишла сам недељом у шуму да берем печурке и јагоде. 211. Ишла сам на свадбу оних који се нису црквено венчали. 218. Скидала сам крст када идем на купање или код лекара. 230. Не понашам се са довољно поштовања при читању Св. Јеванђеља (пила сам чај и читала седећи и сл. ). 231. На гробљу сам откидала цвеће и носила га кући. 232. У детињству сам се играла на гробљу. 255. Читала сам акатисте преписане са грешком. 256. Разговарала сам за време трпезе. 277. Употребљавала сам мирисне сапуне, креме, пудере, украшавала нокте, обрве и уши. 351. Идући по граду гледала сам на све стране. 353. Цењкала сам се при куповини. 379. Понекад сам јако звонила да би ми брже отворили. 397. При певању у храму, почињала сам раније, завршавала касније, нисам усклађивала тон, и сл. 404. Избегавам хладне просторије. 438. Често се гледам у огледалу. 464. Давала сам гостима да пију преко мере. 513. Волим да се често купам и парим у врућој води. 533. Радујем се што је дошао празник па не треба радити. 541. Користила сам мирисе у кући. 639. Без потребе сам се одмарала. 650. Нисам платила карту у аутобусу. 651. Бесциљно сам шетала. 665. Слушала сам и певала страну музику. 666. Певала сам на бини и у ресторану. 667. Посећивала сам кафане и ресторане. 673. Идући улицом гледала сам кроз прозоре. 682. Стављала сам лактове на сто. 738. Тражила сам правду тако што сам писала молбе и жалила се. 834. Лења сам да пишем честитке за празнике. 836. Јела сам у ресторану. Радила сам у ресторану. 839. Шишала сам косу по моди. 850. Често идем на фудбалске утакмице и остале спектакле. 860. Преједала сам се у месопусну недељу. 868. Седела сам на туђем кревету без дозволе. 928. Возила сам се на: бициклу, мопеду, моторциклу из задовољства. 956. Ишла сам на маскенбал. 1019. Допуштала сам да животиње пасу на туђим ливадама. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 uglavnom smo se svi oduševili ovim podsetnikom... nego ima li neko neko autentično svedočanstvo iz svog hrama... ajde,može i pijaca ili groblje,ne mora hram... mene je skoro ubilo u pojam kad mi jedan rodjak reko-grehota je menjati način slavljenja slave - a slavi svetog Ignjatija bogonosca (koga zove Ignjat) sa sve prasićima,pljeskama itd. jer su njegovi stari tako radili (pitanje je da li su stari u životu videli kako izgleda svinjče) Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Једна бака ме је питала да ли се сме на гробље носити "Домаћица" кекс. Када сам након краћег унакрсног пропитивања схватио да није посни дан, већ чисто да л' се ваља, рекао сам: "Ма каква Домаћица, само Тото кекс! Не ваља се са таквим стварима шалити." Бака је сконтала интенцију и насмејала се. sleki, w.a.mozart and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 једног дана после литургије, остала сам мало да поседим са својом пријатељицом у цркви, и током разговора несвесно прекрстила ноге, када ми одједном ниоткуда приђе ''млађа'' жена и сва усплахирена али са ''добронамерним смешком'' рече : јој, молим вас немојте да држите прекрштене ноге, молим вас , не замерите...ја се сва испрепадох, одмах ''раскрстих''ноге и захвалих се сестри што ме спасила греха... :blink: w.a.mozart, Anette and Milan Savic је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 meni jedan brat isto reko na veronauci koja se održavala u parohijskom domu... pred jedno 100-ak ljudi-kaže,nije lepo da krstimo noge... ja kažem,ok,može li razlog samo-a on kaže-u toj pozi je bio Pontije Pilat kad je osudio Hrista... a ja njemu ni 5 ni 6 - ok ali taj isti Pilat je nakon toga oprao ruke-šta ćemo sad... sleki, JESSY and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 jaaaaoooj utuk na utuk "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Није ме, баш убило, али ме је дооОообро "дрмнуло" двоструко искуство у размаку од неколико сати. Наиме, бејах тада у манастиру Ђунис о дану Покрова Пресвете Богородице, када је жена до које сам се нашла једног тренутка у оној гужви, припијајући се уз зид дрекнула :"Не додирујте ме"!!!! (што је било немогуће постићи у оноликој маси људи). Претпостављам да се плашила да је не "испрљамо" како би се "чиста" причестила. Други шок је уследио недуго после тога, када сам видела старицу, која је натоварена са две тешке торбе, ишла од извора уз степенице, и понудила да јој их изнесем до врха степеништа. Љутито се обрецнула на мене речима: "Има КО ће мени да помогне", и сва увређена наставила да вуче оне торбе. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 1026 Ишла сам у школу. Јел ово пише исто у томд подсетнику, или после хиљаду сами додајемо даље? Нисам пратио тему, па питам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 "Има КО ће мени да помогне" ide u sleng https://www.pouke.org/forum/topic/7490-recnik-pravoslavnog-slenga/page__view__findpost__p__584277 Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 meni jedan brat isto reko na veronauci koja se održavala u parohijskom domu... pred jedno 100-ak ljudi-kaže,nije lepo da krstimo noge... ja kažem,ok,može li razlog samo-a on kaže-u toj pozi je bio Pontije Pilat kad je osudio Hrista... a ja njemu ni 5 ni 6 - ok ali taj isti Pilat je nakon toga oprao ruke-šta ćemo sad... Пази, ово са прекрштањем ногу је ствар пристојности и како се нешто прихвата у одређеној средини. Нпр. док сам ишао у школу у Енглеској дошли су нам у посету принчеви и са свима су се здравили (директор, наставници, ђаци итд) са левом руком у џепу. Мени је то било страшно некултурно, а Енглезима је сасвим нормално. Дакле, није у питању неки метафизички разлог, већ се напросто сматра непристојним да седиш прекрштених ногу у порти и сл. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 15, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2012 Јел ово пише исто у томд подсетнику, или после хиљаду сами додајемо даље? Нисам пратио тему, па питам... И? Нико ми не одговори... Нема везе, изгледа да су се небеса умешала. Ионако сам тео нешто безобразно да напишем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука