Jump to content

Радио Златоусти - гост о.Иван Цветковић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Сад сам одслушала емисију. Оче Иване, likefaceeeeeeee .

Иване и Моцарте, и за вас један facenew22222222 .

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

dobro ovo, ima smisla nasznak9877777777777777777

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

http://www.radiozlatousti.rs/

ево имате емисију на насловној сајта.

Увек може боље и имам проблем са некаквим глупавим поштапалицама које гледам да избацим :)

Ah, teška stvar, navika je željezna košulja, tih poštapalica se najbolje nikad ni ne naučit ali teško je kad to imamo kao nasljeđe iz nerazumnog djetinjstva i vesele a rozmarne mladosti, hahahaha. Grijesi prošlosti. Ja sam se u životu učio nekoliko jezika ali samo dva sam se naučio aktivno i stogao do tog nekog normalnog konverzacijskog nivoa. pri tom sam strašno vodio računa i pazio da se ne naučim ama baš NI JEDNU poštapalicu ni italijansku ni češku. Da se na mene pri tom učenju ne nalijepe. Zanimljivo da sad govorim recimo češki mnogo ljepše i tečnije nego mnogi Česi, što se tiče te formalne strane i kako Česi kažu "plynulostí přednesů" tj. tečnosti iskaza, iskazivanja. Tamo ja nemam nikakvih ni poštapalica, ni zapinjanja - "zadrhavaní" a čak ni onog engleskog neartikulisanog "uh.gif" koji upotrebljavamo dok smišljamo šta ćemo reći i koji je ustvari baš najružnijom i najčešćom poštapalicom. Na radiju ni TV na primjer ne možete ni raditi s takvim nečim kao voditelj i spiker jer to graniči čak i sa govornom manom a toga se treba što prije osloboditi. Pišem to ovako iz glave, ne odnosi se ništa ovo što pišem na vaš intervju na radiu jer ga još nisam ni čuo. No iz toga svega prozlazi da je osloboditi se poštapalica vrlo teška stvar, najbolje se ih nikad u životu ni ne naučiti. No to potom možete primjeniti samo pri učenju nekog drugog stranog jezika. Ili biti toliko dugo vani u inostranstvu i zaboraviti na naše poštapalice, to ustvari se deslilo meni pa ih tako nemam baš nekih ni na češkom ni na našem, i te naše sam već zaboravio koliko sam dugo ovdje. Kod nas su najveći problemi sa "ovaj, onaj", po tome su naši studenti koji studiraju u Pragu i Bratislavi vrlo poznati jer na ispitima reknu pet puta "ovaj, onaj" kao na uvod dok se ne smisle odgovor, tako da su s tim našim "ovaj, onaj" češki i slovački profesori i studenti vrlo dobro obeznamani a to iz prve ruke, hahahaha. Najružnije je međutim kad psovka postane poštapalica a to ta bogohulna, to treba u narodu širiti svijest da to nije dobro ni po čovjeka a ni po narod.

Подели на овим сајтовима

Dragi forumasi,

evo i ja vam se prikljucujem. Juce sam imala to zadovoljstvo da u emisiji ugostim vaseg divnog o.Ivana, nadam se da vam se emisija dopala. Bila je jedna od najslusanijih do sada. Hvala svima koji su je pratili! Imate li neki bolji predlog za naziv te emisije u kojoj za goste imam svestenike koje zelim da prikazem iz drugog, ljudskijeg ugla od onog tokom liturgije, propovedi i ostalih formalnih svestenickih aktivnosti? Radni naziv emisije je "Iz drugog ugla", stigla nam je jedna ideja koja mi se dopala, glasi "Iza mantije", a imate li vi neku bolju varijantu da mi predlozite?

Hvala unapred!

Ana Vukomanovic, novinar i voditelj Radija "Zlatousti"

Подели на овим сајтовима

Radni naziv emisije je "Iz drugog ugla", stigla nam je jedna ideja koja mi se dopala, glasi "Iza mantije", a imate li vi neku bolju varijantu da mi predlozite?

Hvala unapred!

a što ne -Ispod mantije- nego iza... znam,zvuči malo dvosmisleno... evo ja predlažem - internet jereji- ili - brk u brk- (drugi naziv je po ugledu na uzrečicu blaženopočivšeg oca Justina savinskog... mislim da ne treba da citiram celu misao,znate o čemu se radi ... eventualno bi treći predlog bio -istresanje kese- to čisto kao marketing varijanta

pozdrav za divnu voditeljku 4869

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Hvala na idejama, verovali ili ne, prva varijanta koja mi se motala po glavi bila je bas ispod mantije, ali mislim da ne bih mogla da ostanem ozbiljna kada bih izgovarala taj naziv, tako mi se umerenije cini sa predlogom iza, mala, ali u sustini, velika razlika...kravica je super :)

Подели на овим сајтовима

Dragi forumasi...

Pozdrav i tebi draga

Imate li neki bolji predlog za naziv te emisije u kojoj za goste imam svestenike koje zelim da prikazem iz drugog, ljudskijeg ugla od onog tokom liturgije, propovedi i ostalih formalnih svestenickih aktivnosti?

Nema ljudskijeg ugla od toga draga,

na liturgiji smo najviše ljudi što možemo biti

Radni naziv emisije je "Iz drugog ugla", stigla nam je jedna ideja koja mi se dopala, glasi "Iza mantije", a imate li vi neku bolju varijantu da mi predlozite?

Ljudi su kao crni luk,makneš jedan sloj a čeka te drugi sve dok ne dođeš do "srca"

Za pravog sveštenika iza mantije je druga mantija,a za onog koji nije, nije ni zanimljivo šta ćemo naći iza mantije

Moj radni predlog je "Bez dlake na jeziku",možda preoštro eto kao pandam Mozzijevom "brk u brk" koji je isto dobar predlog

Možda "danas na brijanju" ili nešto tako ako je dvosmisleno

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Dragi forumasi,

evo i ja vam se prikljucujem. Juce sam imala to zadovoljstvo da u emisiji ugostim vaseg divnog o.Ivana, nadam se da vam se emisija dopala. Bila je jedna od najslusanijih do sada. Hvala svima koji su je pratili! Imate li neki bolji predlog za naziv te emisije u kojoj za goste imam svestenike koje zelim da prikazem iz drugog, ljudskijeg ugla od onog tokom liturgije, propovedi i ostalih formalnih svestenickih aktivnosti? Radni naziv emisije je "Iz drugog ugla", stigla nam je jedna ideja koja mi se dopala, glasi "Iza mantije", a imate li vi neku bolju varijantu da mi predlozite?

Hvala unapred!

Добро ви нама дошли :)

Подели на овим сајтовима

Dragi forumasi,

evo i ja vam se prikljucujem...

138999 Добро дошла. Надам се да ће ти овај сајт бити инспиративан, тј. да ће ти помоћи да нађеш занимљиве теме о којима можеш са својим саговорницима ћаскати.

Мен се свиђа ИЗА МАНТИЈЕ...

а мој предлог је ИЗ ПРВЕ РУКЕ.

Hristos vaskrse

Подели на овим сајтовима

• Гости

Dragi forumasi,

Hvala unapred!

Мени је било задовољство да будем гост наше драге Ане, било је, што би наш народ рекао, врх!

Добродошла на ЖРУ и очекујемо од Тебе да нам ове преносиш све што се битно дешава на радију Златоусти :) Пуно поздрава и за главну и одговорну уредницу госпођу Гордану Јоцић, моју велику пријатељицу.

Подели на овим сајтовима

a mogo bi naziv da bude i JEREJSTVO TVOJE-pa onda ime tog koji gostuje-ili još bolje-SVEšTENSTVO TVOJE pa naziv tog koji gostuje (pa onda JEREJSTVO TVOJE hehe)

kao fora ono na liturgiji kad sveštenici jedan drugom to govore (taj deo mi je uvek bio kao ubačen) snoozer_11

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...