Jump to content

Шта је то ИСТИНА?

Препоручена порука

Бојим се да опет разводњавате ток којим смо кренули. Али добро, изнесите своје мишљење па ћемо некако наћи најмањи заједнички именитељ, да би наставили даље.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 271
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Истина је Ко, а не Шта.

Истина је Личност, а не ствар.

Бог је Истина. Као Апсолутна и супрелативна Личност, Бог је Истина.

Тачно. Али то је "јака храна" за многе на овом форуму. Морамо водити рачуна о томе, иначе узалуд траћимо време. До тог врха треба да стигнемо, да је истина "ко" а не "шта".

Подели на овим сајтовима

Тачно. Али то је "јака храна" за многе на овом форуму. Морамо водити рачуна о томе, иначе узалуд траћимо време. До тог врха треба да стигнемо, да је истина "ко" а не "шта".

Jeste "jaka hrana" i ja priznajem da ne mogu da dajem neke uzvisene odgovore.Zbog toga i treba ici polako i postepeno.Bilo bi dobro upititi na neki tekst ili predavanje.

Подели на овим сајтовима

Па кад је тако ушао у тајне живота, зашто се није подигао из колица? Јадник. Мислим, што се СЛУЧАЈНО није подигао из колица и наставио лепо да живи. Јадник, јадник.

Подели на овим сајтовима

Чуо сам једну причу пре неки дан од рабина Исака Асијела. Прича је истинита, а и сами се срећемо са сличним ситуацијама. Каже, расправљали се један рабин и научник/философ, како је настао космос. Рабин је тврдио да космос има свој интелигентни узрок, свог Творца, а научник/философ је тврдио да је све случајност. Добро. Растану се они и после неколико дана се поново сретну. Донесе рабин једну дивну песму на хебрејском, написану прелепим рукписом. Научник/философ погледа и одушеви се садржајем и лепотом рукописа. Упита: "Ко је ово написао?" Рабин одговори: "Нико." Философ. "То је немогуће, шалите се са мном." Рабин одговори: "Пре неки дан седео сам за столом. Испред мене је било мастило и папир. Случајно сам закачио мастило оно се просуло по папиру и ето. Имамо песму написану дивним рукописом."

Паметном доста.

Подели на овим сајтовима

Па кад је тако ушао у тајне живота, зашто се није подигао из колица? Јадник. Мислим, што се СЛУЧАЈНО није подигао из колица и наставио лепо да живи. Јадник, јадник.

Meidcina jos nije dostigla taj stadijum.Sta mu vredi(mislim za njegovo spasenje duse) i da ustane kada i ovako pod bolescu ne priznaje istinu. Mozes da znas mnogo,ali ako ne umes da to primenis dzaba ti sve.

Dajte mi oslonac i dovoljno dugačku polugu i pomeriću svet.-Arhimed.

Подели на овим сајтовима

Чуо сам једну причу пре неки дан од рабина Исака Асијела. Прича је истинита, а и сами се срећемо са сличним ситуацијама. Каже, расправљали се један рабин и научник/философ, како је настао космос. Рабин је тврдио да космос има свој интелигентни узрок, свог Творца, а научник/философ је тврдио да је све случајност. Добро. Растану се они и после неколико дана се поново сретну. Донесе рабин једну дивну песму на хебрејском, написану прелепим рукписом. Научник/философ погледа и одушеви се садржајем и лепотом рукописа. Упита: "Ко је ово написао?" Рабин одговори: "Нико." Философ. "То је немогуће, шалите се са мном." Рабин одговори: "Пре неки дан седео сам за столом. Испред мене је било мастило и папир. Случајно сам закачио мастило оно се просуло по папиру и ето. Имамо песму написану дивним рукописом."

Паметном доста.

Samo prerada pateticnog Pejlijevog watchmaker argumenta... sto padas na te gluposti?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

po meni zakljucic filma sa Hokingom, uopste nisu u suprotnosti sa verom i principima za koje znamo da su imanentni Bogopoznanju. ovaj poslednji zakljucak "nema vremena = nema ni stvaranja" i "sve je slucajno" po meni se savrseno uklapa u ono sto vec znamo a to je ne dokazivost Boga kroz ispitivanja u naucnoj sferi i naucnim metodama, jednostavno znamo da "Bog voli da se krije" i zakljucak do kojeg dolaze naucnici strogo naucno ispitujuci pocetak kosmosa, koliko got bio smesan a neko ce reci genijalan, meni potpuno "pije vodu". Bogu kao svemogucem nije nista da ustroji i takve zakonitosti koje ce ga potpuno maskirati cak i ako uspemo da proniknemo u same pocetke svega i time nam ostavlja i dalje (kao i uvek) na volju da li da verujemo ili ne. bilo bi mi neobicno da je Bog kao dzentlmen koji nikada nece narusiti nasu slobodu nekim "ociglednim" stvarima, ostavio iza sebe neki nepobitan trag. to bi bilo ona malogradjanstina tipa uvredjene mlade kao: necu ja da se mesam i ostavljam vam slobodu da verujete ali eto "desilo se" da sam ostavio dokaz kako sam stvorio svet, cisto da znate koliko sam mocan.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Паметном доста.

Не тако давно исти тај Хокинг је тврдио да је Бог творац Универсума, и да је приде већа вероватноћа да торнадо случајно на отпадфу старог гвожђа створи боинг него д аслучајношћу настане свет... а ови што ко из топа кажу ГЛУПОСТ..ја опет кажем свако кад нешто каже прво о себи говори...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Зашто су глупости?

Pa zato sto je pogresna analogija smisljena da obmane nekog ko ne razmisli o njoj... i sat kod Pejlija i pesma na hebrejskom napisana prelepim rukopisom su uzeti navodno kao primeri kompleksnosti a zapravo su samo primeri neceg za sta znamo da je uvek stvoreno ljudskom rukom...

postoje i daleko komplikovanije stvari od sata ili pesme koje bi u istom primeru pokazale koliko je taj argument pateticno los...

Donese rabin jednu divnu jabuku i zapita naucnika: "ko je stvorio tu jabuku?"

"Niko", rece naucnik, "izrasla je na drvetu prirodnim procesima koji ne ukljucuju inteligentnog tvorca" i odmahnu glavom neverujuci kako glupa pitanja rabin postavlja...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Људи, једно морамо да имамо на уму, по мом мишљењу. Законитости, склад, смисленост - никако не иду са случајношћу, бесмислом, хаосом. Тврдити тако нешто не само да је нелогично, емпиријски недоказиво већ је то једна суманута вера (изволите: поновите да случајно настане нешто смислено. Са друга стране: увек и увек можете поновити: да смишљајући направите нешто смислено).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...