Jump to content

Braćo Rimokatolici, evo šta kažu Sveti Oci o filiogue

Оцени ову тему

Препоручена порука

Istinu si rekao.Zato sada oni što ste ih silom uveli u hriščanstvo bježe od crkve ko od dž....

Oni se pokazuju Bozijim slugama, nikome ne prete kaznom u slucaju da ucini po svojoj slobodi.

Da li to vazi i po Kuranu i serijatskom zakonu, tamo gde je na snazi,

da muslimani smeju da beže od islamske vere kao od dj... i da slobodno pribegavaju svetom sakramentu Krstenja?  

Sto se tice ucenja -Filiokve, to se pojavilo kao posledica objasnjenja Narodu nedokucive Tajne Bica Bozijeg:

Duh Sveti izlazi iz ljubavi Oca i Sina, i u tom smislu Filiokve,

Duh Sveti ishodi kao Ljubav Oca i Sina, ali je Otac glavni uzrok...

No,

Filiokve se stavlja u zagradice, tako da time i sami ®katolici pokazuju rezervu prema tom ucenju.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Istinu si rekao.Zato sada oni što ste ih silom uveli u hriščanstvo bježe od crkve ko od dž....

Oni se pokazuju Bozijim slugama, nikome ne prete kaznom u slucaju da ucini po svojoj slobodi.

Da li to vazi i po Kuranu i serijatskom zakonu, tamo gde je na snazi,

da muslimani smeju da beže od islamske vere kao od dj... i da slobodno pribegavaju svetom sakramentu Krstenja?  

Sto se tice ucenja -Filiokve, to se pojavilo kao posledica objasnjenja Narodu nedokucive Tajne Bica Bozijeg:

Duh Sveti izlazi iz ljubavi Oca i Sina, i u tom smislu Filiokve, ali je Otac uzrok ili Duh Sveti ishodi kao Ljubav Oca i Sina...

No,

Filiokve se stavlja u zagradice, tako da time i sami ®katolici pokazuju rezervu prema tom ucenju.

Kod nas je zabranjen prelazak u drugu vjeru mimo islama.Ali kao što i sam vidiš neki i muslimani prime koju drugu vjeru.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Kod nas je zabranjen prelazak u drugu vjeru mimo islama.

O tome ti pricam...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Zašto muslimani recimo primaju hriščanstvo?Šta misliš Veljo?

Pazi, takvi su svesni da jednom nogom vec stupaju u grob...

jer im je nekadanja vera zabranjivala da prime sveti sakrament Krstenja.

Подели на овим сајтовима

Zašto muslimani recimo primaju hriščanstvo?Šta misliš Veljo?

Pazi, takvi su svesni da jednom nogom vec stupaju u grob...

jer im je nekadanja vera zabranjivala da prime sveti sakrament Krstenja.

Čuj svjesni , da su jednom nogom već u grobu pa bi vi da drugom nogom idu u pakao. 1414_feel

Samo da znaš da su drugi razlozi prelaska iz islama u hriščanstvo!

Ali pomoći ću ti malo da bi nam bilo zanimljivo.gdje trenutno najviše ljudi prelazi iz islama u hriščanstvo?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Svesni su da su zakoracili jednom nogom u grob. To kazem jer su svesni da pribegavaju krstenom Sabranju to cine po cenu smrti  tj. kazne.

Nije li to veliko u ocima Arhipastira Isusa Hrista i ocima svetih apostola?

Enize, vera koja oduzima coveku slobodu cini da on prestaje biti covekom.  

Подели на овим сајтовима

Svesni su da su zakoracili jednom nogom u grob. To kazem jer su svesni da su to ucinili po cenu smrti (tj. kazne) oni pribegavaju krstenom Sabranju.

Nije li to veliko u ocima Arhipastira Isusa Hrista i ocima svetih apostola?

Enize, vera koja oduzima coveku slobodu cini da on prestaje biti covekom.  

Islam poštuje tu slobodu brate!

allah kaže:Ko hoće da vjeruje neka vjeruje a ko neće nemora.

U drugom ajetu kaže:Nema prisile u vjeru.

Ali prije prelaska u islam čovjek se upozna i sa posljedicama izlaska iz islama.Tako da on svovom voljom ulazi i svjestan je odgovornosti.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Oni koji ostavljaju hriscansku veru i prelaze u islam ne stavljaju svoj zemaljski zivot na kocku.

Подели на овим сајтовима

Ali prije prelaska u islam čovjek se upozna i sa posljedicama izlaska iz islama.

Tako da on svovom voljom ulazi i svjestan je odgovornosti.

To tako uce  jos samo satanisti, Enize.

Njihovi clanovi tvrde da pre ulaska u satanizam covek biva upoznat sa posledicama izlaska (kazna je smrt),

i zato sto, kako i oni kazu,   svojom voljom ulazi u to  mora biti svestan svoje odgovornosti.

A sta ako je kasnije spoznao da takvo ucenje nije istinito ucenje od Boga dato?

Sta, mora ostati jer ce u suprotnom biti masakriran?

Dakle, kasnije je spoznao da to nije od Boga, otkud bilo kome pravo da mu brani da primi Sveto Krstenje?!!

Подели на овим сајтовима

Tu je malo zafrkana stvar brate.Vjera nije teolozima samo objavljena da je oni razumiju, valjda je treba razumjeti svaki čovjek.Kakva je to vjera ako te dođe i pita vjernik i ti mu kažeš, ej slušaj to je visoko teološko pitanje to nije za tebe.Zar to nije tačno!

Није ту ништа сакривено од обичног света, од нетеолога. Ствар је у томе што овим питањима може адекватно да расправља само теолошки поткована особа. Истине вере, пак, у конкретном случају, доступне су свим нашим верницима. Они то сви заједно исповедају на свакој Литургији кроз Символ вере. Но, не можеш захтевати баш од сваке бакице да се подробно разуме у онтологију, теологију, икономију, итд.

Подели на овим сајтовима

idalje teško običnom čovjeku da shvati što je i dalje problematično

nemora ni da zna se   sve opsirno jel je komplikopvano  stvarno za neteologe ,ustvari bas babe bi rekle da nisi citav u glavu ,onome ko bi poceo tako da prica i objasnjava  a da razumije se jos   budalija reklebi babe
Zato to nemože da bude prava vjera.Vjera od Boga koju mogu razumjeti samo odabrani.Nelogično do bola.

Хоћеш рећи, да у исламу баш сви логично познају Бога? Ја бих рекао да ви о Богу не знате ништа. Он је за вас остао "виша сила" и ништа више. Одговори ми, рецимо, на ово питање, па ћеш видети колико не познајеш Бога:

Кажемо и ми и ви да је Бог љубав. Додуше, у Курану се реч љубав не помиње (!?), али мислим да ипак нема муслимана који ће порицати да је Бог љубав. Питање: кога је Бог љубио пре него што је створио свет? Или је почео љубити тек када је створио свет? Али, како је онда могао да постоји када није било света који љуби?

Подели на овим сајтовима

Наравгно. Мислим да има и више ид деценије како тај додатак није обавезан у римокатоличком Символу вере. Моје лично мишљење је да смо на добром путу да тај проблем коначно превазиђемо, јер је римокатоличким теолозима јасно о чему се ради - не може бити два Узрока унутар Свете Тројице, два онтолошка начела. То ће и римокатолички теолози потврдити. Потребно је само јасно разграничити, како горе написах, теологију и икономију и неспоразуми ће бити превазиђени.

Подели на овим сајтовима

Ja ću kad nađem vremena da napišem onako "knjiški" kako sam učio o Filioqve.

A što se tiče prelaska muslimana u hrišćanstvo, ja sam, da mi ne zamerite tu od jednog mog prijatelja bosančerosa  čuo da ima lepo knjiga gde piše kad je i koja familija prešla u islam. I sad nađe čovek kako mu se zvao predak i vrati se svojim korenima, ako ne verujete evo ja sam bio u Soko gradu i video svojim očima. Meni je iskreno svaki prelaz mučan i ne volim to. Ali šta je tu je i kaže mi sveštenik da ima na desetine tih prelaza.

Подели на овим сајтовима

Tu je malo zafrkana stvar brate.Vjera nije teolozima samo objavljena da je oni razumiju, valjda je treba razumjeti svaki čovjek.Kakva je to vjera ako te dođe i pita vjernik i ti mu kažeš, ej slušaj to je visoko teološko pitanje to nije za tebe.Zar to nije tačno!

Није ту ништа сакривено од обичног света, од нетеолога. Ствар је у томе што овим питањима може адекватно да расправља само теолошки поткована особа. Истине вере, пак, у конкретном случају, доступне су свим нашим верницима. Они то сви заједно исповедају на свакој Литургији кроз Символ вере. Но, не можеш захтевати баш од сваке бакице да се подробно разуме у онтологију, теологију, икономију, итд.

Problem je što neteolozima tj običnom puku kada bi objašnjavao ta samo za teologe razumljiva pitanja i problematiku, mnoge ljude bi zbunili ili čak doveli u sumnju njihovo vjerovanje.A to opet ne smije biti  u istinskoj vjeri.Ta vjera mora biti razumljiva za sve.Ja nekažem da običan vjernik mora znati evanđelje napamet ili kanon crkve ali mora razumjeti osnove vjere.Imao sam priliku razgovarati sa ljudima koji predstavljaju prosječno obrazovanog čovjeka u par pitanja sam ih znao matirati.

Zato kažem i podvlačim(uz puni respekt prema vama poštovani drugari sa foruma) vjera mora biti kristalno jasna (njene osnove) za svakog vjernika  da bi bio istinski vjernik.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...