Jump to content

Када ће доћи АНТИХРИСТ ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Хеј ово по америци стално причају протестанти на сваких десет година. ал људи што је била хистерија у америрику пре 2000 године баш биле секте на све стране људи куће продавали и ишли у шуму проповеди којекаке по црквама ма хаос зна ко је био тада тамо. И ето прошла 2000 година и шипак нема тог антикриста осим у филмовима јел протестанти оће да страхом људе натерају да много више иду у цркву и више пара да тамо дају. А знате то је код протестанта и чивута нека иста логика да што имаш више пара то си бољи човек и Биг те као више воли. Мајке ми тако је питајте их. а знам није код свих њих тако али је доста таких и паре им и вера иста ствар дођу, бре!!!! А џабе исус причо о богатом што кроз иглене уши неће проћи ко ни камила у рај?

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па ако су већ најавили  70A.gif да 2012.год.крај света  confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> онда АНТИХРИСТ ЈЕ ВЕЋ ТУ СА НАМА  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1314_womens' />

Подели на овим сајтовима

ko prvi izjavio to o dolasku antihrista kada mislim,ili to samo ljudi pricaju  ,,sto se mene tice  mislim da to nema ,nevjerujem ni u Boga dovoljno da vjerujem u jos nesto drugo

Први је изјавио још сам Господ Исус Христос:

Ја дођох у име Оца свог и не примате ме; ако други дође у име своје, њега ћете примити. (Јн 5,43)

Додуше овај цитат не говори директно ништа у вези самог антихриста, али с обзиром да Господ у овим речима себе који није прихваћен, пореди са некиме сличним "месијом" који би могао доћи у своје име и тај би био прихваћен. Неке ствари је Господ говорио апостолима, али су остале не записане. Неке ствари је Господ говорио дргуим људима које су такођер остале не записане, али су зато почеле да се шире усменим путем и до данас су сачуване кроз Св.Предање. Зато се већ у апостолско доба раширила мисао о појави антихриста који ће претходити Христово другом доласку. То је било опште раширено код свих хришћана апостолскаог доба, а код неких је то баш било изражено као рецимо код Солуњана, зато да би разјаснио евентуалне нејасноће око тога апостол Павле им говори:

1. Али вас молимо, браћо, у погледу доласка Господа нашега Исуса Христа и нашега сабрања у Њему.

2. Не дајте се лако поколебати умом, нити уплашити, ни духом, ни ријечју, ни посланицом тобоже нашом као да је већ настао Дан Христов.

3. Да вас нико не превари ни на који начин; јер неће доћи док најприје не дође отпадништво и не појави се човјек безакоња, син погибли,

4. Који се противи и преузноси изнад свега што се зове Бог или свстиња, тако да ће сам сјести у храм Божији као Бог, тврдећи за себе да је Бог.

5. Зар не памтите да сам вам ово казивао још кад сам био код вас?

6. И сад знате шта га задржава да се не јави до у своје вријеме.

7. Јер тајна безакоња већ дјејствује, само док се уклони онај који сад задржава.

8. И тада ће се јавити безаконик, којега ће Господ Исус убити духом уста својих и уништити појавом свога присуства;

9. Онога је долазак по дјејству сатанину са сваком силом и знацима и чудесима лажним,

10. И са сваком пријеваром неправде међу онима који пропадају, зато што не примише љубав истине да би се спасли.

11. И зато ће им Бог послати силу обмане, да вјерују лажи;

12. Да буду осуђени сви који не вјероваше истини, него завољеше неправду.

(Зач. 276).

13. А ми смо дужни свагда захваљивати Богу за вас, браћо, љубљена од Господа, што вас је Бог изабрао од почетка за спасење у светињи Духа и вјери истине,

14. На које вас призва кроз јеванђеље наше, да задобијете славу Господа нашега Исуса Христа.

15. Тако дакле, браћо, стојте чврсто и држите предања, којима сте научени, било нашом ријечју, било посланицом.

16. А сам Господ наш Исус Христос, и Бог и Отац наш, који нас је заволио и дао утјеху вјечну и наду добру у благодати,

17. Нека утјеши срца ваша и утврди вас у свакој ријечи и дјелу доброме.

Дакле врло јасно апостол Павле говори о појави безаконика, тј антихриста. Он га назива безакоником којо долази са свом силом сатанином. Упозорава да се верни не заносе лажљивим причама које су тад колале да је наступио дан Господњи јер неће тај дан наступити док се не појави син безакоња. Апостол Павле нарочито упозорава верне да се чувају да не буду прварерни, јер антихрист долажавши са силом сатанином показаће лажне знаке и чудеса не били преварио и изабране. Они који не приме љубав истине да би се спасили њима ће бити дат дух обмане да верују лажима.

На темељу ових речи из Св.Писма, као и онога што је не записано, а предано нам је од апостола усменим путем, темељи се предање Цркве о појави антихриста пре другог Христовог доласка. Не треба неко на основу свог маловерија, да негира врло јасне ставове које је Црква заузимала од апостолског времена до данас. Дакле не ради се уопште колико ми верујемо или не верујемо, него шта нас Црква учи, а шта не и према томе смо дужни да исправимо своје ставове и ојачамо у вери. Дакле црквено предање јасно и гласно каже да ће се појавити антихрист пре него други пут Господ дође са свима светима и ангелима да суди васцеломе људскоме роду.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Браво Моцарту  1314_womens confused1 confused

Како је рекао Вилијам Блејк,  Човек је изашао из постојбине и тежи да се врати у постојбину: његова постојбина је Еден, вечни рај, вечни Златни век, а песник пророк тај повратак приповеда и приближава.

Ево и једне песме о катастрофизму, која и није тако страшна 70A.gif

Чеслав Милош

Песма о крају света

На дан краја света

Пчела кружи око цвета драгољуба,

Рибар блиставу мрежу поправља,

У мору скачу весели делфини,

Врапци чаврљају у детелини

И змија има златну кожу, као што ваља.

На дан краја света

Пољем иду жене са сунцобранима,

На рубу травњака пијанац спава,

На улици виче продавач варива,

И чамац са жутим једром острву се приближава.

У ваздуху трају звуци виолине

И ноће се звездана отвара.

А они што чекали су муње и громове

Разочарани су.

А они што чекали су арханђелске трубе и хорове

Не верују да то већ почиње.

Док сунце и месец на небу стоје,

Док бумбари посећују руже своје,

Док се рађају румена деца.

Нико не зна да то већ почиње.

Само седи старац што био би пророк,

Али није пророк јер брижљиво мора радити,

Парадајз привезујући говори:

Другог краја света неће бити,

Другог краја света неће бити.

Постављена слика

НЕК' ПРОПАДНЕ НИЈЕ ШТЕТА

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Koji si ti genije, tek sad videh ovu sliku!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8086.gif 8086.gif joooj smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

Remek delo.

Poucno a duhovito i bezazleno do svake oblagodacenosti!!!!

I dosta vise o antihristu - da ne prenebegnemo eshaton!!!!!!!!!!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

mada,da budem iskren... i bez njega mi je dovojlno ...što imam ženu

Е, сад си обрао зелен бостан... хм.. што и није тако лоше, бостан и треба споља да буде зелен.

Подели на овим сајтовима

Не мисли ли се мало почети озбиљно писати на теми о антихристу, уместо што се збијају шале? Ово је озбиљна тема, толико озбиљна да је предање о антихристу уствари и предање Цркве. С тога не треба збијати шале на рачун св.Предања.

Треба се заиста чувати прелесног духа који влада међу некима људима данас који су други и славни Христов долазак ставили негде у магловиту будућност, а окренули су се испитивању знакова и времена када ће се појавити антихрист. Они су почели да зазиру од антихриста и почели су своје животе да воде у складу са очекивањима појаве зла које претходи антихристовој појави, а све како избећи то зло. Уместо да се поуздају у Господа и да имају највише страха Божијег који је преко потребан како би човек имао здраво расуђивање и за препознавање духа времена, они су се окренили страховима људским те су почели тражити начине изван Црквеног предања и начина борбе против ђавола како би избегли зло које долази од духа нечастивога. Против овакве појаве сигурно се треба борити светоотачким и свим другим савесним методама, али са друге стране је исто штетно одлазити у другу крајност па се подсмевати и шалити на рачун сваке помисли које неко има у вези антихриста. Онда они који се уздају у "дигиталне анђелке" и сличне промотивне материјале добијају само на сигурности гледајући друге како се подсмевају што они уопште размишљају о антихристу.

Сведочанство у вези појаве антихриста дато нам је како не би смо били преварени да ће се у невреме Господ други пут вратити. Други Христов долазак неће бити пре појаве сина безакоња кога се ми свакако не бојимо ни мало, али знамо да ће он доћи. Дакле то је један за нас верне врло користан знак и упозорење како би смо могли стражити над самима собом. Зато овој теми треба приступити сасвим озбиљно када се о њој говори како не би смо својим млаким и ироничним ставовима неког још више утврдили у својој заблуди.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...