Jump to content

Religija snažnog čovjeka:islam ili hrišćanstvo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Оно што бих ја навео као предност Хришћанства, а мањкавост Ислама (у смислу уверљивости) је следеће: - Васкрслог Христа је, по сведочењу Јеванђеља, видело више од 500 људи. Већина његових апостола је мученички страдала за Име Његово, што би било сулудо да Христос није устао. Чврстина вере са којом су ти људи умирали заиста нешто казује, барем нешто више од субјетивног уверења. - Догађај Теофаније пред Мухамедом, о коме се говори у Курану,  нема сведока, без једног јединог - Мухамеда. Дакле, мислим да по питању Хришћанства постоји више објективности него што је то случај у Исламу. Хришћанство је уверљивије. Друга ствар. Ислам, као религија млађа од Јудејства и Хришћанства, није показала ништа оригинално у односу на ове две претходне. Догматика Ислама је синкретизам Јудејтва и Хришћанства. У то сам се још више уверио слушајући синоћ догматску и философску беседу Мухамеда Јусуфспахића (иначе, позитивна личност каква се ретко налази.)

" Svedocenje jevandjelja " nije dokaz se nesto desilo nego izvor verovanja da se nesto desilo. Hriscanstvo se desilo zbog " svedocenja " o takozvanom

" vaznesenju ", i bez verovanja da je to istina ne bi bilo hriscanstva. A o tom dogadjaju nisu pisali jevandjelisti koji su bili ucenici Hristovi ( Matej i Jovan ),

a u jevandjelje Petrovog ucenika Marka ta " epizoda " je upisana u drugom veku.

Hristos je kristalno jasno objasnio da ce se od noci njegovog hapsenja svi njegovi ucenici " sablazniti od njega ", otici od njega, bas kao sto je i Zaharija prorekao da ce da se desi. Tako da umiranje nekoga ko veruje da je Sin Boziji ustvari - Gospod Bog i da Njegov otac ne postoji, nije nesto sto bi trebalo da se dovodi u vezu sa Hristom, a sa objektivnoscu tek nema dodirnih tacaka.

Svaki covek je samo covek, Bog je kreator svega, tako da nema potrebe isticati coveka u bilo kom obliku i formi.

Vazno je da ljudi imaju pozitivan osecaj i da budu pozitivni prema drugima, kao sto bi voleli da su drugi pozitivni prema njima.

Hriscani ne grese zato sto su hriscani, muslimani ne grese zato sto su muslimani, bas kao sto ljudi koji ne veruju u bajke ne grese zato sto u bajke ne veruju.

Подели на овим сајтовима

Svaki covek je samo covek, Bog je kreator svega, tako da nema potrebe isticati coveka u bilo kom obliku i formi.

Пратим досадашњи разговор па ме сада интересује  какво,или које истицање човека имаш у виду кад ово кажеш? Можда кроз неки пример.....

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Пратим досадашњи разговор па ме сада интересује  какво,или које истицање човека имаш у виду кад ово кажеш? Можда кроз неки пример.....

U bilo kojem obliku bilo kakvog isticanja covekovih zasluga ili odgovornosti. U ovom konkretnom slucaju isticanje znacaja da li je neko hriscanin, musliman ili bilo sta drugo. Svaki covek je Bozija Kreacija. Zato je recimo Hristos rekao " Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se. " Svaki covek koji je isticao i verovao u " slobodnu volju " ponizen je, ukoliko je bilo posmrtnih ostataka na dva metra ispod nivoa zemlje.

Stari Zavet ( proroci ) i Hristos su ukazivali na Gospoda koji je jedini Kreator, ali su i Stari Zavet i Hristos rekli da covek to nece moci da shvati.

Sve je to Bozija Volja kao sto je najjednostavnije napisao Isaija ( 6:9 -10 ) " A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati. Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele. "

Covek je stvoren da ne shvati istinu ( Duh Boziji ), do ovih zadnjih dana " I posle ću izliti duh svoj na svako telo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare. "

" starci ce sanjati sne " objasnjava ovaj period kada su ( tehnoloski ) ljudi mogli u mladosti samo da sanjaju to sto imaju u starijim godinama.

Znaci apsolutno sve religije nisu mogle da budu u Duhu Bozijem.

Evo jednostavnog i po meni jednog od najelegantnijih primera Pisma, Isaija u proricanju dolaska Gospoda Boga kaze u 65 glavi prvi stih :

" Potražiše me koji ne pitahu za me; nađoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me. "

Ko u ovaj stih uklopi bilo koju religiju - zasluzuje Nobelovu Nagradu

Подели на овим сајтовима

Jupiter je postao i advokat islama  :aplauz:

Apsolutno ne, Islam je potpuni plagijat judeo hriscanskog verovanja.

Ja sam advokat istine, a ne verovanja. Hristos je dosao na Zemlju da donese istinu, a ne verovanje. Jovan 18:37

Ovce Pastira Hristosa prate samo Istinu / Hristosa, a ne bilo kog coveka koji je stvorio bilo koji sistem verovanja.

Ukljucujuci bajke o " sedmom danu - suboti " ili o " nekakvom jehovi " ili o nekakvom " alahu " ili o " budi ", " miki mausu ", " paji patku ", " deda mrazu "..

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Подели на овим сајтовима

Ja sam advokat istine,....

Где налазиш? како? проналазиш траг те истине  па  да би могао  ово да кажеш?....и зашто је истини потребан адвокат (заступник,бранитељ)....ко је напада,од кога је браниш  ?

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Где налазиш? како? проналазиш траг те истине  па  да би могао  ово да кажеш?....и зашто је истини потребан адвокат (заступник,бранитељ)....ко је напада,од кога је браниш  ?

Istina je rec o postojecem ( bilo da se radi o duhovnom ili materijalnom ). Istina se na ovoj Planeti pojavila sa prvim covekom ( nauka kaze otprilike pre 7000 godina, Vinca / Lepenski Vir ) a poreklo reci covek ne moze da zna. Istini je potreban advokat ( kao sto je to bio Hristos ) zbog ljudi koji su advokati neistine.

Napadaju je svi koji naturaju neistinu kao istinu, i branim je od njih, pred sudijom koji se zove Zakon Uzrocnoposledicne Stvarnosti.

Подели на овим сајтовима

Пусти лика. Успео је да испамује добар број квалитетних тема и унесе немир, јерес и главобољу због нелогичних постова.

Нека администрација стане томе на пут, ако има воље. Иначе ко зна шта нас још чека и на шта ће форум изгледати.

Подели на овим сајтовима

Пусти лика. Успео је да испамује добар број квалитетних тема и унесе немир, јерес и главобољу због нелогичних постова.

Нека администрација стане томе на пут, ако има воље. Иначе ко зна шта нас још чека и на шта ће форум изгледати.

Totalna uzrocno- posledicnost je islamsko ucenje?

Подели на овим сајтовима

Ко је донео тај закон (  узрочнопоследичне стварности)......чему он служи, ко га је створио? Ко је главни судија?

Zdrav razum. On sluzi da se shvati stvarnost. Nije stvoren nego je oduvekpostojeci. Onaj koji daje zivot i donosi smrt.

Potpuna neistina. Na svim temama na kojima govorim tacno to sto moram, se tacno drzim teme.

Kada bi ti imao pojma sta je logika, ne bi tvrdio nesto bez argumenta.

Administracija je ocigledno vise nego dovoljno inteligentna, da zna sta je krsenje pravilnika a sta nije.

Evo upravo zove srednjevekovna inkvizicija i zali se da im ti kopiras metode " ubijte ga ! on ne veruje u ono u sta mi verujemo ! "

Подели на овим сајтовима

Па сад, ако њих не мрзи да читају ове будалаштине, нека  . А ти ниси ни администратор нит модератор, па не мораш , само заобиђи . На крају крајева на сваком форуму мора да буде бар један кловн, није то ништа лоше .

Подели на овим сајтовима

Zdrav razum. On sluzi da se shvati stvarnost. Nije stvoren nego je oduvekpostojeci. Onaj koji daje zivot i donosi smrt.

Здрав разум је створио овај свет и човека?

А ти ниси ни администратор нит модератор, па не мораш , само заобиђи .

Не глумим админа. Али имам прво као члан форума да укажем на одређене појаве и пријавим поруку или члана. Немам намеру да одлучујем ко се треба бановати а ко не. Чак и да сам мод или админ никада никог не бих бановао без консултације и слагања са осталим админима.

Заобићи ћу га, али прво да видим у шта верује. Ето, поставио сам му питање изнад.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...