Дејан Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Чија је њива, од оног који има многе сведоке или оног који нема ни једног. +Николај Велимировић Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Децембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 ?? ?? ????????? ?? ? ???? ???? ?? ???? ?????, ???? ???? ???? ?? ?? ???? ? ??????????, ? ???? ???? ?? ???? ? ???? ??????????. ???? ?? ?? ??? ?????????????. ????? ?? ???????? ???? ?? ??????????? ?? ??????????? ?????. ???? ???? ?? ??????????? ?? ?? ???? ??? ? ?? ?????? ??? ? ???? ???????? ????? ?? ????? ??? ??????????? ???? ????? ????????, ????? ?? ??????????, ??? ????? ????? ?? ?? ????? ???? ???? ??????????? ?? ???? ?????? ???????? ?? ???????? ?????. Registrovao sam se na forum ?isto da bude šarolikiji, jer mislim da je zanimljivije kada nas ima,,sa više strana. Bravo prijatelju, dobrodošao si uvek! Hvala ti što si nas po?astio svojim prisustvom na forumu. klapklap klapklap klapklap http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Abdullah Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Јесте Јуриј Максимов, погодио је право у мету, јел да? Znaš onu: Bio jednom jedan arapin, navratio do pećine, neko ga poče daviti, on pobježe kući, umota se u deke i nije smio pomoliti glavu, jer se susreo sa mračnim silama zla....................... Kad ugrabim vremena postirat ću opširne odgovore, na svaku "argumentaciju", tekst je krajnje plitak, a i Maksimov se i ranije znao služiti spletkama, lažirajući predaje, i pogrešno ih tumačeći, al` dobro. Па зар није навраћао до пећине? Зар није био дављен? Зар се није уплашио и био у неверици па исповедио жени, а она га уверавала да је "добио објаве од Бога". MOGAO BIH JA TEBE PRVO DA PITAM AKO VI TVRDITE DA JE BOG NEUZUBILLAH HTIO DIJETE ZASTO NIJE STVORIO PRVO HAVU ILI VISE ZENA NE DOLIKUJE VALJDA NJEMU DA ON IMA SAMO JEDNU ZENU I DA IMA JEDNO DIJETE ZAR ON KAO GOSPODAR NE BIH TREBAO IMATI VISE DJECE.VI TVRDITE DA JE ON DAO SVOGA SINA KAO ISKUP ZA GRIJEHE LJUDIMA DA SE ZRTVUJE A POGLEDAJ SAD, ON JE GOSPODAR SVEMIRA I ON RADI STO HOCE NIKO MU NIJE RAVAN ON JE SNAZNI I MUDRI SULUDO JE POMISLITI DA ALLAHAOV ZAT(BICE)SLICI NA LJUDSKO I DA BI SE MOGAO OSTVARITI IKAKV KONTAKT TJELESNI ON JE BOG I ON JE SAVRSEN NEMA POTREBE ZA JELOM,PICEM,VODOM,SEXOM ITD..DRUGA STVAR ZASTO ONDA NISMO SVI BOZIJ DJECA ONDA JE BOG PREMA NAMA NEPRAVEDAN,I JOS I NAJ VAZNIJE J DA SE KNJIGA KOJA JE DOSLA VAMA PROMJENILA U SVAKOJ KNJIZI PISE SILAZILI SU POSLANICI I POSLANICI SU BRACA RECIMO PROBLEM JEVREJA JE STO NISU PRIHVATILI ISA (ISUSA) A VAS PROBLEM JE STO NISTE PRIHVATILI MUHAMEDA TI SUMNJAS U MUHAMEDOVO POSLANSTVO A TI SAM NEZNAS NI GDJE SI VIDIS JA BIH SE ISTO PREPAO DA MI NETKO NAVECER SAMO ZOVNE IME A KAMOLI DA MI DODE VELIKI MELEK ZABORAVLJAS DA JE OD TE VECERI MUHAMED I CITAO I PISAO A NIJE ZNAO BIO JE NEUK I BIO JE PLEMENITI MLADIC POSTEN,PRAVEDAN DUBINA NJEGOVE OBJAVE JE LJUDSKOM UMU NESHVATLJIVA RECIMO MI KAD UCIMO AJETE ISTJERAMO SEJTANA IZ COVJEKA EVO JA LICNO TO RADIM I VIDIDM SLABOSTI ĐAVOLA U ODNOSU NA BOZIJI GOVOR SAVRSENI CAK MOGU DA GA SPALIM UCECI KUR;AN. NO NIJE NI TO BITNO RECIMO IMA TE LI VI AJETA KOJI SU OBJASNILI I NAUK I BUDUCNOST AKO SI ZAINTRESOVAN JA CU TI NAVESTI ISTINITOSTI KUR;ANA ILI KAKO VI TO ZOVTE KUR;AN JE PROREKAO BUDUCNOST I NAVEST CU TI SVE RAZLIKE!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Јесте Јуриј Максимов, погодио је право у мету, јел да? Šta je problem ja Maksimovim? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 Just hriscanstvo Ana Pejic је реаговао/ла на ово 1 “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana Pejic Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 Bog je jedan.. Uzalud sve ove reci, stacemo svi jednog dana ispred njega i nasa dela ce govoriti umesto nas zato nemojte uzalud trositi reci na dokazivanja o tome kakva je cija vera nego mislite jedni drugima dobro Ронин, ines, ivan 1981 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 Bog je jedan.. Uzalud sve ove reci, stacemo svi jednog dana ispred njega i nasa dela ce govoriti umesto nas zato nemojte uzalud trositi reci na dokazivanja o tome kakva je cija vera nego mislite jedni drugima dobro Ali, zar je toliko mnostvo svetitelja uzalud trosilo reci vekovima, pokazujuci koja je jedna i jedina prava vera? Nece biti da je tako, nego bas naprotiv - mi smo upravo duzni da svedocimo i potvrdjujemo svoju veru - delima i recima (dakle, i recima), odnosno celim bicem i zivotom uopste. "Jer se srcem veruje za pravednost, a ustima se ispoveda na spasenje", kako porucuje hriscanima veliki Pavle (Rim. 10,10). ... Nadam se da mi ne zameras sto ovako upadam... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 Своју веру волим, а туђу поштујем. ines је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 Bog je jedan.. Uzalud sve ove reci, stacemo svi jednog dana ispred njega i nasa dela ce govoriti umesto nas zato nemojte uzalud trositi reci na dokazivanja o tome kakva je cija vera nego mislite jedni drugima dobro Уз добра дјела је потребно правилно исповједање вјере. Једно без друго не иде. Св. Јован Златоуст : "И ако праве догмате држимо, а о владању не бринемо, нећемо имати никакве користи; исто тако ако се о владању бринемо, а праве догмате пренебрегавамо, ништа корисно нећемо добити за наше спасење. Ако хоћемо да се геене избавимо и царство задобијемо, треба да смо украшени од обе стране: и правотом догмата и чесношћу живота." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 otac Danil Sisojev je rekao da Islam treba poštovati u smislu da se ne sme skrnaviti Kuran i Muhamed kao što se na zapadu radi i muslimane kao zabludele ljude treba poštovati i prema njima se odnositi kao prema bližnjem ali njihove zablude se ne smeju tolerisati već im ukazivati na njih ako smo hrišćani. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana Pejic Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 Ali, zar je toliko mnostvo svetitelja uzalud trosilo reci vekovima, pokazujuci koja je jedna i jedina prava vera? Nece biti da je tako, nego bas naprotiv - mi smo upravo duzni da svedocimo i potvrdjujemo svoju veru - delima i recima (dakle, i recima), odnosno celim bicem i zivotom uopste. "Jer se srcem veruje za pravednost, a ustima se ispoveda na spasenje", kako porucuje hriscanima veliki Pavle (Rim. 10,10). ... Nadam se da mi ne zameras sto ovako upadam... ne zameram.. Ma u redu da se ispoveda vera i treba nego zasto jedni drugima objasnjavamo cija je vera ispravnija d ne kazem pravednij.. Na to sam mislila.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana Pejic Написано Децембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2013 Ucinilo mi se samo da je mozda doslo do nekog raspravljanja pa sam sebi dozvolila da se umesam... Evo izvinjavam se svima, necu vise:(( Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2013 zasto se izvinjavas rekla si svoje misljenje. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 Ucinilo mi se samo da je mozda doslo do nekog raspravljanja pa sam sebi dozvolila da se umesam... Evo izvinjavam se svima, necu vise:(( Pa naravno da treba da se umesas, zato je i postavljena tema - da o tome pricamo. Znaci, i treba da se umesas tamo gde ti volja, i gde mislis da imas sta da kazes, u tome je ideja foruma kao foruma - da se o svemu i svacemu razgovara, da bismo svakako ponesto naucili, i stekli nove prijatelje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2013 zasto se izvinjavas rekla si svoje misljenje. Tacno tako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука