Jump to content

Разговори верујућих чланова форума са атеистима о свему и свачему

Оцени ову тему

Препоручена порука

Brate Dragi, nisam se od tebe nadao ovakvom naslovu teme, nije lepo bilo koga da nazivas tupavcem...

није Драги крив, већ атеиста пре овог, а подељена је тема у међувремену ...

што се мене тиче, нека остане, ако се слажу и други, мени не смета, подсећа ме на време пре крштења, сличног сам и ја духа био ...

ако неко жели да променимо име теми, нек се јави, по могућности са предлогом који не би био увредљив ни за атеисте.

Подели на овим сајтовима

Brate Dragi, nisam se od tebe nadao ovakvom naslovu teme, nije lepo bilo koga da nazivas tupavcem...

што се мене тиче, нека остане, ако се слажу и други, мени не смета, подсећа ме на време пре крштења, сличног сам и ја духа био ...

ако неко жели да променимо име теми, нек се јави, по могућности са предлогом који не би био увредљив ни за атеисте.

E ako je tako, onda ok...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

кад би они знали шта уствари желе, то би било добро,

A kako možemo znati da ih ne balsamuju, jel imamo neki dokaz sem njihove reči? I otkuda onda mirisi trava koji se i inače koriste u balsamovanju. Imamo li nekog iz novijeg vremena da je netruležan? Sve mošti su iz daleke prošlosti, zatim ako bi smo iskopali Patrijarha Pavla da li bi i on bio bez znakova raspadanja. I kako to da je sveti Nikola (za kojega je poznato da nije balsamovan) iako svetac istrulio i da su od njega ostale samo kosti?

Naravno da ima netruležnih moštiju evo ti sajt ima dosta slika od novijih svetitelja http://www.orthodoxphotos.com/
Подели на овим сајтовима

E ako je tako, onda ok...

polako obi wan, calm down dont use the force....

zamolio bih iskusnije clanove da objasne ateistickom jurisniku sve do tancina..... ipak nemam ja toliki fond reci  0104_cheesy 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Добродошао Антитеистички Јуришниче на православни форум  Hristos vaskrse

Дакле, као домаћин ове куће желим да се овде осећаш пријатно. Свако питање које Те буде занимало по питању вере-невере ћемо заједно размотрити али без вређања. Вређања од стране атеиста ће бити санкционисана трајним бановањем, такође и са друге стране (од стране теиста иливи верника  slavabogu)

Јадна мала стварчица:

На фејсу постоји питање "вероисповест", и најсмешније ми је када  некo ко себе сматра безбожником, атеистом, напише "атеиста". Е, сада испада да је атеизам вера, јел тако? Дакле Ти вероисповедаш атеизам? Значи борба против догми и чега оно још беше? А шта су то догме? Видиш, ако се против нечега борите ви самим тим потврђујете да са друге стране постоји тај неко против кога се борите је л? Бесмислено је да се неко бори против Некога, некога, нечега... што не постоји. Дакле, атеизам који се пропагира у Србији јесте заправо антитеизам- богоборство.

Свакако, то је ствар ваше слободе.

Подели на овим сајтовима

кад би они знали шта уствари желе, то би било добро,

Ono što Ateisti žele jeste  da se verni prestanu mešati u nauku i naučne tvrdnje. Recimo kada je trebalo aktivirati akcelerator u CERNu internet je bio prepun zluradih verničkih komentara, koji su tvrdili kako je ceo taj eksperiment ateistička prevara koja nema ama baš nikakav značaj, naravno razdražio ih je naziv "Božanstvena čestica". Isto je i sa evolucijom, odakle popovima pravo da se bave naukom kada nemaju naučnog obrazovanja?

Što se tiče abortusa, zamisli da si žensko i da te neko siluje, ti bi dakle po crkvenom mišljenju morao to dete posvaku cenu da rodiš, uostalom žene ne moraju abortirati iz čiste obesti, već ih na to mogu nagnati i objektivni razlori, zdravstveni problemi, siromaštvo...

али вера не одређује право гласа, наравно да ћемо увек имати право на то, зар не?

то се ипак зове демократија ...

превара или не, саграђен је акцелератор, пуштен у рад, тестира се шта год, злуради коментари су остали на томе, а не сећам се да је из Православне Цркве неко такве коментаре слао ...

иначе, назив за честицу је смешан, у најмању руку ...

еволуцијом се баве свештеници са адекватним образовањем, веруј ми, и код нас и другде, нису сви завршавали само теологију, има разних профила, ми нисмо клика индоктриниста која је крајње једносмерна, као што злуради језици са друге стране покушавају да вернике представе.

вероватно си приметио да постоје и злуради коментари и неприлично опхођење и са твоје стране, које ти се овде толерише, што не бисмо вернима који су овде на форуму.

мислим да то сазнање не треба да те опусти, већ да га уважиш са мало поштовања ради лакшег и опуштенијег дијаложења, пошто ниси ни први ни последњи који је наумио да сруши нешто што је смешно и каменовати.

истим духом и тако како ти резонујеш, резоновали су и Турци кад су покушали да спаљујући мошти светог Саве ослабе српску државу и православну веру у народу, а само су је распирили до ватромета и на крају били истерани одавде.

Što se tiče "nenametljivosti" ateizma, pitanje je kolika je sloboda deteta koje je još malo a kome se ateizam nudi, recimo dete od malih nogu uče ateizmu, pa čita ateističke knjige za decu, pa gleda svoje roditelje ateiste, pa ide na građansko vaspitanje, dakle tom detetu nikakve šanse nisu date da razvije odbrambene mehanizme, da sazri pa kad dodje pravi trenutak, da objektivno samo oceni validnost vere

Priznajem da će dete ateista najverovatnije biti ateista, ali ateističke knjige jednostavno ne postoje. Školski udžbenici su bazirani na nauci i ne može se u njima pominjati bog jer jednostavno nije neophodan za izlaganje materije predmeta uostalom nigde se u udžbenicima direkno ne kaže da Boga nema. A na časovima gradjanskog vaspitanja decu uče njihovim pravima medju kojima je i nažalost pravo na veroispovest.

наравно да постоје атеистичке књиге, постоји толико књига које одишу духом неповерења или покушаја поништавања постојања Бога, али живог човека који стоји испред тебе не можеш речима натерати да нестане.

данашња наука је већ базирана на постулату ''Бог не постоји'', а не на научним чињеницама толико. просто на неки начин испада да је уствари упутство који покушава да објасни свет без узрока, само последицу. не видим на крају крајева ни како се то наука и Бог, да не кажем вера, искључују.

Бог постоји и ван науке, али наука не може да постоји без Божје творевине.

видиш, ти укидањем права на вероисповест укидаш основну слободу причања или размишљања, и то те води даље у роботизацију друштва која и теби укида слободу сутра, или колико данас.

ту нема подвојености, како је за једне тако је и за друге - или мислиш да почнеш да убијаш људе који неће да се одрекну вере?

ateisti vicu nema Boga sve je laz...... a da li su se ikad zapitali a sta ako ima Boga... sta cemo onda??? kakav cemo odgovor dati u onaj dan????

Verovatno misliš na dan strašnoga suda, e vidiš i tu se krije paradoks, ako postoji Bog i ako me je stvorio kao slobodno biće, onda ja imam pravo da negiram njegovo postojanje i da ne verujem u boga, pa zašto bi onda ako sam slobodan kao nevernik goreo u paklu?

то што си изјавио је бесмислица. ти чак немаш ни представу шта је пакао, и мислиш да је то нека територија или место на коју се стиже.

шта би ти рекао кад бих те обавестио да је Рај и Пакао - СТАЊЕ а не место?

како би онда размишљао?

иначе, шта су то ХИГОСКОПСКИ МЕТАЛИ, никад чуо до сад?

Higoskopski metali su metali koji imaju svojstvo da usled nekih svojih osobina na atomskom nivou, pojačano kondenzuju vlagu u svojoj okolini.

мислим да си ти то нешто помешао у својој смућеној главици пуној погрешних информација. Hristos vaskrse

ако мислиш на ХИГРОСКОПСКЕ МАТЕРИЈАЛЕ - соли, биљне структуре, металне оксиде и полимере, који привлаче временом влагу из ваздуха, можда онда и разумем о чему си причао, али иначе не бих знао да ти кажем о чему се ради.

иначе, боје и пигменти се праве од земље и/или биљака и не раде се очи посебно од остатка, тако да би могле целе површине икона да онда перспирирају влагу или воду.

е сад, постоји мала зачкољива која се зове БУЂ која би се онда стварала на тим местима или МАХОВИНА или ПЕЧУРКЕ или слични вегетативни паразит на дрвету која би било идеална подлога за тако нешто.

у реалности и да се то не деси, да израсте нека трава по икони, онда би таква ''чуда'' МОРАЛА да се дешавају у правилним размацима и могла би да се лабораторијски понављају у правилним размацима.

пази, ја сам ТОТАЛНИ лаик, а мени ја пала идеја та на памет, замисли шта би тек неком стручњаку који озбиљно жели да се позабави тиме, све пало на памет да провери и ''раскринка'' иконе.

тако да мислим да су ти ''тврдње и докази'' крајње неозбиљни, и мораћеш да поновиш градиво, ако не и да смисле неку бољу фору или превару да лажу народ и удаљују од ''зле'' Цркве.

ем тога што православци не балсамују своје мртве већ само перу и то водом и сапуном а не уљима и сличним, а светитељи чија су тела очувана и нетрулежна нису само свештена лица или какви познати и угледни православци, као у египатско време ...

A kako možemo znati da ih ne balsamuju, jel imamo neki dokaz sem njihove reči? I otkuda onda mirisi trava koji se i inače koriste u balsamovanju. Imamo li nekog iz novijeg vremena da je netruležan? Sve mošti su iz daleke prošlosti, zatim ako bi smo iskopali Patrijarha Pavla da li bi i on bio bez znakova raspadanja. I kako to da je sveti Nikola (za kojega je poznato da nije balsamovan) iako svetac istrulio i da su od njega ostale samo kosti?

Odlično što si pomenuo budiste, skoro je na Historiju bila emisija o mumijama budističkih sveštenika koji su izvršili samomumificiranje na taj način što su pred smrt godinama jeli samo odredjene trave, kao i smolu od četinara, naravno radili su to kako bi stvorili odredjenu floru creva.

па не можемо, ал ево сутра се служи Литургија због канонизовања светих Јустина и Симеона Нових светитеља, од којих је рецимо свети Јустин Поповић умро 1979. године.

то и није тако давно зар не, а човек је нетрулежан и дан данас се пројављују чуда над његовим моштима.

а које су то траве и мириси које се користе у балсамовању, извинићеш ме, али после оних ''метала'' које си помињао, сумњам да има везе с мозгом то што причаш ...

проблем код будистичких тела је што, кад се изваде из рака, на сунцу и спољашњости се временом распадну, а православни имају мошти светитеља које су и по 500 и више година ЦЕЛЕ и даље нимало распаднутије него пре.

Подели на овим сајтовима

Svi tvoji pojmovi o Bogu, o Isusu, o religiji, su veštački utisnuti su ti od strane drugih vernika kao i od strane popova.

:smiley:

Оно што су ми други верници и попови рекли о Богу може и да буде погрешно, али битно је оно што сам сазнала о Њему из односа са Њим. :smiley:

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Svi tvoji pojmovi o Bogu, o Isusu, o religiji, su veštački utisnuti su ti od strane drugih vernika kao i od strane popova.

Оно што су ми други верници и попови рекли о Богу може и да буде погрешно, али битно је оно што сам сазнала о Њему из односа са Њим. :smiley:

Браво Летиција, управо је то вера: вера је основ (ипостас- то подразумева личносни однос) свега чему се надамо потврда ствари невидљивих.

Никакво чудо неће бити да од брата атесите сутра постане брат верник који стоји на стубу вере.

Кад смо већ код ове теме погледајте филм "Капела анђео", многи9ма ће бити јасно у којем су стању готово сви атеисти.

Постављена слика

https://www.pouke.org/out.php?url=http%3A%2F%2Ffilmin.ru%2F476-pridel-angela.html&type=3&id=360&cid=

Подели на овим сајтовима

Је л може неки админ да смисли неко креативније име за ову тему?

Нисам админ, али ево да предложим не тако креативни назив - "Дијалог са атеистима"  319.gif

Подели на овим сајтовима

Браво Летиција, управо је то вера: вера је основ (ипостас- то подразумева личносни однос) свега чему се надамо потврда ствари невидљивих.

Никакво чудо неће бити да од брата атесите сутра постане брат верник који стоји на стубу вере.

Кад смо већ код ове теме погледајте филм "Капела анђео", многи9ма ће бити јасно у којем су стању готово сви атеисти.

Постављена слика

https://www.pouke.org/out.php?url=http%3A%2F%2Ffilmin.ru%2F476-pridel-angela.html&type=3&id=360&cid=

Погледао сам филм и имам само ријечи хвале. Моја препорука свима да га погледају  bliss jeeee

П.С. Пожељно је познавање финског и руског уз енглески језик  :drugarstvo:

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Ovo je odgovor na jednan od komentara Ateistickoj jurisnika.

Ja sam osetio moc Boziju i postao sam svestan nje tek pre nekoliko dana. Podelicu svoju pricu sa svima mada ona nije nista velicanstvena kao cuda nad cudima ali ipak je dokaz za sebe.

Pre nekoliko meseci sam poceo da se cesce molim Bogu i da trazim puteve do njega. Pre nedelju ili dve sam imao problema sa mojim umom, fizickim stanjem, ucenjem, bio sam dekoncetrisan ukratko stanje pakla i haosa u meni je bilo. Bio sam na dnu i bio sam iscrpljen mojim gresima, strastima i problemima. Kada sam mislio da se vise ne mogu izvuci setio sam se moje vere u Boga kao izvora ljubavi i da je on moj Otac, moja snaga i izvor. Tako ometen sam poceo da se molim Bogu da mi pomogne, kao sto malo dete koje pati moli svog roditelja za pomoc, plakala je moja dusa za svo to vreme. Odjednom sam osetio da su se strasti utisale, um postao miran i da nema bure u mome srcu. Bio sam tog trena izlecen od dusevnih problema pomolio sam se za uspesan rad i sa mrtve tacke sam se odmah pokrenuo. Osetio sam takodje da nisam sam iako nije bilo ljudi da me bodre. Kao da je neko pun ljubavi bio svuda oko mene ili u meni, ne znam sta je od ta dva bilo ali sam se osecao predivno. Napominjem takodje da u tom stanju nisam bio zatucani vernik kao sto bi neko mogao da pomisli vec sam bio kao u zagrljaju dobre vise sile. Nazalost zbog mojih nedostataka ja sam pao u greh vec nakon nekoliko dana ali posto sam pre toga bio izlecen od mog slepila mogao sam da osetim na sebi tezinu greha koji moje telo i um nose. Tada sam tek shvatio sta znace sve one price o nasem grehu. Takodje cu jos da napomenem da sam iako poticem iz pravoslavne porodice i ja bio izgubljen u smislu da sam tragao za drugim verama i istinama i to je bio pravi kosmar. Na kraju sam se vratio Hristu tako sto sam, dok sam bio u setnji osetio ljubav u mome srcu i ta ljubav je imala Hristov lik. Tada sam shvatio da je mojoj potrazi dosao kraj i da sam imao istinu svo vreme pred ocima. Hocu reci da ne mora sve da bude logikom objasnjeno i ja sumnjam u logiku posto je ona nestalna. Ljudi moraju sami da osete istinu jer je ona osecaj ona je istina ali ne logicna nego istina srca i duse, nesto sto se ne moze u potpunosti opisati recima ali se moze osetiti. Osetivsi da je Hristos ljubav ja izgubljeni sam shvatio onu recenicu o Bogu koja kaze: Bog koji menja srca ljudi. Bog je moje srce vratio gde mu je mesto i ocekuje me jos dug put ali sada barem znam da nisam sam a sa Bogom kao mojim vodicem ko me moze spreciti.  bliss jeeee 0102_laugh nasznak takeoff :drugarstvo: zru

Подели на овим сајтовима

Јесте да се мало касно укључујем у ваш разговор,али и ја бих пожелео добродошлицу нашем новом члану,и надам се да ћемо овде развити какав-такав дијалог иако се наше поимање света и смисла живота знатно разликује.И само да те питам који су то "они" који су те послали?Да нису можда са форума "Атеиста"?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Поздрав брате,занима ме само који је твој смисао живота и шта те одражава да гураш даље.Свако добро!

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

http://www.youtube.com/watch?v=u_Nx59ybdM8&feature=player_embedded#!

Лепа реклама, него ми је само чудно: Како то да се неко бори против  Некога или нечега што не постоји? То је заиста чудна ствар. Ми хришћани када кажемо да се боримо против сатане, ми уједно верујемо да он постоји.

Иначе, симпатично говори овај Марин, каже човек шта јесте. Нема ништа против славе, против традиције и то је једна позитивна ствар (то рече човек).Наравно, акценат јер на веселости. :)

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...