karadjordje Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 Odli?no. Ajde, pošto sada tvrdiš kako ?ak ne postoji ni sekta me?u jevrejima koja je tvrdila da je Uzeir Sin Božiji, kao što si najprije tvrdio (ili Recruit) onda mi reci kakva je suštinska razlika izme?u vjerovanja muslimana i jevreja. Isto kao sto vi kazete da je Isus Boziji oni vjeruju da je Uzejr Boziji sin. A ako pitas za dokaze: Dokazi su vam isti pa ih ti pobij 0202_238 Mene zanimaju dokazi da su ssadukeji zaista tvrdili za Uzeira da je Sin Božiji, a znamo svi da nisu. To je neistina zabelježena u Kuranu, a istorija to ne potvr?uje. Pa daj iznesi gdje piše u Kur`anu da su sadukeji VJEROVALI da je Uzeir Božiji sin, na ovome se zadržasmo 2 stranice.... ??? ?????: 30. Jevreji govore: "Uzejr je -Allahov sin", a Hriš?ani kažu: "Mesih je -Allahov sin". To su rije?i njihove, iz usta njihovih, oponašaju rije?i nevjernika prijašnjih, - ubio ih Allah! Kuda se odme?u? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 ? ?????? ????:??? ? ???? ? ??????? ????. U kojeg od ove trojice? Hoces li sada da kazes da je logicno da je 3=1 a 1=3???? I koji to zdrav razum ne moze da shvati da je Bog nuzno Vjecan i Svemoguc??? Vi kazete: Mi vjerujemo u Oca,sin i svetog duha, pa kada vam mi kazemo: Vi vjerujete u trojicu,vi to negirate.Kako? Zar ovo nisu vase rijeci? ????????? ? ????? ??????? ? ?? ? ??? ????.???? ?? ???? ?? ?? ??????? ?? ?? 3=1 ??? ???? ?? ??????? ?? ?? ??? ?????? ? ?? ?? ???????? ?? ??? ????? ?????? ? ????????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 Aha,isto to dozivljavaju i pripadnici svih ostalih religija pa sta? Prvo Jevandjelje napisano je koliko ja znam nekih 50 godina nakon Isusovog uzdignuca po sjecanju jednog covjeka... siguran sam da je ono od Boga 0202_238 ??????? ????? ???????????? ????????? ?? ????? ? ?????????.??? ?? ?? ????? ? ??????.?????? ?????,????? ???? ?? ????? ????? ???????? ???? ?? ??????? ?????????? ?? ????? ???? ?? ???????? ?????? ?? ??????. ???????? ???? ?? ????????????? ??? ??? ?? ????,???????,??????? ? ????????.? ???? ????? ?? ?? ??????? ????? ??? ?? ???? ????? ?? ??.?? ?? ??????-????? ?? ?? ???? ????? ?? ??????.?? ?? ??? ????? ??????? ?? ????????. ?? ??? ????? ?? ??? ???????? ??????? ?? ?????,??? ??? ??????? ??? ??? ??? ???? ???? ????? ?? ?? ?????? ? ???????????? ??? ??????? ?? ?? ???????? ?? ?????????. ????? ?? ?? ??????? ? ????? ????? ????? ? ?????? ??????????? ? ???????? ?????? ? ??????? ????? ?? ?? ?? ?????? ??? ?????????????? ??? ?? ?? ????????? ?????? ????? ? ?????? ?? ?? ??? ????? ? ???? ????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Recruit Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 Koliko ljudi je dalo zivot za Hitlera npr? Svi ljudi daju zivot za ono u sta vjeruju ali ta njihova spremnost da to ucine nije dokaz ispravnosti onoga u sta vjeruju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 Извини,јесу ли људи видјели нацизам и Велики Рајх?Јесу ли Њемци гинули за идеологију или за нешто што су видјели? Свети Апостоли су гинули за васкрслог Христа којег су видјели,чули и опипали.Што би гинули за лаж? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 Ako je tako,kako ti objasni. Zasto onda odvajate npr. sina od oca oca od duha??? Ako vi svu trojicu smatrate jednim kako onda da se jedan od te trojice odvojio,usao u utrobu zene,ziveo na Zemlji dok su preostala dvojica bila Bog zna gdje? Ako je to jedna volja,jedna snaga znaci Isus nema svoju slobodnu volju, niti Duh ima svoju slobodnu volju,a isto tako i otac nego uvijek mora da se uskladjuje sa drugom dvojicom. ?? ?????? ??? ?? ??????? ??? ???????? ?? ????????? ? ?????? ????;??? ? ???? ? ???? ???????,?? ????? ?? ???? ???? ??????? ??????????? ?????????. ?? ?? ?? ????? ?? ?? ????? ?? ?? ????? ?? ??????? ????????????? ??????? ? ?????? ????? ??????????? ? ??????????? ??? ??? ???? ??? ?????? ????????:??? ?? ???? ???? ? ?????. ????? ?? ??????? ?? ????????? ? ???? ?? ??????? ?? ??? ? ???? ???????. ????? ????,????? ????????,????? ??????? ? ????? ??????? ???? ????????? ???????? ???????? ??? ??????? ???? ???? ????? ??????? ?????? ????? ?????? ???? ?? ???????? ????? ? ?? ??? ???? ?? ????????? ???? ?? ?????? ? ?? ???? ???? ?? ???? ???? ?? ?? ???? ??????? ?? ?? ????? ???? ??? ?? ?? ????? ?? ???? ????? ??? ???? ??? ???? ? ?? ???????? ????? ???? ???? ???????? ??? ???? ?????????? ??? ????????? ?? ??????? ??? ???? ???? ?????? ?? ????????? ???? ????? ?? ??????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 Da vidimo jos par naucnika,sta oni govore o knjizi koja bi trebalo da je od Boga: "Jevan?elja su napravljena, što jasno reflektuje koncepciju prakti?ne potrebe zajednice za koju su bila napisana. U njima je upotrebljen tradicionalni materijal, ali nije bilo oklevanja u njegovom menjanju ili dodaju?i mu ili u izostavljanju onog što ne odgovara piš?evom cilju". (T.G. Tucker: Histary of the Christians in the light of Modern Knowledge, str. 320) ???? ?????? ???? ??? ????? a evo da vidimo sta jos neki od naucnika govore o ispravnosti Jevandjelja: W.J. Harringoton u djelu «Uvod u Novi zavet» kaze: «Sinopti?ka jevan?elja ne ?ine književnu celinu, nego su mozaik sastavljen od razli?itih ulomaka. Stoga ni jevan?elisti nisu pravi autori nego kompilatori koji su odvojenu i raspršenu gra?u skupili u jedan okvir prema rasporedu koji su sami sa?inili. Jedino izveštaj o muci predstavlja povezanu književnu celinu.» (str. 86-87) «Jevan?elja nisu biografije jer nijedno od njih ne daje istorijsku i skladnu sliku Isusova života.» (str. 87) ??,??? ?? ???????????? ?????? ????????? ???? ?? ??????? ?? ?? ???????? ???????? ???? ?? ???????. ??????? ?? ?? ?? ????? ?????? ??????????? ?? ????????? ? ?? ?????? ?? ??????? ????? ??? ???????? ?? ????? ?? ??????? ? ? ???? ????????? ?????? ?? ?? ?? ?? ??? ???????? ???? ????? ??????? ??? ?? ?? ?????? ????. «Prva generacija hriš?ana dala je osnovne elemente jevan?eoske predaje. Na veru ovih hriš?ana iz I stole?a uticao je Christus-Mythus, 'mit o Kristu', koji je Pavle stvorio i oblikovao. Pavle je naime, preobrazio Isusa u utelovljenog Sina Božjeg, koji je umro za spasenje ljudi i ustao od mrtvih. Hriš?anska je zajednica u svetlu te vere stvorila jevan?elja.» (str. 87) ????? ????????? ?? ???? ???? ???? ????? ????? ??? ?? ????? ????? ???????? ? ???? ????????? ?????? ?????? ??????? ??????.??? ??? ?? ????? ????? ????? ??? ? ? ??????? ???????????,???? ?????? ?? ??????? ?????? ?? ?????? ?? ??????????. ( A UPRAVO OVAJ PAVLE JE DOSAO SA IDEJOM O BOZANSTVENOSTI ISUSA I UPRAVO ON JE PREUREDIO HRISCANSKO UCENJE KAKO BI BILO PRISTUPACNIJE JEVREJIMA.ON JE BIO VELIKI ISUSOV NEPRIJATELJ A NAKON NJEGOVOG UZDIGNUCA, JEDNOG DANA NA PUTU KA DAMASKU REKAO JE DA JE DOBIO OBJAVU OD ISUSA DIREKTNO DA POZIVA LJUDE I HRISCANSTVO. MEDJUTIM,PAVLE SE NIKADA NIJE ODREKAO SVOJIH PRIJASNJIH UBJEDJENJA VEC SAM KAZE : JA SAM FARISIJAC SIN FARISIJCA) ???? ?? ?? ?????? ?? ??? ?????????? «Pu?ki prikazi Isusovih dela ili re?i, stvarnih ili izmišljenih, nastali su u prvim hriš?anskim zajednicama iz propovedni?kih, apologetskih i kultnih potreba. Ovo spajanje stvarala?ke vere i prakti?nih potreba veoma smanjuje ili sasvim potamnjuje istorijsku vrednost jevan?elja.» (str. 87) «Kako je vreme odmicalo, dodavali su se pojedini detalji, pa su nastali kratki narativni oblici u kojima se Isusova ?udotvorna mo? prikazivala s udivljenjem. Ove anegdote nisu oblikovali sami propovednici nego pripoveda?i i stoga su ti sažeti narativni oblici nastali kasnije od paradigma* . Paradigme poti?u od prvih propovednika o?evidaca, a svi sažeti narativni oblici od anonimnih pripoveda?a. U njima postoji više prostora za maštovitost a manje istorijske ta?nosti.» (str. 89-90) ???? ???? ???? ????.??? ????.??? ???? ????? ??? ?????? ??????? ??????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 21, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 Ne govorim ja ovdje o vasem vjerovanju,daleko od toga. Ovjde je rijec o tom unutrasnjem osjecaju kod covjeka koji u mnogo slucajeva vara. Bog nam svima pomogo:) ??? ?? ???? ????? ????, ????? ?? ?? ?? ???? ?????? ???? ?? ????? ?? ?????, ???? ?? ?? ??? ??. ?? ?? ??????? ??? ???? ?? ??? ???????, ??? ?? ???? ? ?? ??? ? ???? ?????, ?? ????? ?? ??? ???? ??????????? ?????? ??????? ??????? ? ?????, ???? ?? ??? ???? ????????? ??????? ??????, ?? ????? ???? ????????? ??????????? ??????, ?? ??? ? ?? ???? ???????? ?? ????? ??????. ?????????? ???? ????? ??? ?? ? ????? ?????...????????? ?? ????? ????, ??? ?? ?????? ? ?????????? ????? ????...??????? ???? ????????? ?????????, ?? ??? ????????, ? ????? ?????????? ???? ????? ???????, ? ?? ?????????? ??? ??? ???? ????????? ? ????????? ???? ?????? ? ????????. ? ??? ??????, ???????? ?? ?? ????????? ? ?????, ???? ????? ?????? ??? ?? ??????? ???????, ? ??????????? ??????????? ??? ????? ???? ??????????? ????????? ? ????????? ????????? ?????????, ? ??????? ???? ?????. ???? ?? ???????? ????????????? ????-?????? ?? ???????????-?? ??????????? ????? ???????? ?? ???????? ???????? ?? ???????, ???? ?? ???? ?? ?????? ????? ??? ?? ??????? ?? ????????? ????, ????? ?? ??? ? ???? ????????? ??????. ???????? ?? ??????????? ?? ???? ???? ????? ???????? ?????? ????? ????? ? ?????? ?????????????, ???? ?? ???? ?? ??????? ? ?????????, ??? ?????... ???? ????? ?? ??????? ??? ????? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Октобар 28, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Režiser,glavne uloge, producenti, ???, de malo više informacija o ovom filmu, kad si ga postavio ve?, profesionalno je odra?en, nema šta, e sad onaj lakši dio, samo navedeni dokaze, kao npr. da u kur`anu piše, da ?e Isus do?i na oblaku itd itd..., Vidiš li ti kako ovaj glumac uzima abdest (pranje pred molitvu), ovako nisam u životu vidio nekoga da uzima, niti je ispravno, klasi?ni pla?eni glumac, da odradi ono što mu je zadao scenarista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Režiser,glavne uloge, producenti, ???, de malo više informacija o ovom filmu, kad si ga postavio ve?, profesionalno je odra?en, nema šta, e sad onaj lakši dio, samo navedeni dokaze, kao npr. da u kur`anu piše, da ?e Isus do?i na oblaku itd itd..., Vidiš li ti kako ovaj glumac uzima abdest (pranje pred molitvu), ovako nisam u životu vidio nekoga da uzima, niti je ispravno, klasi?ni pla?eni glumac, da odradi ono što mu je zadao scenarista. Ne znam stvarno ko je režiser,glavni glumac,producenti itd... Filmi? (verovatno ise?ak iz filma) je sa youtube-a. Pa verovatno je ovo klasni?ni pla?en glumac,pošto je ovo film. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Režiser,glavne uloge, producenti, ???, de malo više informacija o ovom filmu, kad si ga postavio ve?, profesionalno je odra?en, nema šta, e sad onaj lakši dio, samo navedeni dokaze, kao npr. da u kur`anu piše, da ?e Isus do?i na oblaku itd itd..., Vidiš li ti kako ovaj glumac uzima abdest (pranje pred molitvu), ovako nisam u životu vidio nekoga da uzima, niti je ispravno, klasi?ni pla?eni glumac, da odradi ono što mu je zadao scenarista. Ne znam stvarno ko je režiser,glavni glumac,producenti itd... Filmi? (verovatno ise?ak iz filma) je sa youtube-a. Pa verovatno je ovo klasni?ni pla?en glumac,pošto je ovo film. Ovo si vjerovatno postavio, jer si želio nešta dokazati ovim klipom, samo mi nije jasno šta...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Režiser,glavne uloge, producenti, ???, de malo više informacija o ovom filmu, kad si ga postavio ve?, profesionalno je odra?en, nema šta, e sad onaj lakši dio, samo navedeni dokaze, kao npr. da u kur`anu piše, da ?e Isus do?i na oblaku itd itd..., Vidiš li ti kako ovaj glumac uzima abdest (pranje pred molitvu), ovako nisam u životu vidio nekoga da uzima, niti je ispravno, klasi?ni pla?eni glumac, da odradi ono što mu je zadao scenarista. Ne znam stvarno ko je režiser,glavni glumac,producenti itd... Filmi? (verovatno ise?ak iz filma) je sa youtube-a. Pa verovatno je ovo klasni?ni pla?en glumac,pošto je ovo film. Ovo si vjerovatno postavio, jer si želio nešta dokazati ovim klipom, samo mi nije jasno šta...? Svako ?e shvatiti onako kako želi da shvati. Teško je bilo šta dokazati jednim filmom. Mada u ovom filmi?u se prožima jasna stvar,a to je nesugurnost muslimanskih vernika u svoju veru. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Svako će shvatiti onako kako želi da shvati. Pa ne može nikao shvatiti kako želi, na osnovu ničega, šta je u ovom filmu adekvatno dato, da bi neko nešta mogao shvatiti? Teško je bilo šta dokazati jednim filmom. Da, ali ovaj treba pod rubriku "VICEVI". Šta je dokazano ovim filmom, da čovjek ima glumačkog potencijala, ništa više, kako to on ispisa knjigu, i na kraju dođe do nekih zaključaka, a tih zaključaka nigdje.. Mada u ovom filmiću se prožima jasna stvar,a to je nesugurnost muslimanskih vernika u svoju veru. Da, ako je žanr: Sci-FI, Fantasy, i sl.., mogla je biti obrnuta situacija, da neki pravoslavac istražuje, i dođe do neželjenih rezultata,,i sad neko dođe do zaključka, da pravoslavni vjernici nisu sigurni u svoju vjeru, zato što je to tako prikazano u nekom filmu...smiješno.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Svako ?e shvatiti onako kako želi da shvati. Pa ne može nikao shvatiti kako želi, na osnovu ni?ega, šta je u ovom filmu adekvatno dato, da bi neko nešta mogao shvatiti? Teško je bilo šta dokazati jednim filmom. Da, ali ovaj treba pod rubriku "VICEVI". Šta je dokazano ovim filmom, da ?ovjek ima gluma?kog potencijala, ništa više, kako to on ispisa knjigu, i na kraju do?e do nekih zaklju?aka, a tih zaklju?aka nigdje.. Mada u ovom filmi?u se prožima jasna stvar,a to je nesugurnost muslimanskih vernika u svoju veru. Da, ako je žanr: Sci-FI, Fantasy, i sl.., mogla je biti obrnuta situacija, da neki pravoslavac istražuje, i do?e do neželjenih rezultata,,i sad neko do?e do zaklju?ka, da pravoslavni vjernici nisu sigurni u svoju vjeru, zato što je to tako prikazano u nekom filmu...smiješno.. Kao što rekoh,svako vidi ono što želi da vidi. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука