Jump to content

Зашто Хришћани не сматрају Мухамеда за пророка?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Znači nekada to predstavlja i nasilje, ako je to potrbno.Moj uvaženi gospodine na pitanje ti meni ne odgovori.Svjestan sam ija u šta hriščanstvo poziva, možda i više nego misliš ali ti svojim odgovorom si samo pobjegao od odgovora.Zato insistiramn na odgovoru na pitanje.Vjeruj ja isto nisam sa vremenom ali takođe odgovorim na postavljeno.Ovo nije odgovor nego bježanje od odgovora.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Znači nekada to predstavlja i nasilje, ako je to potrbno.Moj uvaženi gospodine na pitanje ti meni ne odgovori.Svjestan sam ija u šta hriščanstvo poziva, možda i više nego misliš ali ti svojim odgovorom si samo pobjegao od odgovora.Zato insistiramn na odgovoru na pitanje.Vjeruj ja isto nisam sa vremenom ali takođe odgovorim na postavljeno.Ovo nije odgovor nego bježanje od odgovora.

Драги брате, јел се мени обраћаш?

Подели на овим сајтовима

Hmmm... ajd budi malo jasniji, sta tacno zelis da kazes... ja sam dao odgovor koji prosto i jasno objasnjava da vera nije egzaktna nauka, vec trazi askezu uma da bi se razumelo i prihvatilo...

Znaci, sliogizmom i misaonim sportom neces moci da razumes Bibliju i upoznas Hriscanstvo... nema egzaktnih matematickih odgovora, nego blagodatnog otkrivanja...

Hriscanstvo trazi, dakle, promenu licnosti kvalitativno na bolje i jos bolje.. toga u Islamu nema, dovoljno je da naslepo prihvatis ponudjene dogmate i sve si uradio... a slozices se, kakav bi to Bog bio, kad bi mu bilo tako priprosto prici, prostim mehanickim ispunjavanjem zakona...

U istu zamku su nekad upali i jevandjelski fariseji - umesto da sacekaju Obecanog i Najavljenog, oni su ga predali na sramotu i raspece, jer su pokusali da ispraznim telesnim mudrovanjem obuhvate Neobuhvatnog...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

U istu zamku su nekad upali i jevandjelski fariseji - umesto da sacekaju Obecanog i Najavljenog, oni su ga predali na sramotu i raspece, jer su pokusali da ispraznim telesnim mudrovanjem obuhvate Neobuhvatnog...

Док је римски капетан Лонгин, идолопоклоник, видевши чуда, после распећа Господа и Његове смрти, рекао: "Заиста, Овај беше Син Божији"

И мученички је страдао за Христа, слава му.

Подели на овим сајтовима

PITANJE KOJE SAM POSTAVI JE:moje pitanje za tebe zamolio bih odgovor na njega:Zašto se nastavlja sa kažnjavanjem i  nakon Isusovog iskupljenja

Kršćani vjeruju u Božju pravdu i kažu Bog nikome nepravdu ne čini. Njihova Sveta knjiga nam govori i kazuje o kazni kojom je Bog kaznio Adama(Adema), Evu(Havu) i zmiju nakon što im je odredio nastanjivanje na zemlji.Kazna kojom ih je kaznio je:

1) boli trudnoće i poroda na Evu.

Ženi reče: "Mnoge ću ti muke umnožiti, kad zatrudniš. U bolovima ćeš rađati djecu, a ipak ćeš žudjeti muža svojega, koji će ti biti gospodar."

2) Neprestano neprijateljstvo između Eve i zmije koje će trajati do Sudnjega dana.

Neprijateljstvo ću staviti između tebe i žene, između roda tvojega i roda njezina .

3)Prokletu je zemlju Bog učinio zbog Ademovog grijeha, i na njoj mu je učinio život teškim.

Adamu reče: "Jer si popustio molbi žene svoje i jeo s drveta, za koje sam ti zapovjedio: 'Ne smiješ jesti s njega', to neka je prokleta zemlja zbog tebe; s mukom ćeš se od nje hraniti sve dane života svojega. Trnje i korov rađat će ti, i ti ćeš jesti zelje poljsko. U znoju ćeš lica svojega jesti kruh, dok se ne vratiš u zemlju, od koje si uzet, jer prah si i u prah se vraćaš." 

4) Bog je kaznio zmiju tako da joj je odredio da će se ona kretati se na svome stomaku.

Tada reče Gospod Bog zmiji:

"Jer si to učinila, da si prokleta među svom stokom i svima životinjama zemaljskim! Na trbuhu ćeš svojemu puzati i prah ćeš jesti sve dane života svojega!

Ovdje se postavlja pitanje:  Budući da je Bog pravedan. Iskupilo je se čovječanstvo kod boga Isusovim žrtvovanjem, zašto ta kažnjavanja i dan danas traju? Zašto zmija i danas se kreće na svome trbuhu? Zašto i danas žene trpe ogromne bolove pri porođaju? Zašto ne prestane neprijateljstvo između zmija i žena?

Zar vi ne tvrdite da smo se Isusovom smrti iskupili zbog grijeha čovječanstva?

Zašto onda i danas žene trpe ogromne porođajne bolove koji su toliki da neke žene uspavljuju prilikom poroda da bi im olakšali porođaj? Zašto ona i poslije tolikih bolova želi svoga muža? Zašto Božja kazna zmiji, da  se kreće pomoću njenog trbuha i danas traje?

Ako je ovo ovako onda gdje je ta Božija pravda? Možemo primjetiti da je Bog kaznio Adema time što je učinio prokletom zemlju zbog njega, umarat će se da bi sticao opskrbu iz zemlje. Postavlja se pitanje: Ako je istinska ta priča o iskupljenju, i ako se iskupljenje desilo zašto onda te kazne i danas traju i postoje? Nemojte samo reći da ta kazna postoji – kao što je to  rekao papa Shenouda treći u jednoj od njegovih knjiga: Ta kazna je za nas trajna uspomena, tj podsjetnik.

Da li je od Božije pravednosti da i nakon razapeća Isusovog i po krščanstvu, njegove smrti, kojom je iskupljeno čovječanstvo od svih učinjenih grijehova ta kazna i danas postoji i traje?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Smrcu Isusa Hrista je covjek spasen od grijeha, ali samo je onaj covjek spasen, koji zeli spasenje.

Muke, koje ljudi imaju su sredstva preko kojih Bog spasava covjeka.

U Carstvo Nebesko nece uci nista sto je necisto i da bi se covjek ocistio potrebno je da se malo pomuci u ovom zivotu, ne zbog toga sto Bog hoce da se mi mucimo, nego zbog toga sto mi necemo da se ne mucimo.

Poboznim i bezgresnim zivotom covjek se oslobadja svake muke i svake bolesti i niko covjeku ne brani da zivi sveto.

Ali covjek je toliko bolesno bice, ogrijezlo u grijeh, da se bez muke spasiti ne moze. Crkva je jedini nacin da te muke budu male, da taj krst koji nosimo bude laki krst a da Bog za nas nosi onaj veliki krst, koji bi morali sami nositi da nam nema Hrista i pravoslavlja, to je onaj veliki krst, onaj strasni krst, koji nose oni koji nisu pravoslavni, ali ni njima niko ne brani da predju ovamo, gdje Hristos uzima njihov teret.

Подели на овим сајтовима

Енизе, мислим да ниси имао прилику да правилно упознаш Хришћанство.

Вероватно си сазнао из католичких извора.

А католички извори говоре о том искупљењу пренаглашено

Некако у јуридичким оквирима, у правним оквирима.

А у правним оквирима све делује механички по аутоматизму и онда твоја логика иде

Ако је Исус искупио људе од греха, зашто онда постоји кажњавање

По теби би онда и механички на све људе морало да се примени и да нема више никаквог бола ни уздисаја, али Христос није на силу ником ништа наметао, него је говорио: "КО ИМА УШИ ДА ЧУЈЕ НЕКА ЧУЈЕ"

Значи, поштује се наша слобода.

У Христу људска природа је добила слободу

Човек је победио ђавола, али ми смо личности са слободом воље и тражи се и од нас вера.

И последице палог Адама трпимо и трпећемо их до другог Христовог доласка, јер ми смо позвани на учешће у животу Христовом кроз благодат, тј. кроз дејство благодати у нама.

Престанак тих страдања ће бити при другом доласку Христовом када буде васкрсење из мртвих

Јер што Бог каже то и буде

И кад је стварао свет и кад је изгнао Адама и Еву, онда то и буде.

И биће док се не изврши Страшни Суд

Ми се само ослобађамо сада Христовом жтрвом и страдањем од осуде, од кривице, али не и од последице пада наших прародитеља

Тек при другом доласку, на страшном суду, када се изврши коначан суд.

Тада ће претати да важи оно што је Бог рекао приликом изгнања из раја

Јер је реч Божија жива и делатна

И што уста Божија кажу то и буде.

Јер Исус није кад је проповедао обећао да ће одмах и престати болно порађање жена, итд

Него је говорио и призвао у веру у јеванђеље и покајање

Подели на овим сајтовима

Ovo je tesko za muslimane, jer muslimani uce da je raj kada imas masu zena, nevinija po mogucnosti i kada tamo u raju hriscani rade kao radnici koji iznose muslimanima izmet izvan raja.

Da bi zadobio harem casnih i postenih i da bi imao slugu za WC, potrebno je samo da izvrsite harakiri, bombom najbolje.

Brate, ovo sam cuo i ne znam da li je istina. Da li je istina da islamska vjera uci da ce hriscani u raju muslimanima cistiti WC.

Sta kaze kuran povodom toga?

Izvini, nije provokacija, nego me interesuje.

Подели на овим сајтовима

PITANJE KOJE SAM POSTAVI JE:moje pitanje za tebe zamolio bih odgovor na njega:Zašto se nastavlja sa kažnjavanjem i  nakon Isusovog iskupljenja

....................................

Odgovor na pitanje sam vec dao, kao i mnogi drugi sagovornici, ali evo opet...

Dakle, veru pokusavas da shvatis logicki, matematicki, pravno, a to nije moguce...

Hristova zrtva u tajni Krsta je obesnazila smrt i djavola, ali nikome nije nametnuta... ona je kvasac vecnog zivota, ali se taj zivot ne daje kao tableta, mehanicki, vec iziskuje licnu askezu uma i citavog bica svakog pojedinca, iziskuje podvig upodobljenja Bogu...

Hristos je najavio i obecao svoj Drugi dolazak i konacni sud svetu... dotle ce ljudi imati kao zadatak da se podvigom preumljenja/pokajanja podvizavaju, i ucine sebe bogoslicnim...

Kada konacni sud nastupi i vecno Carstvo se projavi u svojoj punoci (sto bi rekli 100 %) onda ce se konacno ukinuti i sve ono o cemu si pitao...

Kao sto vidis, cilj naseg zivota je da budemo sveti boziji ljudi, svim srcem i bicem, a ne prosto poslusne masine koje nadniche za neku tamo nagradu...

I vidim da je to jedan od problema koji ne kapiras - kad su ti neki od sagovornika navodili citate hriscanskih svetitelja, ti si odgovorio "ljudi svasta pisu", i to vise puta...

Sta to znaci? To govori da ti Boga dozivljavas kao nekog sasvim udaljenog od ljudi... za tebe su ljudi prema Bogu ocigledno samo sitne i beznacajne figure, ili sta vec...

A hriscanska Crkva bas ima drukcije iskustvo - Bog neprestano ucestvuje u zivotu Crkve, zapravo On je njen zivot... On prijateljuje sa nama ljudima kao nas najblizi bliznji... svojim bozanskim sijanjem On cuva Crkvu i osvecuje njene verne... to se narocito vidi kod svetitelja (koje ti ocigledno ne razumes i zato porices), kod kojih cak i telo cesto ostaje netruleznim posle smrti, ispunjeno blagodacu, odnosno sijanjem energije bozanstva...

Eto, opet ti kazem - kad bi samo malo probao da izadjes van okvira suve logike/silogizma, vrlo lako bi ti postalo jasno ovo o cemu govorim...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...