Jump to content

Зашто Хришћани не сматрају Мухамеда за пророка?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

da, HRISTOS je dosao da ispuni Zavet i da ucini svetu Radost pobedom nad smrcu Svojim VASKRSENJEM !

Ispunio je zavet jer Dao zapovest nad zapovestima a to je LJUBAV ! Ljubi GOSPODA SVOGA i Ljubi bliznjega svoga

Подели на овим сајтовима

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Oво није баш тачно.Да ли имаш доказ?

Poligamija jeste bila praksa među kršćanima, u osmom vijeku Charlemagne je imao vlast i nad crkvom i državom, pa je i sam praktikovao poligamiju. Sveti Agustin nije u poligamiji primijetio nemoralnost i grijeh te je objavio da je to bila legalna institucija države. U "Dobar brak", je napisao da je poligamija "bila među precima".

Tokom Protestanske revolucije, Martin Luter je rekao:” Ja priznajem za moje sljedbenike da ako muškarac želi oženiti dvije ili više žena, ja mu ne mogu zabraniti zato što se to (višeženstvo) ne protivi Knjizi”.

Prema svešteniku Eugenu Hilmanu, "Nigdje u Novom zavjetu nema izričita naredba da brak treba biti monogaman niti nema neka izričita naredba koja zabranjuje višeženstvo."

Ja sam nailazio na podatke da je crkva u Rimu zabranila poligamiju, da bi udovoljila grčko-rimskoj kulturi.

Možda se nisam fino izrazio, trebao sam naglasiti "katolička ili protestantka crkva"...,nisam duboko ulazio u pitanje poligamije, ali nije eksplicitno osuđena ni kod vas.

Па Свети Августин није Црква.Карло Велики није Црква нити његово дјело обавезује Цркву.У ово тексту ја не видим никакав доказ да је разврат бољи од љубоморе.Ја вас то конкретно питам:како видите да је разврат бољи од љубоморе?

Пазите се појединачних примјера јер бих ја исто тако могао употријебити самоубице као лице Ислама.

Подели на овим сајтовима

uvaženi modratoru: Pored mog imena onako stoji neozbiljna zabilješka, zamolio bih da je izbrišete, mislim da nisam nijednu riječ uvrede napisao , nije uredu ni izdaleka da ima primjese omalovažavanja.

у ком смислу?

Подели на овим сајтовима

vi uvaženi gospodine kažete da je Agara bila rezerva Sari zar to nije dokaz da je poligamija bila i u historiji i da je stari i novi zavjet potvrđuju.Ali ako mi nevjerujete da i novi zavjet potvrđuje poligamiju u svoju odbranui ću vam navesti tekstove iz Novog zavjeta.Pošto tekstovi iz starog zavjeta su isuviše očigledni.

То је доказ да је у одређеном контексту била дозвољена.Конкретно у том.Што рецимо није Исмаило био у рангу са Исаком?

Подели на овим сајтовима

poligamija je jedino pravo rješenje za takve slučajebve u historiji a ne sustezanje.Znaš neki ljudi se prividno sustežu od nečega ali kada se pogleda njihov tajni život dabog sačuva...

то је тачно.Нико не спори да има вукова у овчиој кожи,али полигамија није никакво решење јер брак ни по којој логици није поштеђен разврата.Брак може једино бити поштеђен разврата ако то супружници желе а сам од себе никако.

Тако и немање брачног друга не води разврату само по себи него онако како то лице жели.

Подели на овим сајтовима

shvatam ja o čemu je rijeć kada je u pitanju Ismael.U pitanju je preko njega osporiti poslanstvo Muhammeda a.s.Naravno pokušavate kao što su pokušavali i drugi .

Ј о томе овдје не дискутујем,ја говорим да је Аврам узео Агару јер је Сара била нероткиња.

Подели на овим сајтовима

Želite li da vam navedem citate iz novog zavjeta u kojima se dozvoljava poligamija?

Ви можете да наведете,не знам зашто мене питате,нисам ја никакав фактор  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

uvaženi modratoru: Pored mog imena onako stoji neozbiljna zabilješka, zamolio bih da je izbrišete, mislim da nisam nijednu riječ uvrede napisao , nije uredu ni izdaleka da ima primjese omalovažavanja.

Ако мислиш на ово "очијука по темама", то стоји свакоме ко има мање од 100 порука.

Више је шаљива него неозбиљна. Све су мање-више шаљиве. Кад будеш имао преко 2000 порука бићеш "инвертар форума" :)

Свако добро.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...